ילדים זה כאן

ליאתי25

New member
זקוקה לעצות טובות ../images/Emo7.gif

לפני מספר ימים ילדתי את ביתי הבכורה, שמחתי מאוד הייתי הכי מאושרת בעולם, החיוך לא נמחק לי מהפנים עד ש... ביום השחרור מבית החולים קראו לי לשיחה אצל רופאת ילדים בכירה והיא הסבירה לי שהכתם שיש לבתי על הלחי (ושאני חשבתי שזה מהלחץ של הלידה) זהו כתם לידה שנקרא המנגיומה והוא יגדל למימדים מאוד גדולים עד גיל שנה ואחר כך במשך כמה שנים (יכול לקחת עד גיל 5) הוא יעלם ויכול להיות שנצטרך התערבות מנתח פלסטי. החיוך שהיה לי נמחק ובמקום שמחה שאני הולכת הביתה עם ילדה מתוקה ומקסימה הדמעות החלו לנזול והדיכאון שלי רק הולך וגובר. אני שמחה שהילדה שלי בריאה וזהו רק עניין אסתטי אבל אני דואגת מבחינה נפשית מה יהיה עליה, איך יקבלו אותה, האם אנשים ירתעו ממנה. אני מוצאת את עצמי מבקשת ממנה סליחה שילדתי אותה ואני כל כך לא רוצה שהקטנה הזאת תסבול. בעלי גם מודאג מהעניין ואנחנו משתדלים להיות אופטימיים אבל זה קשה. אני מרגישה ממש חסרת אונים.

1במיה

New member
קבלי ../images/Emo24.gif ומזל טוב

קודם כל תרגעי זה באמת לא נורא. ילדים לא מתייחסים למראה חיצוני רק אנחנו המבוגרים מודעים ומתייחסים לחיצוניות. סיפור קטן: לפני שבועיים ההינו בבריכה והיה ילד שנולד מעוות (אלף אלפי הבדלות) יכולת להרגיש איך מבוגרים נרתעו כשהוא היה לידם והיו כאלו שהרחיקו את הילדים (בורים
) אני נורא חששתי שרוני תביך אותי ותאמר משהו שאולי עלול לפגוע בהורים שלו או יותר גרוע בו. ולהפתעתי, היא פשוט לא קלטה שמשהו בו שונה היא ניגשה לשחק איתו בלי רתיעה או חשש. מבחינתה הוא ילד רגיל(והוא בהחלט היה כזה). יתכן שזה בגלל שאני לא מנסה להרחיק אותה מהשונה והאחר אבל אני מאמינה שזה תכונה שקשורה לילדים קטנים היכולת המופלאה הזאת לא להיות שיפוטיים או רעים בגלל שוני פיזי. הקטנה לא תסבול אם אתם לא תתיחסו אליה כאילו היא חריגה. תתגאו בה היא שלכם
וכמו שאמרה רןפאת הילדים זה יעבור

המנגיומה זה דבר מאוד נפוץ.

כנסי לפורום "הורים לפגים",יש שם איזה 50% מהילדודס עם המנגיומות בכל מני מקומות,זה מאוד נפוץ בפגים. מכירה גם ילד חמוד בן ארבע שנולד עם המנגיומה ענקית על הפנים שהלכה ונספגה. גם אם היא לא נספגת יש מה לעשות. אני מציעה להרגע,לשמוח שה"מום" הוא בר תיקון ושיש לך ילדה בריאה ומתוקה בבית.

ליאתי25

New member
תודה, הבת שלי לא נולדה כפגה.

תודה על ההפניה אני באמת אכנס לפורום של הורים לפגים בכדי לדבר עם אנשים בעלי ניסיון.

galiaS

New member
../images/Emo140.gif

המנגיומה ניתנת לטיפול. כשבתך תהיה קצת יותר גדולה ניתן יהיה לטפל בה ולהסיר אותה (אם היא לא תעבור מעצמה). אף אחד לא ירתע מבתך, היא הרי מתוקה ומקסימה ועוד כמה שנים ההמנגיומה תהיה זכרון רחוק. יש פורום שעוסק בהמנגיומות וכדאי לך להכנס לשם ולהתייעץ עם הורים אחרים.

dorlim

New member
קודם כל מזל טוב ללידה

בחרתם לילדה שם מקסים
לא מכירה את הנושא אבל ממה שהבנות כתבו מדובר בפגם שהוא אסתטי בלבד לכן צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה ולשמוח שהילדה בריאה

ברור שאלו ימים קשים

(כי הם קשים גם בלי כל מיני סיבות טובות אחרות להיכנס ללחץ). תנסי לאסוף מידע וללמוד את העניין מהזוית הרפואית כי ידע הוא כח. במקביל פשוט תני לימים האלה לחלוף, ותנסי להיות עסוקה בכל מה שמתבקש עם התינוקת הזכה והרכה שלך. את הולכת להתאהב מעל הראש, באהבה סוחפת שלא ידעת שיש כמוה (וזה לא ציטוט מההורוסקופ שלך). האהבה הזאת, תיתן לך כוחות ולבת שלך את הידיעה הבלעדית שהיא היצור הנפלא ביותר על פני האדמה הזאת. ועם הכלים האלה, שתיכן תתמודדו עם השונות שלה, אם היא בכלל תהיה מורגשת.

אור67

New member
אמא של שני, מבינה לליבך

חוץ מזה תראי שיהיה בסדר. באמת. זה כתם לידה אה? יש לך ילדה מתוקה ובריאה. תקיפו אותה הרבה אהבה ותיהנו.

תומרלי

New member
זקוקה לתגובותיכן

הי.הצטרפתי לא מזמן ואני קוראת נאמנה של הפורום, אם כי לא מהמשתתפות הבולטות. הפעם יש לי שתי שאלות שאשמח לקבל עליהן תגובות: 1. קבלתי מהרופא פמולן לשלושה חודשים רצוף. עכשיו התחלתי את החפיסה השלישית ואני מדממת. האם זה מוכר למישהי? האם זה מהגלולות? מה עלי לעשות? זה לא לגמרי מחזור,אם כי מאוד דומה. 2. התינוק שלנו בן שלושה וחצי חודשים. נולד חמישה שבועות לפני הזמן. מאוד מתקשה להירדם לבד ואנחנו מבלים איתו המון שעות על הידיים עד שהוא נופל. ניסינו הכל, כולל לעזוב אותו בעריסה לבד, אבל הוא צורח. יש למישהי עצות טובות? הוא ממש עייף אבל לא מצליח להירדם לבד. אשמח לתגובות וסליחה שיצא קצת ארוך. תודה

Arfilit

New member
תשובות

1. דימומים בהחלט ייתכנו בשימוש בפמולן. גם לי היו. 2. תשיגי לך מנשא - עדיף מבד - כזה שבו את יכולה לערסל את הקטנצ'יק או לשים אותו בטן לבטן. יש להם נטיה להרדם בכאלה צ'יק צ'ק בגיל הזה - ולך תהיינה שתי ידיים פנויות. בהצלחה...

תומרלי

New member
תודה רבה. איזו מהירות.

לא חשבתי על הרעיון של מנשא. יש לי מנשא מבד (לופי) אני בהחלט אאמץ את הרעיון.

Arfilit

New member
וכשאת מכניסה אותו

תצעדי בהתחלה - המקצב של ההליכה מרדים אותם מאוד.

משוש30

New member
הי תומרלי!

לגבי פמולן נשמע שבכל זאת קיבלת מחזור. לי הרופא אמר שברגע שמקבלים מחזור לעבור לגלולות אחרות כי פמולן כבר לא בטוח אז הייתי מתייעצת עם רופא לגבי הילד צריך למצא את המשהו הזה שמרגיע אותו. לדוגמא כשמתן מתחיל להיות עייף יש קומבינציה שעובדת עליו-בקובק עם אוכל או תה, אחר כך מוצץ ויד על המצח. לוקח קצת זמן למצא את הדבר הנכון אבל אני בטוחה שבסוף תמצאו. הוא לוקח מוצץ?

תומרלי

New member
לא ממש מת על המוצץ.

הוא מהר מאוד זורק אותו מהפה והוא גם לא אכלן גדול. הוא יונק מעט מאוד ואז אנחנו מנסים גם לתת תוספת שמא הוא עוד רעב ועד שהןא נרדם אנחנו בסבב נוסף של אוכל. לדוגמא היום הוא בקושי ישן בצהריים והיה מאוד עייף. עשינו לו אמבטיה בסיבות תשע בערב ומאז אנחנו מנסים עד שהוא נרדם ב23:30 על הידיים של בעלי. וכשהוא כבר שם אותו בעריסה, הוא פקח עיניים והסתכל עליו. לגבי הפמולן, אם יש דימום זה בהכרח מחזור? הדימום לא רציני,הוא כבר די נפסק.נאמר לי שגלולות אחרות, כמו מליאן וכו' מייבשות את החלב. זה נכון? אני ממש לא בקיאה ולא חקרתי בנושא ונראה לי שאשאל את הרופא שלי.

משוש30

New member
נזכרתי בעוד משהו

מתן עד גיל 3 חודשים היה הוך לישון נורא מאוחר סביב 23-24 לא עשינו מזה עניין נתנו לו להיות איתנו עד שהוא הלך לישון.סביב 3 חודשים פתאום הוא התחיל ללכת לישון סביב 6 בערב והפסיק לישון כמו שצריך. עכשיו הוא הולך לישון סביב שמונה וחצי ועדיין ישן חרא...בכל מקרה הפואנטה היא שאולי לא צריך להתעקש על להרדים אותו יותר מוקדם וזה כבר יגיע בעצמו.

למעלה