סקר- הנאה ובילוי-אשמח להשתתפותכם...

לי יש מהכל, מהלבד ומהביחד, עם חברות

ובלי חברות, רק איתו אצטרך ללמוד להיות עכשיו ביחד. עד היום עד מצאת החמה עד צאת הנשמה גידלתי את הילדים לבד, עבדתי ולא הרגשתי שזה לא בסדר, הוא התפנה לקריירה מפוארת, היום הוא הופרש מהעבודה (שימו לב לא פנסיה מוקדמת, והוא בן 63), והקופה לא ריקה, ועכשיו אנחנו צריכים ונלמד להיות ביחד. כל החיים לומדים וגם להיות ביחד זה לימוד. נארגן לנו את החיים כששנינו ביחד וכל אחד לחוד. הוא היה עסוק בעבודה כך שלא היה זמן פנוי לבדוק תחביבים, כי הוא עבד מאחרי הצבא ועד עכשיו. זה לא הפריע לנו ללכת לסרטים (אנחנו כל שבוע הולכים לסרט), את כל ההצגות המומלצות אנחנו רואים, הולכים לשיר, שומעים הרצאות, אבל עכשיו נצטרך ללמוד מה עושים בבקרים, כי אי אפשר כל היום ללכת להרצאות, זה עולה המון כסף ואני לא מתכוננת לשים את כל כספי על תרבות הפנאי. יש לכם הצעות בזוגיות שעדיין לא גיליתי ולא חשבתי על זה? איזה כף שיש לי אותו.

פיצימיציצי ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

איזה ניק מדליק
נראה לי שהכנת לוח פעילויות לתעסוקה משותפת באופן שלא השארת זמן של לבד לעצמך , עבורו...... מה דעתך על צעידה משותפת , טיולים בטבע במסגרת או לבד, התנדבות למען הקהילה , בילוי בבקרים בים או עם חברים יש הרצאות הניתנות ללא תשלום , בררי ברשות המקומית אצלכם או בערים השכנות , יש מכללות לגימלאים וגם באוניברסיטת בר אילן יש תוכנית הרצאות בשעות הבוקר לגיל השלישי בעלות נמוכה.

BenBroshim

New member
צריך ללמוד להיות לבד ויהיה בסדר

האנשים סביבנו יוצרים כל כך הרבה רעש כך שהם מרחיקים אותנו מעצמנו. להיות לבד זה לדעת להיות עם עצמך, עם הדממה ועם המחשבות שלך.

לבד - פעם חשבתי שמשהו לא בסדר אצלי

כי אהבתי את הלבד, אבל כל הזמן היו מן "קולות רקע" שאני לא אוהבת חברים, שאני לא אוהבת להתארח, שאני לא אוהבת חגים ושאני ושאני והרגשתי אולי משהו לא נורמלי אצלי. אחרי שנים שקצרתי פירות מהלבד הבנתי איזו זכות נפלה בחלקי להיות לבד - מסתבר שלעיתים אנשים מתים להיות כמוך והם לא יכולים, וכשאני אומרת לבד זה לא ממש לבד - אני עובדת, יש לי ילדים מדהימים ואני גרושה שבוחרת את העיסוקים שלה, מתי לצאת, עם מי לצאת וכו' אבל כל הזמן החברה שידרה לי שזה לא בסדר, שצריך להצטרף לטיולים, לכל המסיבות, ולכל החגים וכל הימי הולדת וכל השטויות - ופעם הרגשתי רע וחייבתי עצמי בגלל הלא נעים, כשאזרתי אומץ והחלטתי שזה מה שבא לי - צברתי ידע, אהבה, שקט, שלווה, ועוד ועוד - ותאמינו לי? :) אוהבים אותי יותר :) ואני שומעת את כל אלה שאמרו שחבל שאני לא באה איתם ולא הולכת איתם - מסתבר שהם לא ממש נהנים מהמקום הזה שכל הזמן הם צריכים להתארח, לארח, ולהיות "עם כולם" -פשוט כיף. אני מכתיבה את הכללים ועושה מה שבא לי, מכיון שהיום זה מבחירה ובלי רגשות אשמה - אני פשוט נהנית - הרי מספיק יש לנו עבודה כמעט 10 שעות ביום וילדים, קצת שקט - זה אושר, ואם אני רוצה רעש - אני זאת שאחליט מי מה ומתי ולא בגלל ש... טוב קשקשתי יותרמידי :) טוב עוד משפט חזק - דעו לכם לא סתם בגיל מאוחר מגלים דברים מדהימים על עובדות החיים, כי בגיל מאוחר כשאתה הרבה לבד ועייף מרדיפה אחרי כל דבר -אתה מגלה עולם ומלואו בתוכך, אז לא חבל שלא תגלו את זה קודם לפני :) בהצלחה עם הלבד

למעלה