שימו לב, קצת מנהלות

The Dave

New member
אני לא מסכים

הסיבה שאין דתיים כי כנראה אסור להם לעשות את זה. וחוץ מזה לא יהיה חכם לשנות תאריך של משחק שיותר מחצי מהאנשים שמגיעים למשיק לא משתמשים בפורום הזה ולחלק לא תמיד יש גישה לאינטרנט. לי (ולרבים כמוני) התאריכים האלו נוכים מאד!

סטודנטים יותר חשובים?.. פחחחחח

silver hores, אם דמוקרטים, אז עד הסוף... אם לא מוצאים תאריך שנוח לכולם אז צריך לעשות הגרלה או משו כזה כדי שאף לא יקופח... תאמין שלא רק "הסטודנטים שבינכם" חשובים, נסה להראות קצת יותר התחשבות!!! ואם למאסטרים היו שיקולים מסוימים, אז אני מניח שאם הנושא עלה אז כדאי שהם ישתפו אותנו, בחלקם לפחות... אחראים!!! דרושה פה תגובה לנושא, למה באמת נבחרו דווקא התאריכים האלה???

Belgarion

New member
הרשמה

נרשמתי לפני די הרבה זמן , ואף אחד לא פנה אלי , איך אני יודע שאני במשחק ? , תודה מראש בלגאריון

oreanus

New member
אז מותר למתחת לגיל 16 להשתתף???

התקשרו אליי לפני יום ואמרו שאפשר, רק באישור ההורים, אבל בכל זאת אפשר! (אני בן פחות מ 16 אם עדיין לא הבנתם)... THIS IS GONNA B SO ****** COOL!!!

yaghvali

New member
../images/Emo146.gifבקשת הנחיות לדמויות ולעלילות

בוקר צח לכולם, בתור סגנית לקפטין של אסגרות´, אני מסייעת בבניית הדמויות, תיאומ ההיסטוריה הפרטית שלהן לכדי היסטוריה עירונית כללית וכו´. הייתי שמחה מאוד לקבל קצת עזרה מהמסטרים בנוגע לאופן שבו אתם מצפים לקבל את הדמויות (ועד איזה תאריך?) האם יש לכם תמונת עולם די סגורה שאנחנו מתאימים את הדמויות שלנו אליה? או, האם אתם בונים את העולם "bottom-up", כלומר, מתוך הביוגרפיות שתקבלו, אתם תאשרו חלק מהעלילות המוצעות על-ידי השחקנים, ותדאגו לשלב אותם ביחד? כיצד כדאי לתאם קשרים כאלה ואחרים עם קבוצות אחרות. דרך הקפטיין של הקבוצה? דרך המסטר האזורי? עם איזו הצעות ואיזו בעיות כדי להפנות אל המסטר הראשי? אם אלו שאלות שכבר קיבלו מענה ברמת הקפטין, אני מתנצלת בשמו של המונגרל, שהוא פשוט תיכף נוטש אותי לכמה ימים, ומחשש לקוצר זמן, אני מפנה את השאלות שלי גם לפורום המכובד.

הדמויות בקבוצה - באחריות הקפטין

עומק הדמויות בקבוצה, עושר ההסטוריה של קבוצתו ושל הדמויות האישיות הקבוצת, וכן העניין הישיר של שחקניו הוא פועל יוצא של הדוגמא האישית שמספק הקפטין לחברי קבוצתו. כאשר הקפטין בונה דמות טובה ומציג אותה לחברי קבוצתו, הדבר משאיף בדרך כלל את כלל הקבוצה לעשות כמוהו. והתוצאה - דמויות עמוקות עשירות, מעניקות צביון מרהיב לקבוצה. ניתן גם לשבח בפני חברי קבוצתו דמויות יחודיות שישמשו לדוגמא , אולם הנסיון קובע, כי אין כמו דוגמא אישית. ברמת העיקרון, זהו תפקידו של הקפטין לדאוג ל: 1) תאימות הדמויות בקבוצתו 2) הסטוריה קבוצתית והסטוריה בהתאם לאופי הקבוצה (עירונית,בארבארית וכו´) 3) עניין פנימי לחברי הקבוצה (אינטריגות, פוליטיקה פנימית, קווסטים פנימיים, חיי יום-יום, אופי יחודי לקבוצה, אטרקציות וכו´)

סיפורי הדמויות - קשרים חיצונים

מכיוון שהקפטין אחראי על סיפורי העלילה של דמויותיו, הוא מרכז בידיו את כלל דפי הדמות של שחקניו, ויכול להניע קשרים בין דמויותיהן. קפטין יכול גם לשזור קווסט אישי לכל שחקן בקבוצתו, או לכל קבוצת שחקנים בקבוצתו. בכל מקום שקפטין רוצה לערב סיפורה של דמות בגורמים שמיחוץ לקבוצה - הוא יכול לעשות זאת דרך המסטר האזורי, שיכול לקשר אותו עם קפטנים נוספים שבקבוצותיהם דמויות פוטנציאליות להיקשרות בעלילה המדוברת, ושקשר פרטי בין הדמויות המדוברות אינו נוגד את קווי העלילה המונחים על ידי הספרות, ואת קוי העלילה המותווים על ידי המסטר הראשי לבימוי. בכל מקום בו מסטר אזורי חושב שטמון בסיפורה של דמות פוטנציאל משחק גבוה במיוחד, הוא מערב בכך את המסטר הראשי, שרואה מן הסתם את התמונה הכללית, ויכול לשזור סיפורים בולטים מאזורים שונים בקווי העלילה הכללית הנרקמת לאיטה עד המשחק.

The Dave

New member
Cool

קווסטים אישיים - נשמע מעניין! -אתה יכול לתת דוגמא לקווסט אישי. -באיזה מקרה יכולים לתת לי קווסט אישי? תודה מראש !

דוגמא לקווסט אישי

להלן העלילות הנדושות והלעוסות ביותר, שתמיד-תמיד נהנים לשחק: 1) האח האובד שחקן בונה דמות, וקושר את סיפורה בסיפורו של ´אח-אובד´. לא יהיה נחמד לשחקן, אם דמותו תפגוש את אחיה האובד במהלך המשחק? ועל מנת להפוך את זה לקווסט - במהלך המשחק, או אפילו לפניו, תגיע ידיעה לדמות זו על סימני חיים מאחיה האובד... ז עובד גם בגרסה של יתום-הורים, בעל-אישה, אהבת-ילדות, וכו´. 2) סימן האצולה שני שחקנים בונים דמות של בן אצולה. הקפטין, שלצורך העניין הוא מנחה העלילה הקבוצתי, מספר לשניהם על מותו הצפוי של אחד מבני האצולה המקורבים לשליט, הממלא משרה מכובדת, ורק אחד מהם יוכל למלא אותה. 3) התעלומה בראשית המשחק, מכריז מנחה העלילה הקבוצתי(בדרך-כלל, הקפטין, והשליט in-play) על רצח, ומציע פרס למי שיפענח אותו, וכמה שיותר מהר, לפני שיוודע הדבר לשר האפל, ולפני שיגיעו שליחיו. ז עובד גם עם גנבה של חותם מלכותי, או שרביט, או קובייה-הונגרית שחסרה לה הפינה האדומה-יקרוקה-לבנה. 4) מבחן האומץ קבוצה של שחקנים בונה דמות של בני-עשרה. הקפטין מחליט לחגוג חג לכל בני העשרה בעירו, ולהעמידם במבחני אומץ: להביא ראש של טרול, להשיג קשקש דרקון, או להביא ידיעות מפיו של חכם נודד (את זה הוא סוגר עם המסטר האזורי כמובן). 5) אופרת הסבון הדביקה: שחקן בנה דמות של יתום, מגלה במהלך המשחק את הוריו האמיתיים, שהם למעשה בני אצולה. באותו זמן נרצח אחד מהמקורבים למלך, ומי שיפתור את תעלומת הרצח, יוכיח עצמו ראוי למלא את מקומו, מייד לאחר שיעמוד במבחן אומץ כמובן, וימצא איך להפוך זהב לעופרת, יגלה סימני חיים על כוכב אחר וילמד לעשות שפגת
מקווה שלא הרסתי כלום לאף אחד. ו...חברה - תהנו!

פנייה למסטר ראשי, ועקיפת סמכות

ברמת העיקרון, המסטרים הראשים, כל אחד בתחומו, משתדלים למור על קשר עם כל הקפטינים, ולהרגיש את כל הנפשות הפועלות על מנת להעמיק את קווי העלילה הכללים, ועל מנת לערב בהם כמה שיותר גורמים. אולם למעשה, יש להם עוד הרבה צרות אחרות על הראש, ומגיעים לידיעתם עיקר הסיפורים בכל קבוצה, ואל טיפולם האישי מגיעות רק דמויות יחודיות במיוחד בהן טמון פוטנציאל משחק גבוה לדעתם של המסטרים (הן האזוריים והן הראשיים). באופן דומה, המסטרים האזוריים משתדלים לקיים קשר עם כל בעלי התפקידים המרכזים בקבוצה (כלכלה, קסם, ספרייה, וכל רכז תפקיד יחודי אחר) סגן יפנה למסטר אזורי כאשר הקפטין יקש ממנו לעשות זאת, או כאשר הוא חושב שהקפטין עושה דבר שיבוא על חשבון הקבוצה ורק כאשר הוא נואש מלדבר איתו על כך. קפטין יפנה למסטר כללי רק כאשר הוא בא לידי עימות ישיר עם המסטר האזורי (מה שמציג באור לא חיובי הן את הקפטין והן את המסטר האזורי, אחרי הכל המטרה היא להנות; ליצור שיתוף פעולה להנאת ולהנעת הקבוצה, ולא לריב), או כאשר הוא מאמין שהמסטר האזורי פועל באופן שאינו צודק או מפלה לרעה את קבוצתו. שחקן יפנה למסטר כאשר הוא מתכנן ´הפתעות´ לקפטין שלו... אבל בזהירות עם זה, כי אם קבוצה תהרס בגלל שמשהו בגד בה מבפנים, צריך לדעת להעריך את המשחק כמשחק, ולהישאר חברים

lightningbolt

New member
כמה דברים חשובות (לי)

באתר (בעיברית) לא עבדים הלינקים הבאים : בזאר אתרים מאסטרים וחדשות בבקשה תתקנו את זה... ויש לי עוד כמה שאלות אבל התשובות בטח בלינקים שלא עובדים

למעלה