ילדים זה כאן

• פותח הנושא julb
  • פורסם בתאריך
לעתליה זה קורה המון

אין לי מושג מה גורם לה לייבב מתוך שינה, אבל אני נתקלת בתופעה הזו כבר שבועות רבים... בדר"כ אני מלטפת אותה ומדברת אליה, ואחרי לא הרבה זמן זה נפסק... נכון שזה קורע לב?

משוש30

New member
../images/Emo32.gif הי מה שלומך? איך הקוליק של

עתליה? מתי את חוזרת לעבודה?

אהלן!

הקוליק משתפר (חמסה, טפו, שקל בנעל) אף כי לא עבר לגמרי. תודה על ההתעניינות! אני אמורה לחזור בעוד חודש, ואנסה "לגנוב" עוד כמה ימים. המחשבה על החזרה ממש קשה לי... מקוה שאת ישנה קצת יותר בימים אלה...

dorlim

New member
שתי תשובות

צבע עיניים יכול להתחלף עד גיל שנה (ובמקרים מסוימים אפילו מאוחר יותר) וגם אני מאלה שמקווים שהילדה תשאר עם עיניים בהירות
חיוך רצוני ראשון - הופיע אצלנו בערך בגיל 3 שבועות אבל רק מגיל 5 שבועות הוא הפך תדיר ומשמעותי יותר

../images/Emo24.gifהיי מירבוש"....

אין לי ברירה אלה לחכות בסבלנות שיפסיק לקום לאכול בלילה, כבר היו שי לילות לפני בערך חודש שהוא וויתר על ארוחת הבוקר המוקדמת וחיכה עד 6.00 וכעת שוב חזר לאכול כמו שעון בשעה 4.00 בבוקר.וזה עם קורנפלור בכל ארוחה! מצד שני הוא אוכל מקסימום 180-200 cc

קוקה1

New member
../images/Emo5.gifאני פעם העזתי להעלות את הנושא

וכמעט צלבו אותי....אמרו שאני מתעסקת בשטויות והעיקר שהילדות יהיו בריאות (כאילו שאני רוצה שיהיו לי ילדות חולות העיקר עם עיניים בהירות אנשים מפגרים...) יש למישהו במשפחה עיניים בהירות? לבעלי יש עיניים ירוקות ולי יש חומות ולשתי בנותיי יש עיניים חומות, הגדולה נולדה עם חום והקטנה נולדה עם אפור כחול שמהר מאוד הפך לחום... בעיקרון עוד מוקדם לדעת עיניים יכולות גם בגיל חצי שנה עד שנה להשתנות... בערך בגיל 3 חודשים תסתכלי טוב טוב לתוך העיניים שלה אם זה מתחיל להתבהר אז זה ישאר ואם זה נשאר כחול כהה אז יתכן שזה יהפוך לחום... בכל מקרה אני מקווה שזה ישאר כחול כמו שאת רוצה עיניים בהירות זו החולשה שלי אבל מה לעשות הגן החום שולט... שהבובה תהיה בריאה... לגבי חיוך הוא מגיע בסביבות גיל חודש וחצי....

shpar

New member
אפשר לנסות...

גרפווטר או חבריו - כל התכשירים לגזים ותרגילים עם הרגליים- כיפוף לכיוון הבטן מספר פעמים וכמובן עיסוי הבטן התחתונה מימין לשמאל בלחיצה קלה בהצלחה

עצירות

גם לשירי היו עצירויות אמנם בגיל מאוחר יותר. אם זה מציק לה, תנסי לעזור לה לעשות ע"י גירוי פי הטבעת עם מדחום. אני יודעת שיקפצו עלי כאן בכעס שזה לא בריא ואולי זה אכן לא בריא באופן קבוע אבל לשירי שלי זה עזר מאד והיא השתחררה מיד. לפני כן כדאי כמו שיעצו להרים את הרגלים לכיוון הבטן ולעסות את כפות הרגלים, יתכן שתצליח להשתחרר מעצמה.

lulyK

New member
הייתי מתיעצת עם רופא/ת ילדים.

אם אני לא בטוחה לגבי גיל שבועיים, אבל בהתחלה המדד היחיד שיש להנקה מוצלחת זה מספר חיתולים רטובים ומקוקים ביום (ועליה במשקל). בהמשך - נורמלי ותקין לא לעשות קקי גם 10 ימים, אם הקקי המיוחל מגיע במצב צבירה סביר (צבע ומרקם רגילים) אז זו לא עצירות. לא הייתי משתמשת בשיטת המדחום, יש חשש שתפגעי בה, וגם עלולה להיווצר תלות בגירוי חיצוני. אבל שוב, בגיל הזה - טלפון לרופא/ה.

משוש30

New member
עד 10 ימים זה בסדר גמור לתינוק יונק

למתן היית העצירות 8 ימים וביום השמיני הוא הוציא המון קקי ומאז הוא מחרבן פעם בשלושה ימים (לפני זה זה היה בערך 12 פעם ביום). אם היא יונקת אין לך מ לדאוג הכל בסדר

ילדונט

New member
לא בגיל הזה, משוש

התינוקת רק פחות משבועיים וחצי, צריכים להיות לה 3-4 טיטולים צואים ביום. במיוחד שמתואר גם כאב.

Arfilit

New member
כדאי לראות רופא ילדים!

לא מומלץ להשתמש בשיטת המדחום - מהסיבת שהזכירה לוליק. חוץ מזה, אולי צריך לבדוק מה הסיבה לעצירות. תתינוקות יונקים עד גיל 6 שבועות אמורים לעשות קקי 3-4 פעמים ביום. בכל מקקרה - לא נראה לי שזה קשור לאוכל שאת אוכלת. אם את גרה באזור המרכז או השרון - הייתי ממליצה אולי לפנות לדר' ליבוביץ' - שהיא גם רופאה וגם יועצת הנקה (וגם בן אדם מיוחד מאוד).

sipor

New member
תראי..

יש מצב בהנקה שהילד משתמש בכל החלב ולא מוציא החוצה, זה קורה בד"כ בגלל שאינו מקבל מספיק מזון.. יש להוועץ עם יועצת הנקה ולבדוק אם הילד עולה במשקל והכל תקין. ובקשר לזה... יש תרופת סבתא עלה של פטרוזיליה ליד פי הטבעת.. ואז זה אמור לשחרר אותם, אם זה לא עוזר כנראה שפשוט אין לא מה.. לא הייתי משתמשת בשום גירוי אחר..

למעלה