הקרנבל בתל אביב מתחיל!

batucada

New member
תקוות טובות

רק שתדעי שבלטינו בר =PASSION כל שבועיים ביום שישי בלילה מופיע בא פררי הזמר של להקת "מקומבה " יחד עם הרכב מצויין. וזה מזכיר קצת את גלאסנוסט (שהייתי שם בתקופה ההיא מס' פעמים ) בעיקר במוסיקה קצת במקום ולצערי לא בקהל -אבל זה נחמד!

giladsabach

New member
אתם יודעים מה...יש לי רעיון ../images/Emo59.gif

הבנתי פחות או יותר מה הבעיה עכשיו אבל עדיין יש לי כמה שאלות (אולי מתוך בורות) שאני חייב לשאול וזה מכוון לכולם וביחוד לאלו שמבינים (אני מדבר בלשון זכר מטעמי נוחיות גרידא כמובן שזה מתייחס גם לבנות שמעונינות להגיב). האם המוסיקה שאתם מחפשים כבר לא קיימת (שימו לב לשאלה!)? אני יוצא מנקודת הנחה שהמוסיקה קיימת אבל אין לה ביקוש כמו למוסיקה המסחרית (ובל נפרט איזו דנו בכך מספיק) האם יש קהל שמעוניין במוסיקה הזו ואם כן האם להקה תתאים לצורך העניין? האם יש משהוא או להקה מסויימת (שאני יוצא מנקודת הנחה שהתשובה לשאלה הקודמת היא כן בכלליות) שמתאים או מתאימים לצורך העניין וישנה הסכמה רחבה לגביהם? (בצורה כזו שהערב יהיה מוצלח מכל הבחינות)? בואו נתקדם אחרת לא נגיע לשום מקום...אם התשובות חיוביות לכל השאלות אז מדוע לא להרים ערב ברזילאי עם מוסיקה ולהקה שכולם יבחרו בצורה דמוקרטית? למה לבכות על מר גורלנו כשהעתיד נמצא ממש בידינו (חרוז,לא?). שלי (מנהלת הפורום) אולי כדאי שנתחיל בפרסום סקרים חדשים כצעד ראשון? הנה רשימת הנושאים והשאלות... איזה מוסיקה מועדפת עליך? האם תהיו מוכנים (הכוונה לחברי הפורום) להגיע לת"א ו\או למקום כלשהוא למפגש חד שבועי של חברי הפורום? כמה תהיו מוכנים לשלם בעבור הופעה של להקה כלשהיא מישראל? איזו להקה\זמר מועדפים עליך (ישראלים כמובן)? בקיצור יאאלה לעבודה...קדימה להרגיש צעירים ונמרצים כמו הסמבה. נ.ב. אולי תעשי שרשור סקרים בקיצור תשתמשי בכל הכלים שהפורום נותן לך... אוליי רשימת תפוצה? קדימה קדימה הקרנבל באוויר רוצים לחגוג... גילי.

giladsabach

New member
שכחתי עוד משהוא...../images/Emo18.gif

אולי כדאי להשאיר את ההודעות האלו והתגובות בראש העמוד שכל המשתמשים בחודש הקרוב יביעו את דעתם והנושא לא ירד מסדר היום (כמובן שבצרוף ההודעות והעידכונים על הקרנבל!!!).

giba70

New member
קדימה, אולי יש מוצא.

גם אני אהבתי את ההופעות בגלסנוסט עם מקומבה. אבל בא פריירה מופיע ממילא בת"א. אולי אפשר להזמין את "טוקאן" לבצע שירים משלהם בצירוף שירי סמבה, פורו, פגודי וכו' לפי הטעם של המעוניינים. סתם הצעה, לא בטוח שזה אפשרי. מה אתם אומרים? שלי?

batucada

New member
טוקאן

זה אפשרי , הכל עניין של תקציב . בהופעותיהם הם ארחו את רוב הזמרים בארץ (סילביניה, ג'יבה ,בא וכד' ) אבל אני לא חושב שההופעה שלהם רקידה ומתאימה למסיבה , אלא למקומות כמו שהם מופיעים בהם היום (קאמלוט וכד' ). העניין אינו הלהקה אלא המוסיקה שתנוגן באותו ערב ,יש בארץ 4 להקות שלכל אחת יש את הסגנון שלה וכולן מופיעות כך שאת ההופעות שלהן במסגרת כזו או אחרת ניתן לראות . הבעיה היא במה שקורה מעבר,במהלך האירוע -גם שבקוקו לוקו העמידו להקת FOHO נפלאה והמוסיקה מרגע סיום ההופעה היתה "אחרת" -זה גרם לי להסתלק מייד למרות שאנשים אחרים הגיעו בסוף ההופעה כדי לרקוד את מה שהשמיעו.

shellyland

New member
טוקאן? למסיבה? נראה לך מתאים?

אני בעד לאחד היסטורית את מקומבה האגדית. אני מוכנה לקשר אתכם עם אבי בן-דב
ואם יש צורך להפעיל עליו לחץ פיזי בלתי מתון

m a r i s a

New member
מסכימה איתך! מי אלה "המומחים"?

אני ממש מסכימה איתך מי אלה המומחים למוסיקה ברזילאית וכל רקדני השורות למיניהם. זה ממש מגוכך שכך "המומחים" שרוצים לעשות לנו סדר במוסיקה מראים תמונות של ילדים רוקדים שורות. לפחות שיהיו ברזילאיים ומסיבות טובות אז נכון שאין עוד תחליף לפורטו מבחינת מועדון אבל בטח לו שירקידו אותנו שורות כמו ילדים בקיטנה.

batucada

New member
וחבל

כי אז אולי היינו גם יוצאים לבלות במסיבות ברזילאיות ראויות ,ולא יושבים בבית ומקטרים /מעלים זכרונות

Baiano

New member
ריקודי שורות

אני לא מבין מה יש לכם כ"כ נגד "ריקודי השורות" למיניהם? לרקוד סמבה רצוף הרבה זמן לדעתי זה משעמם, וריקודי השורות נותנים גיוון ותחושה של קבוצה - כשכולם רוקדים ביחד, בברזיל זה מאוד נפוץ - אני יכול להגיד שמסאון פאולו ועד סלבדור אנשים פשוט הולכים ולומדים את הריקודים כל שנה חודשים לפני הקרנבל (בחדרי כושר ובעוד מקומות) ואני גם יכול להגיד שאין, אבל אין כמו לרקוד כגוש אחד בקרנבל! (החוויה הכי זכורה לי מקרנבל 2001 בסלבדור זה את כל הבלוקו שלנו נע ביחד - עשרות אנשים - מצד אחד לשני לשמע IVETE ששרה PERERE !)

m a r i s a

New member
באינו אתה טועה ובגדול!

בברזיל לא רוקדים שורות כמו שבישראל בברזיל רק להקות כמו אוו צ'אן והרמוניה ממצאים כוראוגרפיות לשירים מסוימים תחשוב ותלמד לפני שתחרוץ דעות

Baiano

New member
מריסה את טועה ובענק!

אוהו כמה שאת טועה! כמה זמן כבר לא היית בברזיל? E O TCHAN כבר אאוט מזה שנים (אלא אם התכוונת ל"המשכם" TCHAKABUM או קרלה פרז (שיש לה אקדמיה בסלבדור והיא מלמדת, איך לא - ריקוד...) כמעט לכל שירי ה AXE היום יש כוראוגרפיות לשירים! יש אפילו גרסאות שונות (המרכזים ה"נחשבים" הם סלבדור, פורטו סגורו וארייאל ד'אז'ודה) בסלבדור - ה"GALERA" של OLODUM מאד נחשבים ומשם יוצאות הרבה כוראוגרפיות שמופצות לכל ברזיל! (לדוגמא מהקרנבלים האחרונים - השירים FESTA ו-PERERE של IVETE בהם משתמשים באלמנטים מרכזיים שיצאו מסלבדור, בכל מקום זה טיפה שונה אך זה בגלל שיטת ה"טלפון השבור" בהם עוברים הריקודים.) רקדנים רבים המלווים זמרים משתמשים באותן הכוראוגרפיות עצמן וניתן לראות זאת בהופעות (כפי שאכן עשיתי פעמים רבות!) עוד - אם תלכי להופעות של OLODUM ב- PELOURINHO תוכלי לראות בעצמך איך גם לשירים של OLODUM כולם רוקדים - ריקודי שורות אלא מה... (מצורפת תמונה מהופעה של OLODUM שהייתי בה רק לפני שנה ובה את יכולה לראות את כולם רוקדים "ריקודי שורות". בהופעה בה הייתי של להקת TIMBALADA נתקלתי (להפתעתך) גם בריקודי שורות (בשירים שלהם - ILHA GRANDE ו- TIM EU QUERO SER SEU BEM, ובשירים ששרו של להקות אחרות) בהופעה של BANDA EVA שוב נתקלתי בתופעה "מוזרה" זו בה הקהל רוקד את אותם ריקודי השורות - ואני מבטיח לך שזו הייתי חווייה נהדרת! (להקת החימום דרך אגב, היתה להקת רקדנים שהרקידו את הקהל בריקודי שורות עדכניים...) בקרנבל בסלבדור עצמו ניתן לראות את ריקודי השורות בתוך הבלוקוס, + אילתורים של הזמרים ("כולם לרוץ קדימה, כולם לרוץ אחורה, להקיף את הבלוקו" וכד') את להקת BRAGABOYS שהביאה לנו את BOMBA בגרסתא הפורטוגזית, את DANCA DO GORILA ועוד, ראיתי במקרה בתוכנית טלוויזיה (ששודרה דווקא בסאון פאולו) בה הם לא רק שרו את השירים אלא גם לימדו את הכאורוגרפיה שלהם... עוד אמנה להקות וזמרים מספר ששיריהן מזוהים עם ריקודי השורות: AS MENINAS, HARMONIA DO SAMBA, TERRA SAMBA, DANIELA MERCURY, ASA DE AGUIA, PARANGOLE, FURACAO, BANDA BEIJO, TCHAKABUM, BETO JAMAICA, GANG DO SAMBA רק ע"מ להראות שזה לא איזו "תופעה שולית"... כמו כן, כפי שכבר ציינתי - באקדמיות (חדרי כושר) רבות בברזיל (אני אישית הייתי גם בסאון פאולו וגם בסלבדור) מלמדים את הכאורוגרפיות חודשים לפני הקרנבל... ואם תגיעי לפורטו סגורו ו/או ארייאל ד'אז'ודה בסביבות הסילבסטר עד הקרנבל תוכלי לראות בעצמך חופים שלמים עמוסים באנשים שכל מה שהם עושים כל היום זה לרקוד - ריקודי שורות... אז לתגובתך - חשבתי ולמדתי לפני שחרצתי את דעתי!

giba70

New member
אתה מעודכן אבל זה לא העניין!

באיאנו, מה שמשנה זה התפיסה של הבן אדם כלפי הריקוד. יש אנשים שאוהבים לעשות מה שבא להם עם הגוף בעיקר כשהם שומעים מוזיקה שהם אוהבים מאוד וזה לא אומר שהם כל הזמן רוקדים "את אותה סמבה". לא צריך לעשות אותו דבר כמו כולם כמו עדר, זה שכולם רוקדים אותו דבר זה אולי יפה אבל זה גם מזכיר מצעדים צבאיים, דבר שמאוד מנוגד לאופי של הקרנבל והמוזיקה ואמנות בכלל, לא להיות כמו כולם, וזה גם מוזר שהברזילאים עושים אותו דבר (ואני יודע שזה הולך שם הרבה) במיוחד לאחר המשטר הצבאי שהיה שם וביטל כמו בכל אמריקה הלטינית כמעט כל אמירה אישית. כמובן שכשרוקדים ולפעמים כמה אנשים עושים את אותה תנועה יחד זה כיף אבל כל העניין שזה מאולתר וזורם באופן טבעי. אם אתה אוהב לשמוע שיר מסוים וכל פעם לרקוד לצליליו בדיוק אותו דבר אז סבבה, אבל גם אם כל ברזיל רוקדת ככה זה לא אומר שצריך לחקות אותם בהכול. זכור שהברזילאים המציאו את ה-JEITO. כלומר העניין של לחדש, להמציא דרכים חדשות ומרעננות ותחבולות, לעשות דברים באופן שונה ולא לרקוד כל פעם אותו דבר וכמו כולם. זו דעתי, שהיא כנראה דעת מיעוט בקרב חובבי המוזיקה הברזילאית

Baiano

New member
אוקיי...

אתה אולי לוקח את זה לכיוון של משטר צבאי אבל לי זה מתקשר ללהיות חלק מחבורה שלמה של אנשים שרוקדים, שמחים ונעים ביחד בהרמוניה ויוצרים משהו שלנמצאים בתוכו וגם למתבונן מהצד נראה ממש כאיזה מופע ולא כחבורת אנשים שרוקדים בלי קשר... (זה גם מאוד נחמד פשוט לצפות בזה) הקטע היפה בעניין הוא שאתה רוקד לרוב עם המוני אנשים שאתה בכלל לא מכיר ושהגיעו ממקומות שונים - וכולם נקשרים ע"י אותו הריקוד... אני חושב שזה נחמד וכיף, בלי קשר אני אוהב גם סמבה, פוהו ועוד הרבה סגנונות של מוזיקה וריקוד, ואני לא חושב שיש מקום להתחיל פה כל מיני ביקורת על סגנונות שאנשים פחות אוהבים או יותר אוהבים (הרי זה לא שמישהו מכריח אף אחד לרקוד סגנון מסויים...)

למעלה