שרשור מתכונים מהפיקניק!

Neta558

New member
../images/Emo94.gif שרשור מתכונים מהפיקניק!

אם צריך לסכם את הפיקניק במילה אחת (אפילו שממש לא צריך), אני אבחר במילה - טעים! אנא שרשרו כאן את המתכונים לכל מה שהכנתם לפיקניק, כדי שנוכל להתענג שוב על המאכלים השונים. המתכונים ישמרו אח"כ במאמרים, לטובת הכלל!
 

Gal-Mo0D

New member
נטע, את יודעת מה אהבתי (אני וטלי

די גמרנו שם קופסה שלמה של הכדורי שוקולד האלה) ומכיוון שאת המתכון יש כבר במאמרי הפורום - אני רץ להכין
היה ג-ד-ו-ל במפגשפורום - מי שלא בא - הפסיד.
 

Neta558

New member
../images/Emo13.gif

לא מפתיע... (בעיקר לא מצד טלי שכבר עושה לה דרך קבע להלאים כדורי שוקולד...)
 

tali_le

New member
פלפל ממולא באורז עם שבבי סויה

רכיבים: 8 פלפלים (בצבע האהוב) 1 בצל גדול קצוץ 1 גזר מגורד כוס פתיתי סויה 1/2-3/4 כוס אורז כפית פפריקה כפית פלפל שחור כפית מלח 2-3 כפות רסק עגבניות 2 כפות אבקת מרק בצל חופן פטרוזיליה קצוצה מים רכיבים לרוטב: 4 כפות רסק עגבניות 2 כוסות מים 2 כפות מיץ לימון 2 כפות אבקת מרק בצל תבלינים ההכנה: משרים את האורז במים רותחים עד סיום הכנת שאר הדברים. בינתיים משרים את שבבי הסויה במים רותחים כ- 15 דקות. כשאלה עומדים - מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזר המגורד ומאדים עוד 2 דקות. סוחטים את שבבי הסויה מהמים שנשארו (ע"י עטיפתם בבד או בצורה ידנית) מוסיפים אותם לבצל ולגזר על האש ומוסיפים את כל התבלינים (הכמויות משוערות) את אבקת המרק ואת רסק העגבניות (ומעט מים כדי למנוע חריכה ולהוציא את המרירות מהרסק) אחרי עוד כמה דקות בישול מורידים מהאש ומוסיפים את האורז (אחרי שסיננו את המים) ואת הפטרוזיליה ממלאים את הפלפלים (אחרי שכבר מראש רוקנו אותם) בסיר גדול, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומבשלים 2 דקות. מכניסים את הפלפלים לסיר, מביאים את הרוטב לרתיחה ובעזרת כף מכניסים לתוך כל פלפל 1-2 כפות רוטב מבשלים עוד שעה וזהו. טלי
 

keren81

New member
טוב. קחו עט ודפדפת - זה לא פשוט:

עגבניות, מלפפונים, פלפלים וגזר. לחתוך הכל. שמן זית. לימון.
 

aradori

New member
אוף!!!!!!!! ../images/Emo163.gif

השתמשתי ביוזר של שתחיה. שלא יהיו אי-הבנות! המתכון הוא שלי ורק שלי!!!!
 

haleth

New member
סלט טבולה משודרג

סלט עדשים ובורגול זהורית שייחי בלום חומרים: 1 כוס עדשים ירוקת 2 כוסות מים 1 כוס בורגול 1 כוס מים רותחים ¼ כוס שמן זית ¼ כוס מיץ לימון 2 שיני שום כתושות 1 כפית מלח ½ כפית אורגנו 2 כפות עלי נענע קצוצים 2-3 כפות שמיר קצוץ 1 פלפל קצוץ ½ כוס זיתים שחורים פרוסים אפשר גם סלרי, פטרוזיליה, עגבניה, אגוזי מלך קלויים... הכנה: לשים את העדשים והמים בסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה למחצה כ-20, דקות, עד שהעדשים מוכנות אך לא רכות מדי. לסנן ולשים בקערה. בזמן שהעדשים מתבשלות, לשים את הבורגול בקערה ולשפוך עליו את המים הרותחים, לכסות ולהמתין כ-10-15 דקות. בזמן זה להכין את יתר החומרים. לאחר השהיית הבורגול, לפוררו באמצעות מזלג. לערבב בערה את כל החומרים.
 

דדי שי

New member
סושי (לא זה שבמתכון שבאתר אנונימוס)

מבשלים היטב שתיים וחצי כוסות אורז מלא עגול, עד שהוא נעשה ממש רך ודביק. עם תום הבישול מערבבים באורז שתי כוסות חומץ שהומסו בהן שתי כפות סוכר, ומערבבים פנימה שתי כפות ממרח ווסאבי (להשיג בחנויות טבע. חותכים לרצועות גזר, קישוא, מלפפון, פלפל ירוק ופלפל אדום. מאדים. לפרוס דף אצות נורי(שוב, להשיג בחנויות טבע), ולהניח שכבה דקה של אורז לרוחב החלק האמצעי של הדף (להשאיר מרווח בשולי הדף מנת שיתאפשר אחר-כך לגלג את האצה). בחלק מהשוליים התחתונים להניח מהירקות המאודים. לגלגל בעדינות את האצות (צריך לנסות את זה כמה פעמים עד שמבינים איך בדיוק לעשות את זה טוב.) להדק טוב טוב- אם יש צורך להעזר במעט חומץ או מים כדי לדאוג להצמיד את השוליים. את הגליל שנוצר לחתוך לשש. להגיש קר.
 

נטלי666

New member
הגעתי מאוחר מדי

היי חברה אתמול הגעתי עם חברה שלי מב-6 בטעות, לא יצא לכם לטעום את הפסטה שעמלתי עליה כה קשות אבל תכינו בעצמכם, יצא טעים: מכינים פסטה, מטגנים פטריות עם בצל, מוסיפים את הפטריות אחרי שהפסטה מוכנה ואז מוסיפים חלב סויה, מעט מעט, שמים קצת ומוסיפים לפי הטעם. בתיאבון מישהו יודע איפה אפשר למצוא חפיסת שוקולד טיבעונית? נטלי
 
פשטידת תפו"א ובצל...

רכיבים: 6-7 תפו"א בגודל בינוני 4-5 בצלים בגדול בינוני שמנת צמחית של ריץ´ (בקופסת קרטון קטנה שכזאת) תבלינים לפי הטעם (אני השתמשתי בפלפל שום, מלח, ואבקת מרק בצל בעיקר) שמן צמחי (כלשהו) לטיגון תהליך ההכנה: תפוחי האדמה: שוטפים את כל התפו"א, מעבירים אותם לסיר עם מים (שהמים יכסו את כל תפו"א), ומבשלים על אש גדולה למשך כ-50 דקות (עד שהתפו"א נעשים רכים). לאחר מכן, שוטפים אותם במים קרים כדי שיתקררו, ומקלפים אותם ביד. (זה פשוט לא ילך עם קולפן, הקליפה כבר רכה שכזאת). הבצלים: מקלפים את כל הבצלים, חותכים אותם לפרוסות. משמנים מחבת (שתישאר בו שכבה של שמן כדי שיהיה אפשר לטגן את הבצלים). מעבירים את פרוסות הבצלים לתוך המחבת עד להשחמת הבצלים (שיהיו חום-זהבהב שכזה). הערה: עקרונית פרוסות הבצלים אמורות להיפתח לטבעות בזמן הטיגון, במידה ולא פשוט תערבבו אותן קצת בתוך המחבת הן יתחילו להיפרד. הפשטידה: לוקחים תבנית לתנור, אין צורך לשמן אותה השמנת הצמחית תתפקד ככזאת (וחוץ מזה מרגרינה זה ממש לא בריא!). לוקחים את תפוחי האדמה חותכים אותם לפרוסות ומרצפים בעזרת הפרוסות את תחתית התבנית, מתבלים את תפוחי האדמה כרצוי (כאמור אני שמתי מלח, פלפל, ואבקת מרק בצל) מפזרים עליהם שכבה של טבעות בצל ועל זה שופכים מעט שמנת. חוזרים על התהליך פעם שניה (יוצרים שתי שכבות, יענו) רק שבסוף השכבה השניה כבר שופכים את כל השמנת. מכניסים לתנור ב 180 מעלות ל 30-35 דקות. רצוי לאכול חם.
 

Veggie John

New member
-מוריקה מקנאה-

כל כמה זמן יש פיקניק?
ממש שיחקתם אותה עם המתכונים.
 

Black dog

New member
ששבש וטאקי

הולכים לכל חנות משחקים ואף חנויות ספרים ושם מוצאים את סופר טאקי (אם משהו מוצא את הטאקי המקורי שיגיד אני מחפש אותו שנים). ששבש נמצא בחנויות משחקים או מתנות , ממומלץ לקנות ששבש בשוקים הם הרבה יותר יפים ובעלי אופי מיוחד . בהצלחה עמרי
 

aradori

New member
ביזיון!

כבר אמרתי לך בפיקניק- אמרו לביא דברים שמכינים לבד! בפעם הבאה - TAKI תוצרת בית! אגב, זוכר שלפני טאקי היה משחק דומה בשם: UNO?
 
גדול!

אני חושב שאם אני אפשפש מספיק בכל המחסנים בבית שלי אני עוד אמצא כמה קלפי UNO... יש גם את race גם חביב...
 
למעלה