תזכורת

Mירב

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo44.gifתזכורת../images/Emo44.gif../images/Emo91.gif

HOOKING UP הערב בשעה 8 CENTRAL ברשת ABC נסו ןתיהנו! הודעה זו מיועדת רק למי שאין לו דברים יותר חשובים לעשות!

Mירב

New member
יש וידאו? TIVO?

אני לא טובה בתקצירים, חוצמזה תקצירים אפשר למצוא גם באתר... אני פשוט ממליצה ושכל אחד יעשה עם זה מה שהוא רוצה. חוצמזה שחשבתי שנחמד לשוחח על התכנית אחרי שכמה צפו בה. (כמו שפעם היו עושים עם התכנית של דונלד טראמפ בפורום השכן).

טראמפ היה קלאסיקה,

וגם אני חושב שיכול להיות נחמד לשמוע דעות של אחרים, בעיקר כשמדובר בסדרה בנושא שקשור וקרוב לכולנו..... את הסדרה המדוברת אני לא ממש מכיר, אני אנסה לארגן איזשהו פתרון, איך עובר עליך היו so far?

Mירב

New member
אז בואו נקדים ונפתח קצת את "הנושא"!

האם גם אתם הייתם, הינכם או שוקלים להיות אי פעם ב"מסע דייטים"? כפי שרואים בתכנית, זה סוג של צורת-חיים, להיות דייטר-סידרתי, אם במטרה להינות ולחוות כמה שיותר, ואם במטרה למצוא את "הנפש התאומה". ותשובתי: לי אישית היו תקופות בעבר שחשבתי שזו דרך טובה להגיע אל ה"וואן אנד אונלי". מהר מאוד גיליתי שאחרי כמה דייטים פשוט נגמר הכוח הנפשי ואני זקוקה לטיים אאוט. מכירה עוד בנות שאצלן זה אותו דבר. מצד שני מכירה גם כאלו שזה עושה להם טוב, או כך לפחות הם טוענים. ואפרופו: האם מישהו כאן התנסה בערב של "דייטים של שמונה דקות"? (אני לא.) מה חשבתם על זה?

billc

New member
לא ובקשר לאפרופו גם לא

גם ככה בליינד דייט זה לא טבעי, להוסיף לזה לחץ של זמן וגם מימד של תחרות, לא נראה לי. הייתי הולך על זה רק בגלל הסקרנות והחוויה. אבל כרגע אין לי אומץ

לא

אף פעם לא תכננתי מראש לצאת ל"מסע דייטים". דייט אחד גם ככה מלחיץ אז אני לא רוצה לחשוב על "מסע" כזה. אף פעם לא התנסיתי וגם לא מתכוונת להתנסות בערב של "דייטים שמונה דקות", זה נשמע כמו "מסע דייטים" רק ב FAST FORWARD חוץ מזה שכרגע סבבה לי בתור סינגל, אז המילה "דייט" אפילו לא עוברת לי בראש

סלסרו

New member
חוצמזה, אני גם נגד דייטים כעיקרון

לא ראיתי את התוכנית, ולא מכיר אותה, אבל ממה שכתבת אני מסיק שזה רק מחזק את ההתנגדות שלי לדייטים..

SilverShine

New member
אז מה דעתכם על המורה ליוגה ..?

צדקה שהרגישה כך , או שהיא ננעלה על זה שהוא לא מתאים ? לדעתי כל המצב נהיה מלחץ והבחור לא התנהג הטיבעיות הם היו צרכים להיפגש ביום לעשות משהוא חביב כמו ללכת לפארק במקום ישר לצפות להעביר ביקורת ולקשקש בנושא ....

galgal0ne

New member
I watched it

אני ראיתי את התוכנית אתמול בלילה, באמת שבמקרה.... בעיקרון התוכנית "מתעדת" כמה בנות\ בנים שיוצאים לדייטים.... יש ראיונות קטנים בשירותים בזמן הדייט, אח"כ וכ"ו לאנשים בתוכנית יש גישה שונה לגבי דייטים, אותי באופן אישי כולן עיצבנו
התוכנית הייתה קצת משעממת, כי ביננו, כולם היו בדייטים, ומרגישים את מה שהבנות בתוכנית מרגישות, ואני באמת שלא רואה את הטעם בליצור תוכנית כזו

Mירב

New member
כמה דברים יש לי להגיד לך:

קודם כל, אי אפשר לשאול "צדקה שהרגישה כך?" ! כך היא הרגישה. נקודה. רגשות זה לא נתון שאפשר להצדיק או לא. רגשות אפשר רק לקבל, וזהו. ולעניין הדייטים: זה היה הדייט השלישי שלהם! והיא נתנה לו צ'אנס *למרות* הרגשת הבטן אחרי הדייט השני! והבחור בכלל לא היה בלחץ, הוא פשוט היה על פלנטה אחרת.

SilverShine

New member
מותק ...

את נשמעת עצבנית מה קרה ? ויש לך טעות גדולה מאוד מאוד מאוד לגבי רגשות ולקביעה שצריך לקבל אותם כעובדה ... במידה מסוימת הוא היה על פלנטה אחרת בזה שהוא לא קרא אותה נכון, אבל הוא נלחץ מהעובדה שהיא מתנדנת ולא פעל בטיבעיות וזה הוביל לסבטוחה שלמה

Mירב

New member
אני לא עצבנית,

זה הכל תלוי בטון שבו אתה קורא את ההודעה
לעניין הרגשות: אם ילד יגיד לך "אני מפוחד" או "אני שמח" או "אני אוהב" האם תתווכח איתו ותגיד לו "אתה לא צודק"? או שתשקף את הרגשות שלו, תתן להן לגיטימציה פשוט להיות? חוצמזה שאני אשמח לקרוא הסבר למשפט: "יש לך טעות גדולה מאוד מאוד מאוד לגבי רגשות ולקביעה שצריך לקבל אותם כעובדה" זה לא מספיק לזרוק משפט כזה וללכת - תסביר לי למה אתה מתכוון!
אני לא יודעת איך אתה קובע שהבחור לא פעל בטבעיות. אולי זו היא הטבעיות שלו? הוא נראה רגוע ובטוח בעצמו. היה בטוח שהכל הולך טוב ושהבחורה והוא על אותו גל...

saritoosh22

New member
מירב, את צודקת!

רגשות הם דבר סובייקטיבי ולכן הם אישיים ולא ניתנים למשא ומתן ע"י גורמים (אנשים) חיצוניים לנו. רגשות ניתנים לשינוי ולכן הם לא עובדה (עובדות לא ניתן לשנות), אבל מי שיכול לשנות את מה שאנחנו מרגישים זה אנחנו ורק אנחנו ע"י שינוי גישה/חשיבה/הרגשה.

SilverShine

New member
אוקי.... אז בבקשה :

אם תשימי לב רוב התגובות שלי הם מפורטות ולעינין אבל לצערי רובם לא זכו להתיחסות בוגרת ועינינת לכן בדרך כלל אני נמנע מלהתיחס לנושאים בכבדות בפורום הזה. דפדפי מספר נושאים אחורה נדמה לי שזה בשירשור שלך על התוכנית של שבוע שעבר נתתי דוגמה של " עיוורון מחשבתי / ריגשי " על הבחורה שביטלה בחור בגלל עישון , אבל בסופו של דבר הם התחתנו לאחר שנפגשו באקראי. לגבי רגשות של ילדים, אני לא התווכח לגבי רגשותיו אבל אני בהחלט ישפיע עליו ( ע"י כל מיני דברים: מעשים, הסברים, בדיחות, סיפורים, מתנות וכ'ד) ובכלל אני לא מתווכח עם אף רגש אבל מה שכן חשוב שתדעי שרגש ניתן בהחלט לשינוי ואסור לקבל את הרגש כמו שהוא, כעובדה. הסיבה לכך היא (אחת מאלפי דוגמאות ) שלפעמים את בונה רגש כלפי משהו או מישהו מסוים מתוך זווית החוויה שלך. ז"א מתוך הסיטואציה עצמה, הסביבה ,הזמן וגם מתוך מי שאת ולא מי שהוא באמת (בטח פה סיבכתי אותך
) לפיכך צרכים להיות פתוחים לרעיון ולהיות פחות ביקורתיים מחשבתית על בן/בת זוג וזה לא אומר שהוא מתאים או לא . תגידי שמעת על אנשים שהתחתנו כי החליטו הגיונית ושיכלית שהם צרכים ? (בטח יש גם כאלו אבל הרוב לא) החלטה לההתחתן היא ריגשית, אבל שוב, הבעיה שמנסים להשפיע על רגשותינו ע"י מחשבה וניתוחי כדאיות למינהם תוך השלכות עתידניות שמימלא הסיכוים שהם מעידות משהוא קרובים לאפס. ואז לא באמת יודעים מה מרגישים וזה מתפספס על שטויות. אני מבין אם זה עמוק מידי ומורכב אני פשוט מתעסק בזה במקצועי (מורכבות המוח
) אהה.. ולגבי הבחור , ברור שהוא נלחץ הוא אפילו אמר את זה לה שהוא נלחץ מהשיחת טלפון .... הוא כל הזמן שאל אותה ודיבר על זה .. את יודעת יש אנשים שמראים לחץ על ידי צחוק מרובה אחרים ע"י דיבורים ללא הפסק וכ'ו וכ'ו הרעיון הוא שהוא לחץ עליה לא בטיבעיות. טוב מקווה שהסברתי כמו שצריך ....

saritoosh22

New member
ועכשיו אני מקווה שעד שיהיו לך ילדים

תחכים ותלמד משהו בנושא רגשות. תשפיע עליו? כאילו תסיח את הילד מהרגש שלו ע"י הסברים, מעשים, בדיחות ומתנות? אי אפשר להגיד לאחרים מה ואיך ירגישו! הרגשה היא לא עובדה, כשמדובר בהרגשה שלנו בלבד. אני ורק אני יכולה להחילט לשנות את מה שאני מרגישה. הרגשות ורגשות של אחרים הן עובדות עד שהם/ן ירגישו אחרת.

billc

New member
אמממ....

בזמן אמת באמת אי אפשר להשפיע על הרגשה, לדעתי זה אותו דבר לגבי מבוגר אבל וזה אבל גדול... ניתן להשפיע לפחות חלקית, איך אותו ילד/מבוגר יתנהג וירגיש כשאותו מצב יקרה לו שוב. בחלק מהמצבים לומדים לבד ( מחכימים מניסיון, מפתחים עור של פיל) בחלק מהמצבים כשאדם אחר שרואה את התמונה מזווית אחרת בא ומכניס בך קצת היגיון ופרופורציה בפעם הבאה התגובה תהיה קצת שונה. נ.ב. אין לי שמץ על מה אתם מדברים, התייחסות שלי היא רק לגבי רגש.

saritoosh22

New member
נכון, אפשר ורצוי ללמד ילד להתמודד

אבל! אי אפשר להחליט בשבילו איך להרגיש. לתת לו מתנות ולהסיח דעתו ממה שהוא מרגיש ברגע נתון, זה מסר של בוא נלמד להחביא/להדחיק רגשות. כשילד מאוכזב, צריך לתת לו את הלגיטימציה להתאכזב. כשילד כועס (גם על ההורים), צריך לדבר איתו על הכעס. אז נכון, ילדים דרמטיים ותפקידנו כבוגרים ללמד אות להכיל את הרגשות ולהגיב בפרופורציות, אבל זה לא ייקרה אם נסיח דעתם מאותו רגש ברגע נתון, זה יקרה רק אם ניתן לגיטימציה כוללת לכל קשת הרגשות שלהם.

Mירב

New member
סילברשיין:

אני חושבת שזה הרגע המתאים לספר לנו, כפי שהבטחת כאן בעבר הלא-רחוק, איך זה שעם כל התיאוריות שלך אתה עדיין לבד...
כי לפי מה שאני מבינה ממה שאני קוראת פה, לך בוודאי לא קרה מעולם שפשוט לא הצלחת להתחבר למישהיא.
אגב, לא סיבכת אותי, הבנתי בדיוק למה התכוונת, אתה לא בדיוק "מגלה את אמריקה" פה... ואני יכולה רק לתקן אותך ולאמר שלא מדוייק לאמר שלפעמים אנו מרגישים מתוך החוויה האישית שלנו, אלא תמיד אנו מרגישים מתוך החוויה האישית שלנו! לגבי נישואין עפ"י החלטה הגיונית ושיכלית: כן, אני מכירה כמה וכמה נישואין כאלה, מאוד מקרוב והם גם מוצלחים ביותר. כמובן שצריכה להיות משיכה פיזית, אך מה שהכי חשוב לפני שמתחתנים זה לתאם עמדות באופן שיכלי, דהיינו: לדעת מראש אם בן הזוג נמצא על אותו גל מבחינה אידיאולוגית, מבחינת שאיפות לעתיד וכדומה. עכשיו אני אחזור שניה למה שאמרת לגבי רגש: אני מוחה על המשפט "אסור לקבל את הרגש כמו שהוא, כעובדה"... בתור אחד שמתיימר שזהו המקצוע שלו, אני חייבת לאמר שאתה נשמע לי די לא בעניינים ... (מה זה "מורכבות המוח" כמקצוע, אגב?) אחד הדברים הכי בסיסיים וחשובים שלמדתי בחיים הוא אכן בדיוק כך - לקבל את הרגש כעובדה. וזה לא משנה אם מדובר ברגש שלילי או חיובי, וזה לא משנה אם מדובר ברגש שלי או של מישהו אחר. כל עוד קיים רגש מסויים - חשוב לקבל אותו. באנגלית זה נקרא to validate the feelings אחרי שניתנת לגיטמציה לקיומו של רגש מסויים, רק אז נפתחת לבנאדם האפשרות להכנסת רגשות אחרים לתוך הסיטואציה. לא מתנות ולא נעליים יכולים לשנות רגש. רגש הוא דבר שבא מבפנים באופן בלתי-נשלט. על דיעות ניתן לאמר "צודק/לא צודק". לא על רגשות. ואגב, אם אתה אומר שהבחור לחץ עליה, אז מה הפלא שהיא נלחצה? ואם הבחור לחץ עליה והיא נלחצה, אז איך אפשר לאמר שהיא "לא צדקה בהרגשתה"?

SilverShine

New member
מתנצל מראש על החריפות ..

טוב אז ככה , נמאס לי כבר מהאנרגיה השלילית והביקורתית שמשתמעת ממספר תגובות לכן אני אסכם במספר מילים: לידיעתך : א) בארץ שילמו לי על הרצאה בת 30 שעות 15,000 $ על הנושא " איך לחשוב נכון בבורסה למסחר נ"י " אז כמה ש " אני לא מגלה את אמריקה " ....יש לכם המון המון ללמוד ב) 80% הבחורות שיצאתי , התאהבו בי ( יותר נכון בעצמם כשהם איתי ) מסיבה פשוטה הראתי להם איך לחשוב נכון ולהתמודד עם החיים בצורה מהנה ובריאה. ג) לעומת זאת, יש קושי מסוים בהיכרות הראשונית , אומנם אני בחור נאה מאוד אבל לא דוגמן ולא מעל 1.90 מטר כך חיצונית אני לא בולט. ד) הסיבה שלא התחתני זה לא בגלל שחסר , עצוב לראות כמה בחורות נואשות מחפשות זוגיות ואם את מעל 30 פלוס אני לא צריך לפרט לך בנושא. ה) הסיבה בין היתר שלא מצאתי בחורה עדין שטיפשה מספיק להיות מאושרת , רובן כל כך חכמות ובעיקר יפות ועם זאת כל כך מתוסכלות ולא מאושרות , מאשימות ביקורתיות כפיתיות וריקניות . (הדגש הוא על הלא מצאתי אני בטוח שיש אותם איפה שהוא) ו) ולידיעתך, אני מתחבר להרבה בחורות , אבל מרתיע אותי ההתעלקות שלכן כאילו הסיבה לאושרכם הוא הגבר שברשותכם . ז) התיזריות המיניות של הבנות לא עובד עלי , מצטער אבל אני קצת יותר חכם מלהתגרות מהמחשוף הבולט שלכם. אהה ואחרון חביב אין לי אפילו תעודה בגרות ... את זה בטח אהבת מה זה אומר עלי ? קחי את זה איך שאת רוצה תחשבי שאני משתחצן תאמני או לא (לי זה לא איכפת) אם לא היתם כול כך עסוקים בלעביר ביקורת ולעקוץ בדרכים נסתרות אולי היתם לומדים משהו , אני רואה שאי אפשר לקיים דיון בוגר מבלי לרדת לפסים אישים כנראה שזה טבע אנושי של אנשים פשוטים. אז תמשיכו להתמרמר ולהאשים את העולם אני בטוח שבסוף תגיעו לאיי שם .... לא קל להוציא ממני תגובות חריפות כנראה שגם עור של פיל לא חסין , אני מנצל אבל כמו שאמרת חלק מההרגשות חייבים למצות ( במקרים מסוימים) שיהיו לך אחלה חיים .. נ.ב אומנם אלו דברים שיכולים לעורער בכם התרעמות וכעס אבל אילו דברים כנים ואמיתים אז קחו לתשומת ליבכן

למעלה