דברי חכמים

Dan_Kap_

Active member
החובה הראשונה

של כל נשלט/ת הוא לשמור על עצמם. ולשם כך חשוב שהם ילמדו, יקראו, ישאלו את אותם תחומי פעילויות בדסמיות שמענינים אותם (כמו קשירה או מחטים). נכון, זה לא מופיע בשום סיפור פנטזיה - אבל זה מספק כמה יתרונות שממעותיים:
תמונה מציאותית על הפעילות לפעמים מה שנתפש כפנטזיה האולטימטיבית מתגלה כמשהו שהוא TURN-OFF מוחלט כשמבינים מה נדרש כדי לממש אותו. [ למשל, יש אנשים שמפנטזים שנים על קשירה, אך מגלים שלא מתאים להם כל התהליך הארוך של קשירה והתרה - הוא פשוט גורם להם לאבד את החשק. שום סיפור פנטזיה, שום תמונה או סרטון לא הכינו אותם מעולם לחלק הזה, שבו נדרשות 15-20 כדי להגיע לאותה קשירת גוף יפהפיה שכה פנטזו עליה. וכשמוסיפים לכך עוד 10 דקות של פירוק הקשירה בצורה בטוחה, שלא תגרור הצלפת זנב החבל באיזורים רגישים כמו עיניים - יש שולטים/ות ונשלטים/ות שמתאכזבים עמוקות. ]
תמונת סיכונים ברורה מרבית המידע על פעילויות בדסמיות מכיל תיאור ברור של הסיכונים הכרוכים באותה פעילות,הסימטופמים של כל סיכון, אמצעים הנדרשים כדי למנוע אותם או להקטין את חומרתם וכללים ברורים של "עשה ואל תעשה", כולל טיפול לאחר הסשן (Aftercare). [ כך למשל לומדים על סיכון של מעירכת עצבים וגידים בקשירה העלולים לגרום לנזק בפרק כף היד עד כדי אבדן יכולת שימוש באגודל ועל הסימנים הראשוניים לפגיעה שכזו - תחושה של "נמלים המטיילות על העור" או אי יכולת להפעיל את האצבעות ללחיצת יד. ניתן למנוע את הסיכון על ידי השארת מרווח בין אמצעי הקשירה לבין פרק כף היד ועל ידי בדיקות חוזרות ונישנות על השולט/ת של תחושה בכף היד ולחיצתה. ]
משא ומתן בפנטזיה, השולט/ת קוראים את מחשבותיהם של הנשלט/ת ויודעים בדיוק מה רוצה האסיר או העלמה במצוקה. במציאות, טרם נתקלתי
אסרטיביות מול מניפולציות מי שמתמרנים אתכם להשיג הסכמה בתשובות כמו "ככה זה בבדסמ", "שפחה/עבד אמיתי עושים X", "מילת ביטחון היא שליטה מלמטה" או "ממלכדים" את מילת הביטחון כך שתימנעו מלהשתמש בה - הם אנשים שמומלץ לשמור מהם מרחק. אסרטיביות פירושה לדעת לומר לא, בלי להיות קרבן או תוקפן - פשוט אמרו "זה לא מתאים לי". תתפלאו עד כמה מהר אנשים אלו נעלמים וממשיכים לחפש את הקרבן הבא... מעבר לתועלת המיידית במהלך סשן, המתוארלעיל נותן לנשלט/ת יותר יכולת לסנן מי מספרים סיפורים על ניסיון עשיר ולמי יש מידע מגובש בנושא (כלומר, לפחות קראו אם לא התנסו בכך בפועל). אפשר למצוא עוד יכולות שכדאי לנשלט/ת לבחון את עצמם מולן מאמר הבא בטאגליינס http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=507&msgid=72244916

Dan_Kap_

Active member
בהחלט שיש

וכעומק הטוטאליות, כן גודל נטל האחריות על כתפי המוביל. ככל שיש לשולט/ת יותר חופש פעולה במסגרת הגבולות שהוסכמו ביחד, כך יש צורך בהרבה יותר מודעות שלו למצב הנשלט/ת, בהרבה יותר אמון ותקשורת ביניהם ובהרבה יותר תשומת לב לתגובות לא מילוליות. הרי הבטיחות הפיזית והנפשית של הנשלט/ת קודמים להנאה של השולט/ת...

Master Stav

New member
יש פה בעיתיות

כמוביל יש לי את האחריות לשלומה של המובלת שלי כן היא קודמת להנאתי ואני אישית רואה בהובלה דרך להרים מעל לרומם מעל ולהאדיר את המובלת שלי מצד שני למובלת שלי יש את האחריות על עצמה כאדם בוגר לשאול למה ? לשאול מדוע ? לא להפיקר את עצמה בעיני לסמוך באופן עיוור על המוביל שקול להזנחה ונטישה עצמית ולא להתמסרות אני מכיר ביכולת המניפולטיבית של דמויות מסוימות להביא תא המובלותש להם או שמע עלי לומר קורבנותיהם לציות מוחלט האם יש להאשים את הצד המנוצל ? לעולם לא אך מצד שני אין להתעלם מהעובדה שאם המנוצל עבר את גיל 18 הוא נחשב לבוגר וככזה מצופה ממנו מחשבה הגיונית וגם כאשר יש שליטה טוטאלית כמתואר בכתבת הזוועה על גיל לכולןהיו רגעים בהם הבינו שמשוה שם לא נכון ....שמשהו שם מסריח שמנצלים אותן ובכל זאת ....המניפולציה גברה לסיכום .... בקשר בריא האחריות הינה משותפת ושווה ....בקשר נצלני ...ובכן ...אחריות ? לא קיימת כי זה במילא ...פשע

Dan_Kap_

Active member
פה אתה כבר נכנס לדינמיקה של

פה אתה כבר נכנס לדינמיקה של מערכת יחסים פוגענית - יש הרבה מאד חומר ברשת על דינמיקות שמשאירות אנשים לאורך זמן במערכת יחסים פוגענית, עם שותפ/ה שפוגע, מתנצל או מאשים, מחזר ושוב פוגע. אני ממליץ לאנשים לעיין בחומר בנושא באתר http://www.macom.org.il - נקודת התחלה טובה היא "מיתוסים נפוצים לגבי תקיפה מינית".

רק נעמה

New member
גם אני יכולה להוסיף משלי?

א. בדסמ הוא עולם ומלואו והוא מרתק. אבל חלק אחד מהחיים שלנו. אין לו נגיעה בחיינו האחרים היומיומיים. לא לשכוח את זה. אישה נשלטת במיטה, לא מחויב המציאות שתהיה נשלטת בחייה. בדסמ הוא מקום שבו אמורים ליהנות ולא לעשות תיקון למצב קורבני שלנו או למצב של מגלומניה של השולט. ב. החשיבות היא ההנאה המינית. ג. ברגע שמזהים שזה נוגע במקום נפש עמוקים, רצוי, צריך, כדאי ואפשר לדבר על זה עם כל גורם מקצועי. זה רק יכול לעזור וגם להעצים את החוויה. זה לא מחייב הפסקת ההנאה מפעילות בדסמית. ד. לעולם, אבל לעולם לא להיפגש עם אדם ולקיים איתו קשר בדסמי בפגישה ראשונה. זה יכול להסתיים באסון. גבולות ברורים נולדים בקשר נלמד ולא בהתכתבויות מסנג'ר. צריך לראות את האדם, להרגיש את האנרגיות איתו ולא לעשות את הדברים רק כי זה מרגש להזדיין בפגישה ראשונה וסוערת.. זה מתאים לילדים לא מנוסים. צריך להסתכל בגובה העיניים, להקשיב לגוון הקול ולשמוע בעיקר את תחושות הבטן. ה. לעולם לא לפחוד להגיד "לא". ברגע שאת/ה מרגיש/ה שנמצאים בסיטואציה שגורמת לכם השפלה/תחושה רעה פיזית או נפשית, פשוט להפסיק ומייד. מי שלא יפסיק את פעילותו, הוא אנס או אנס בפוטנציה. לא לפחוד להגיד "לא". לא לפחוד לסגת מדברים שעושים לנו רע. זה לא נקודת חיוב, זו נקודות זכות. מי שממשיך הלאה למקומות שלא טוב לא בהם רק כדי לרצות את השני, הוא קורבן ולא שזה רע להיות קורבן, זה פשוט מצריך התבוננות פנימה וייעוץ מקצועי. בדסמ לא נועד לשחזר את החוויות הטראומטיות שלנו בחיים למרות שאין ספק שלרבים זה אכן מעלה את החוויות הטראומטיות שלהם, אבל רצוי שזו תהיה חוויה מתקנת ולא חוויה הורסת. ו. שוב. לא להגיע לבד למפגש עם אדם לא מוכר. לברר פרטים על אדם לא מוכר. להרגיש אותו ולהביט בו ולשמוע אותו לפני שנכנסים לפעילות בדסמית. לא להיכנס לזה בלי שבטוחים בזה במאתיים אחוזים. נכון שתחושת הבטן והאינטואיציה היא דבר חשוב ביותר פה, אם אין לכם את זה, תעבדו על זה ואל תשחקו במשחקים של "גדולים" בלי שאתם מוכנים לכך. מקווה שלא זיינתי יותר מדי בשכל
בברכת הנאה שלמה
נעמה

למעלה