אתם מוזמנים לצפות הערב

מוחמד5

New member
../images/Emo91.gif אתם מוזמנים לצפות הערב

בתוכנית עובדה עם אילנה דיין. הפרצוף האמיתי של הכיבוש, פרצופו האמיתי של הכובש. הפעם אין תירוצים, אין הסברים, אין הבנה ...... הפעם כל בן אדם , כח בעל מצפון , כל אדם נאור צריך לגנות ולדחות את התופעה ,שכנראה לא נדירה.

respecta1

New member
קצת פרומו

"הוא הרביץ לחמור, הוא פשוט הרביץ לחמור!"
זה מה שהראו בחדשות שיהיה בתוכנית בכל מקרה, פניו של הכיבוש בואו נבכה כולנו, הדברים הכי חמורים שם זה שאיימו על אחד שזרק אבנים.. כשיהיה "כיבוש" או מצב מלחמה שיהיה שאחד הצדדים יהיו מוסרי ונאור כמו הצד הישראל בסכסוך הזה, אז תדבר.

לא כיבוש ולא כלום, פרצוף אמיתי של כמה חיילים

מחטיבה אחת שלא הצליחו להתמודד עם שירות קשה ושוחק, חבורת ילדים שקיבלו יותר מידי כוח, יותר מידי זמן ובמקום להלחם בטרור נשחקים מול פעילות סיזיפית מול התארגנויות טרור כאלה או אחרות ומול אוכלוסיה אזרחית. כן, הכיבוש משחית, זו לא קלישאה, הכיבוש שוחק, זה נכון, אך עדיין רוב החיילים מצליחים להתמודד עם זה, כולל אני, גם אני עשיתי את רוב השירות שלי בשטחים, ולא, בשום מצב לא הפכתי לאדם מתעלל וסדיסט בגלל השחיקה. כן, צריך לסיים את השליטה על עם אחר, וזו ההגדרה המהותית של כיבוש, לא הטכנית, המהותית, מדוע אנחנו עדיין שם?, כי אצלנו יש את המשוואה שנכשלה שבה אנחנו עוד מחפשים תמורה, מחפשים פרטנר, "תן וקח", עוד לא הבנו שזה לא יקרה, אז אנחנו עדיין בפנים, נשחקים.

Dexter5

New member
איזו דרמה.

בא לי לבכות. כבר הוכח בניסוי של מיליגרם, שאם נותנים לך כוח על מישהו, אתה תתאכזר אליו עם הזמן, לכן צריך למצוא לעניין פיתרון. אבל לא, לצעוק "כיבוש" כל היום (כיבוש דמיוני, אגב) לא יועיל לשום דבר.

klod bokevski

New member
אין מה להגיב לכתבה הזו

אי אפשר לקחת מקרה אחד ולהגיד שאלו פני הכיבוש (למרות שהכיבוש משחית,הכיבוש רע,הכיבוש לא הוגן-נכון) יש חיילים קרביים שמסרבים פקודות קיצוניות מטעמי מצפון שמאלנים,על סמך זה אפשר להגיד שכל הצבא מתנגד לכיבוש? לקחת מקרה אחד (או שנים, או 10 או 100,כל אלה מספרים חסרי חשיבות במנגנון ענק כמו צהל) ולהפוך אותו לנורמה (שכבר חיפשת מראש) זה פשוט לעוות את המציאות

מוחמד5

New member
חסרי חשיבות !!!

מדובר על נורמה , דפוס התנהגותי ,מוכר , ידוע .. מה שהיה בכתבה "כפי שנאמר " קצה קצהו של הקרחון.

klod bokevski

New member
אין לך לא תיעוד,לא הוכחות-אתה החלטת על דפוס

הבעיה בכיבוש היא לא החייל הישראלי,אלא המנהיג הישראלי

אני הייתי כמעט כל השירות שלי בשטחים ויש לי

לא פחות ממי שערך את הכתבה אם לא יותר ואני אומר שזה לא ככה, סבבה? יש חיילים שלא הצליחו להתמודד עם הלחץ, השחיקה, הפעילות, והוציאו את זה על האזרחים ויש את הרוב, רוב שאני הכרתי, התמודד עם המציאות הקשה. אין לי ווכוח שהכיבוש לא טוב לנו, ששליטה על עם אחר לא טובה לנו, מי שמכיר את הדיעות שלי יודע שאני בעד לצאת מרוב השטחים חד צדדית, לסיים את השליטה על הפלשתינים ולהתמודד עם הטרור ע"י חיסולים ומבצעים ולא ע"י מחסומים ופעילות שוטפת-שוחקת, כן בדרך הזו יהרגו יותר פלשתינים, אין ספק, אך לפחות ככה חיילים לא יתעסקו פנים מול פנים עם אזרחים פלשתינים, הם לא ישחקו, הם לא יתעללו בפלשתינים, מי שיהיה מטרה פשוט יהרג, הרבה יותר פשוט, הרבה יותר טוב לנו, אני לא בטוח שטוב יותר לפלשתינים אבל זה ממש לא מעניין אותי...I COULD NOT CARE LESS...

respecta1

New member
כל מה שהיה בכתבה הזו

זה שני אנשי שמאל קיצוני (הכוונה לזה שטשטשו את הפנים שלו והשני..לא זה שנשלח לכלא) שאומרים דברים, לא הכי אמין (עזוב היו 101 אי דיוקים.. הוא אמר שהם הלכו לקרב חמולות ונתנו מכות לאנשים כי ידעו שלא ידעו שזה חיילים יחשבו קרב חמולות.. אבל מה הם היו בפטרול יש להם מדים החמולות שם לא עיוורות קיצר מוזר,מוזר מאוד) ובכל מקרה 2 אנשים, כמה אנשים יש בצה"ל אתה יודע? 140 אלף ועוד כמה מאות אלפי מילואים.

אושרי 7

New member
די!!! אני לא יכול!!!

היום שבו למוחמד יש זכות לדבר על נטישת דיונים ואי מתן תשובות... הוא היום שבו חזירים יתחליו לעופף. כמה פעמים אתה נטשת דיון באמצע? כמה פעמים ברחת כשנגמרו לך המילים?

asparagos

New member
אז היום הוא היום

מוחמד5
אגב, מוחמד, מה דעתך על הציור שאומנותי שלי?

מוחמד5

New member
../images/Emo9.gif

חמוד מאוד. השארת את חותמך על הציור בצורה בולטת לעין.

asparagos

New member
../images/Emo7.gif מוח לא ראיתי את הכתבה לצערי הרב

כל כך רציתי לראות את "הפרצוף האמיתי של הכיבוש", (כאילו שחסר לנו ידע בנושא ממקור ראשון...) אבל לא יצא לי. אני שמח בשבילך שסוף סוף יש שרשור שבו אתה לא בורח מהדיון,
אם תרצה לשתף את קהל הקוראים על מה היתה התוכנית (לא רק הכותרת, אלא גם התוכן) נשמח להגיב בכיף, גם אם היו שם דברים שמביישים את הצבא שלנו (כפי שאתה רומז), צריך לשים את הדברים על השולחן ולדבר על זה. אני שמח ששינית את המנהג שלך לברוח מדיונים וכעת אתה הוא זה שמעודד אנשים לכתוב, מקווה שתמשיך בכוון הזה ושהסיבה לשינוי היא לא סתם רצון חולף בהתאם לכתבה כזו או אחרת. אם מבקש ממך, תעלה תקציר של הכתבה או משהו בסגנון, רצוי רק את העובדות, בלי פרשנות יצירתית. אני מת להגיב ולעורר את המקלדת שלי שנדמה, אבל אני צריך משהו להסתמך עליו.

שוב התבדית מוחה ../images/Emo13.gif

אם ציפית לבעלי מצפון, בני אדם וכו'. כמעט אין כאן כאלה... מה זה מבחינתם להצמיד מפזר חום פועל לפנים של נער? מצחיק נכון?
מה זה מבחינתם להביא מכות לילד שעל פי עדויות החיילים העז להסתכל עליהם "במבט לא טוב"
הם מצחקקים... הרי הדמות הנערצתת עליהם הוא ליברמן, לשעבר ולעתיד שר בישראל, שבמו ידיו היכה ילד (ואפילו ילד יהודי מההתנחלות שבה הוא גר). מה זה מבחינתם לחנוק בן אדם בתור משחק, כדי לראות עד כמה זמן לוקח לפלסטיני לאבד את ההכרה?
בשלב הזה הם כבר פשוט מתפקעים... ואין כאן כל הפתעה מוחה ידידי, כל התעללות שיטתית באה בהדרגה, כאשר פושטת בצבא ובחברה נורמה נפשעת ומקבלת מצד חלקים נרחבים מהציבור יחס של גיכוח, במקום של גינוי חריף. מי שגיכח כשראה את החיילים חושפים את ישבניהם כדי להראות לילידים מה הם חושבים עליהם, ממשיך לגכח גם עכשיו. מי יודע, אולי הוא גם עולה על הגג בביתו לרקוד ... יום טוב ידידי, ומי יתן ולא נשמע עוד חדשות כאלה.

למעלה