(
) האם ניתן ליישם קוד התנהגות לבלוגרים?

(../images/Emo96.gif) האם ניתן ליישם קוד התנהגות לבלוגרים?

"האם זה מאוחר מדי ליצוק מעט תרבות לשיח האינטרנטי? כידוע, הבלוגוספירה האינטרנטית עשויה להיות מקום לא נעים כלל ועיקר." (law.co.il) http://www.law.co.il/shownews.php?d=h&cat=7&news=3457 אז מה אתם אומרים? רצוי, מיותר או חובה ליצור קוד התנהגות כולל לבלוגרים?

ע ל ו מ ה

New member
יש כאן כמה וכמה שאלות, בעצם

קודם כל, צריך להפריד ל"האם נחוץ קוד?" ו"האם ניתן ליישם קוד?". ליישם, פירושו שאחרי שמישהו (או כמה) יישבו ויינסחו את הקוד, הם גם יצליחו להנחיל אותו לעולם. להנחיל פירושו ששאר הבלוגרים בכלל ישמעו על הקוד, ואז שיחליטו לאמץ אותו. ואם לא מדובר על אימוץ מרצון אלא על "כפייה" כלשהי, הרי שצריך לבחון האם יש שיניים שיאפשרו כפייה. את שאלת נחיצות הקוד, גם כן אפשר לפצל - כבר בטקסט הקצר המופיע בקישור שלך, אני מזהה שני סוגים שונים לגמרי של קוד: * שליטה בתגובות * אתיקה לגבי תוכן הבלוג שני הסוגים האלה מאד שונים זה מזה. בתפוז למשל יש לנו ממילא שליטה - גם האפשרות לחסום תגובות אנונימיות (אם אנחנו רוצים) וגם האפשרות למחוק (אם כי כרגע אנחנו יכולים למחוק הכל, ללא חיפוש של הצדקה). לעומת זאת האתיקה לגבי תוכן הבלוג ("הצעה נוספת מבקשת כי הבלוגר ינסה לאמת ממקור נוסף, כל רכילות ו/או ידיעה חדשותית שהוא מפרסם"), זה בהחלט משהו שעשוי להשפיע על עולם הבלוגים - עולם שכרגע יש לו כוח דווקא מהיותו נטול מחסומים שכאלה. מצד שני, הדרישה הזו הלא הגיונית מאד, אז אולי היא נחוצה. מצד שלישי... בעולם כל-כך רחב... הסבירות ששמועה (אותה שמועה לא מאומתת) תגיע אליך מארבעה כיוונים בלתי תלויים היא גבוהה מאד, ולכן יהיה לך כביכול אישור כי שמעת את השמועה מכמה מקורות, והיא בכל זאת יכולה להיות לא נכונה. אז בעצם לא ברור שאפשר או ראוי ליישם כזה קוד. בקיצור... רק הראיתי שהשאלה מורכבת מכמה וכמה שאלות. לא ממש נתתי תשובות. התשובה האישית שלי קצת דומה לדעה (האישית לגמרי) שלי לגבי דת: דת באה לתת כללים של מוסר ע"מ לאפשר למסה של אנשים להתקיים. אני אישית שומרת על המוסר שלי בעצמי ולכן אינני מרגישה לדבוק בדת. אני על האתיקה בבלוג שלי שומרת בעצמי.

אני בלוגרית בלי אתיקה ובלי גבולות

ואם יתחשק לי לריב עם מישהו בבלוג שלי אני יריב איתו. זאת זכותי המלאה! וכן מאוד נהנתי מהמריבה האחרונה שהיתה לי. הבלוגים יהפכו למאוד משעממים עם לא יהיו בהם מריבות.

siv30

New member
שהתוצאה לא תהיה מקבילה

לוויקי הישראלית...הרצון טוב ויפה אבל התוצאה, אוי התוצאה, לפעמים אני תוהה למה לא מקפידים שם קצת יותר על כללי עריכה והרשאות עריכה. לעניין הקוד, אני חושבת שקודם לא יהיה מנוס מתיקוני חקיקה ראויים בתחום האינטרנט לפני שנכנסים לנורמות התנהגות. ברמת העל הלקונה החוקית מאוד בולטת, קוד ניתן לגבש לאחר שיש תשתית מוצקה המבטיחה גם סנקציה. המשל לעניין הוא וועדת האתיקה של הכנסת.

לפעמים אני חושב שרצוי

אבל מובן לי שאף פעם לא כולם ישימו עליו או לחילופין יסכימו איתו. ומאחר ואף אחד לא באמת יכפה קוד התנהגות על כל הבלוגרים איפשהו זה קצת מיותר.

מדבריה של נעמה לא ברור

האם היא חוסמת רק לאחר שבעל הבלוג מבקש ממנה לחסום, או על דעת עצמה.

ע ל ו מ ה

New member
וגם לא ברור אם היא חוסמת כל הבלוגים

או רק מהבלוג שביקש (אם רק מהבלוג שביקש, אז זה תקין וכל מה שנדרש זה שיוסיפו את זה לַמִּנְשק של ניהול הבלוג. אם מכל הבלוגים, כאמור, זה נראה לי מוגזם).

לעולם לא מאוחר מדי

כתבתי על זה כבר פעמיים אבל כמו שההתלהבות הראשונית היתה גבוהה ככה היא שככה כנראה שעד שאתר בלוגים מסויים לא יתן יד למיסוד זה לא יקרה ותפוז מטעמם בחרו לשבת על הגדר

כן אבל אף פעם לא כולם יסכימו

חלק מהאמנות שהוצגו פה אני לא מסכים עם כל הסעיפים ואף אחד לא באמת יחייב אותי לעמוד בהם, מבין? בלוג הוא פרטי, אין ממש מה לעשות עם זה.

הכוונה היא לא לעשות חוקים מטורפים

אלא קוד להתנהגות שכוללת כיבוד הזולת בתגובות ועוד כמה דברים שלפעמים נראים לי נחוצים.

אני חושבת שהאתר Opinion צריך לדאוג לזה

כי הם מאגדים את כל הבלוגרים, לא רק בלוגרים מתפוז.

הנה רעיון../images/Emo62.gif

לקחת את אמנת הבלוגים שנכתבה בבלוג של אפלטון, לבקש מהאתר Opinion לפרסם אותה ולתת לגולשים אפשרות להוסיף כפתור לבלוג בו יהיה רשום: אני חתום על אמנת הבלוגרים- והכפתור יקושר לאמנה. מה דעתכם? נראה לי שזה יעבוד, כי Opinion הצליחו עם האתר שלהם, בגלל שהם ביקשו מגולשים שיוסיפו לבלוג שלהם קישור בשם "דרגו אותי". ככה הם זכו לפירסום רב ברשת, והפכו לאינדקס עשיר בבלוגים. ולכן הוספת הכפתור החדש משתלב טוב עם האינטרס שלהם, כיון שרבים מהבלוגרים שלא מוכנים שידרגו אותם, כן מוכנים לחתום על אמנת הבלוגרים.

אבל צריך לעשות לזה עדכון כך

שיתאים למצב של היום אולי אפשר יהיה להוסיף פה סקר בנושא "האם תחתום על אמנת בלוגרים והאם תכבד ותנהג לפיה?"

זה רעיון טוב

רק שהבעיה היא שממצאי הסקר לא הכי מייצגים, כיוון שלא כל הגולשים בעלי הבלוג, אכן גולשים בפורום הזה, אבל כיוון שעוד לא מכירה פורום שמאגד את כל הבלוגרים מכל רחבי הבלוגספירה, זה עדיף מכלום.

למעלה