ילדים ונזיפות
זה כאן

new mermaid

New member
אבחנו גורם ספציפי לעצירות?

תראי, אצל יונקים העצירות יכולה להמשך גם 10 ימים, ואם לא נראה שזה מציק וה"תוצר" לא קשה זה בסדר גמור. פה המצב שונה ואת צודקת: נר זה לא פיתרון - בטח לא באופן קבוע. מדחום עובד, אבל הגוף מפתח תלות בגירוי החיצוני וזה גרוע. יש הבדל גדול בין עצירות של יונקים שתיארתי למעלה לבין עצירות כמו של עמית (מסכנונת! ובטח גם לך קשה לראות אותה כך
) אם את לא מעוניינת להניק יותר ממה שאת מניקה היום אין לי עניין (וזכות) להתערב. אבל דעי שאין כזה מצב ש"אין מספיק חלב" (למעט מצבים רפואיים נדירים) והמערכת היא של ביקוש והיצע: ככל שתניקי יותר יהיה יותר חלב. מים ותה שומר מזיקים כי עמית מתמלאת>>יונקת פחות>>הגוף מייצר פחות. האינסטינקט שלי אומר שהנקה תעזור כי חלב אם קל הרבה יותר לעיכול. בכל מקרה הייתי מנסה רופא אחר: קקי של תינוקת בת 3 שבועות, גם לא יונקת, לא צריך להיות קשה וכואב (אויש, עוד
) עיסוי עם כיוון השעון, תנוחת חתול על ענף, להרים רגליים לבטן בעדינות אחרי כל ארוחה ואולי להושיב במנשא בתנוחה עם רגליים מקופלות? לנו עוזר גם להרים גבוה על הכתף כדי ליצור קצת לחץ על הבטן.

גשי עם עמית לרופא אחר

עצירות בגיל הזה מרמזת על בעיה. בניגוד למה שכתבו כאן, גם תינוקות שיונקים מלא אמורים לעשות קקי 3-4 פעמים ביום, עד גיל שישה שבועות. זה שונה אצל תינוקות תמ"ל, אבל גם הם אמורים בגיל הזה לעשות פעם ביום. מחסור ביציאות יכול לנבוע מהתייבשות, למרות שאני בספק במקרה הזה, בגלל שאת מאכילה גם מבקבוק. יכול לנבוע גם מערבוב לא נכון של הפורמולה. השילוב של הנקה + תמ"ל קשה מאוד לקיבה של תינוקות. יכולה להיות גם רגישות לתמ"ל. כל אלו צריך לקחת בחשבון ולאבחן רופא, בפרט בגיל כזה. הרופאה הנוכחית שלכם נותנת לך עצות רעות מאוד ומנוגדות להמלצות משרד הבריאות. אין לתת לתינוקות עד גיל שישה חודשים כל תוספת מעבר להנקה ו/או תמ"ל. התערבות שלך בפי הטבעת עם מדחום גורמת להתרופפות של השרירים הטבעתיים, כך שעמית בסופו של דבר לא תוכל לעשות את צרכיה לבד. לכן חשוב טיפול מהיר בשורש הבעיה.

dan iel g

New member
סליחה על הבורות אבל מה זה תמ"ל?

לגבי השילוב של הנקה ובקבוק - אין לי ברירה אחרת אני שואבת חלב ויוצא בקושי 40-50 CC שזה ממש מעט, עמית אוכלת 120 CC (כן כן היא גדולה!!!!) ואם אני לא אתן לה את ה- 120 היא תצרח

אפרת12

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif../images/Emo70.gif

מצטרפת לעצה שניתנה וחוץ מזה - שבוע וחצי זה לא כל כך הרבה זמן. בעוד 18 שנה תוכלי לעשות גם עוד דברים...

דפנה מי

New member
מזל טוב|../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif

חייבת דיווח
כשתתפני קצת במסר או בטלפון. בהתחלה ממש אין סדר ואוכלים הרבה ויש גם קפיצות גדילה-מקווה שיסתדר במהרה. תנסי גם לעורר אותה להמשיך לאכול ע"י ליטוף עם האצבע בלחי או עיסוי קליל בכף הרגל, נגיעה בסנטר כלפי מטה.

היי וברוכה הבאה!

מזל טוב. היא מתעוררת אחרי שעה בכל מקרה? גם מטרנה וגם ציצי? אם אחרי ציצי, אז איך את יודעת שהיא אוכלת לא כמו המנה הדרושה? בזמן ההאכלה(גם בהנקה)נסי לעודד אותה לאכול. אם היא נרדמת באמצע, ליטופים קלים על הלחי או משהו כזה יכול לעורר אותה קצת. באיזה משקל היא נולדה? כשהיא מתעוררת, את בטוחה שזה כי היא רעבה? אולי משהו אחר מציק לה?

POOH*

New member
מזל טוב....

היא עוד קטנה... אולי היא מתעוררת פשוט כי היא רעבה? גיא רק יונקת ועד היום אוכלת כל שעתיים... ועצה? הרבה הרבה הרבה הרבה סבלנות... והרבה אהבה... ומאחלת רק טוב לשתיכן.. POOH

אדר שלי

New member
קודם כל מזל טוב!../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

אולי תנסי להעיר אותה באמצע על ידי החלפת חיתול? אצלנו זה עבד. היא עלולה להתעורר על השידה בבכי, אבל בכל זאת, להתעורר ולאכול שוב. היא עדיין כל-כך קטנה ויכול להיות שככה היא מווסתת את הארוחות שלה. תזרמי איתה, זה יסתדר מעצמו ממש בקרוב. בהצלחה!

אלינה12

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

גם אצלינו כך זה היה בהתחלה ופשוט זרמתי איתו, נתתי לו לאכול מתי שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה ואחרי שבוע-שבועיים הוא התחיל לעשות רווחים יותר גדולים. בהתחלה נלחצתי שאני לא מספיקה לעשות דברים בבית, אבל מהר מאוד נזכרתי שחופשת לידה מיועדת בשביל שאני אהיה עם התינוקי שלי ולא בשביל להיות עקרת בית ואז נרגעתי וזרמתי. וניקיון של הבית יחכה.

daldan

New member
אני אשלח לך מסר מאוחר יותר

אבל בכל אופן מאחלת לך בהצלחה

nonaa

New member
ברוכה הבאה לאזורנו ../images/Emo140.gif

אם תעשי חיפוש אחורה (ואולי ראית את זה בזמנו) כתבתי הודעה לפני כחודש כשעברנו לאותו אזור ובין השאר בעקבותיה עשינו מפגש אצל POOH שכלל כמה אמהות וילדים מהפורום. אני עברתי מחיפה לכאן לפני כחודש (אבל אני במקור מישוב שיותר דומה באופיו לזכרון) ומה שתרם לי להכיר אמהות לילדים בגילים דומים מהאזור היה קורסים בדיאדה (מהם נהניתי גם בלי קשר) שהתחלתי עוד לפני שעברנו והפורום ! גם טיולים ברחוב עם עגלה והכרות עם גנים ציבוריים הביאו אותי לפגוש אמהות. גם אני וגם בעלי שאלנו אנשים שפגשנו לגבי המלצות באזור וכך הכרנו יותר יותר מקומות ואנחנו עדיין לומדים ... שיהיה בהצלחה (אם אני יכולה לתרום במשהו - בשמחה) ואולי זה יהיה טריגר למפגש אזורי נוסף ....
על המעבר !

POOH*

New member
ברוכה הבאה לאזור...

קודם כל אני בבית עם גיא כך שכשאתם עוברים - אם את צריכה עזרה רק תגידי.... אשמח לבוא לעזור בפירוק סידור וכד'... ולגבי כל השאר... לאטל אט תכירו ותדעו.. הגדול אני מאמינה שימצא חברים בבי"ס ובשכונה... והקטן יסתדר בגן... ומבטיחה אחרי שקצת תסתדרו להזמין לעוד מפגש אצלי שתכירי את הבנות..
POOH

חושחושה

New member
אתן מדהימות, תודה על התגובות

ואני בהחלט אשתמש בכל מה שהצעתן לי!!!

מעיןבר

New member
../images/Emo95.gifילדים ונזיפות../images/Emo123.gif זה כאן../images/Emo95.gif

בנות קצת שכחתן שאנחנו לא פורום הורים. מכבר סיכמנו לא
אם יש שאלות ילדים - מוצאים שרשור "ילדים זה כאן" פעיל ומשתרשרים אליו. אין אחד כזה מה- 72 שעות האחרונות
פותחים כזה - הודעה ללא תוכן עם הכותרת
ילדים זה כאן
ומשרשרים אליה תגובה עם השאלות. כבר אמרתי שאני לא אוהבת להיות השוטר, אבל לפורום שלנו מטרה ידועה שלשמה הוא נפתח ואני לא אתן לכן לגלוש

צהלולים

New member
היי ../images/Emo13.gif שתי שאלות של אחת לפני לידה:

א. הלידה הצפויה באוגוסט: איזה בגדים צריך להביא לתינוק ביום השחרור? האם מספיק חזיה+רגלית, או צריך גם משהו מעל? (זה בנוסף לשמיכה, לכובע ולגרביים...
) ב. האם נחוץ לקנות חזיית הנקה מראש? יש הטוענות שכן, ולעומתן הטוענות שהחזה משתנה אחרי הלידה ולכן לא כדאי לקנות מראש... האם אפשר להסתדר עם חזיה רגילה? תודה על התשובות!

אדר שלי

New member
שתי תשובות:../images/Emo141.gif

א. נראה לי שמספיק שכבה אחת ולכן רגלית+חזיה מספיק. ב. ברוב בתי החולים עוברת מישהי ומוכרת חזיות הנקה במחלקת היולדות, ואז אפשר לקנות ממנה. החזיות טובות ובמחירים די טובים. אז גם תדעי יותר טוב איזו מידה את צריכה. שתהיה לידה קלה!

משוש30

New member
הי לגבי בגדים

תלוי יום. אם מדובר ביום חם חזיה ורגית יספיקו אם יוצאים לקראת הערב וקריר אז כדאי עוד שכבה. לדעתי צריך לשים לב (עם כל ההיסטריה) לא להלביש יותר מדי. נכון שהם לא יודעים לשמור על חום גוף אבל אם בחוץ 40 מעלות... לגבי חזיית הנקה זה אישי. אני קניתי מראש וזה היה בסדר גמור כי החזה שלי כמעט לא גדל מהריון ללאחר הלידה. יש לי חברות שהחזה שלהם הכפיל את עצמו. הפתרון ההכי טוב לדעתי- בבית חולים לא צריך חזיית הנקה כי את ממילא עם החלוק הזה.ביום השלישי כבר מגיע החלב והציצי מקבל את צורתו הסופית. אז אפשר לשלוח את הבעל לקנייה. תני לו הערכה גסה מקסימום תפסידו כמה גרושים. עוד אופציה זה בחלק מבתי חולים יש חנויות בהם מוכרים חזיות הנקה. וכמובן המון המון בהצלחה!

לגבי חזיית הנקה + טיפ

אני קניתי חזייה עוד לפני הלידה ולדעתי זה ממש חשוב. למה? כמה סיבות: א. למרות שיש את החלוק הנהדר הזה שיש לו פתחים מקדימה (כך לפחות זה בבי"ח ליס), קורה הרבה פעמים שהפטמות נסדקות או סתם מאד רגישות ואז זה ממש כואב ולא נעים שהבד של החלוק מתחכך בהן ב. חזיית הנקה הרבה יותר נוחה לתפעול מחזייה רגילה כי אז אין צורך להתפשט לגמרי... ג. אני ילדתי כאמור בליס ולא זכור לי שהיתה אפשרות לרכוש חזייה במחלקה ולכן כדאי שתבואי מוכנה. ד. החזה בסוף החודש התשיעי גם ככה גדול, כך שאפשר לקנות חזייה שתתאים לך בהנקה, או לקנות אחת שטיפה יותר חופשיה עלייך (אציל לא הייתה בעיה של גודל - החזייה שלי גדלה במידה אחת וזה התאים לי גם אח"כ). ובעניין הטיפ - אני קיבלתי אותו מחברה שילדה חודשיים לפני - יש בשילב (חיפשתי בהרבה מקומות ורק שם מצאתי) מוצר של חברת MADELLA שהוא למעשה CAP שמתלבש על העטרה והפטמה ומונע חיכוך כל שהוא עם החזייה ויחד עם זאת הוא מאוורר כי יש בו חורים. הוא עולה כ- 60 ש"ח - אמנם לא זול אבל שווה כל גרוש. אני השתמשתי בו עד שנגמרו לי כל התופעות הנחמדות של סדקים, עור מקולף, אדמומיות וסתם כאבים של הפטמות (וכן גם ישנתי עם זה) וזה ממש הציל אותי. חוץ מזה אני ממליצה לעסות עם שמן את אזור הפטמות עוד לפני הלידה - זה מגמיש אותן והתופעות הנ"ל פוחתות. בהצלחה

למעלה