הפינה לשיפוטכן...

תNר

New member
../images/Emo88.gifהפינה לשיפוטכן...

אז קבלתי רשימת 'מכולת' מהמילדת ולאחר הרמת גבה ימינית מצדי, והרמת גבה שמאלית מצד אושיה אחרת פה אני רוצה שתציצו ותאמרו לי מה דעתכן על הדרישות. האם יש משו שאכן גובל קצת בביזאר? (ציוד סטרילי נוסף על מה שהיא עצמה מביאה, כגון מספרים למשל ואם כן אז ממש לא הבנתי איזה סוג מספרים אלה אמורים להיות). טוב בקיצור - חוו דעתכן.

tonti

New member
יו, הרגתותי../images/Emo2.gif

אלכוהול 70? (אם זה לטבור, חלבם עושה עבודה מצויינת) פולידין? פרש וונס (יעני מגבונים??)? שמן זית? טרמומטר? גזות? מי חמצן? פנסימבטריות? חובבת שקיות זאתי... שאלת אותה על מה ולמה?

ayala26

New member
קראתי וניסיתי להבין את הגיון

טוב אני מבינה שפנס למקרה של הפסקת חשמל (זה ללידת בית לא?) אני לא השתמשתי בשום דבר לניקוי טבור אבל אלכוהול 70 אחוז הוא טוב לחיטוי של מד-חום (טרמומטר!) בגזות קטנות דווקא השתמשתי. היו לי 2 שפשופים בשפתיים הפנימיות בצדדים (לא חתכים) וכדי שהם לא ידבקו מרחתי וזלין על גזה והנחתי על השפשוף. לא הצלחתי בשום אופן להבין למה ישמשו מי החמצן. אגב, את רוב הדברים ברשימה הראשונה - כל הכיסויים והמגני מזרנים למינהם, האלכוהול, התחבושות והגזות (וגם תחתוני רשת! איזה רעיון גאוני
) קיבלתי כחודשיים לפני הלידה כחבילת לידה מהביטוח בריאות ההולנדי (ולא ילדתי בבית אז השארתי להם במלונית את הציוד).

Manty

New member
מי חמצן

המתכון המנצח אצלי להורדת כיתמי דם (אם כי צימעס טוענת שמים קרים עושים את אותה העבודה..)

ayala26

New member
חידשת לי

אני תמיד שמתי כתמי דם עקשניים (כאלו שמים קרים לא עובדים עליהם) בדלי עם מלח

תNר

New member
יש לי בעית זמינות מחשב כרגע

(המחליפה שלי בעבודה לכשאצא לחופשת לידה נמצאת עליו) ולכן אולי לא אוכל להגיב מהר.... באופן כללי - שמן זית כבר אמרתי לה שאני מעדיפה שומשום והוסכם. מי חמצן - אני לא זוכרת למה. פנס זה ליולדות שרוצות פינות שקטות וחשוכות להתחבא בהן בזמן הצירים ואז היא צריכה בכ"ז לראות מה קורה שם למטה... אגב, חיתולי ניובורן - זה עבור הי-ו-ל-ד-ת!! לפחות לרגעים שמיד אחרי הלידה. ומובן שזה תירוץ מעולה בשבילי, אחת שמפחדת מעין הרע ולא קונה כלום לפני הלידה עבור הבייבי, לקנות חבילת טיטולים שתשמש אותי בכמה צורות

צימעס

New member
למילדת שלי יש פנס-ראש משלה.

את לא חושבת שזה מצחיק שאת תחזיקי פנס בשביל לידה אחת, ולא יהיה לה פנס בתיק כשזה המקצוע שלה?

צימעס

New member
הא???

תהרגי אותי, אני לא מבינה למה כל יולדת צריכה לקנות 1-5 ממשהו, במקום שהמילדת תקנה חבילה של 100, ותחזיק אצלה. זה יוצא הרבה יותר חסכוני ויעיל. עברת אתה על הרשימה? את מבינה כל דבר מה השימוש שלו? מי חמצן מחטאים. לא ברור לי למה צריך גם מי חמצן וגם פולידים וגם אלכוהול.

תNר

New member
האמת היא שהייתי המומה מחלק מהדברים

למשל למה צריך כזה אביזר טקטי כדוגמת שולה הנזלות (היא גם ציירה) - זה אם לתינוק יש נוזלים בפה...סליחה, אם כבר, היא לא אמורה להחזיק כזה בערכה שלה? חוצמזה מסכימה איתך על החסכוני והיעיל. אבל אפ'חת לא מרימה גבה כלשהי על זוג המספריים הסטריליים הנוספים? כלומר, זה שכיח בדרישות מילדות בית? האמת? ממש לא בא לי להתכונן עד לרמה הזו ללידה. כידוע, תכניות נועדו לשינויים וזה אפילו מפחיד אותי שאולי דווקא ההיפך יקרה בסוף...קצת גרם לי להרהר הרהורי כפירה בלידת הבית הצפויה...בקיצור - א ביסאלע דיכאון. בקטנה. רק בקטנה.

mise

New member
מה?!

חתכ'ת רשימה הזויה תעשה לך א-ביסלע דיכאון ותגרום לך להרהורי כפירה בלידת בית? תשמעי, נראה לי שהמיילדת הזו מכינה אותך ללידה ללא מיילדת, למרות שגם במצב הזה לא צריך את כל הדברים האלה. טוב, אולי מספריים סטריליים, זה כבר מסביר את הופעתם ברשימה. תבדקי עם מיילדות אחרות, היא בטח לא המילה האחרונה של מיילדות הבית, לא?

תNר

New member
היא לא מילה אחרונה, אבל היא ה-

'קול הפנימי' שלי...מה גם שזמני דוחק (36+4 היום) והיום אנחנו נפגשות בסה"כ בפעם השניה...

tonti

New member
שמעי יקירתי,

הלכתי וחיפשתי את הרשימה שלי. אני זוכרת שגם אני לא הבנתי למה צריך ככ הרבה דברים. ואכן בהרבה דברים לא השתמשנו. יעודד אותך אם אכתוב אותה פה? (אני מודה שמהמספריים נשתלתי. אפילו לא הגבתי כי זה ברור שאין לי מושג מה זה עושה ברשימה).

תNר

New member
אולי נלך בשיטת האלימינציה?

במה לא השתמשתם?
(אני מוכנה להתערב שבזוג מספריים סטריליים נוספים ששהו במשך חצי שעה בסיר עם מכסה). סתם, אולי רק לשם השוואה, כי אני יודעת מי ילדה אותך ואף פגשתיה לא מזמן...

tonti

New member
באלכוהול. מגבונים לחים.

שאר הדברים שברשימה שלך שציינתי לא היו ברשימה שלי. מה שחסר אצלך זה ויטמין K. וכובע לתינוק (רצוי יותר מאחד אם מתוכננת לידת מים. הבנתי שלא מתוכננת). מספריים זה משהו שלא עלה בדעתי אפילו שהמיילדת מביאה
.

תNר

New member
אה, ויטמין K היא מביאה, בטיפות

אני עוד לא בטוחה שזה לטובת הענין. אולי אלך על הזריקה בט"ח. אלכוהול בכל מקרה אצטרך לחיטוי הטבור אחר"כ, לא? אז לא 'כפת לי לקנות עכשיו גם מגבונים יש לי תמיד בבית... דווקא כובע לתינוק היא מאוד ציינה - נדמה לי שזה כן ברשימה, למטה. (אכן לא לידת מים) מי חמצן - אכן כמו שהבנות כאן אמרו - מוריד את כתמי הדם בצ'יק צ'ק טוב, אשתדל כמיטב יכולתי לעמוד ברשימה הזו

אם פי 3

New member
לא צריך אלכוהול לטבור

למרות שבעקרון זה משהו שטוב שיהיה בבית, וזה לא נורא לקנות. חבל הטבור מתייבש מהר יותר באוויר, בלי שום דבר, ואם נורא רוצים, אפשר לטפטף לו קצת קולוסטרום/חלב, בשביל למנוע זיהומים.

mise

New member
מוזר מאוד.

אם אני לא טועה - הרשימה הזו מזכירה מאוד את הערכה שאילנה שמש מכינה לכל יולדת ומשתמשת בה בלידה (ועולה 150 ש"ח). אין לי מושג למה צריך את כל הדברים האלה.

צימעס

New member
אני לא מבינה

למה אילנה שמש (סתם דוגמה) צריכה בקבוק חדש של אלכוהול 70% לכל יולדת. בכמה כבר משתמשים? היא לא יודעת לשמורותו סטרילי? נובמת.

למעלה