בתור מי שילדה בבית
הרשימה הזו די מופרכת גם בעיני. מה כן צריך? התארגנות עם ציוד ראשוני לתינוק, כולל כובע, אחד לפחות (אם יולדים במים, הוא עלול להרטב) אמצעי להגנה על ספות וכו' - יכול להיות וילון אמבטיה ישן, יריעת פלסטיק, מגן-מזרון, סדיניות ח"פ (מאד נוח, אבל יחסית יקר. לפחות את שארית החבילה אפשר לנצל כריפוד מתחת לתינוק שמתאמן לישון בלי חיתול....). כמה חיתולי בד לדאוג שיהיו בארון מספיק מגבות - אם יוצאים ונכנסים מהמים (גם אם לא מתכננים לידה במים - מקלחת וכד') בקבוק מים עם פית ספורט מאד רצוי. תחבושות היגייניות (חד או רב פעמיות) לאחרי הלידה. אם מתכננים לידת בית צריך להתארגן עם הבריכה, צינור, אמצעי ניפוח, מזרון למתחת-הבריכה (שלא יכאב בברכיים) ומסננת קטנה (ואדם נוסף על בן הזוג והמיילדת). קערה (לשיליה), עם מחשבה שאולי תרצו לזרוק אותה אח"כ. שקיות לאשפה ו/או כביסה. אפשר ורצוי (אך לא הכרחי) להכין דברים שיוכלו לעזור בהתמודדות עם הצירים, כמו כדור פיזיו (אפשר לשאול מחברות, אפשר לקנות אם חושבים שישמש גם להרגעת התינוק בהמשך), בקבוק קולה 1/2 ל' (בגלל הצורה, מלא במים) קפוא, בקבוק חם, מוסיקה נבחרת (לבחור מראש, ומקסימום לשנות תוך כדי - תכננתי לבחור במהלך הלידה, וממש לא היה לי ראש לזה), נרות ושמנים. מומלץ מאד שמן לעיסוי (אם משתמשים בשמן שקדים, אפשר בהמשך להשתמש בו לעיסוי התינוק) וכן הלאה... כדאי לארגן מראש אוכל - גם לצוות הלידה, גם ליולדת לאחרי הלידה, וגם למשפחה לתקופת משכב הלידה... חשוב להתארגן עם רשימת טלפונים לחירום, מסמכים בהישג יד (למקרה פינוי), קצת כסף, ודלק באוטו. נדמה לי שזהו. חלק ניכר מהדברים, צריך או כדאי להכין גם לבי"ח, וחלק טריוויאלים וקיימים ממילא בבית, רק לוודא שאכן זמין. ויטמין K אם רוצים. פנס זה דבר שחשוב שיהיה בבית באופן עקרוני, אבל ללידה, אני מצפה מהמיילדת שתביא משלה (ופנס ראש זו באמת הברקה, גם ל-לא-מיילדות). לא חושבת שהיולדת צריכה לדאוג לדברים רפואיים, שבאים לידי שימוש פעם ב-X לידות, או כמו שצימעס אמרה, כאלו שהמיילדת קונה בחבילה גדולה, למספר יולדות גדול. שתעלה את מחיר הלידה בעוד 5 ש"ח, ותרכוש בעצמה. לא חושבת שהיולדת צריכה לדאוג לרווחת המיילדת, מלבד דברים טריוויאלים (אוכל כלשהו, למשל, ממה שממילא אוכלים בבית). אני חושבת שאין מה להתבאס מהרשימה, אבל אולי, יחד עם הדברים האחרים שקצת צורמים, שווה לבדוק מיילדת אחרת. לא כל כך בגלל הרשימה עצמה, אלא יותר בגלל הגישה שמאחריה.