מריסה את טועה ובענק!
אוהו כמה שאת טועה! כמה זמן כבר לא היית בברזיל? E O TCHAN כבר אאוט מזה שנים (אלא אם התכוונת ל"המשכם" TCHAKABUM או קרלה פרז (שיש לה אקדמיה בסלבדור והיא מלמדת, איך לא - ריקוד...) כמעט לכל שירי ה AXE היום יש כוראוגרפיות לשירים! יש אפילו גרסאות שונות (המרכזים ה"נחשבים" הם סלבדור, פורטו סגורו וארייאל ד'אז'ודה) בסלבדור - ה"GALERA" של OLODUM מאד נחשבים ומשם יוצאות הרבה כוראוגרפיות שמופצות לכל ברזיל! (לדוגמא מהקרנבלים האחרונים - השירים FESTA ו-PERERE של IVETE בהם משתמשים באלמנטים מרכזיים שיצאו מסלבדור, בכל מקום זה טיפה שונה אך זה בגלל שיטת ה"טלפון השבור" בהם עוברים הריקודים.) רקדנים רבים המלווים זמרים משתמשים באותן הכוראוגרפיות עצמן וניתן לראות זאת בהופעות (כפי שאכן עשיתי פעמים רבות!) עוד - אם תלכי להופעות של OLODUM ב- PELOURINHO תוכלי לראות בעצמך איך גם לשירים של OLODUM כולם רוקדים - ריקודי שורות אלא מה... (מצורפת תמונה מהופעה של OLODUM שהייתי בה רק לפני שנה ובה את יכולה לראות את כולם רוקדים "ריקודי שורות". בהופעה בה הייתי של להקת TIMBALADA נתקלתי (להפתעתך) גם בריקודי שורות (בשירים שלהם - ILHA GRANDE ו- TIM EU QUERO SER SEU BEM, ובשירים ששרו של להקות אחרות) בהופעה של BANDA EVA שוב נתקלתי בתופעה "מוזרה" זו בה הקהל רוקד את אותם ריקודי השורות - ואני מבטיח לך שזו הייתי חווייה נהדרת! (להקת החימום דרך אגב, היתה להקת רקדנים שהרקידו את הקהל בריקודי שורות עדכניים...) בקרנבל בסלבדור עצמו ניתן לראות את ריקודי השורות בתוך הבלוקוס, + אילתורים של הזמרים ("כולם לרוץ קדימה, כולם לרוץ אחורה, להקיף את הבלוקו" וכד') את להקת BRAGABOYS שהביאה לנו את BOMBA בגרסתא הפורטוגזית, את DANCA DO GORILA ועוד, ראיתי במקרה בתוכנית טלוויזיה (ששודרה דווקא בסאון פאולו) בה הם לא רק שרו את השירים אלא גם לימדו את הכאורוגרפיה שלהם... עוד אמנה להקות וזמרים מספר ששיריהן מזוהים עם ריקודי השורות: AS MENINAS, HARMONIA DO SAMBA, TERRA SAMBA, DANIELA MERCURY, ASA DE AGUIA, PARANGOLE, FURACAO, BANDA BEIJO, TCHAKABUM, BETO JAMAICA, GANG DO SAMBA רק ע"מ להראות שזה לא איזו "תופעה שולית"... כמו כן, כפי שכבר ציינתי - באקדמיות (חדרי כושר) רבות בברזיל (אני אישית הייתי גם בסאון פאולו וגם בסלבדור) מלמדים את הכאורוגרפיות חודשים לפני הקרנבל... ואם תגיעי לפורטו סגורו ו/או ארייאל ד'אז'ודה בסביבות הסילבסטר עד הקרנבל תוכלי לראות בעצמך חופים שלמים עמוסים באנשים שכל מה שהם עושים כל היום זה לרקוד - ריקודי שורות... אז לתגובתך - חשבתי ולמדתי לפני שחרצתי את דעתי!