המסיבה ביום שישי בפורטו...../images/Emo65.gif
אז ככה, גם לי יצא להיות בפורוטו לוקו ביום שישי ובכוונה פתחתי את הנושא מחדש בשביל לשמוע תגובות של כל מי שאוהב מוסיקה ברזילאית שיביע את דעתו בעניין ואיך אפשר לשפר. ואמנם המסיבה כדברי קודמיי הייתה רעה לדעתי אבל היו כמה קטעים נחמדים... אהבתי את הבטוקדות שנתנו קטע מדהים ביחד עם אנסליה שהיא רקדנית מדהימה. לדעתי, אין מקום למוסיקה אחרת מלבד סמבה בקרנבל אבל אם הקהל דורש אפשר לשים סמבה רגאיי ו\או למבדה,פוהו,פ'גודי וכד...בסה"כ תקליטן טוב זהו תקליטן שמשרת את הקהל באופן שלא פוגע באווירה (הברזילאית) ובערב עצמו מה שלא קרה בסופו של דבר במועדון. מה שלא מתאים והרס את הערב זה שילוב של מוסיקה שהיא לא ברזילאית אלא לטינית וזה לדעתי המפתח לכשלון של הערב בסופו של דבר אפשר היה לשים מוסיקה מקפיצה ועדיין להשאר באותו קו ברזילאי לכל אורך הערב (אולי חוסר מיומנות של התקליטן??? ו\או הוראה של בעלי המועדון להחדיר מוסיקה לטינית באותו ערב...בכל אופן לא ברור לי הנושא) מה אתם חושבים??? . אני מסכים חלקית עם מה שאמר "בטוקדה" לגבי ריקודי השורות אבל כנראה שזה מה שהקהל היום דורש אני יכול לציין (ומבלי לפגוע ו\או לפרסם בצורה סמוייה) שאני מתקלט בקניון הבאר בראשל"צ ומגיעים המון בני-נוער (בין 50-100) קבועים כבר מעל שנה, שהנסיון להחדיר להם מוסיקה אחרת מלבד סמבה רגאיי כגון: (סלסה,סמבה,פ'גודי וכד...) לא עלה בידי ולכן המשכתי ואני עדיין ממשיך באותו קו כשמדי פעם אני מנסה לחדש (ויש המון מוסיקה ולא חסר לא לי ולא למי שאני מכיר) לא רק ברזילאיים מכירים מוסיקה ברזילאית יש גם ישראלים שמכירים ולא פחות ואולי אף יותר. לסיום, ולחלק שאני לא מסכים עם "בטוקדה" זה העניין שהמוסיקה יוצרת (הברזילאית) עניין בציבור הסובבים,מה זה משנה איזה??? אתם באמת חושבים שמוסיקה ברזילאית מסוג א יותר טובה מסוג ב ? אולי התכוונת בהודעתך יותר מורשתית,תרבותית וכד... המוסיקה לידיעתך ולידיעת כולם, יוצרת עניין וההבדל הוא שבגישה של אנשים "מתנשאים" ומזלזלים (מבלי לפגוע כמובן) שחושבים שהמוסיקה שהם אוהבים זה המוסיקה שכולם אוהבים...בגישה זו לעולם לא נצליח להחדיר את העולם הקסום של המוסיקה הנ"ל לארצנו הקטנטונת. אם הצלחה של ערב נמדדת בכמות של אנשים ובאווירה שהוא יוצר וכמובן בתגובות החיוביות שלאחר מכן אז אני הצלחתי במקום שאחרים נכשלו, וחבל. רק בגלל שהם חושבים ובאים בשגעון "גדלות" שהם יודעים. היום יש ילדים בני 12 בראשל"צ שרוקדים סמבה רגאיי בעיקר וגם סמבה כמו בברזיל אתם מודעים לזה? וזה בשבילי הצלחה אדירה וכל מי שרוצה מוזמן לחזות בפלא כל חודש במסיבה שאני מעביר שם ונדמה לי אפילו שישנם כמה ממשתתפי הפורום שבאו וראו ואולי אף נדהמו מהגילאים של המשתתפים מה לכם יש להגיד??? לדעתכם, ובל נזלזל במחסום השפה שלא כולנו מבינים היה מקום לשים מוסיקה אחרת מלבד מוסיקה (אולי קצת קיטשית) מבלי לזלזל ומבלי לאבד את הילדים הכל כך נחמדים הללו??? ולא לחשוף אותם למוסיקה ברזילאית -סוג ב- (בציניות כמובן!) כפי שהבנתי ממה שנכתב כאן???. מחכה לתגובות שלכם ובאמת מעניין אותי מה אתם חושבים אוליי אני טועה, בסופו של דבר גם אני בן-אדם. גילי. נ.ב מצורפת תמונה מאותו ערב בקניון תראו ותשפטו.