פשטידת תפו"א ובצל...
רכיבים: 6-7 תפו"א בגודל בינוני 4-5 בצלים בגדול בינוני שמנת צמחית של ריץ´ (בקופסת קרטון קטנה שכזאת) תבלינים לפי הטעם (אני השתמשתי בפלפל שום, מלח, ואבקת מרק בצל בעיקר) שמן צמחי (כלשהו) לטיגון תהליך ההכנה: תפוחי האדמה: שוטפים את כל התפו"א, מעבירים אותם לסיר עם מים (שהמים יכסו את כל תפו"א), ומבשלים על אש גדולה למשך כ-50 דקות (עד שהתפו"א נעשים רכים). לאחר מכן, שוטפים אותם במים קרים כדי שיתקררו, ומקלפים אותם ביד. (זה פשוט לא ילך עם קולפן, הקליפה כבר רכה שכזאת). הבצלים: מקלפים את כל הבצלים, חותכים אותם לפרוסות. משמנים מחבת (שתישאר בו שכבה של שמן כדי שיהיה אפשר לטגן את הבצלים). מעבירים את פרוסות הבצלים לתוך המחבת עד להשחמת הבצלים (שיהיו חום-זהבהב שכזה). הערה: עקרונית פרוסות הבצלים אמורות להיפתח לטבעות בזמן הטיגון, במידה ולא פשוט תערבבו אותן קצת בתוך המחבת הן יתחילו להיפרד. הפשטידה: לוקחים תבנית לתנור, אין צורך לשמן אותה השמנת הצמחית תתפקד ככזאת (וחוץ מזה מרגרינה זה ממש לא בריא!). לוקחים את תפוחי האדמה חותכים אותם לפרוסות ומרצפים בעזרת הפרוסות את תחתית התבנית, מתבלים את תפוחי האדמה כרצוי (כאמור אני שמתי מלח, פלפל, ואבקת מרק בצל) מפזרים עליהם שכבה של טבעות בצל ועל זה שופכים מעט שמנת. חוזרים על התהליך פעם שניה (יוצרים שתי שכבות, יענו) רק שבסוף השכבה השניה כבר שופכים את כל השמנת. מכניסים לתנור ב 180 מעלות ל 30-35 דקות. רצוי לאכול חם.