../images/Emo41.gif../images/Emo129.gif בתור מישהי שיש לה משקפיים כבר
מגיל 9, המס' שלי הם 6 ו-6 ורבע ואני מרכיבה עדשות כבר 3 שנים בערך. שמתי לב לחלק מהתשובות שבנות פה ענו לך וחלקן מטעות ולא מדויקות (בלי לפגוע באף אחת חס וחלילה). צילינדר זה ליקוי ראייה די נפוץ, במיוחד למי שיש משקפיים וזה פשוט התקמרות (צורת הקערית/חצי ירח) לא שווה של האישון בעין אחת או בשתיהן. וכמו שניצן אמרה זה כביכול מפזר את הראייה וגורם לאיבוד פוקוס כמו הטשטוש ראייה כשאת לא מרכיבה משקפיים, וזה מה שבעצם נותן את העוד חצי או רבע מס'. אם האופטומטריסט לא הזכיר את זה סביר להניח שאין לך את זה אבל אני מציעה שבכל זאת כדאי לך לבדוק את העניין ואם הוא הביא לך הסבר מפורט של המס' בשתי העיניים אז זה אמור להיות כתוב שם ואת יכולה להבין ללא בעיה. בכל אופן, לגבי עדשות לא אמורה להיות בעיה להרכיב אותן גם אם יש לך צילינדר, אבל אם יש לך זה חייב להיות בהתאמה אישית ולא כמו קופסאות העדשות שאפשר לקנות בסופר פארם למשל. כמו ששיר אמרה, אי אפשר לעשות צילינדר בעדשות ראייה צבעוניות (מנסיון). למרות שזה לא כ"כ מפריע כי הצילינדר הוא לא מס' גדול. אבל זה בכל זאת אינדיבידואלי. אבל את צריכה להתייעץ עם אופטומטריסט או עם רופא העיניים שלך (אם יש לך רופא קבוע) לגבי עדשות. אם יש לך רגישות או יובש בעיניים את לא יכולה לשים עדשות. בהתחלה נורא קשה להרכיב אותן, אני ישבתי בפעם הראשונה עם האופטומטריסטית במשך חצי שעה(!) כדי להרכיב אותן בשתי העיניים. זה דורש זמן וסבלנות אבל עם הזמן, כמו בכל דבר אחר, גם נרכשת המיומנות
חחחח ואחרי תקופה ארוכה אני יכולה להגיד שאני שמה ומורידה בלי להסתכל במראה או לפי ההסבר המדויק של האופטומטריסטים למיניהם (בלי להשתחצן
חחח) לגבי הסוגים השונים את כנראה התכוונת לעדשות רכות ועדשות קשות. עדשות רכות הן זמניות. יכולות להיות ליום, לחודש או לשלושה חודשים כל זוג עדשות (אחת לכל עין). וזה העדשות שאת שמה בבוקר עם המים שלהן ומוציאה בסוף היום. לא מתקלחים/נכנסים לים איתן ואסור לישון איתן כי האישון מתייבש והיא יכולה להידבק אליו (מנסיון). עדשות קשות הן עדשות קבועות שאת לא מורידה אף פעם ואת יכולה לעשות איתן הכל, הן נשארות בעין למשך שנה לדעתי. אין לי מושג לגביהן ממש כי אני משתמשת ברכות. ועדשות רכות יש כל מיני חברות, אין הרבה הבדל ביניהן. באופטיקה שתהיי בה יסבירו לך יותר לעומק ויפרטו לך לגביהן אם בכל זאת יש הבדל. חפרתי
אני מקווה שזה לפחות עזר אבל זה לא מחליף כל הסבר של אופטומטריסט מומחה או רופא עיניים שאני ממליצה לך להתייעץ עם אחד/ת מהם. בהצלחה!