(
) ישראבלוג ותפוז - ההשוואה!

(../images/Emo88.gif) ישראבלוג ותפוז - ההשוואה!

"shalom של הצאט" כתבה מאמר חדש המציג טבלת השוואה בין ישראבלוג ותפוז. הטבלה כוללת מגוון רחב של פרמטרים שונים ותנאים בין מערכות הבלוגים האלו. חשבתם לעבור למערכת בלוגים אחרת? עכשיו ניתן לבדוק בקלות מי נגד מי ומי מציע לכם יותר. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1516&a=83545&c=0&sc=0&ssc=0
מערכת המאמרים

בלו10גטל

New member
אחלה של מאמר

אהבתי את ההשוואה, מקיפה. ודרך אגב מה עם מערכת בלוגלי? האמת אני מוצא אותה הרבה יותר מתאימה לצרכים שלי...

אז למה לא להוסיף?

הבנתי ששני (shalom של הצאט) מזמינה את מי שמנוסה במערכת של בלוגלי להמשיך את ההשוואה כדי שתהיה תקפה גם לבלוגלי. אני יודע שיש לך ניסיון שם.. אז אולי תוכל לתרום?

ע ל ו מ ה

New member
אפשר השוואות לבלוגלי? ../images/Emo3.gif

נשמע קצת מוטה... למען האמת... בתמיכה למשל - לגבי נענע כתוב שצריך שם משתמש חדש לנענע - האם באמת צריך שם משתמש אחר מזה הנחוץ לניהול הבלוג? גם "חס וחלילה" וכאלה בטקסט על נענע (תחושה שלילית) גורם לתחושת ההטיה. חבל שיש תחושת הטיה, כי ממילא אין ספק שתפוז הוא האתר הטוב ביותר, וזה יהיה יותר בולט בהשוואה נטולת דעה.

זה מה שהכי מעצבן אותי בישראבלוג

אז שאני לא אכתוב על זה? גולשים אוהבים פורומים, הם אוהבים להתיעץ עם אחרים, והם לא תמיד אוהבים להתיעץ על כל שטות עם המנהל והוגה האתר. וזה לא נוח להתחיל לשוחח עם גולשים על בלוגים בבלוג שלהם, וזה גם לא המקום. טוב ייתכן שזה מפריע רק לי. לא חקרתי את דעתם של עוד חבר'ה מישראבלוג. בכל מקרה הקושי הזה להכנס לפורום תמיכה נראה בעיני כמדיניות השתקה או חלם. רוב הקטגוריות הן קטגוריות שנלקחו מהמאמר הקודם בשנת 2005, תפוז שיפרו את עצמם מאז ואולי בגלל זה המאמר נראה מוטה. אל תשכחי שלמי שיש מנוי פרו בישראבלוג יש כמעט את אותם פ'יצ'רים שיש לגולשי תפוז. ההשוואה לא בדקה מנויי פרו. עלומה, טוב לראות שלא נעלמת מהפורום. מתי תורידי את הודעת המחאה מהחתימה שלך ותוסיפי לשם את מיקום הבלוג החדש שלך? את עכשיו בבלוגלי? אולי תמשיכי את ההשוואה?

ע ל ו מ ה

New member
הסרתי את המחאה

קיבלתי אוזן קשבת אצל נעמה, והחזרתי את הבלוג. עוד לא פתחתי בבלוגלי, לכן ביקשתי השוואה. ללדת בלוג חדש זה משהו שדורש אנרגיות, ואין לי כאלה בימים אלה. עקב תקלה טכנית היו שלושה ימים בהם נעמה לא ענתה (הסתבר שהמסרים שלי אליה נעלמו) והאמנתי באמת שהדמות הוירטואלית שלי מתה. חייבת להודות שזה היה לא קל. באשר לפורום תמיכה בישראבלוג... כנראה שלא הבנתי מה בדיוק קורה שם. התכוונתי שגם בפורומים של תפוז חייבים להיות רשומים כדי לכתוב, אבל לפי מה שאת מתארת נשמע שלא מתקיים שם דיון בלוגרים אלא רק דו שיח - המשתמש שואל והמנהל עונה. האם לזה התכוונת?

לא!

התכוונתי שכדאי לכתוב בפורום של תפוז (תמיכה טכנית) את יכולה להשתמש בשם משתמש שפתחת לצורך הבלוג, ואילו כדי לכתוב בפורום של ישראבלוג (בתמיכה הטכנית) את צריכה לפתוח שם משתמש חדש בנענע. כלומר את לא יכולה להשתמש באותו שם משתמש שיש לך בבלוג האישי. זה מינוס רציני, במיוחד לגולשים חדשים. אין סיכוי שגולשים ותיקים יתאמצו לעזור להם ולענות להם על שאלות בפורום והכל בגלל ההרשמה. דרך אגב להרשם למערכת הפורומים של נענע זה תהליך מעצבן ומתיש, בלתי אפשרי למצוא שם משתמש פנוי. המערכת מיושנת ואם לא מצאת שם פנוי היא לא עוזרת לך למצוא שם אחר דומה. כן ללדת בלוג חדש זה לא קל, צריך או ללמוד מערכת אחרת או ללמוד שפת תיכנות. בקיצור צריך ללמוד.

ע ל ו מ ה

New member
הבנתי ../images/Emo45.gif

ב"ללדת בלוג חדש" אני דווקא לא התכוונתי לימוד הסביבה (שלא נראה לי יותר מדי מסובך) או ללמוד שפות תכנות (שאני ממילא יודעת), אלא דווקא לאנרגיות המושקעות מצד אחד בעיצוב - מה אני רוצה שידעו עלי? איך לארגן את הרשימות האלה? אילו נתונים מהבלוג אני רוצה לאסוף בשוליים?, ומצד שני בטיפוח קהילת הקוראים - איך מזמינים קוראים? איך מיידעים אותם על הבלוג? וכו'. והכי גרוע... צריך גם לעשות עבודת שטח בקריאת בלוגים של אחרים ותגובות אצלם כדי שידעו עלייך, ואני בשנה האחרונה ממש לא בראש של קריאת יותר מדי בלוגים...

מה התכוונת ממש לפתוח בלוג

עם שם אחר, ולכתוב רשומות חדשות ולזרוק את כל הקודמות לזבל?

ע ל ו מ ה

New member
המ.... לא לזבל...

התכוונתי לשמור אותן, ממש כמו המאתיים ומשהו רשומות של הבלוג הראשון שלי, ששמורות אצלי במחשב. ודווקא הסרת הרשומות האלה מהרשת (אם כי מהמטמון של גוגל לוקח להן קצת זמן להיעלם) היתה מאפשרת לי לעשות מעשה ולפתוח בלוג בלי עילום שם. רעיון שאני משחקת בו לפעמים, אבל כיוון שאת הרשומות שכבר פירסמתי פירסמתי בידיעה שאני עלומת שם, לא אשאיר אותן חשופות אם אחשוף את עצמי. אז כן, התכוונתי ממש לפתוח בלוג חדש, לכתוב רשומות חדשות, ובשם אחר (כנראה עם חיבור לשם "ע ל ו מ ה" כדי לשמור על המוניטין שאספתי אצל מי שלא מכיר אותי במציאות). ובינתיים הרעיון הזה נגנז

חבל

אני אוהבת בלוגרים לא אנונימיים. מצד שני אם אני צריכה לבחור בין העלמת רשומות לבין בלוגר חשוף, אני אבחר ברשומות. אפשר להגיד שאני חובבת היסטוריה
חוץ מזה שהעלמת רשומות זה התכחשות לעבר שלך או ניסיון ליפות אותו ולהפוך אותו לקל לעיכול, וזה יותר מעצבן מאנונימיות.

ע ל ו מ ה

New member
אני חובבת היסטוריה כזו באותה מידה

תמיד גם מחפשת דפוסים בהיסטוריה הזו, וכיווני התפתחות. עד לאחרונה הייתי שומרת צ'טים כפייתית (מתוך כוונה לכתוב מהם ספר פעם - הצ'טים שלי עם חברתי הטובה, שהובילה אותי לאורך משבר שהתמודדתי איתו לאורך החמש שנים האחרונות, שזורים מצד אחד המון שיחות על המשבר עצמו עם הרבה תובנות והתפתחות, ולצידן שיחות יום יום והתמודדויות יומיומיות. יש בצ'טים האלה המון, ומצד שני כמובן שחסר בהם המון כי צ'ט בכל זאת רק שימש לנו לשיחות כשלא נפגשנו פנים אל פנים. לדעתי זה יכול להרכיב ספר מרתק). לכן גם הרשומות שלי כולן שמורות על המחשב גם אם לא מפורסמות. העלמת רשומות - כמו זו שעשיתי בעת הסרת הבלוג הקודם - ממש לא נועדה לייפוי העבר או את המציאות. היא נועדה בעיקר להגן על הסובבים אותי מחשיפה עתידית שהיתה עלולה לפגוע בהם לא היתה מתרחשת. לבלוג היתה משמעות עבורי, הייתי צריכה אותו כדי לעבד את המשבר. השתמשתי בו אפילו כדי להתמודד עם המשבר תוך כדי שאני חולקת את ההתמודדות עם מישהו שלא יכול היה להיות לי איתו כל קשר אחר. הבלוג שלי ממילא נועד לשרת אותי ולא את הקוראים. כשסיים לשרת אותי, כשהתגברתי על המשבר במידה מספקת (כעבור שנתיים), לא היה לי צורך בהשארת הרשומות, וכן היתה הסכנה לסובבים. אז הסרתי.

להגן על הסובבים

זאת משימה חשובה. יהיה נחמד לקרוא את ספר הצאט שלך. כמעט אין מקום בספרים לצ'אטים וחבל. נדמה לי שפירסום ספר כזה יהווה פריצת דרך ספרותית, כמו שקרה אם א.ב. יהושוע שהכניס לסיפורת את הרעיון של כמה מספרים בגוף ראשון. אם את חושבת שלשם ההבנה של הספר צריך להוסיף הסברים לצאט, או להשלים פערים, אז תוסיפי. מענין אם בהוצאה לאור יחשבו כמוני, ויתלהבו מהספר שלך. והכי חשוב האם החברה תסכים לפירסום הספר? אם הסרת בלוג כדי להגן על הסובבים אותך, אז זה מבורך. ת'כלס את בטוחה מאה אחוז שהסרת אותו כדי להגן על הסובבים? הרי אם לא הזדהת גם בבלוג הקודם, איך הבלוג עלול לפגוע בסובבים?

ע ל ו מ ה

New member
עלול לפגוע כי אם מישהו פעם יקרא ברצף

הוא עלול פתאום לזהות מתוך השתלשלות האירועים שמדובר בו. לא מחיפוש, אלא יותר כי יקרא בעצמו או כי חבר שישמע ממנו את סיפור חייו יגיד "היי, זה מוכר לי". כמו כן, תארי לך שמישהו פעם יעשה לי אאוטינג - זה לא בלתי סביר לחלוטין - אז אם זה יקרה, בבת אחת כל הרשומות יהפכו להיות סיפורים עסיסיים ברכילות השכונתית. באשר לספר הצ'ט... החברה מודעות ושותפה לאיסוף החומר למטרת ספר. לפני שזה יהפוך לספר זה כמובן יעבור עיבוד. ודווקא לא נראה לי שיש צורך להוסיף את מה שלא ברור, כי הרעיון הוא הצצה לחיים של אחרים דרך חור מנעול מסוים - לא רואים הכל, ובכל זאת התמונה די ברורה. ובאשר לא.ב. יהושע... הגזמת קצת, לא? ז'אנר הרשומון לא הומצא על-ידו... אבל זה בהחלט אותו סוג של רעיון - לא להציג הכל מנקודת מבט של מספר יודע-כל, אלא, במקרה של רשומון להציג כל פעם תמונה המתעוותת דרך עיניו של אחד השותפים כך שבסוף הסיפור אנחנו הופכים להיות "יודעי-כל", ובצ'ט מוצגת התמונה המעוותת מכך שמציצים רק דרך סוג תקשורת אחד. (טוב, את ההודעה הזו הנץ כבר באמת עלול למחוק).

עכשיו אני סקרנית לקרוא את הספר ../images/Emo13.gif

אני רוצה לבדוק האם אני יבין את העלילה או לא.

siv30

New member
../images/Emo24.gif אני שמחה שהדברים הסתדרו

לא קל לקבל כאלה זעזועים בתקופה קצרה. באמת! פתאום גיליתי שלפחות 3 בלוגרים שאני קוראת אותם נעלמו וזה מעבר לשינויים האירגוניים בתפוז שגם אליהם הייתי צריכה להסתגל. אז אני שמחה שאת כאן.

Seidman

New member
טבלה רחבה

אך בהחלט יש תחושה שיש כאן נטיה סמויה לטובת תפוז. רובן המוחלט של האפשרויות שיש בתפוז יש גם בנענע, אך הדבר הוא בתשלום (כפי שהכותבת ציינה בתחילת המאמר, אבל זה משהו שעדיין יש צורך להזכיר גם בתוך הטבלה כדבר אפשרי).

למעלה