הנה החפירה...
אז ההופעה הקטנה ביותר של מיוז שהייתי בה הייתה בסרביה.. מקום ל6000 אנשים והיו שם רק 4500! זה כלום בשביל הופעה שלהם. ההופעות הגדולות ביותר היו כמובן באצטדיון וומבלי, 90,000 איש. פייר, חד משמעית אי אפשר להגיד מה יותר כיף. זה תלוי בכל כך הרבה גורמים - זה תלוי בחברה איתם אתה נמצא, זה תלוי בארץ, במקומות בהם ההופעות מתקיימות, באנרגיה של הקהל ושל הלהקה... מי שמסתכל על זה מבחינה של "זה אינטימי יותר אז קל יותר לפגוש אותם" טועה. פגשתי את מיוז גם במקומות של 18,000 איש (ואפילו של 20,000 אבל שם נכנסתי למסיבה אחר כך, אם הייתי מחכה בחוץ לא הייתי מצליחה לפגוש אותם). וומבלי כמובן שזה בלתי אפשרי.. אבל זה בגלל שזה אצטדיון. זה אפילו לא מקום שנועד להופעות אלא למשחקי כדורגל. בכל מקרה, ההשוואה הטובה ביותר היא שבצרפת בהופעה של 18,000 איש פגשתי 2 ממיוז בקלות רבה ובסרביה בהופעה של 4500 איש פגשתי רק אחד מהם כי המעריצים התנפלו על שלושתם. מבחינה של הכיף בהופעה עצמה... שוב, זה תלוי באנרגיה של הקהל ושל הלהקה. אתה יכול להיות בהופעה גדולה אבל הקהל יהיה רגוע ולא ידחף בכלל. ככה קרה בלוס אנג'לס בהופעה של 20,000 איש. היה דיי רגוע יחסית ופייר, בגלל שזה הופעת רוק הרוגע הזה קצת הורס את החוויה שבהופעה. למזלי היה סטליסט בן **** ומיוז היו במצב רוח טוב מה שהפך את זה לאחת ההופעות היותר טובות שראיתי. לעומת זאת אתה יכול להיות בהופעה קטנה יחסית - סן פרנסיסקו למשל (7000 איש, זה קצת בשביל מיוז), והקהל יהיה מטורף לגמרי. ההופעה הזאת הייתה חולנית! זה לא שאנשים ממממש דוחפים פיזית אבל קופצים ואז אלה שמהצדדים חוטפים מכות ונאלצים לקפוץ בעצמם ומי שלא קופץ מוצא את עצמו על הרצפה. אפילו בשירים השקטים הקהל מרחוק נראה כמו גלים ובערך כל 2 שניות מוציאים משם מישהו... ודווקא כל זה, כמה שזה היה מטורף וכואב, הכניס את מיוז יותר לאקסטזה והפך את ההופעה ממוציינת למשהו עוד יותר מיוחד. ואגב, יש פה כאלה שאמרו שהם מעדיפים הופעות גדולות בגלל האפקטים.. אני לא יודעת איך זה עם להקות אחרות אבל מיוז מביאים את האפקטים שלהם לכל הופעה שהיא לא משנה מה הגודל שלה. אפילו בהופעות חימום שראיתי שלהם בדרך כלל היה את כל השטויות שלהם. כמובן שאין מה להשוות שום דבר לוומבלי.. לוומבלי הכל עשו מיוחד אבל זה אירוע של פעם בעשרות שנים. כמו שקווין עשו בשנות ה70. ולמרות כל מה שאמרתי, בדרך כלל הופעות גדולות יקבלו סטליסטים הרבה יותר טובים. בדרך כלל - גם פה אין חוקים. כשאני טסה לחו"ל להופעות אני מנסה לשלב גם הופעות גדולות וגם קטנות. והנה תמונה מאצטדיון וומבלי בזמן השיר Soldier's Poem בו כל הקהל התבקש להדליק סלולריים/מצתים.. כמובן שהבמה היא בהמשך צד ימין של התמונה ופשוט לא רואים אותה כאן.