(
) האם ניתן ליישם קוד התנהגות לבלוגרים?

TaxiMedia

New member
שלושה סעיפים מרכזיים

גלשתי לי ברחבי "פרקי אבות" וגיליתי שכבר לפני המון שנים חז"ל כתבו קוד אתי שכזה : 1. "מה ששנוא עליך אל תעשה לחבירך". אל תעתיק יצירות של אחרים. תן לינק לפוסטים שהביאו לך את ההשראה. 2. "מודה על האמת ודובר אמת בלבבו". תן גילוי נאות אם מטרתך היא לקדם רעיון, מוצר או דעה פוליטית. אל תוציא דברים מהקשרם בכדי לבסס את טיעוניך. אל תשתמש בפרשנויות וניתוחים כעובדות. 3. "אל תהי בז לכול אדם". לא יקרה לך כלום אם מדי פעם תגיב לאלו שמגיבים לך. אל תמחק תגובות שמתייחסות לרעיון המרכזי של הפוסט ושאין בהם חשש ספאם גם אם הם סותרים את הפוסט שלך. מבחינתי, שלושת הסעיפים הללו הם "יהרג ובל יעבור". שבת שלום.

אני מוכנה לחתום על הקוד האתי שחיברת

הוא פשוט וכולל רק 3 את 3 הסעיפים הכי חשובים! והכי חשוב הוא מאפשר לי לריב עם אחרים כמה שמתחשק לי.

ע ל ו מ ה

New member
הדיון ב-807 על חסימה גורפת

אני מתפלאת שאינכם משתתפים בדיונים בפורום 807 על האפשרות של נעמה לחסום בלוגרים. אינני מזמינה אתכם להגיב שם כעת, כי בסוף הדיון שלי עם נעמה היא כתבה שם שבמערכת החדשה העניין ישתנה ובלוגר יוכל לחסום משתמשים מהבלוג שלו. אבל אני רוצה לשאול אם לא השתתפתם כי לא ראיתם, או לא השתתפתם כי תמכתם בדעתה והסתפקתם גם אתם ב
. כי כרגע, מלבד אלמונית/יות שפתחו ניק במיוחד כדי להביע דעה הדומה לשלי ודואגת לדמוקרטיה, אני היחידה שהביעה דעה כזו. האם אינכם סבורים שיש קשר בין אמנת בלוגרים ובין כוח רב של צנזורה הנתון בידי נותן השירות? האם אינכם סבורים שכוח רב כזה, שניתן (אין לי ספק) בתמימות וללא מחשבה על דמוקרטיה או הפרתה, עלול להפר משהו באיזון העדין הקיים ב-Web 2.0 לפיו המשתמשים הם ספקי התוכן? תוהה, כי מוזר לי להיות שם לבד. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=807&msgid=97023124

Jack Cole

New member
את רק שוכחת דבר אחד

את עדיין נמצאת באתר תפוז. אתר ששייך לחברה פרטית. זה באמת נראה לך הגיוני שהם לא יוכלו לשלוט באתר שלהם? המשתמשים הם אולי ספקי התוכן אבל אם נשאיל מונח ממקום אחר - דמוקרטיה מתגוננת. אני מאמין שאת יכולה לעשות את ההשלכה. את מוזמנת להירגע, פורומים ברחבי העולם מתנהלים ככה. וגם מערכות בלוגים. את רוצה דמוקרטיה ושליטה מלאה? קני דומיין ותפתחי בו בלוג.

ע ל ו מ ה

New member
אל תגזים, לא רוצה דמוקרטיה ושליטה

מלאה. גם לא כותבת כדי להגן על עצמי. בדיוק להיפך - וזו הסיבה לשמה אני מזמינה את כולם לדיון. אני לא כותבת בשביל עצמי. אין לי שום צורך להשמיץ או להתעלל באחרים, כך שבוודאי אינני לוחמת למען האפשרות לעשות זאת בחופשיות. וגם אין לי רצון להתמודד מול מכפישים ומקללים ואינני מבקשת מתפוז לתת להם יד חופשית. לא. מה שאני טוענת הוא שלתפוז עצמם, כמעצבי תרבות אינטרנט, יש אחריות מסוימת לנהוג "נכון". כמובן שזכותם שלא לנהוג "נכון", וזה בדיוק המקום בו אני אמליץ להם מה לדעתי הוא הדבר הנכון. וכשאני אומרת נכון, אני מתכוונת נכון לא לי באופן אישי, אלא גם לתפוז עצמם. כי אם ישימו יותר מדי הגבלות, הדינמיקה תשתנה, וגם הם עשויים להפסיד.

mary lou

New member
ובכן...

אפשר לעסוק בפילוסופיה ואפשר לעסוק בתכלס. מה שקרה עד היום (למיטב הבנתי) הוא שנעמה בסך הכל חסמה זמנית כמה אנשים וגם את זה היא עשתה רק אחרי אסיפת ראיות ומציאת סיבה מוצדקת. אני חושבת שזה טוב וראוי ולא מצאתי שום סיבה להתערב :)

ומניין לך האינפורמציה?

את מניחה שנעשתה פה עבודת איסוף אינפורמציה מעמיקה, ומציאת סיבה מוצדקת. על סמך מה הנחת זאת? האם זה מספק אותך לדעת שמישהו אמר שהוא עשה זאת ומבחינתך זה ראוי? מהי סיבה מוצדקת לדעתך? האם "סיבה מוצדקת" ידועה לכל מי שגולש בבלוגייה? כי לי לדוגמה לא ברור מהי סיבה מוצדקת לחסום מישהו. האם אמירה לא רגישה? כנראה שלא- כי נתקלתי בלא מעט כאלו שפורסמו וכותביהם לא נחסמו. האם סגנון התבטאות גס? גם זה - מופיע כאן לא מעט. אם כן, מהי הסיבה המוצדקת שבגללה נחסמו אותם כותבים? צר לי מאוד לראות את התופעה שבה אנשים נשענים על "אינפורמציה" שהוזנו בה, ללא בדיקה מעמיקה ורצינית יותר. חבל שכך נראים פני הדברים- מרבית הגולשים כאן, אדישים כנראה לנושאים כמו חופש חרות ודמוקרטיה. אם הבלוגיה היא תשקיף קטן לפני החברה (ופרט לדור הצעיר העתיד להנהיגה)- אז, אבוי לנו!

mary lou

New member
יש לך ראיות נגדיות?

משהו שאת רוצה לספר לנו? עם כל הכבוד, נעמה לא חוסמת על ימין ועל שמאל, זה לא שנוצרה פה חלילה אווירה של דיקטטורה או מה. את חושבת שיש פה משהו מעבר? הטפלות אישית שלה? מה הטענה שלך? הרי אי אפשר שכל אחד יכתוב מה שבא לא בלי חשבון, נכון?

ע ל ו מ ה

New member
חבל שברחת לכתוב בעילום שם

כלומר... בניק שנוצר רק עכשיו. הטענות שלך צודקות, אבל הן מוחלשות כשהן נכתבות מתוך פחד להיחשף.

Tali1912

New member
חחחחחחחחחחה מי שמדברת

גם שכותבים בניק שמוכר לך אפילו בפורום הזה את חושדת שזה התחזות. עלללק "מוחלשות כשהן נכתבות מתוך פחד" וכשהן לא נכתבות מתוך פחד להיחשף?????? תחליטי כבר! אולי גם האלמונית הזאת היא אני?

למעלה