seeyou

New member
כאשר אדם מתנהג שונה מנורמה חברתית|ח

לצערי זה נכון! נניח שאת תלכי לבושה עם בגדים שחושפים חלקים של גופך בארצות מסויימות...שם זה חריג! הנורמה חברתית מכתיבה לנו דפוסי החיים.

noa128

New member
מדוע? אולי כי כמו שאמר סי-יו

זו באמת נורמה חברתית גורפת וחוצה גבולות ויבשות, כי ישנן חברות שבהן זה הרחיק הרבה מעבר לסתם זכות או נורמה ("פרו ורבו"..) אבל שוב - עד שלא נדע למה א ת לא רוצה ללדת - תהיה כל תשובה לשאלה הזו כללית.

1הופ

New member
ואני חושבת

שאם זו באמת בחירה, מתוך שיקולים שנכונים לך, אז זו זכותך המלאה שבטח תעשה לך ולילדך שלא יוולד רק טוב. ואל תתני לאף אחד לגרום לך להרגיש לא טוב עם זה. אבל אם זה בא מוויתור, או אז זה קצת חבל... ברוכה הבאה, בת אנוש שכמוך.

n oy

New member
עובבי אתה חייזר לא משנה מה יאמרו

וגם אני אוחזת בזה שלא כל אישה חייבת ללדת וזו החלטה שלה על הגוף שלה והרצונות שלה ונורמות חברתיות או עולמיות משתנות!!! זה לא אומר שאם יש אפשרות לאישה ללדת היא חייבת לממש אותה. אמאלה(הייתי חייבת) חולה על השגעונות שלך נוי.

once a buba

New member
נראה לי ש..

לרוב האנשים יש פחד.. פחד שאחרי המוות אחרי שילכו אחרי שיעלמו לא ישאר מהם דבר יש מי שמתנחם באמנות.. ויש מי שרוצה ילדים ואין הרבה אמנם אמיתיים
אז כנראה שהרוב..רוצים ילדים.. ומי שלא רוצה להשאיר אחריו משהו.. חייזר אגב, אני חייזר

תגובה

כי למשל אצל הדתים חובה ללדת אבל אני חושבת שלכל אחת יש זכותת לעשות כרצונה מה שהיא רוצה עם הגוף שלה.... תשאלי את אותם אנשים מה קורה לילדה שנאנסת בגיל 16 או פחות ונכנסת להריון למה היא צריכה להענש ... או שזוג חברים קיימו יחסי מין וקרה שהיא בהריון... ישנם הורים ואנשים בחברה ששומרים וחושבים שמי שבהריון צריכה ללדת אבל אני לא חושבת כך זה הגוף שלך ואת צריכה לעשות כרצונך אותה ילדה בת 16 שבטעות נגיד נכנסת להריון לא צריכה להרוס לעצמה את החיים ..........

גברברת

New member
מקשרת לשרשור בנושא מפורום שכן

אכן... אין כל כך פתיחות לנושא בעולמנו .. וחבל שכך

alice12345678

New member
ללדת = רצח

כשמביאים ילד לעולם גוזרים עליו מאסר של 70 עד 80 שנה בעולם המסריח הזה של עבודות פרך (עבדים היינו ואנחנו עדיין כאלה) ובסוף הוא מת בלי שום ערך...ובזה זה נגמר העולם הוא הגהנום תפסיקו להביא עוד אסירים צריכים להפסיק את המכה הזו שאנו קוראים לה חיים!! למרות שזה יקרה אם נרצה או לא בני אדם חסרי כל מוסר והבנה של המילה אהבה יהרסו את העולם הזה ואת קיום החיים על הפלנטה הזו או ע"י מלחמות או ע"י הזיהום הענק שממשיך לגדול ולהרוס את העולם הזה!!!!!!!!

אבי 6

New member
בעדינות, זה קצת מוגזם

יש לי 4 ילדים נהדרים. לעיתים קשה איתם, לרוב שמח ומאושר.... אני מקווה שכפי שאני באופן כללי מרוצה מחיי יהיו גם ילדי מרוצים. למי שכל כך רע ואינו רואה סיכוי לשיפור, שום דבר טוב לא יצמח מ"הרעלת הבארות" של הסביבה. אבי

noa128

New member
שלום לך אבי ../images/Emo13.gif

מסכימה איתך. נכון שבראיית המציאות של היום יכול האקט הזה של הבאת ילדים לעולם להיראות כמעשה אגואיסטי - אלא שגם אני, כמוך - מהמקום של הורות רואה את כל המכלול את החיים השלמים שאנו נותנים לילדינו, את קשת האפשרויות והכלים שהם מקבלים מאיתנו ההורים, , הרבה מעבר לעצם הבאתם לעולם - ואת הסיכויים שלהם לעשות מחייהם משהו אחר וטוב להם - כי הרי אין לדעת איך תיראה מציאות חייהם שלהם בעוד כך וכך שנים.. בעיניי לומר "איזה מין עולם זה להביא אליו ילדים" זו ראייה צרה של הדברים, ראיית ההווה - ראייה אגואיסטית לא פחות.. ושבת טובה שתהיה, נועה.

הצורך ללדת ילדים טבוע בנו

המטרה של כל יצור חי בעולם הזה היא לשרוד ולדאוג שהגזע שלו ימשיך גם הוא,דבר זה אינו מבדיל בין תולעת לבן אדם...

תשובה

שלום, נוהגים להחשיב את הלידה כערך עליון משהו שכל בחורה אמורה לעבור כדי להרגיש מה זה אמא וכדי שתהיה המשכיות. אני לא מחשיב אישה לחיזרית אם היא לא רוצה ללדת - זו זכותה להחליט. ואני מכבד את זה. :)

novemberain

New member
כיוון

שהוא לא מפחד לעשות מה שכולם מפחדים לעשות - לא ללדת, או בגלל שהוא, כביכול, שובר מוסכמה חברתית והולך נגד הטבע.

noa128

New member
שלום לך../images/Emo13.gif וברוכה הבאה

מצטרפת לשאלת עלמה - אז מה קורה "בדרך"? והחלטה כזו - מה מביא אותך אליה? אם תרצי לספר - נשמח לשמוע. ויום נעים, נועה.

למעלה