הקרנבל בתל אביב מתחיל!

moranco

New member
../images/Emo91.gifהקרנבל בתל אביב מתחיל!

פורטו לוקו
נמל ת"א
משעה 22:00
הקרנבל מתחיל
פעם בשנה- אסור להחמיץ.
כניסה- 65 ש"ח. כולנו נהיה שם....

marisam

New member
porto loco - QUE CHATO!!!../images/Emo5.gif

אחת המסיבות הגרועות ביותר שהייתי בהן היתה אתמול בפורטו לוקו!!! בפעם הקודמת שהייתי שם חשבתי שלא יכול להיות יותר גרוע, אבל מסתבר שטעיתי... אתמול היה יותר גרוע, ובהרבה!
האחראים על המוזיקה, כאילו בכוונה, מתעקשים לתקוע מוזיקה שאף אחד לא סובל, למרות שרואים את זה בבירור - רוב האנשים פשוט לא רוקדים... פעם בשעתיים הם מואילים בטובם לשים AXE (או ריקודי שורות מה שנקרא), לא משנה שזה לרוב שירים עתיקים מקרנבל שנת תרפ"ט, האנשים עדיין מתלהבים וכל ההמון מתחיל לרקוד, אבל אז ממש כאילו בשביל להכעיס - הם מחזירים למוזיקה המעפנה שלהם... ומה הקשר בכלל בין קרנבל ברזילאי לבין סלסה? לא שיש לי משהו מיוחד נגד סלסה, להיפך, אבל כשהסלסה תופסת חלק נכבד מהערב מרגישים שמשהו פה מסריח... הכי אהבתי את הליצן
(ממש rei momo) שעלה להציג כל פעם את הזמרים והרקדנים - מנסה לדבר בפורטוגזית עילגת... נו באמת, שידבר עברית וכולם יבינו... בקיצור - מקום מעפן ומבחינתי - פעם אחרונה שם!!! חייבים למצוא אלטרנטיבה ודחוף! לא יכול להיות שאף אחד לא אוהב את המקום אבל כולם ממשיכים ללכת למרות השחיטה במחירים (65 ש"ח למוזיקה גרועה ופיצה...)
- הכל בגלל שאין מקום אחר? עצוב, עצוב מאוד היה לי הקרנבל אתמול בפורטו לוקו ואני מקווה שזה לא יישנה...

doribal

New member
אפשר לפתוח מועדון מאוכזבי הפורטו

כולם בוכים כמה גרוע היה ובכל זאת באים או שתארגנו משהו אלטרנטיבי או שתפסיקו לבכות אני למדתי כבר ואני לא בא יותר

yamit2000

New member
נכון וגם que saco! que porre!

אבל באמת אין למה לצפות - בעלי המקום אוהבים סוג מוזיקה מסויים (שכנראה לא משתלב עם הטעם של כולם) אבל אין מה לעשות - זה כנראה לא ישתנה. חוץ מזה שהיתה דווקא הופעה נחמדה שכחתי את שם הזמר אבל הוא היה לא רע (לא לשכוח - אנחנו בישראל אז הכל יחסי) אז נכון שהיה גרוע, אבל אנחנו פה וברזיל זה שם, זה לעולם לא יהיה אותו הדבר

Baiano

New member
מה לעשות? לעשות!

אז מה? מארגנים עמותת שונאי פורטו? לא, סתם. ועכשיו ברצינות - אז נכון שהיה מאכזב ביותר אתמול בפורטו, אבל דווקא קיימות אלטרנטיבות - פזית וגילי (למי שזוכר לטובה מהריקודים בפלמחים) מארגנים בכל שבוע בקניון הבאר בראשל"צ מוסיקת AXE - הייתי שם וזה ממש אחלה! והכניסה בחינם... חוץ מזה - הייתי רוצה לארגן איזה משהו בסגנון מה שהיה בפלמחים, כבר יש מקום בכפר סבא (בית קפה-מסעדה) שמוכן לקבל אותנו לחיקו... בקיצור, חשבתי על איזה משהו לא בהיקף המוני מדי (גם ככה זה לא מקום גדול) אז אם מישהו מעוניין אשמח לדעת ואם זה יהיה מוצלח יהיה אפשר אולי להפוך את זה למשהו קבוע... שרשרו תגובות!

eldarinn

New member
אני בהחלט מעוניין ../images/Emo45.gif

אני רואה שפזית כבר הרימה את הכפפה אז אחכה לפרטים נוספים

batucada

New member
אלטרנטיבה

כצפוי היה גרוע בפורטו לוקו וכנ"ל בתכלת עם קיקה סמואל ואפילו אצל "מלוקו" בראשון לציון (ב"אוסקר" ) וכנראה כך גם יהיה אצל כל ממשיכי דרכם (בלי לרמוז)-כל עוד מסיבה ברזילאית תהיה מורכבת מריקודי שורות בלבד (מגנט לארסים ),רקדנים מרקידים (קצת כמו בחתונות ) ותקליטן ישראלי (כזה שמכיר את להיטי ה-4 שנים האחרונות בסלבדור בלבד) הערב יראה כמו בשנים האחרונות בפורטו לוקו. לעומת זאת ביום שישי הייתי ב"לטינו -בר" באבן גבירול,המקום היה מפוצץ ,כל הערב נגנה שם להקת RIOSUL בסיוע נגני BATUCADA ,המוסיקה ברובה היתה PAGODI ולכבוד הקרנבל כמובן: SAMBA ,OLODUM, MPB , ההופעה התחילה ב 00:30 והסתיימה ב4:00 עם הצטרפותו של הזמר BA ששר FOHO ו - ROI YANG ששר R&B ו SUL (באנגלית ) - היה ענק!

ועוד מקום בת"א..

ימי שבת בערב (23:30 בערך), באבן גבירול 16, ת"א, 25 ש"ח -"passion" , ריו סול מופיעים שם (הייתי אתמול, היה נהדר ואנרגטי ביותר).

GATINHA

New member
נכון, הייתי גם בפורטו לוקו

ההופעות היו על הפרצוף, חוץ מאנסליה (היחידה שיודעת שם לרקוד) שחזרה להופיע (כנראה כדי להציל את המצב..), אף אחד שם לא יודע (וגם לא ברזילאי) וגם מה הקשר בין קרנבל ברזילאי לסלסה קובנית לעזאזל?? כל ה-50 אנשים שהיו ב"קרנבל" היו מאוכזבים מההשקעה והתמורה העלובה אני עצובה

giba70

New member
חתלתולה, אל תהיי עצובה ../images/Emo140.gif

אל תשכחי מה עושים בברזיל מעור של חתול... Cuica, כך שמזלך יותר טוב. חוץ מזה, נראה שמארגנים מסיבות או חגיגות אלטרנטיביות, אז יש תקווה!

batucada

New member
הייתי ברוב המסיבות ,לא בכולן!

וזה לא ממש מסריח !למרות שחלק מהמסיבות היו כאלה ! ובאלה שלא הייתי עדכנו אותי משם אנשים אובייקטיבים לגמרי.

Doida

New member
במקרה הייתי בראשון עם מלוקו

היה יפה מאוד והם לא רקדו ריקודי שורות אלא סמבה בבגדי קרנבל מדהימים.

giladsabach

New member
המסיבה ביום שישי בפורטו...../images/Emo65.gif

אז ככה, גם לי יצא להיות בפורוטו לוקו ביום שישי ובכוונה פתחתי את הנושא מחדש בשביל לשמוע תגובות של כל מי שאוהב מוסיקה ברזילאית שיביע את דעתו בעניין ואיך אפשר לשפר. ואמנם המסיבה כדברי קודמיי הייתה רעה לדעתי אבל היו כמה קטעים נחמדים... אהבתי את הבטוקדות שנתנו קטע מדהים ביחד עם אנסליה שהיא רקדנית מדהימה. לדעתי, אין מקום למוסיקה אחרת מלבד סמבה בקרנבל אבל אם הקהל דורש אפשר לשים סמבה רגאיי ו\או למבדה,פוהו,פ'גודי וכד...בסה"כ תקליטן טוב זהו תקליטן שמשרת את הקהל באופן שלא פוגע באווירה (הברזילאית) ובערב עצמו מה שלא קרה בסופו של דבר במועדון. מה שלא מתאים והרס את הערב זה שילוב של מוסיקה שהיא לא ברזילאית אלא לטינית וזה לדעתי המפתח לכשלון של הערב בסופו של דבר אפשר היה לשים מוסיקה מקפיצה ועדיין להשאר באותו קו ברזילאי לכל אורך הערב (אולי חוסר מיומנות של התקליטן??? ו\או הוראה של בעלי המועדון להחדיר מוסיקה לטינית באותו ערב...בכל אופן לא ברור לי הנושא) מה אתם חושבים??? . אני מסכים חלקית עם מה שאמר "בטוקדה" לגבי ריקודי השורות אבל כנראה שזה מה שהקהל היום דורש אני יכול לציין (ומבלי לפגוע ו\או לפרסם בצורה סמוייה) שאני מתקלט בקניון הבאר בראשל"צ ומגיעים המון בני-נוער (בין 50-100) קבועים כבר מעל שנה, שהנסיון להחדיר להם מוסיקה אחרת מלבד סמבה רגאיי כגון: (סלסה,סמבה,פ'גודי וכד...) לא עלה בידי ולכן המשכתי ואני עדיין ממשיך באותו קו כשמדי פעם אני מנסה לחדש (ויש המון מוסיקה ולא חסר לא לי ולא למי שאני מכיר) לא רק ברזילאיים מכירים מוסיקה ברזילאית יש גם ישראלים שמכירים ולא פחות ואולי אף יותר. לסיום, ולחלק שאני לא מסכים עם "בטוקדה" זה העניין שהמוסיקה יוצרת (הברזילאית) עניין בציבור הסובבים,מה זה משנה איזה??? אתם באמת חושבים שמוסיקה ברזילאית מסוג א יותר טובה מסוג ב ? אולי התכוונת בהודעתך יותר מורשתית,תרבותית וכד... המוסיקה לידיעתך ולידיעת כולם, יוצרת עניין וההבדל הוא שבגישה של אנשים "מתנשאים" ומזלזלים (מבלי לפגוע כמובן) שחושבים שהמוסיקה שהם אוהבים זה המוסיקה שכולם אוהבים...בגישה זו לעולם לא נצליח להחדיר את העולם הקסום של המוסיקה הנ"ל לארצנו הקטנטונת. אם הצלחה של ערב נמדדת בכמות של אנשים ובאווירה שהוא יוצר וכמובן בתגובות החיוביות שלאחר מכן אז אני הצלחתי במקום שאחרים נכשלו, וחבל. רק בגלל שהם חושבים ובאים בשגעון "גדלות" שהם יודעים. היום יש ילדים בני 12 בראשל"צ שרוקדים סמבה רגאיי בעיקר וגם סמבה כמו בברזיל אתם מודעים לזה? וזה בשבילי הצלחה אדירה וכל מי שרוצה מוזמן לחזות בפלא כל חודש במסיבה שאני מעביר שם ונדמה לי אפילו שישנם כמה ממשתתפי הפורום שבאו וראו ואולי אף נדהמו מהגילאים של המשתתפים מה לכם יש להגיד??? לדעתכם, ובל נזלזל במחסום השפה שלא כולנו מבינים היה מקום לשים מוסיקה אחרת מלבד מוסיקה (אולי קצת קיטשית) מבלי לזלזל ומבלי לאבד את הילדים הכל כך נחמדים הללו??? ולא לחשוף אותם למוסיקה ברזילאית -סוג ב- (בציניות כמובן!) כפי שהבנתי ממה שנכתב כאן???. מחכה לתגובות שלכם ובאמת מעניין אותי מה אתם חושבים אוליי אני טועה, בסופו של דבר גם אני בן-אדם. גילי. נ.ב מצורפת תמונה מאותו ערב בקניון תראו ותשפטו.

batucada

New member
התפלספות

אז נתחיל דוקא בפורטו לוקו -כבודם במקומם מונח ,הם התחילו מצויין לפני כ10 שנים עם המון סמבה ,למבדה ופאגוד'י והדרדרו עם הכניעה לטעמו של הקהל (כמובן שמסיבה עיסקת ומסחרית ) כאשר בשנה האחרונה ניסו להחדיר את ה FOHO עם להקת GONZAGA בהשקעה רבה של זמן ,כסף ויוזמה -פרוייקט שלא צלח ונקבר . אני יכול להיזכר בנוסטלגיה בקרנבלים בגעש ועם הזמרת אלסיוני בנמל ת"א (וכן היא היתה בארץ!).או בקרנבלי הסמבה שנעשו ע"י פנטה ובטוקדה ת"א בגורדון או בדולפינריום. מקומות/תקליטנים אחרים גם לא מנסים!- הם בוחרים בנוסחה היעילה ביותר ומשמיעים את המוסיקה שהקהל מכיר/או רוצה לשמוע -הרי לא מתפקידם לחנך (?) אבל כמו שציין גילי ,וחלק על דעתי העיקר שהקהל שמח ("העניין שהמוסיקה יוצרת (הברזילאית) עניין בציבור הסובבים,מה זה משנה איזה??? ") ובדיוק על זה אני מדבר ,וזו הסיבה שאני ודומים לי לא הולכים ונהנים במסיבות ברזילאית, שמים ריקודי שורות ,הרי זה מה שנוח ללמד ,מתבלים במוסיקה לטינית כזו או אחרת והופ -עשינו עוד ערב מוצלח. אם נדבר גלויות אז לגבי הערב שלך בראשון-הוא מוצלח ! מגיעים כמה עשרות בני נוער שמבחינתם עם תחטא גם עם מוסיקה לטינית או בריטני ספירס זה הרי משובח- ועד כאן הכל תקין כי זה מה שהם רוצים ומקבלים. לגבי מוסיקה סוג ב' או א' או "התנשאות" מוסיקלית - מוסיקה לקוחה ומתאימה לעולמו התרבותי והענייני של האדם שמקשיב וממצה אותה, העובדה היא שעם ההתנהלות שהקהל הוא שמרכיב את טעמו המוסיקלי של התקליטן הגענו למצב שכמעט כל המסיבות הברזילאיות אינה מתאימה לי ולאנשים שכמותי שמדירים את רגליהם מהמסיבות הנל ואם מגיעים - נכווים . וזה נכון לגבי כל סוגי המוסיקה הרי לא כולנו אוהבים מוסיקה קלאסית או מזרחית . כלאמר מצב של מלכוד 22 קלאסי,מגיע קהל שאינו נאמן למוסיקה ומבחינתו אם עושים קרנבל סמבה עם סלסה (בקוקו לוקו - או באילת) -זה נפלא , הרי הכל בסופו של דבר אותו דבר!

shellyland

New member
אני לא ממש בקיאה

בסצינת המסיבות הלטיניות עליה אתם מדברים, ואני מעדיפה שלא ללכת למקומות האלה משום שתמיד יש לי הרגשה שמתרחש שם בדיוק מה שבטוקדה מתאר (הרבה ילדים, חוסר הבחנה בין סוגים מוזיקלים, הרגשה שבאים לקחת את הכסף שלי בלי לתת לי תמורה אמיתית וכו'). אבל אני נורא רוצה להגיד שההודעה הזאת של בטוקדה עוררה בי געגועים עזים לימים בהם בצהרי יום שישי היינו מצטופפים עם כל ירושלים בגלאסטנוסט לשמוע את להקמת "מקומבה" - מי בשביל לשבת ולהקשיב למוזיקה הנפלאה ומי בשביל לרקוד בפאב הדחוס או ברחבת החנייה של מגרש הרוסים. הימים בהם מסיבת ריקודים לא היתה עדיןן תצוגת אופנה ושוק בשר, והיה אפשר להגיע לבד או עם חברים ולהרגיש עטופים באהבה של האנשים מסביב ושל הצלילים. למה אין כאלה יותר?
[שלילנד ברגע של השתפכות רגשית]

למעלה