יש כאן כמה וכמה שאלות, בעצם
קודם כל, צריך להפריד ל"האם נחוץ קוד?" ו"האם ניתן ליישם קוד?". ליישם, פירושו שאחרי שמישהו (או כמה) יישבו ויינסחו את הקוד, הם גם יצליחו להנחיל אותו לעולם. להנחיל פירושו ששאר הבלוגרים בכלל ישמעו על הקוד, ואז שיחליטו לאמץ אותו. ואם לא מדובר על אימוץ מרצון אלא על "כפייה" כלשהי, הרי שצריך לבחון האם יש שיניים שיאפשרו כפייה. את שאלת נחיצות הקוד, גם כן אפשר לפצל - כבר בטקסט הקצר המופיע בקישור שלך, אני מזהה שני סוגים שונים לגמרי של קוד: * שליטה בתגובות * אתיקה לגבי תוכן הבלוג שני הסוגים האלה מאד שונים זה מזה. בתפוז למשל יש לנו ממילא שליטה - גם האפשרות לחסום תגובות אנונימיות (אם אנחנו רוצים) וגם האפשרות למחוק (אם כי כרגע אנחנו יכולים למחוק הכל, ללא חיפוש של הצדקה). לעומת זאת האתיקה לגבי תוכן הבלוג ("הצעה נוספת מבקשת כי הבלוגר ינסה לאמת ממקור נוסף, כל רכילות ו/או ידיעה חדשותית שהוא מפרסם"), זה בהחלט משהו שעשוי להשפיע על עולם הבלוגים - עולם שכרגע יש לו כוח דווקא מהיותו נטול מחסומים שכאלה. מצד שני, הדרישה הזו הלא הגיונית מאד, אז אולי היא נחוצה. מצד שלישי... בעולם כל-כך רחב... הסבירות ששמועה (אותה שמועה לא מאומתת) תגיע אליך מארבעה כיוונים בלתי תלויים היא גבוהה מאד, ולכן יהיה לך כביכול אישור כי שמעת את השמועה מכמה מקורות, והיא בכל זאת יכולה להיות לא נכונה. אז בעצם לא ברור שאפשר או ראוי ליישם כזה קוד. בקיצור... רק הראיתי שהשאלה מורכבת מכמה וכמה שאלות. לא ממש נתתי תשובות. התשובה האישית שלי קצת דומה לדעה (האישית לגמרי) שלי לגבי דת: דת באה לתת כללים של מוסר ע"מ לאפשר למסה של אנשים להתקיים. אני אישית שומרת על המוסר שלי בעצמי ולכן אינני מרגישה לדבוק בדת. אני על האתיקה בבלוג שלי שומרת בעצמי.