סימילאק מזמינה אתכם לאירוע

אשכר ש

New member
טוב לדעת

אני אתעקש על זה ביום א'. חשבתי שרק לפורומהנקה יש את הפריווילגיה הזו.

../images/Emo4.gif אפרופו סימילאק...

היום אמרה לי משהי "אל תתביישי, תני לה סימילאק- כדי לחזק אותה..."

debby12

New member
מנהל
מי שאמרה את זה צריכה להתבייש ../images/Emo3.gif

ברמת הבורות שהיא מפגינה.

debby12

New member
מנהל
אז זהו שאני תוהה - אם כל הפורומים

מ"שלנו" יחרימו ולא ישתתפו - זה אומר שכל התכנים שם יהיו רק של מכורות תמ"ל מ-110 - לא? או שממילא עורכת התוכן בוחרת רק מסרים פרו-תמ"ל ואז זה לא משנה?

ככל הידוע לי, עורכת התוכן לא קשורה

לסימילאק ואין לה שם לא מניות ולא אינטרסים. היא דווקא מאוד רצתה להכניס יותר תכנים על הנקה, הבעיה היא שאני למשל כיועצת הנקה לא יכולתי לעזור לה (בהתחלה חשבתי דווקא כן לעזור) בגלל שיש לי בעיה אתית עם זה. כאשת מקצוע ששייכת לארגון יועצות ההנקה הבינ"ל, אני לא יכולה להיות מקושרת לאתר שמופעל ע"י חברת תמ"ל (חלק מההתחייבות האתית שלי כשייכת לארגון וכנושאת התואר IBCLC). אבל אי אפשר להאשים אותה - היא דווקא על הכיפאק

א אוהל

New member
את דווקא יכולה

לפחות בכל מה שזה נוגע ל-iblce. אם תקראי במדור האתיקה באתר שלהם, תראי שמותר ליועצת הנקה מוסמכת לעבוד (גם בתשלום) עבור חברת תמ"ל.

זה בעייתי

אני מעתיקה לכאן כמה נקודות משום שיכולות להיות בעייתיות במקרה כמו שאת מתארת:
5. Remain free of conflict of interest while fulfilling the objectives and maintaining the integrity of the lactation consultant profession. 17. Disclose any financial or other conflicts of interest in relevant organizations providing goods or services. Ensure that professional judgment is not influenced by any commercial considerations. 24. IBCLC, RLCs must adhere to those provisions of the International Code of Marketing of Breast-Milk Substitutes and subsequent resolutions which pertain to health workers.​
זה לקוח מתוך ה-CODES OF ETHICS של IBLCE. אין שם סעיפים כמו זה שציינת (ממשיכה לחפש).

אתגרת אותי... מצאתי קצת חומר בנושא

שוב, מהאתר של IBLCE (IBLCE.ORG) תחת שאלות נפוצות בנושא אתיקה. מעתיקה לך לכאן:
Q: I have been approached by a formula company to write a book on breastfeeding for new mothers. They tell me that I will have complete control over the contents of the book. Since they are going to publish something anyway, I want it to be as good as possible. Would it be a violation of the Code of Ethics for me to write it? A: This is a dangerous opportunity. It may be that the company’s motives are as benign as they appear to be on the surface, but IBCLC, RLCs have been taken advantage of in the past. One of the pioneers in our field was given carte blanche by a major formula manufacturer to make a breastfeeding video. The company used it at conferences, but turned off the sound so that the IBCLC, RLC’s well-recognized face could have been interpreted as supporting the formula company. Another IBCLC, RLC was made a similar offer; she agreed to write a book but asked that the company not use her name. At this request, the company lost interest in the project, showing that what it was after was her name and credential, not the good content she would provide. A third IBCLC, RLC was offered a large sum of money to allow placement of the breastfeeding book she wrote in formula discharge bags. She declined on ethical grounds. (4, 5, 17, 24)​
לא מצליחה למצוא שום דבר בנוגע למה שציינת, מנסה גם באתר של ILCA

א אוהל

New member
אני בזמנו מצאתי את זה באתר

של ה-iblce וגם אם זכרוני אינו מטעה אותי נתתי קישור ב-317, אבל זה היה ממש מזמן. זה כמובן לא אומר שאת צריכה לעבוד עבור חברת תמ"ל
בשכר או שלא בשכר, אני רק חושבת שזה קשור יותר לערכים אישיים וגם אולי שיש מקומות שאולי חשוב לעבוד בהם למרות התמ"ל (כמו מחלקות יולדות של בתי חולים בכלל לא baby friendly).

אשכר ש

New member
היא ממש לא בוחרת רק מסרים פרו תמ"ל

היא ממש בעד הנקה ולידה טבעית ויש שם לא מעט מאמרים חיוביים מאוד בנושא הלידה הביתית.

מנהלות יקרות - יש לי סוד עבורכן

אחרי מאבקים קשים, הצלחתי להעיף את ס#$#^&ק מפורום הריון מרובה עוברים. מודה שזה היה קשה ואף דרש איום שלי בהתפטרות מהפורום (התכוונתי באמת ובתמים להתפטר אם לא יסולק המפגע) ובסופו של דבר - הצלחתי ובגדול. תמשיכו להתעקש...

רגע.....

האם כל מי שרוצה ללדת טיבעי ובבית צריכה ויכולה להתחבר להנקה? שלא תבינו אותי לא נכון- אני כבר יותר מ- 4 שנים מניקה רצוף (עם הפסקה של 3 חודשים בין אחד לשני) והדבר שאני הכי לא מתחברת אליו זה תמ"לים למינהן.... ואכן היה לי מוזר ההזמנה.... אבל מצד שני, האנטיגוניזם שיש כאן למי שכן בחרה מסיבה כזאת או אחרת לא להניק אחרי לידה טיבעית פעילה וביתית- לא מתאים להגדרה של הפורום . מכירה מישהי שעברה התעללות מינית והמגע עם החזה גרם לה סוג של דחיה, מכירה מישהי שעברה 5 ניתוחי שדיים ומשלבת הנקה עם סימילק.... ומכירה מישהי שילדה בבית ומתוך בחירה החליטה לא להניק כי היא לא מתחברת לזה נקודה (ניסתה) - כולם ילדו בלידות טיבעיות. אם ענין החסות היה פשוט מתחלף לו בלי הרבה רעש- אולי אף אחד לא היה שם לב. לי מפריע קצת הרעש סביב זה.... בגלל שבמהלך השלוש שנים האחרונות במיוחד סביב ההנחיה שלי של העיסוי תינוקות, למדתי לקבל שלא לכולם זה מתאים, כמו שלמדתי לקבל שלא לכולם מתאים לידה טיבעית...... לירון

mise

New member
חברות התמ"ל.

לא כל מי שרוצה ללדת טבעי ובבית צריכה ויכולה להתחבר להנקה, ולא קראתי באף הודעה שמישהי באה בטענה כלשהי למישהי שלא התחברה להנקה. הטענה היא כלפי חברות התמ"ל וההתנהלות שלהן. בתור פורום משתתפת בפורום שהאוריינטציה שלו היא טבעית (לא רק ללידה, גם להנקה וכו'), לא הייתי רוצה להיות תחת חסות או פרסומת של חברות שמתנהגות כמו מאפיות (mafia) ושהרבה בזכותן נגזלה זכות בסיסית של יונקים רבים בעולם.

ayala26

New member
אני חושבת שהכוונה היא המסר

מאחורי המילים הלא מפורשות: החרמת הערוץ רק בגלל שהוא בחסות חברת תמ"ל. תגובות כמו "גועלנפש", "אתר של סימידרעק" ן-"מכורות תמ"ל מ-101" יוצרים את הרושם הזה שלידה טבעית סותרת שימוש בתמ"ל ומחייבת הנקה. ושבכלל צריך לסלוד מתמ"ל ומכל מה שחברה כזו מייצגת אפילו אם היא לוקחת תחת חסותה להעיבר מסרים חשובים אחרים לציבור שאחרת לא היו מגיעים אליהם. בערוץ הריון ולידה בחסות סימילק שאני קוראת שם מדי פעם ולא משנה לי שהוא בחסות סימילק, יש דברים מעניינים וחשובים לקרוא: יש שם כתבות חשובות בנושא ברית-מילה, קישורים לרשומות מעניינות בבלוגים אישיים וכתבות על התפתחות של ילדים. דווקא דברים שקשורים בתמ"ל עצמו לא קראתי כי זה לא מעניין אותי במיוחד אף על פי שהבן שלי שותה תמ"ל (לא סימילק דווקא) גם לי התעוררה התחושה כמו שכתבה לירון שרון בעקבות התגובות בשרשור הזה שמי שכותבת או קוראת פה בפורום כדאי לה להניק כי אחרת זה לא מתקבל בעין יפה. אולי לא התכוונתן אך זה הרושם שנוצר. אולי כדי לקחת לתשומת הלב כי הרבה פעמים אני קוראת על מניקות שמתלוננות על טרור נגד הנקה ואני חושבת ש"טירור הנקה" פועל לשני הכיוונים. מניקות שופטות לא פעם בחומרה רבה מאוד אמהות לא מניקות סתם בגלל העובדה שהן לא מניקות וכל סיבה אחרת מבטלות כלאחר יד. גם מי שלא מתרגשת מביטויים כמו "מרעילות" "הורג תינוקות" לא יכולה שלא לחוש באי נוחות נוכח הזלזול.

mise

New member
שוב -

לדעתי הסלידה נובעת מהתנהלות חברות התמ"ל שמשווקות עצמן באופן אגרסיבי ומניפולטיבי ו(עד כמה שידוע לי) בניגוד גמור לחוק (שאסור להן לפרסם, למשל). אגב הנקה-אי הנקה-תמ"ל, היו על זה דיונים מאוד מעניינים ב"באופן", שהתפצלו - הראשון היה ויתור_על_הנקה והשני היה אמא_שאוהבת_יותר .

הבעיה היא שאם יש חוק אז אף אחד

לא אוכף אותו... אסור להם לתת תמ"ל חינם לבתי חולים? אז למה מאפשרים להם את השוחד הזה?\ אסור להם לפרסם? למה אין קנסות כבדים על החברה ועל המדיות המפרסמות? חברה כלכלית תעשה הכל כדי להרוויח יותר, אבל השוטרים הם אלו שאמורים לעצור אותה מלחולל פשע לא?

למעלה