שאלות 2 ובקשה

../images/Emo92.gif../images/Emo140.gif שאלות 2 ובקשה

בקשה : האם מישהו יכול בבקשה לתת לי בבליגורפיה קצרה של כמה ספרים טובים לקריאה בנושא פאגניזם. שאלה: ששאלתי גם בפורום מאגיה וכישוף ואמרו לי שעדיף שאני אפנה את השאלה לפה... האם האמונה באנרגיית היקום, או במילים שלכם אלוהות בכל מקום (אך לא אמונה באל אלה מוחשי) היא גם קריטריון שייכות לפאגני? ועוד שאלה: האם מישהו שהוא עוסק במאגיה וכישוף ואל מחשיב את עצמו כפאגני ולא יהודי ונוצרי, מוסלמי אז מה הוא? האם רק זה שהוא עוסק במאגיה וכישוף זה לא עושה אותו לפאגני? TNX

תמיר302

New member
השאלות שלך

קשורות להגדרה של פגאניות. כלומר, מה זה בעצם פגאניות. האמת? אין לי מושג מהי ההגדרה המדויקת לימינו. אבל אני חושב שאדם יודע לבד שהוא פגאן.

Heathen Dawn

New member
../images/Emo45.gif

שאלת "מיהו פגאני", שיותר סבוכה אפילו משאלת "מיהו יהודי"... כל ניסיונותיי בעבר להגדיר מיהו פגאני העלו חרס. לא משנה איזו אמת מידה מצאתי, תמיד יש פגאנים מחוצה לה או ההפך. אני לא יודע מיהו פגאני. אני יודע רק מיהו לא פגאני: מי ששולל את הפגאניזם, מי שמצהיר בכל תוקף שהוא לא פגאני. היו ברוכים. HD

Justin Angel

New member
ועל שם כך

ועל שם כך משתמע כי אדם המצהיר ביודעין ובישירין על היותו פאגאן, הינו פאגאן. Self affirmation זה כל מה שנדרש לדעתי.

Justin Angel

New member
אוי גיוועלט

למספר את השאלות, למספר! יש כאן אנשים פדנטים שכנראה מאוד גבוליים להפרעה כלשהי שדורשת כי שאלות ימוספרו! 1. האם מישהו יכול בבקשה לתת לי בבליגורפיה קצרה של כמה ספרים טובים לקריאה בנושא פאגניזם את צריכה להבהיר ולחדד את השאלה ועדיף לעשות כך בתשובה לשתי שאלות נוספותם: א. באיזה נושא את מעוניינת לקרוא ספרים? ב. מה את מצפה לקרוא באותם? 2. גם בפורום מאגיה וכישוף ואמרו לי שעדיף שאני אפנה את השאלה לפה... האם האמונה באנרגיית היקום, או במילים שלכם אלוהות בכל מקום (אך לא אמונה באל אלה מוחשי) היא גם קריטריון שייכות לפאגני? אני מעדיף לא להגדיר קריטריונים למי פאגאן ומי לא (בעיקר כי איכשהו תמיד אני נשאר בחוץ
). אל תתעמקי בהגדרות כאלו, את תשתגעי. 3. "אם מישהו שהוא עוסק במאגיה וכישוף ואל מחשיב את עצמו כפאגני ולא יהודי ונוצרי, מוסלמי אז מה הוא? האם רק זה שהוא עוסק במאגיה וכישוף זה לא עושה אותו לפאגני? " ישנן דתות רבות נוספות וכמו כן ישנם אנשים נטולי-דת ונטולי אמונה באלוהות כלשהי. כמו שריצה אינה בהכרח מתקשרת לדת, כך גם "מאגיה וכישוף".

gwizard

New member
2 תשובות

1. פאגאניות הינו מונח מיטריה לדתות המאמינות בקריטריונים מסויימים. אם את מחפשת לדעת מהם אותם קריטריונים, פחות או יותר, את מוזמנת לקרוא מאמרים באתרי ושרשור ענק בארכיוני פורום זה. הלינק לאתרי: www.wicca-israel.com 2. אמונה באלוהות שוררת בכל זה חלק ממה שפאגאנים מאמינים. וגם לא פאגאנים. וגם לא בהכרח מאמינים, אך עדיין פאגאנים. בקיצור, זה לא משהו שהופך אותך בהכרח לפאגאנית. 3. יהודים עוסקים בכישוף (קבלה), אך הם לא פאגאנים. פגשתי כבר מכשפות נוצריות. שמעתי גם על מוסלמים אשר עסקו במאגיה (מחבר הנקרונומיקון המקורי, לא H.P.LOVECRAFT) עיסוק במאגיה הוא לא קריטריון לפאגאניות. מה גם שיש מספר לא מבוטל של פאגאנים אשר בכלל לא עוסקים במאגיה. כמו שכתבו כאן (ויכתבו עוד ללא ספק) - פאגאניות היא לא משהו שנופלים לתוכו בזכות עיסוק זה או אחר. פאגאניות היא משהו שנופלת עליך

ToryMaster

New member
תהיה לי

שמתי לב שלאנשים נרוא קשה להגדיר את הקריטריונים האלה (מסעיף 1), אתה יכול לעשות את זה?

gwizard

New member
כמובן שאני יכול

וכמובן שזו דעתי האישית בלבד והיא לא מחייבת אף אחד אחר. אנא שמימי לב למילים כגון: לרוב, בדרך כלל ו-פחות או יותר. וזאת כדי למנוע אי הבנות שהיו כבר. עקרונות האמונה הנאו-פאגאנית הם: (לא חובה, אך זה פחות או יותר משוטף לכולם) 1. הנאו-פאגאנים מאמינים שהאלוהות היא גם פנימית (בתוכם) וגם חיצונית (בטבע), כאשר רעיון זה מתבטא לרוב בנטייה לראות בעצמנו אלים או לסגוד לטבע. אמונה זו התפתחה אצל הנאו-פאגאנים בעולם לפנטאיזם (העולם הפיסי קדוש), פנאנטאיזם ( האלים הם בכל מקום), אנימיזם (הכל חי) או מוניזם (כל אשר קיים בסופו אחד). אמונות אלו לא בהכרח סותרות אחד את השניה ואני אישית מאמין בכולן ביחד. 2. הנאו-פאגאנים מאמינים שילד אשר נולד הוא קדוש. וזאת בגלל שעוד לא נוצרו מחסומים פסיכולוגיים בינו לבין האלים. אני אישית מוצא את הרעיון מעניין. 3. הנאו-פאגאנים מאמינים שהאלוהות יכולה להיות זכר או נקבה. אין הבדל מעמד בין גבר לאישה וכולם שווים מכל הבחינות. מצד שני, ישנם הרבה נאו-פאגאנים אשר מאמינים שהאנרגיה הנשית היא זאת שזקוקה להרבה יותר תשומת לב כדי לאזן אותה עם האנרגיה הזכרית וכך נוצרו זרמים שסוגדים רק לאלה. אני באמת לא רוצה להגיב על וויקה דיאנית. 4. הנאו-פאגאנים מאמינים בריבוי אלים ואלות וגם יישויות אחרות. מכל רעיון הפוליטאיזם צמח עוד משהו הנקרא דואוטאיזם וזה אומר – כל האלות הן אלה אחת וכל האלים הם אל אחד. עקרון זה אפשר למצוא בוויקה מסורתית. 5. הנאו-פאגאנים לא מאמינים/סוגדים/מכבדים אלוהות/יישות של רוע אולטימטיבי. דוגמה: שטן. מי שכן, אין לו שום זכות להיקרא נאו-פאגאני. אחד לא יכול להיות גם שאטאניסט וגם נאו-פאגאן. 6. רוב הנאו-פאגאנים מאמינים שיש לסגוד לטבע בכל יופיה ולקבל את עצמנו כחלק ממנה ולא כשליטיה. הרמוניה – זו מילת המפתח. 7. רוב הפאגאנים מאמינים בקבלת הצדדים החיוביים של הטכנולוגיה. כמובן שיש פלגים של "חזרה למקורות" וכאלה, אך הם מיעוט. היי, אני איש מחשבים במקצוע, ממש אין לי בעיה עם טכנולוגיה! 8. נאו-פאגאנים מאמינים שאתיקה ומוסר צריכים להיות מבוססים על שמחה, אהבה, כבוד הדדי, הערכה עצמית והמנעות מפגיעה באחרים בין אם זה אדם או לא. 9. נאו-פאגאנים מאמינים שחייו של אדם צריכים להיות מלאי אושר, שמחה, אהבה, צחוק ועונג. זה גם כולל את כל ההתייחסות לסקס, שנחשב לדבר לגיטימי ומותר בתנאי שהוא מביע עונג לשני הצדדים. אין צורך לסבול כדי לחיות חיים הוגנים ואין צורך לפגוע באדם אחר כדי להשיג משהו. 10. הרבה נאו-פאגאנים מאמינים בכישוף ומשתמשים בו לצורכי יום יום. 11. נאו-פאגאנים מאמינים בחשיבות חגיגת המחזוריות של חיינו הקשורים בשמש, ירח וכוכבים. 12. רוב הנאו-פאגאנים מאמינים באיזה שהיא צורה של חיים אחרי המוות. בדרך כלל זה מערב איזה עצירה ב"עולם הבא" לנוח ולאסוף כוחות לפני גלגול הבא. חשוב לציין שאין לנו כזה מושג של עונש אלוהי או יום הדין. 13. הנאו-פאגאנים מאמינים שכדי להשיג את מטרתם בחיים, הם חייבים לעשות את מה שהם מאמינים בו. לא סתם דיבורים, אלא מעשים. תחיה את מה שאתה מאמין בו.

gwizard

New member
על לא דבר ../images/Emo140.gif

לא אני המצאתי את זה, אני רק תרגמתי והוספתי הערות אישיות. את המקור ניתן למצוא אצל בונוויטס אשר גם לקח את זה ממקום אחר.

קרטריונים..

אז מהם הקרטריונים להשתייכות?.. אני גם חושבת שמי שחושב שהוא פאגן הוא פאגן ולא משנה במה הוא מאמין.. אך לעומת זאת בפורום מאגיה וכישוף נתנו לי תשובות חד משמעיות שפאגן הוא אדם אשר מאמין בקיומם של יותר מאל אחד.. כלומר פוליתאיסטים. וכן אני יודעת שישנם אנשים שעוסקים במאגיה וכישוף .. נוצרים מוסלמים.. יהודים אך השאלה שלי היא ..מישהו אשר לא חושב שהוא יהודי, נוצרי מוסלמי ועוסק במאגיה וכישוף ואין הוא מחשיב את עצמו לפאגאן.. אך רק מעצם עיסוקו בתורת הנסתר זה לא מה שעושה אותו לפאגני?

תמיר302

New member
אני לא חושב

שפגאני חייב לעסוק בתורת הנסתר. כפי שנאמר כבר, יש פגאנים שכלל לא עוסקים בכישוף או במשהו דומה. לפי דעתי ההגדרה של פגאני יותר קשורה לאהבת ולהערצת הטבע מאשר לריבוי אלים.

Heathen Dawn

New member
בקריטריונים הללו...

...לא עומדים הת'למאטים והפנתאיסטים הנטוראליסטיים, למרות שהם קוראים לעצמם פגאנים, ומצד שני, עומדים בהם המורמונים, שמכחישים בכל תוקף כל קשר ביניהם לפגאניזם. הייתי כבר בסרט הזה, בניסיון למצוא אמות מידה לפגאניזם. זה לא אפשרי, על כן עדיף להפסיק לנסות.

Justin Angel

New member
אין קריטריונים לפאגאנים.

לא כללים, לא ספציפים, ולא בטיח. כל ניסיון להגדיר מיהו פאגאן ומה הדרישות נכשל ויכשל.

gwizard

New member
תמשיך להגיד את זה לעצמך

כי בזמן שאנו, בישראל, חיים בתקופת הברונזה בכל מה שנוגע לפאגאניזם, בחו"ל האנשים כבר מזמן התפתחו הלאה. יש קריטריונים, הם קיימים כבר זמן מה ופחות או יותר הרוב מסכימים להם. מה דרואיד בודד שלא עונה על חלק מאותם קריטריונים חושב ממש לא מעניין אף אחד חוץ מאותו דרואיד
אבל אני אוהב אותך בלי שום קשר LOL

Heathen Dawn

New member
הצחקת אותי, אלון

" כי בזמן שאנו, בישראל, חיים בתקופת הברונזה בכל מה שנוגע לפאגאניזם, בחו"ל" כמובן, נורא אופנתי, השנאה העצמית הזאת של יהודים וישראלים, אבל בוא נעזוב את זה בצד... "בחו"ל האנשים כבר מזמן התפתחו הלאה. יש קריטריונים, הם קיימים כבר זמן מה ופחות או יותר הרוב מסכימים להם." כמה זמן כבר לא קפצת לביקור ב-MysticWicks? או שמא אתה חי ביקום מקביל שבו כל המריבות על השאלה מיהו פגאני, מיהו ויקני וכו' לא קיימות בפורומים פגאניים?

gwizard

New member
נו ?

שנאה עצמית ? ממש לא. פסימיות ? אולי. אולי אני נמצא בקבוצות הלא נכונות ששם יש אנשים בוגרים יותר שלא רבים אחד עם השני על שטויות. ונכון, הרבה זמן לא ביקרתי ב-MysticWicks בדיוק בגלל אותה סיבה.

למעלה