שאלות 2 ובקשה

Heathen Dawn

New member
מסכים אבל...

אתה רואה את פנינת החוכמה הזאת של היוונים הקדמונים בראש החתימה שלי - "שום דבר לא בהגזמה". יש מצב מסוים שההגדרות כבר לא משמשות לך ככלי עזר אלא אתה משתעבד להן. ומסגרות גם כן, הן טובות אם הן ממלאות מטרה מסוימת, אבל אם הן נהיות המטרה אז הן דבר גרוע. אני מגדיר את עצמי היום. אני עדיין מגדיר את עצמי. אבל אני מגדיר את עצמי בפחות הגדרות מאשר הגדרתי את עצמי פעם, ואני מכיר בכך שיש לי אישיות מחוץ להגדרות שלי. היו ברוכים. HD

gwizard

New member
בהחלט

אבל ככה זה עם כל דבר בחיים. לדוגמה: לעשות מעשים טובים. זה טוב נכון ? אבל אם אתה מתחיל להגזים עם זה, אז זה נהיה לאובססיה ואז אנשים כבר לא יאהבו אותך כל כך ויקראו לך נודניק מעצבן.
אני מקווה כי הדוגמה מובנת. תן לי לחדש לך: כולנו מגדירים את עצמנו. רק טיפש מגדיר אנשים אחרים (מה גם, שלרוב לאחרים לא מזיז). כל הדיון היה על מה ? הדיון היה על קריטריונים למונח פאגאניזם, הכוונה לא הייתה שאני או אתה או מישהו אחר יגדיר את כל הפאגאנים אי שם, אלא נגדיר משהו שמשוטף פחות או יותר לכולם ואז נראה איך אנחנו נכנסים או לא להגדרה. זה היה אמור להיות תרגיל בסובלנות, תרגיל אותו ביצעתי בהצלחה יחסית בקבוצה אחרת (לא בארץ) שם אני משתתף. אבל ישראלים ידועים דווקא בחוסר סובלנות (סליחה על ההכללה), פאגאנים או לא. בקרוב אני אכתוב מאמר על הנושא, שם אסכם את תוצאות התרגיל ומה אני חושב על כל זה.

Heathen Dawn

New member
חוסר סובלנות שלנו?

תן לי לחדש לך: כולנו מגדירים את עצמנו. רק טיפש מגדיר אנשים אחרים (מה גם, שלרוב לאחרים לא מזיז). כל הדיון היה על מה ? הדיון היה על קריטריונים למונח פאגאניזם, הכוונה לא הייתה שאני או אתה או מישהו אחר יגדיר את כל הפאגאנים אי שם, אלא נגדיר משהו שמשוטף פחות או יותר לכולם ואז נראה איך אנחנו נכנסים או לא להגדרה. עכשיו הבנתי. ואם זה ככה, אז הפגנת כאן אחו שילינג חוסר בהירות בניסוח. בכוונה או לא - אני לא יודע; אבל התוצאה הייתה שחשבתי שכל הדיון הזה הוא על מציאת קריטריונים להגדרת כל הפגאנים. אילו הבנתי מראש מה התכוון המשורר, לא הייתי אומר כאן עשירית ממה שאמרתי. זה היה אמור להיות תרגיל בסובלנות, תרגיל אותו ביצעתי בהצלחה יחסית בקבוצה אחרת (לא בארץ) שם אני משתתף. אבל ישראלים ידועים דווקא בחוסר סובלנות (סליחה על ההכללה), פאגאנים או לא. "סליחה על ההכללה"... לא סלחתי. אני אומר די, די, די כבר עם כל הירידה הזאת על עצמנו! די, נמאס! פשוט נמאס!
אנחנו לא יותר גרועים משאר העולם. באמת. לא הייתי בפתיל הזה יותר חסר-סובלנות משום פגאני באירופה או בארה"ב. המלחמות הפנימיות וחוסר-הסובלנות בין הפגאנים קיימת, ועוד איך היא קיימת, גם בחו"ל. יותר מזה: אני חושב שהן יותר חריפות בחו"ל מאשר אצלנו. תסתכל על הוויקנים המסורתיים בבריטניה, אך הם קנאים להחריד לעניין ה-lineage. איפה אתה רואה דבר כזה פה בארץ? תסתכל על ארגונים הלניים (יוונים משחזרים) ונורדיים בארה"ב, איזו חוסר סובלנות הם מפגינים כלפי דתות פגאניות חדשות ולא-משחזרות. אנחנו חסרי סובלנות באופן מיוחד?! הצחקתי אותי. בעצם לא, לא הצחקת אותי, זה ממש לא מצחיק, כל ההלקאה העצמית הזאת. כשם שנמאס לי מהמאמרים של ב' מיכאל בידיעות אחרונות, שבהם הוא מדבר כל הזמן על "הכיבוש הישראלי" ועל "הקלגסים המתעמרים בפלסטינים", כך גם נמאס לי מהאמירה שאנחנו מיוחדים בעולם בחוסר סובלנותנו. בקרוב אני אכתוב מאמר על הנושא, שם אסכם את תוצאות התרגיל ומה אני חושב על כל זה. זה בטח יהיה כמו "פגאניזם ופוליטיקה", לפי איך שאני רואה את הדברים זזים. הלוואי שאתבדה. כקישור הבאתי את המאמר האחרון שלי באתר שלי. בחלק האנגלית אמנם, אבל שווה קריאה. כתבתי אותו ללא קשר לכל הדיון הזה, אבל עכשיו אני רואה כמה שהוא רלבנטי.

טלה בר

New member
לא

יש מספיק יהודים, נוצרים, מוסלמים, בודהיסטים ואחרים שעוסקים במיסטיקה.

למעלה