ילדים זה כאן

homamma

New member
איזו דייסה ולמה?

הייתי עכשיו בסופר והמגוון כ"כ רחב אפילו שאני יכולה להשתמש רק באלו שמעל 4 חודשים. יצאתי מבולבלת. ושאלה נוספת - אפשר לתת את הדייסה גם וגם של מטרנה אפילו אם הילדה מקבלת חצי הנקה / חצי סימילאק? זה לא בלאגן שלם?

דליה33

New member
ואלהה מציאה!!

בפינה מוצנעת בחנות ספרים: "על חכמת הילד" - - ספר מקסים!! מצחיק ושנון וטוב לב שכזה. כיף של מתנה

../images/Emo124.gifמחפשת מישהי שמבינה בתזונה

(רצוי ילדים) ומוכנה ליעץ לי משהו במסרים. תודה מראש.

kuki28

New member
שאלה חשובה...../images/Emo140.gif

אנחנו עושים בריתה לבת שלנו הילי בספטמבר. אני עושה משהו מצומצם במסעדה יוקרתית...ל 100 איש. ורציתי להזמין סטנדפיסט שיעשה הופעה של שעה..ויצחיק ת'קהל. אנחנו לא ככ בקטע של ריקודים אז החלטנו שיהיה יותר בקטע של צחוק.. שאלתי- מישהי מכירה את דני רכס הסטדפיסט ? המלצה? השאר מאוד יקרים (פרוזק, עדי אשכנזי וכו').. המלצה עליו או...מכירות מישהו אחר ? המון תודה

mispi

New member
ימי מחלה למטפלת ../images/Emo35.gif../images/Emo101.gif

אולי מישהי יודעת מה נהוג ומקובל? המטפלת שלנו (אצלנו בבית 8וחצי שעות ביום 5 ימים בשבוע)ניצלה את 7 ימי החופשה השנתית שסיכמנו כשהתחילה לעבוד, ועכשיו היא חולה יומיים וגם הודיעה לי שבחודש הבא היא עוברת ניתוח ולא תוכל לעבוד שבוע-שבועיים. האם יש איזה חוק בנושא? אגב היא מסרבת שאתן את פרטיה לביטוח לאומי אז אני לא משלמת עליה. תודה.

isidora

New member
שאלה טובה, למה?

מה עניין הדייסה?אם הבנתי נכון הילדה בת 4 חודשים ומקבלת שילוב של הנקה וסימילאק - לפי ההמלצות של משרד הבריאות אין צורך בתוספות עד גיל חצי שנה.בגיל חצי שנה תוכלי להתחיל בהדרגה מוצקים (שזה שם קצת אירוני לכל מיני רסקים ומרקים
)הדייסה מיותרת. סתם קלוריות ריקות שאין להן ערך תזונתי והן עולות הרבה כסף.תמשיכי להניק (ולשלב בקבוק) אבל אין צורך לתת תוספת כרגע, חבל על הקיבה הרגישה של התינוקת...עצות נוספות תוכלי בוודאי לקבל בפורום הנקה

מנסיוני

אנשים בבריתה רוצים בעיקר לאכול אמרת מסעדה יוקרתית אמרת יופי של ארוע לדעתי זה מספיק

g a n i

New member
תשאלי במועצת הפועלים

לדעתי אין תשלום על ימי מחלה. בכלל, על פניו נראה לי לא טוב כל הסידור: היא קובעת עובדות בשטח או שהניתוח מתואם? ברור שניתוח זה ניתוח, ובריאות קודמת לכל. אבל לא נשמע שזה משהו דחוף/חירום ונראה לי מן הנימוס (מתבקש מיחסי עבודה תקינים) לנסות לתאם יומנים. לגבי ביטוח לאומי אני ממליצה לך *בחום* לשלם עליה. תבררי מה עם הסידור של תשלום ללא פרטים (פעם היה סידור כזה, אולי יש אופציה תחליפית). תעמידי אותה בפני עובדה: את לא מעסיקה ללא ביטוח. נקודה. חוץ מזה שאם יקרה לה משהו את תשלמי בריבית ד'ריבית (אבדן כושר השתכרות, למשל) היא עלולה לתבוע אותך עד 10 שנים רטרואקטיבית. תארי לך שהגוזל/ית בכיתה ג' ופתאום את מקבלת דואר רשום מבית המשפט...

kuki28

New member
זו גם דעתו של בעלי.

טוען שאנשים רוצים לאכול...אוכל טוב. אבל לא בא לי שיגידו שהזמנתי "בשביל כסף"...כי אני ממש לא . רציתי שיהיה יותר מענין...ונחמד.

עמית@

New member
באמת למה?

אף אחת מהילדות שלי לא מקבלת/קיבלה דייסה, והחיים יפים גם כך. (רק דייסת שיבולת שועל/סולת עשויה בבית)

עמית@

New member
בטח בגלל זה הבנות שלי לא ישנות

וגם בגלל שהן יונקות וישנות איתי במיטה, אני מקלקלת את הנוער.

homamma

New member
בכל מקרה ההערה לא מכוונת אליי

היא כן ישנה כל הלילה, היא פשוט רזה רזה רזה!!!! אחוזון 8 ליתר דיוק... וגם כדי לגוון קצת, מה יש?

לגוון זה מצויין

אבל - שניים: 1. כרגע היא לא צריכה גיוון - תני לה עוד חודשיים שלושה. 2. תעשי לה לבד לוקח שתי דקות. זול. ואפשר להכניס פנימה הרבה דברים - גם משמינים כמו "שקדייה" אפשר לעשות דייסת קוואקר - ואז מתאים לה תאנים, בננות, תפוח מגורד, מולסה ועוד הרבה דברים גם עם ערך תזונתי.

לימור י

New member
בדיוק אותך אני צריכה ../images/Emo140.gif

אני כבר מלא זמן רוצה להכין לירדן דיסה, לא בבקבוק אלא כזו שאוכלים עם כפית לארוחת ערב למשל (כמו שהיו נותנים לי כשהייתי קטנה
). אבל מה, גיליתי שאין לי שמץ של מושג איך מכינים דיסה
, אז קניתי כזו של גרבר אבל היא ממש לא מצאה חן בעיניי. בקיצור אם אפשר לקבל הסבר קטן (ברמה של ילד מפגר) + מתכון לדיסה אני ממש ממש אודה לך.

מרתיחים חלב, כשרותח מכניסים סולת

וסוכר ומבשלים את זה במצב רתיחה קל כ-10 דקות, מכבים אש ומוסיפים חמאה. ממיסים אותה לגמרי תוך כדי עירבוב ובתאבון. לא לשכוח לערבב גם תוך כדי בישול. טעים עם קינמון.

לימור י

New member
או.קי נשמע די פשוט, אבל.....

ירדן עדיין לא בת שנה ואם הבנתי נכון לפני גיל שנה לא מומלץ לתת חלב ניגר. אז זה אומר שאני צריכה לחכות עם הדיסה, או שאולי יש דרך להכין בלי חלב, או שמא בדיסה זה לא נחשב לחלב ניגר
. אה וכמובן תודה על המתכון וגם על התשובות העתידיות.....

אולי דיסה עם חלב אם?

את זה אני לא יודעת איך מכינים, אולי שווה לשאול בפורום הנקה, יש שם כמה שהכינו את זה ככה.

למעלה