אנחנו וויתרנו על הכלבה.
היתה לנו כלבה, "בת יחידה", מלכת הבית במשך כ-5 שנים לפני שילדנו. היא הגיעה אלינו דרך מישהו שאימץ אותה מצער בעלי חיים, אחרי שהשמפחה המקורית זרקה אותה. הוא חיפש למסור אותה כי בת הזוג שלו לא הסתדרה איתנו, אנחנו לקחנו והיתה בין כולנו אהבה גדולה. עשינו עבודת הכנה לפני הלידה, והשתמשנו בכל השיטות המומלצות, אבל הכלבה סירבה לוותר על מקומה כמס' 1 בבית. זה התחיל בנביחות כשהתינוקת ישנה, או ניסיונות למשוך את תשומת לבי כשאני עסוקה עם התינוקת, והמשיך בנהמות כלפי התינוקת, וחוסר מוכנות להתחבר אליה. כמה שלא ניסינו, לא עזר, וכשהקטנה הראתה סימני זחילה, התחלתי לפחד מעימות ביניהן. למזלי, כל התהליך היה די פשוט, כי הצלחתי להעביר אותה לבית טוב, של המשפחה שלי. היא חיה לה בגינה (אצלנו היתה כלואה בדירה), יוצאת לטיולים בחוץ וחוזרת בזמנה החופשי (היא יודעת לפתוח את השער), יש לה שם עוד כלב וחתולה ככה שהיא בחבר'ה, ובקיצור - הרבה יותר טוב לה שם מאשר אצלנו. גם לנו יותר טוב. יש פחות שערות, פחות ליכלוך, אבל בעיקר פחות פחד שלי מפני מה שהכלבה חלילה תעשה לתינוקת, אם אני לשניה אחת לא אשגיח. כשהגענו למצב בו הייתי סוחבת את התינוקת לעשות איתי פיפי, כי פחדתי להשאיר אותה על המזרו כשהכלבה ליד, ידענו שדי, אין מצב.