הפינה לשיפוטכן...

צימעס

New member
סליחה. לא גמרתי לכעוס.

לי זה נשמע כמו בזבוז בשם "הרפואה" או "הבטיחות" או השד יודע מה. משהו נוסח "הלידה עולה 1000$, לא תוציאי 30$ על היגיינה?". והתשובה שלי - כן, אבל רק אם באמת יש בזה צורך. זה, אגב, מזכיר לי - נדמה לי שאילנה - מבקשת שיהיה בבית הקפה מהסוג שהיא אוהבת. קיבינימט, למה אני צריכה להוציא 30 שקל על צנצנת קפה שתעמוד אח"כ ללא שימוש? שימי לך 5 כפיות בפלסטיק קטנטן, ושיהיה לך בתיק. זה מה שאני עושה כשחשוב לי לשתות אצל אנשים בבית דווקא את הקפה שלי (ואני בהחלט "כזותי").

מה../images/Emo35.gifאני לא הפסיכית היחידה עם../images/Emo96.gif

בצנצנת בתיק? עם כל הכבוד למיילדות הבית (ויש הרבה כבוד), מי שאוהב סוג מסויים של קפה, סוחב אותו בתיק שלו ולא מטריד הריוניות שכל חטאן הוא הרצון ללדת בבית. אני ממש מדמיינת את עצמי צורחת על שי בין ציר לציר שעוד לא קנינו את הקפה למיילדת (או את המי חמצן, אלכוהול או השד יודע מה...). בתור מי שלא ילדה וכנראה לא תלד בבית, הרשימה הזו די מופרכת בעיני... לפחות לבית החולים לא הייתי צריכה להביא כלום... מלבד כלי רחצה שהיו מאד שימושיים, בעיקר מברשת השיניים והמשחה כי בפתיחה של 10 אצבעות הייתי פשוט מוכרחה לצחצח שיניים.... (מיותר לציין שהייתי עם אפידוראל כי אי אפשר להיות 20 שעות עם צירים ומוניטור במיטה - מההנאות של ויבאק תאומים בבית חולים....

אם פי 3

New member
בתור מי שילדה בבית

הרשימה הזו די מופרכת גם בעיני. מה כן צריך? התארגנות עם ציוד ראשוני לתינוק, כולל כובע, אחד לפחות (אם יולדים במים, הוא עלול להרטב) אמצעי להגנה על ספות וכו' - יכול להיות וילון אמבטיה ישן, יריעת פלסטיק, מגן-מזרון, סדיניות ח"פ (מאד נוח, אבל יחסית יקר. לפחות את שארית החבילה אפשר לנצל כריפוד מתחת לתינוק שמתאמן לישון בלי חיתול....). כמה חיתולי בד לדאוג שיהיו בארון מספיק מגבות - אם יוצאים ונכנסים מהמים (גם אם לא מתכננים לידה במים - מקלחת וכד') בקבוק מים עם פית ספורט מאד רצוי. תחבושות היגייניות (חד או רב פעמיות) לאחרי הלידה. אם מתכננים לידת בית צריך להתארגן עם הבריכה, צינור, אמצעי ניפוח, מזרון למתחת-הבריכה (שלא יכאב בברכיים) ומסננת קטנה (ואדם נוסף על בן הזוג והמיילדת). קערה (לשיליה), עם מחשבה שאולי תרצו לזרוק אותה אח"כ. שקיות לאשפה ו/או כביסה. אפשר ורצוי (אך לא הכרחי) להכין דברים שיוכלו לעזור בהתמודדות עם הצירים, כמו כדור פיזיו (אפשר לשאול מחברות, אפשר לקנות אם חושבים שישמש גם להרגעת התינוק בהמשך), בקבוק קולה 1/2 ל' (בגלל הצורה, מלא במים) קפוא, בקבוק חם, מוסיקה נבחרת (לבחור מראש, ומקסימום לשנות תוך כדי - תכננתי לבחור במהלך הלידה, וממש לא היה לי ראש לזה), נרות ושמנים. מומלץ מאד שמן לעיסוי (אם משתמשים בשמן שקדים, אפשר בהמשך להשתמש בו לעיסוי התינוק) וכן הלאה... כדאי לארגן מראש אוכל - גם לצוות הלידה, גם ליולדת לאחרי הלידה, וגם למשפחה לתקופת משכב הלידה... חשוב להתארגן עם רשימת טלפונים לחירום, מסמכים בהישג יד (למקרה פינוי), קצת כסף, ודלק באוטו. נדמה לי שזהו. חלק ניכר מהדברים, צריך או כדאי להכין גם לבי"ח, וחלק טריוויאלים וקיימים ממילא בבית, רק לוודא שאכן זמין. ויטמין K אם רוצים. פנס זה דבר שחשוב שיהיה בבית באופן עקרוני, אבל ללידה, אני מצפה מהמיילדת שתביא משלה (ופנס ראש זו באמת הברקה, גם ל-לא-מיילדות). לא חושבת שהיולדת צריכה לדאוג לדברים רפואיים, שבאים לידי שימוש פעם ב-X לידות, או כמו שצימעס אמרה, כאלו שהמיילדת קונה בחבילה גדולה, למספר יולדות גדול. שתעלה את מחיר הלידה בעוד 5 ש"ח, ותרכוש בעצמה. לא חושבת שהיולדת צריכה לדאוג לרווחת המיילדת, מלבד דברים טריוויאלים (אוכל כלשהו, למשל, ממה שממילא אוכלים בבית). אני חושבת שאין מה להתבאס מהרשימה, אבל אולי, יחד עם הדברים האחרים שקצת צורמים, שווה לבדוק מיילדת אחרת. לא כל כך בגלל הרשימה עצמה, אלא יותר בגלל הגישה שמאחריה.

אם פי 3

New member
טעות דפוס: אם מתכננים לידת *מים*

אז צריך את הבריכה וכל העסק, ולא בלידת בית יבשתית....

mise

New member
מנצל"שת לפיזיו -

מה עושים עם פיזיו (מהאיכותיים, שעלה 160 ש"ח) שנהיה בו חור?

mise

New member
בדקתי

נתנו לי מן מדבקות כאלה לתיקון פנצ'רים, אבל הן ממאנות להדבק לכדור. זהו, אבוד?

תNר

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo41.gif אם פי -

קראתי אותך (אישית - לא מתוכננת לידת מים) היום אנסה לתהות שוב על קנקנה של הגישה שמאחורי הרשימה
על כל פנים - כפי שציינתי למעלה - אני די רואה את עצמי יולדת איתה (קול פנימי, הרי) - כלומר, עם המילדת והרשימה כאחד
ונראה איך ארגיש אחר"כ...

mise

New member
שרצוי.

רצוי לבדוק עם המיילדת איזה קפה היא אוהבת ולהחזיק אותו בבית. אם יהיה לי זמן מאוחר יותר אני אחפש בספר שלה, למרות שקשה לי להאמין שיהיה לי כוח לחפש את זה. אין מפתח מילים/נושאים, אם היה בסוף לפי מילים, הייתי יכולה למצוא לפי "קפה", זה היה קלי קלות

mise

New member
על אותו משקל,

חשבתי שאולי רצוי לברר עם היולדת איזה קפה/תה/אוכל היא אוהבת כדי להכין לה בצימר לזמן הלידה

צימעס העלית לי חיוך על הפנים עם הקפ

הקפה המיוחד שלה. ולגבי כל הציוד :יש מיילדות בית שמבקשות ציוד מינמלי שנמצא בכל בית. נכון שיש סדיניות ועוד. רק אם תפתחו את העיניים אפשר לקבל עודפיםם מלידות בית. את העודפים שלי מסרתי אחרי הלידות למיילדת ולחברות.

mise

New member
זה לא שהיא צריכה.

זו כאילו בשביל היולדת. יש לה מן ערכת יולדות כזו שכוללת גם מגבונים לחים למשל, משהו שאני בחיים לא השתמשתי בו. בערכה עצמה יש את הטיטולים שהיא פורשת לך ללדת את השיליה והפדים וכו' ועוד כל מיני דברים שלפחות לגישה שלי הם די הזויים. אני כבר לא זוכרת מה היה שם, אבל הערכה עלתה בשעתו 150 ש"ח. היא אומרת לך מראש שאת יכולה להשתמש בערכה שלה או ללכת לסופר פארם לקנות לפי רשימה ואז זה יעלה לך יותר (כי במקום 2 טיטולים למבוגרים, נניח, כמו שיש בערכה שלה, את תצטרכי לקנות חבילה שלמה וכך מכל דבר). אני אמרתי לה שממש אין לי מה לעשות עם הערכה הזו והיא עשתה לי הנחה וגבתה 'רק' 80 ש"ח עבור הפדים ושני הטיטולים שהשתמשתי.

למעלה