ילדים זה כאן

m i c h u s h

New member
תודה על כל התגובות ושאלה נוספת

תודה לכולן על התגובות וקראתי את כל הקישורים- ממש מועיל. אצלנו יש 2 חתולים וכלבה גדולה ולכן החשש שלי. בעיקר אני חוששת מהחתול הזכר כי מניסיון בהכנסה של חיות חדשות הוא נוהם ותוקף. הכלבה אני בעיקר חוששת מהמרץ שלה שלאנ תעשה תנועה לא זהירה ותפגע באפרוח. בנוסף ההורים שלי מנדנדים לי בקשר למחלות. משהיא התמודדה עם מצבים דומים? יודעת אם יש מחלות שעלולות להזיק לתינוק? תודה

בקשר למחלות אני יכולה לעזור.

בס"ה יש מחלות ספורות שעוברות בין בעלי חיים ממין שונה. אחת מהן היא כלבת,ואני מקווה שהנושא הזה מטופל... חוץ מזה נדמה לי שסוג אחד של טפילי מעיים-שגם זה אמור להיות מטופל ע"י תילוע תקופתי. וכמובן קדחת בהרות,ששוב,אם החיות מטופלות נגד פרעושים וקרציות,אין בעיה. אני בתור ילדה חוויתי כמה פעמים קרציות שנצמדו אלי,אחת אפילו הייתה בתוך האוזן
,ושרדתי זמן ארוך מספיק כדי לגדל גם את בני עם חיות. אני מאמינה שילד שגדל עם חיות בריא יותר פיזית ונפשית.

../images/Emo132.gifמחלות

אנשים הם הרבה יותר מסוכנים לבריאות התינוק מחיות. אין כמעט שום מחלה שבע"ח יעבירו לתינוק. לעומת זאת מספיק מבקר אחד מצונן בשביל להדביק תינוק קטן. ילדים שגדלו עם בע"ח הם עבלי מע' חיסונית טובה משל ילדים שגדלו בלי. יותר מזה ילדים ששמרו אותם בתנאים כמעט סטריליים נוטים גם הם לחלות יותר. כמובן שמומלץ לפני הלידה לדאוג לכל החיסונים של כולם וגם לעשות טיפול נגד פרעושים ותולעים שזה אחד הדברים בהם כן ניתן להידבק.

simoneta

New member
יש לנו ../images/Emo107.gifה

מצד אחד היא מקנאת באפרוח. מצד שני- דואגת לו. מלקקת אותו ( רק ברגליים/ על הבגדים. ואבא שלי מזדעזע כל פעם מחדש...) ושומרת עליו. למשל, אם הוא בוכה יותר מרבע דקה והיא חושבת שלא שמענו- היא מגיעה לקרוא לנו, והולכת להיות לידו (ומייבבת בעצמה).עכשיו גם גילינו שבטיולים היא מפטרלת באיזור העגלה ולא לידנו. המשפחה דאגה לפני הלידה. שמענו עצות "חינוכיות" בנוסח תזרקו אותה אם היא תנסה להזיק לו.אבל כולם רואים שהיא מתנהגת למופת.סה"כ, תמיד היא היתה רגועה ואוהבת ילדים.

POOH*

New member
אני אישית בעד מוצץ.

אני לא אוהבת מציצת אצבע ועם ביתי ממש התעקשתי עד שלמדה לקחת מוצץ. יריקת המוצץ מהפה בשלב הזה היא צפויה. כל דבר שהוא יכניס לפה אם לא יצא ממנו אוכל הוא יירק החוצה. מה שאנחנו עשינו זה לתת לה את המוןצץ ופשוט להחזיק לה אותו בפה כך שלא תוכל לירוק אותו במשך כמה דקות. לאט לאט הזמן שהיינו צריכים להחזיק התקצר והיא למדה להחזיק לבד. קנינו המון מוצצים כי היא לוקחת רק סוג אחד ולא רצינו שלא יהיה. ופיזרנו בתיק/אצל סבא/סבתא וכו'.. בלילה היא ישנה איתנו כך שלא הייתה בעיה להחזיר לה את המוצץ וגם לרוב כשהיא ישנה עמוק היא ישנה בלעדיו - היא צריכה אותו רק להירדמות והיום היא כבר לוקחת אותו לבד וזמה לעצמה בפה בלילה. הי מחפשת עם היד חצי ישנה כשהיא מתעוררת שמה בפה מסתובבת וממשיכה לישון. לגבי שיניים וגמילה - אין ספק שמוצץ עדיף. יותר קל להיגמל... ולגבי יניקה? לא נראה לי שזה קשור.. שלי גם ינקה - אבל גם ילדים לא יונקים לוקחים מוצץ או אצבע.. POOH

לי נראה שיש לו סף רגישות גבוה

וכך דבר מטריד אותו מה לעשות? לא ממש יודעת, מלבד לקחת נשימה עמוקה ולחבק ולחבק ולחבק בד"כ החודש הרא/שון הוא הכי קשה, אח"כ הם מתחילים להתרגל לעולם

ו שתי

New member
אין לי עצות לתת לך

אבל מהמעט שאני רואה מסביבי- לרב ה high need babies זה עובר בין גיל 3 ל-5 חודשים. ואחר כך הם הופכים להיות תינוקות (וילדים) מדהימים ומופלאים, והחים שבים למסלולם.

קצת עצות

המלצות מחברים עם תינוק בדיוק כזה:
בנוגע לאמבטיה - תקני טאמי טאב. נכון, זה נראה כמו דלי של ספונג'ה, ונכון, צריך קצת ללמוד איך לעבוד עם זה, אבל לפחדני אמבטיה עצם העובדה שהם מרגישים את גבולות הדלי סביבם כנראה מאד מאד מרגיעה. להם זה הציל את האמבטיות.
בנוגע למנשא - התינוק שלהם הסכים להינשא רק בתנוחת שק (מותר מגיל 0) ולא בעירסול. הם היו בשוק כשהם ראו אותנו מסתובבים עם הלל מעורסל. אצלם זה ממש לא התקבל ברוח טובה (אם את רוצה הוראות לתנוחת שק תגידי ואשלח לך).
החלפת בגדים/ חיתול - לתלות צעצועים ליד שידת ההחתלה, כדי ליצור מוקדי עניין אחרים. אמנם מעין עדיין קטן אבל תכף תכף זה יתחיל לעניין אותו ואז הוא יהיה פחות מודע לתהליך החלפת החיתול. הם מוסרים חיבוק גדול ושהכל עובר לאט לאט ומתוך הגולם הצווח בוקע פרפר נהדר. מהיכרות עם הרגיש האישי שלהם - הוא פשוט אחד התינוקות הכי מקסימים שאני מכירה.

daldan

New member
מתוקה - אני כל כך מבינה אותך

כן ההתחלה היתה מאד קשה - אבל ההשקעה משתלמת ואת תראי ימים הרבה יותר טובים ומאושרים ותינוק מקסים מקסים. והעצות שלי
אמנם יואב מאד אהב אמבטיות (אצלנו זו היתה אחת הדרכים להרגעה), אבל מנסיונה של חברה שלי - תנסי להכניס אותו למים עטוף בחיתול בד ובמים תסירי אותו - יתכן שהמעבר בין הכיסוי בבגדים לעירום ולמים מאד לא נעים לו, עם החיתול המעבר יהיה הדרגתי יותר.
לגבי ההנקה - אצלנו היתה בעיה דומה שנבעה מסתבר מעודף חלב שלי - כמות החלב שיצאה ביניקות היתה גדולה מאד והפריעה לו. בעזרתה של ד"ר לייבוביץ אבחנו את זה וטיפלנו בזה (לא מומלץ לנסות ולטפל בזה ללא עזרה מקצועית זה עלול לפגוע בהנקה).
גם אצלנו תנוחת הערסול לא היתה אהודה בלשון המעטה. התחלנו עם בטן לבטן ישר מהשבועות הראשונים ומאז המנשא היה המושיע שלנו ומקום השינה האולטימטיבי.
ממליצה על כדור פיזיו - מחזיקים את התינוק בידיים או במנשא ומקפצצים על הכדור. מאד מרגיע, מרדים ועוזר גם בהתקפות של גזים. ולסיום - זה בטח לא עוזר כשקשה ואומרים לך שזה יעבור. אבל תנסי לקחת הרבה אויר והרבה עזרה ותמיכה. הילד שלך זקוק לך ובשביל זה את צריכה לגייס את כל הסבלנות שבעולם. קחי רסקיו כדי להרגע והמון המון אויר כשמתחיל להיות קשה. כשאת רגועה זה ישר ישפיע גם עליו. ואם בא לך לקטר - אני מוכנה תמיד לשמוע
(אגב היה שרשור דומה לפני כמה ימים - אולי גם שם תמצאי כמה עצות טובות) בהצלחה

2 טיפים מנסיוני הדל

מצטרפת להמלצה להכניס אותו לאמבטיה עטוף בחיתול בד. אנחנו השארנו את החיתול על הדפני ועטפנו בו את נועם בשמך השהייה שלו במים.
לגבי ההנקה, אצלנו עזר להניק אותו בשכיבה, את נשכבת על הצד ומניחה את הראש שלך על היד של אותו צד ומשכיבה אותו בטן אל בטן אלייך עם האף בגובה הפטמה (כרגיל). אצלנו זה עזר לו לינוק רגוע והתמכרנו לתנוחה הזאת.

בעניין תנוחת העירסול

[ולמען הנימוס אציג את עצמי: נעים מאד - בלו בנדנה, אמא של נעמה בת השנתיים ורבע, ושל רועי בן הארבעה חודשים כמעט, קוראת כאן די הרבה זמן וסוף סוף מרגישה שיש לי משהו לתרום] אז בענין תנוחת העירסול במנשא - את יודעת איך *להכניס* אותו לתנוחה הזאת באופן נכון? אם לא - כדאי שמישהו "מקצועי" יראה לך את זה פעם אחת (לי המוכרת בחנות בדיאדה הראתה, והייתי בשוק כי עד אז הכנסתי אחרת וזה אכן לא עבד). בעקרון, את אמורה לשאת את הילד, צמוד אליך (בטן אל בטן), באמצעות היד שמנוגדת לצד שבו את רוצה לשים אותו, עם היד השניה לפתוח את המנשא, להלביש לו על הטוסיק ואז להגליץ' אותו לאט לאט לכיוון המרפק. דבר שני, אחרי שהוא בתוך המנשא ומוחזק היטב (חשוב מאד שלך יהיה נוח), מיד תתחילי לנוע בתנועות קצובות, לשיר, להסתכל לו בעיניים ולטפוח לפי הקצב על הטוסיק שלו. חשוב שהן התנועות והן הטפיחות לא יהיו אלימות, אבל גם ממש לא עדינות. צריך "נוכחות" משמעותית גם של התנועות וגם של הטפיחות על הישבן, ולהמשיך בכך לאורך זמן, גם כמה דקות אחרי שהוא נרגע (אצלנו זה לקח כ- 10-15 דקות, שזה לא מעט). יש לך כדור פיסיו? שבי עליו, החזיקי את מעין בתנוחת עירסול (כאשר למעשה ראשו נשען על מרפק אחד, שוקיו על המרפק השני, הוא כאילו מקופל פנימה, הטוסיק שלו באויר, הראש והרגליים באותו הגובה, והידיים מקופלות פנימה על החזה - בהתחלה נדרש טיפה כוח כדי להחזיק אותו ככה), קפצי על הכדור, גם כאן חשוב שהקפיצות תהיינה גדולות, לא עדינות. ולשיר, לשיר, לשיר, בקול רם. בסוף זה יעבור, ושיעבור בקלות.

rona25

New member
היי, קודם תודה על העצות

לכולן, מבטיחה לנסות... בלו בנדנה - איך את מסתדרת עם ההפרש? איך נעמה קיבלה את רועי? בכלל, יש לך תובנות והמלצות? תומר שלי בן שנתיים וחודשיים לגבי תנוחת הערסול - הכוונה להוראות הללו(מצרפת קובץ)?

אז ככה:

איך מסתדרים עם ההפרש: מסתדרים. כנראה שבגלל שציפיתי שזה יהיה נורא נורא נורא קשה - וזה לא נורא קשה אלא סתם קשה, אז יחסית זה נראה לי קל. נעמה קיבלה את רועי באופן מופלא - היא מאד מאד אוהבת אותו, לא מפסיקה לחבק, לנשק (וגם למעוך, לתלוש לו את הידים והרגליים, לאכול לו את האף, וכו' - אבל הכל בכוונה טובה ועם המון אהבה). כמובן שצריך כל הזמן להשגיח בשבע עיניים (היא שמה לה שרפרף ליד מיטתו, מעירה אותו בצהלות גיל, דוחפת לו בצק משחק לאף ומכריזה "רועיקי תראה, עשיתי לך חלזון!" - וכל זה בזמן שבסה"כ עשיתי פיפי). רק בשעות שבהן היא עייפה (שהן צפויות וידועות מראש, ולפיכך מאפשרות התארגנות נכונה) או חולה (שזה לא צפוי ולצערי קורה המון), היא מפתחת כלפיו קנאה וכעס ("לא אמא ייקח את רועיקי!" "לא אמא ייתן לרועיקי לאכול חלב מהציצי!" - והכל בווליום מכובד). תובנות והמלצות? 1. לא ניסיתי להיות גיבורה, ובשבועות הראשונים מיעטתי מאד להישאר לבד עם שניהם. פיתחתי לי ארסנל של בייביסיטריות, וקיבלתי (ואני עדיין מקבלת) הרבה מאד עזרה בתשלום. וטוב לי עם זה ונוח לי עם זה ואני לא מרגישה "לא בסדר". 2. אני אמא של הקטן עד חמש, כשהיא מגיעה מהגן. מחמש הוא די "מוזנח" (מובייל, ספר תמונות, או כאמור בייביסיטר), ואני משתדלת להיות הרבה איתה ובשבילה. 3. אני משתדלת "לשתף" אותה בטיפול השוטף בו. היא עומדת לידי כשאני מחליפה חיתול, כשאני עושה לו אמבטיה, ומותר לה תמיד ללטף אותו או לתת לו יד תוך כדי הפעולות האלה. כשיוצאים לטייל עם העגלה היא אוחזת לצידי בידית של העגלה. כשאני מניקה היא יושבת לידי ומניחה ראש על הכתף שלי. ועכשיו לתנוחת העירסול - לא נראה לי שזה מה שיש בהוראות שצירפת. אני אנסה להסביר למרות שבאמת יותר פשוט לראות את זה בעיניים פעם אחת. איפה את גרה? בתנוחת העירסול אני מנסה לדמות מצב שבו התינוק שוכב בערסל תלוי. כלומר, השכיבה היא כאילו "על הגב" באופן שרק צד הגוף שלו צמוד אל הגוף שלך, והראש והרגליים שלו פחות או יותר באותו גובה, כשהטוסיק נמוך מהם. אני אנסה להסביר באופן יותר מדוייק איך מכניסים, ואני מתייחסת למצב שבו הראש שלו בצד שמאל (שלי) והרגליים בימין. לובשים את המנשא כרגיל. הרצועה שעל הכתף השמאלית פנימית, הרצועה שעל הכתף הימנית חיצונית. מורידים מהכתף הימנית את הרצועה כך שהיא נשרכת על המותן. נשארת עם רצועה אחת, על הכתף השמאלית. באמצעות יד ימין, תפרשי את הבד שעל הכתף השמאלית, כך שיכסה את הכתף ואת הזרוע. תפרשי כמה שיותר רחב. קחי את התינוק, שימי אותו על כתף ימין (כמו בתנוחה לעשות גרעפס) ותתמכי בטוסיק שלו ביד ימין. עם יד שמאל תמתחי את החלק הרחוק ממך של הבד. באמצעות יד ימין שימי את הישבן שלו כך ש"ישכב" באמצע הבד. באמצעות יד שמאל "תלבישי" את הבד על הישבן שלו. נוצר לך מעין כיס שבו יושב הישבן שלו. שחררי את יד ימין מתחת לישבן שלו, ועכשיו עם שתי הידיים תמשיכי למתוח את הבד ולהגדיל את הכיס שנוצר, ככה שלאט לאט הגב ואח"כ הראש שלו יחליקו לתוך הכיס. כשכל זה נגמר, והוא שוכב לו כולו בתוך הכיס, תעלי את הרצועה השניה על הכתף הימנית, תסדרי ככה שיהיה לך נוח, ותעלי את רצועת המותן. בפועל זה הרבה יותר קצר ופשוט ממה שזה נשמע, ואם בא לך לקפוץ אלי אשמח להראות לך.

POOH*

New member
מצטרפת להצעות של DALDAN

גם אצלנו להכניס לאמבטיה עטופה בחיתול בד עזר. גיא גם לא אהבה את תנוחת העירסול והייתה בבטן לבטן מהתחלה. וגם בתנוחה הזו היא בד"כ בכתה בהתחלה.. הפיתרון שלנו היה לשים אותה במנשא בקומה השניה ואז לרדת במדרגות עד למטה היא הייתה נרגעת. או פשוט לשים וישר להתחיל לזוז. אבל המדרגות עבדו יותר טוב... לגבי ההנקה - אולי באמת הוא משתנק מהחלב? כדאי לנסות לאבחן... גיא אכן עם רגישות יתר. ובאמת הייתה מתעוררת מכל רעש... גם אצלנו מוצץ היה המרגיע הלאומי. ובאופן כללי נושא הרגישות השתפר לאט לאט... למדנו שהיא צריכה מגע חזק יחסית. ולכן גם עיסויים שהרגיעו אותה מאד היו צריכים להיות עם מגע מאד עמוק ולא מרפרף. וגם היום כשהיא מחבקת או רוצה חיבוק הוא צריך להיות יחסית חזק. חוץ מזה היו בגדים שהפריעו לה.. ולשכב על דשא/חול בכלל לא היה מה לדבר עד גיל שנה +. אז היו לנו שתי שמיכות קבועות שידענו שנעימות לה שאחת מהן הייתה תמיד בתיק כך שבכל מקום היה על מה לשים אותה בלי בעיה. והיא בילתה המון במנשא. המגע הקרוב והעוטף עשה לה טוב. לישון היא ישנה גרוע. וישנה איתנו.. אז לפחות לא היה צורך לקום כל שעתיים רק להסתובב אליה. חוץ מזה מה שעזר זה המוןן סבלנות.. מוסיקה - שעד היום היא אוהבת... ועזרה מסביב... וכמובן את מוזמנת לפה.. נשמח לארח אתכם ולעזור כמה שנוכל.. POOH

מעיןבר

New member
../images/Emo95.gifילדים זה כאן../images/Emo95.gif

כן כן, שלפנו את הפינה ואת כפתור השרשור מהבוידעם... אל תתביישנה לפתוח את הפינה ולהשתרשר אליה. והכוונה היא שלא רק משוש30 יכולה
גם אתן מסוגלות לזה...

נשמע קשה מאוד.

לגבי ההנקה, בהחלט כדאי להעלות אותו לגרעפס כל כמה דקות עוד לפני שהוא מתחיל להשתולל. הרבה תינוקות שרגישים מאוד למגע דוקא מאוד לא אוהבים מגע של עור לעור. תינוקות כאלו כדאי להלביש לפני ההנקה ולסדר הרבה כריות לתמיכה כך שכמעט לא נוגעים בהם ולא צריך לתמוך בהם על השד עם היד. יכול להיות שהלחץ של היד שלך הוא מה שמפריע לו לינוק בשקט. תינוקות כאלו אוהבים להיות עטופים היטב, גם בשינה. הם לא אוהבים שאבריהם משוחררים לכל הכיוונים. ועיסוי עיסוי עיסוי. אני ממליצה לך בחום ללכת לקורס כלשהו של עיסוי תינוקות או בייבי יוגה, ולודא שהמדריכה יודעת איך לטפל בתינוקות עם עודף תחושתיות. אני זוכרת שיעל (י ע ל י ם) סיפרה לי ניסים ונפלאות על טיפול בעיסוי של תינוק כזה. שמעתי אותו הדבר גם ממרפאה בעיסוק.

למעלה