(
) ישראבלוג ותפוז - ההשוואה!

בשביל הז יש את הטבלה שתפוז עשו

לא? אם גם בישרא עשו אפשר לשבת מול שתי הטבלאות ובאמת להבין מה יש איפה.

אני לא חושבת ואני אסביר לך למה!

אם אתה כותב בישראבלוג ואין לך פרו, זה לא מענין את סבתא שלך שלמישהו אחר יש פרו והוא כן מקבל את הפ'יצ'רים האחרים. זה לא אותו דבר להיות פרו בישראבלוג או לא להיות לקוח רגיל. כלומר אי אפשר לערבב ולשים את זה באותו טור, זה צריך לבוא בטור בנפרד. אני מזמינה את מי שיש לו מנוי פרו בישראבלוג להשלים את הטבלה. אני לא בדקתי את כל מערכות הבלוגים, עשיתי השוואה רק בין השניים בהם יש לי בלוג.

mary lou

New member
כמו שכבר אמרו

יש בחלק של נענע אוירה שלילית למדי וחוץ מזה כמו שהזכרתי גם בבלוג עצמו נדמה שהתמקדת בדברים שתפוז טובים בהם ולא ישרא. למשל, לגבי קידום, יש את הפעילים (שכבר הזכרתי) ואת הציטוטים למעלה. אז נכון שזה לא בדיוק כמו קידום רשומות שלמות בתפוז, אבל יש לזה מקום בטבלה. זה לא כלום... יש מבין? :)

אהה הבנתי ../images/Emo46.gif

מבחינתך לקדם את הבלוגים הכי פעילים זה הוגן? זה מסחור ותרבות רייטינג, זה יוצר מצב שהרבה אנשים קוראים מישהו שלא מענין אותם, כי הם רוצים לכתוב לו תגובה שתיצור חשיפה לבלוג שלהם, זה חכם, זה דבילי. ככה אי אפשר לקרוא אנשים אמיתיים, ואי אפשר לדעת במה הבלוגר באמת מתענין! על פי ישראבלוג, כולנו מתעניינים בפורנו, זה עיוות, זה לא קידום. זה כמו שתגידי לי שצריך עכשיו לקדם את נינט טייב, למה? היא מפורסמת וגם ככה מקבלת מלא הצעות גם בלי הקידום הזה. קשה לי להסביר איך כן לקדם, אבל נראה לי שבתפוז עושים עבודה הרבה יותר טובה. אני חושבת שקידום טוב צריך להתחיל ממערכת שתשים דגש על הקוראים ונתינת כמה שיותר אפשרויות חיפוש, חלונות שזהים בגודל, כך שלא תיווצר פסיכולוגית התחושה שקידום אחד יותר חשוב מהשני. ועד שלא כתבתי בלוג פה, לא קלטתי כמה אני לא הייתי הבעיה, אלה המערכת היתה הבעיה.

mary lou

New member
מה הקשר?

אני לא אמרתי אם זה הוגן ולא אמרתי אם זה טוב או רע ציינתי עובדה שזה קיים. סקירה מלאה לא הייתה פוטרת את ישראבלוג ב'אין קידום וזהו' כי זה פשוט לא נכון. חלק מהמקודמים בישראבלוג הם דוחים בעיני, למשל המשחטה, זה לא סותר את העובדה שהקידום הזה כן קיים. כמו כן, כאמור, יש את הציטוטים שם מופיעים לא רק בלוגרים ידועים והם אכן מקודמים (מופיעים כל כמה שניות בדף הראשי ויותר אנשים נכנסים אליהם). אי אפשר להתעלם מזה.

עד שלא יוסיפו קידום

בדף הבית של נענע, בעמוד הראשי, אני משאירה את הטבלה שלי כמו שהיא. מי שקנה את ישראבלוג ודאג לשים פירסומות צריך לקחת אחריות. הם משתמשים בבלוג שלי לאכסן את הפירסומות שלי אז שיתנו לי זכויות ושיתיחסו למכתבים שלי.

Seidman

New member
פה הטעות שלך

האתר ישראבלוג הוא אתר שמופרד מאתר "האם" נענע. אין קשר כמעט בין נענע לבין ישראבלוג מבחינת תכנים וכך ראוי שיהיה. גם בתפוז היה ניסיון בעבר להפריד בין הבלוגיה לבין האתר עצמו, אם כי נרשמה הצלחה חלקית בעניין. וסתם לתקן טעות אצלך - את משתמשת באתר שלהם כדי לכתוב את הבלוג שלך, ולא בשביל שהם יתייחסו לדברים שלך. כשאת נכנסת לשירות אצלהם, את מודעת מההתחלה לתכנים הפרסומים שיהיו בבלוג שלך, כמו שאת מצפה מכך בתפוז. ושוב, אין לי דבר נגדך או נגד הטבלה שלך, אני פשוט חושב שהיא לא מדוייקת והיא נוטה לזכותה של מערכת בלוגים אחת מאשר ניסיון אמיתי להשוות בין מערכות הבלוגים.

להפריד תוכן גולשים מאתר הבית, זה ראוי?

אני יכולה להראות לך כמה כותבי בלוגים מוכשרים בישראבלוג שהייתי מציבה אותם במקום כמה כתבים גרועים בנענע. וכרגע רק בגלל חוסר התיחסות של אתר הבית וחשיפה מתאימה, אין להם הרבה כניסות, או טור בנענע.

Seidman

New member
שוב, את ממשיכה לטעות

ישראבלוג הוא אתר בפני עצמו, וגם נענע הם אתר בפני עצמו וחבל שאת ממשיכה לטעות ולנסות לקשר בין האתרים כמו הבלוגיה ותפוז (נכון שנטוויז'ן קנו את ישראבלוג, אבל הם קנו אתר קיים להבדיל מתפוז). אף אחד לא דיבר על הפרדת תוכן גולשים ואף אחד לא אמר שאי אפשר לשלב (כפי שנענע גם עושים). לתפוז יש דרך משלהם לפרסם תוכן גולשים כפי שלנענע יש דרך אחרת לנהל את האתר שלהם. אבל יש הבדל בין האתרים וחבל שאת מנסה בכוח להשוות בלי שאת מבינה את ההבדל המהותיים. לי אין דבר עם אתר נענע ובקושי עם הבלוגים שלהם, אבל ברור לי שאת לא אוהבת את נענע, ולא מעניין אותך מעבר לתפוז ולכן זה לא משנה כמה טבלאות תכתבי, הראייה העיתונאית שלך לכתוב מאמר, לוקה בחסר.

אני מבינה את ההבדלים

רק אני עושה את ההשוואה לא מתוך נקודת מבט של עיתונאית. אלה מנקודת מבט של משתמשת (בלוגרית). מנקודת מבט של משתמשת זה ממש לא מענין אותי שנענע קנו אתר קיים שנקרא ישראבלוג, מבחינתי אם הם מכריחים אותי להחליף שם משתמש כדי לכתוב בפורום של נענע זה לא נוח לי. אם הם לא מקדמים תוכן גולשים באתר הבית, כי הם קנו אתר קיים, זה מפריע לי. מבחינתי שיוסיפו בתוך ישראבלוג מעין מגזין עם עורכים שיקדמו את התוכן של הגולשים. עובדה שכל אחד שמגיע לדף הבית, או למומלצים מאוד מתלהב מזה, אולי לעיתונאים לא אכפת מדברים כאלו, לבלוגרים זה מאוד משנה. פסיכולוגית ברגע שאתה כותב משהו טוב, ומישהו מתיחס לזה ומקדם את התוכן שלך, זה משפיע עליך מאוד. הקידומים שקיימים כרגע בישראבלוג מפספסים המון בלוגרים טובים. אולי אני מקסימום צריכה לפרט בנפרד מהטבלה הנוכחית איך אתה יכול להיות מקודם בתוך האתר תפוז ואיך אתה יכול להיות מקודם בתוך ישראבלוג, וברגע שיראו את ההבדלים בקידומים יהיה הרבה יותר קל לשפוט.

Seidman

New member
2 דברים קטנים ובזה אני מסיים את הנושא מבחינתי

1. כתיבה עיתונאית לא עושה ממך עיתונאית. הכתיבה עצמה דורשת שאת, הכותבת, תעשי טבלה או תערכי השוואה בין 2 דברים, תעשי השוואה הוגנת ונטולת העדפה ככל שניתן. צר לי, אבל המצב לא כך. 2. אם מה שאת אומרת נכון, מוזר לציין את העובדה שבישרא יש מספר רב יותר של בלוגים וכניסות משתמשים ייחודיים, חרף היתרונות של תפוז על המערכת של ישרא. כנראה שמשהו שם בכל זאת הולך. יום טוב.

../images/Emo46.gif למה אתה מתעקש להפוך אותי לעיתונאית

אני משתמשת ובלוגרית ועדיין לא עיתונאית. ישראבלוג לא גרועים בכלל. ולמען האמת מערכת הבלוג לא קובעת הרבה. הבלוגר והכותב הוא זה שקובע מה יקרה בבלוג שלו, ואיך תראה התוצאה הסופית. אני לא יודעת להסביר למה ישראבלוג מצליחים יותר מתפוז, ולמה יש שם יותר בלוגרים ויותר כניסות של משתמשים. אני חושבת שהפרט הזה חשוב וראוי להכניס אותו לטבלה, ויתרתי עליו רק מפני שאין לי מספרים מדויקים להוסיף לטבלה.

למעלה