(
) האם האורך קובע?

wranger

New member
כן, יצאה לי הודעה ארוכה ../images/Emo6.gif

את דעתך דווקא ידעתי עוד לפני שכתבת אותה, כי פעם הגבת באחת הרשומות בבלוג שלי והערת משהו על אורך הרשומה, מה שתרם במקצת לרצון שלי לקצר (וכך גם הוביל לפתיחת הבלוג המוקטן שלי). אגב, את משתמשת בטוויטר? אם עוקבים אחרי האנשים הנכונים, זה בטח גן עדן לחובבי רשומות קצרצרות.

דנטל

New member
יאאא, לא ידעתי שאני גורם כזה משפיע ../images/Emo3.gif

לא משתמשת בטוויטר.

sick of it

New member
קובע גם קובע.

אני ממש לא אוהב לקרוא רשומות ארוכות, ובדר"כ גם אני לא כותב יותר מ-450 מילים לרשומה. דברים טובים באים בחבילות קטנות, ובכל הקשור לבלוגים (!!) קצר יותר - טוב יותר.

לא !

מחשבה יכולה להיות של שורה ויכולה להיות של 2,000 מילים. גם אם יגידו לי שאם אכתוב יותר/פחות אז יקראו יותר, זה לא ישנה כלום. זה גם תקף לגביי קריאה; אם מצאתי משהו מעניין, אקרא אותו בלי קשר לאורך.

perhay

New member
אני בעד רשומות קצרות

גם בקריאה וגם בכתיבה. קיבלתי גם הערות, שהיו מקרים שציפו שירחיב. אז אולי מרוב חשש שהרשומה לא תהיה ארוכה, הגזמתי לכיוון השני.

ע נ נ ת

New member
כמו תמיד, יש ויש

בד"כ אין לי סבלנו לקרוא רשימה של אלפי מלים - לשבת מול המחשב ולקרוא משהו ארוך, הרבה יותר קשה מלקרוא את זה מודפס. אבל לכל כלל יש יוצאים מן הכלל: היום, למשל, קראתי סיפור ארוך אבל מצוין בבלוג של אטקינסון - http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1734367 מצד שני, רשומות שכוללות משפט אחד או שניים - אה... אולי אני אכמס לבלוג פעם אחת, אבל אני לא אעשה מנוי לבלוג שכזה, וכנראה לא אחזור אליו. בבלוג שלי - העיקר זה התמונות, אני משתדלת לא להגזים - אבל לפעמים שוכחת...
אני כותבת ומספרת על התמונות - אבל פסקאות קצרות בלבד.

העיקר הביצוע לא? ובמילים אחרות: יותר ארוך

מטוויטר או פייסבוק, יותר קצר ממלחמה ושלום... אבל מה שהכי חשוב לטעמי באמת זה דרך הכתיבה. לא צפופה ומעיקה, לא מפוזרת מדי וקופצנית, הגיון פנימי, רצוי חוש הומור, אבל לא חובה, בהירות יוצרת עניין, ומובנות פנימית של התוכן.

זה משתנה..

אך בגלל שאני כותבת עם פונט 3 - 16- בעורך החדש, לפעמים זה נותן אשליה שהרשומה ארוכה. אני מעדיפה לתמצת, אך אם הרשומה היא תחקיר כלשהו אני לא חוסכת באותיות. אם הרשומה מעניינת ותופסת אותי מההתחלה, אין לי בעיה שתיהיה ארוכה, ואני מודה שלפעמים אני קוראת רשומות ארוכות שגם מעניינות, אך מתישות אותי באמצע ואני קופצת שורות שלמות. אז לפעמים קצר, לפעמים ארוך.. תלוי בסוג הרשומה.

האורך קובע, בטח

הרשומות שלי נראות די ארוכות, אבל רובן לא טקסטואלי אלא מורכב מתמונות וקטעי וידאו, אז אם מסתכלים על הנטו הן למעשה די קצרות. וככל שאני חובב פרסומות ואוהב לקרוא גם מאמרים, ביקורות וקייס סטאדיז, אם זה ארוך מדי אני פשוט מפסיק לקרוא באמצע. לפעמים אפילו מוותר מראש. כאיש קריאייטיב וכאדם בכלל, לרוב אעדיף מסר קצר וקולע על פני טקסט ארוך שעושה רושם של מייגע.

seymore butts

New member
זה מעלה שאלה לדיון נפרד

האם מעצבן כשהרשומה עמוסה בהרבה תמונות, עדיף 2-3 תמונות או בכלל לא ?

למעלה