(
) לכבות מצלמות וסלולרים

Tali1912

New member
אשכררה דבר דבילי

המצלמות בסלולרי, הלוואי חוק כזה בארץ, אחרי שראיתי מה עשו לבחורה מהראיון אתמול אצל דודו, אני מצדיקה את הצרפתים. וגם הפליקסים האינפנטילים של נערים בביצ'פר שמצלמים אלימות ומכות ומפיצים את זה בפליקסים בתפוז פשוט שערוריה. ראיתי את הסרטון אצלי רפי רשף. לא מבינה איך מרשים להעלות קליפ כזה לתפוז שמעודד אלימות.

mary lou

New member
סליחה על היותי לא מעודכנת...

אבל, אפשר לשאול על מה את מדברת? איזה סרטון? איזה אלימות? ומתי רפי רשף קם לתחייה?

siv30

New member
אתמול היה אצל דודו טופז

על בחורה בת 17 שעשתה בשירותים מה שעשתה עם חבר שלה, וחבר שלהם צילם והפיץ באינטרנט. לאיזו רמות הילדים היום יכולים להגיע.

Tali1912

New member
עידכונים

הסרטון שהיה אצל דודו הוא על בחורה שעשתה בביצ'פר טי נה ניי ניי עם החבר שלה בשירותים, החבר שלו צילם אותם תוך כדי אקט במצלמת הפלא' שלו ופרסם את זה באינטרנט ואפילו העתיק לדיסקים ומכר אותם, הנערה ואמא הגישו תלונה במשטרה והשבוע בראיון אצל דודו הן סיפרו איך החיים השתנו להן ושהמשפחה הקרובה ניתקה קשר איתם והן האם והבת נאלצות לעזוב את העיר ולעבור לעיר אחרת. בגלל אותו צילום. סרטון האלימות הופיע בתכנית "חמש עם רפי רשף" בערוץ 10 על תופעת האלימות בהפסקות בבתי ספר שתלמידים תופסים את הילד הכי חלש בכיתה, ומביאים עליו מכות, בראש בגוף בפנים בועטים בו עד זוב דם מין משחק כזה עד שהילד מתמוטט מצלמים את זה בפלא' ומעבירים לאתר סרטונים במקרה הזה הראו שהסרטון הופץ בפליקס של תפוז. עכשיו מקוה שהבהרתי את הסוגיה למה לפסול צילום ותיעוד של אלימות ואיכסה אחרת כי זה גם יכול לדרבן אחרים לנהוג אותו הדבר ובעיקרון תופעה מגעילה.

דנטל

New member
נאלצות לעבור עיר ומופיעות בטלויזיה?

לגבי סרטוני אלימות שעשויים לעודד אלימות... הם גם עשויים ליצור מודעות. אנחנו יודעים שיש אלימות בבתי הספר, אבל לא בטוח שאנחנו לגמרי יודעים מה זה אומר. לעיתונים יגיעו הדברים הקשים כמו הילדה שגזרו לה פטמה ולא כל כך יגיעו אייטמים על ילדים ש"כולה" בעטו בהם כי הם הילד-כאפות של הכתה, רק שגם זה בהחלט חמור.

Tali1912

New member
../images/Emo3.gif

כמו שראו בחדשות, כאפות זה מילה עדינה לעומת מה שהילד הזה קיבל, כך שבאמת אין לזה חיזוק להופיע בקליפים של תפוז. אלא אם כן זה בשביל ה Show או הרייטינג של הפליקסים. אני לא חושבת שלא אני ולא אמא אבא של הילד ישמח לראות קליפ של הבן שלו מככב שם ועוד שהוא במרכז המעגל סביב הרבה ילדים שמעיפים לו נגחות ובעיטות לראש, רק בגלל הסיבה שהבן הוא חננה או חלשלוש של הכיתה.

דם דם

New member
לומדים להתגונן

נכון שזה לא בדיוק הפיתרון אבל איפשהו החברה שלנו מפגרת כהרגלה, ולא מקדימה תרופה למכת האינטרנט. צריך מעכשיו להקדים חוקים לכול מיני מקרים שעוד יבואו (ויבואו) מזעזעים כאלה ואחרים ולא לחכות כהרגלנו שקודם משהו יקרה ואז להזדעזע ולחוקק חוק. כשאני הייתי בבצפר גם אני קיבלתי מכות,כולנו אני מניח קיבלנו מידי פעם מכות..חלק יותר חלק פחות צריך לדעת לשים לזה סוף, אני טיפלתי במקרים אצלי (לא דרך המורים שלא עשו כלום בנידון) ובסוף אנשים נרגעו.
אז גם להגדיל ראש,הולכים למורה אומרים לה עשו לי ככה וכה וככה אם המורה לא משעה אותם כמה חודשים וקוראת לקצינת ביקור סדיר/לשכת רווחה/ילד או משהו כדי להעמיד אותם במקום, אז כאן שהמשפחה פשוט תיגש למשטרה. או שאותו ילד ידקור את המציקנים כנקמה...עובדה אצלי זה עבד

Tali1912

New member
צ'מע

יש לי חניך אחד מהסוג הזה של החלשלושים בכיף אפשר לגמור עליו איזה סדרת מכות שתרוצץ לו את הגולגולת. לעומת זאת יש לי את הקרוב משפחה שלו חניך בגילו שהוא מין הסתם אפשר לומר עליו מנהיג והוא יגיע רחוק,רוב הילדים עושים לו יעני כבוד אפילו נושאי הכלים שלו, עכשיו אם ירביצו לקרוב שלו הוא לא ינקוט אצבע להגן עליו, יום אחד ראיתי שמתחילים לחררררע את החלשלוש מיד רצתי קראתי לילד הסגן של המנהיג שהתחיל את המהומה אמרתי לו מה שאתה מנסה על החלשלוש בוא עליי תנסה להרביץ לי לרוצץ אותי נראה אותך כשהמנהיג מביט מהצד ואפשר לומר שהמנהיג מאוד מכבד אותי הם גם רואים שאני יותר עוזרת לחלשלוש <אני לא קוראת לו חלשלוש בחיים, זה רק מהסיבה שבוידאו שהביאו מראים שלוקחים את החלשלוש של הכיתה ומנצלים את המצב שלו> לאט לאט הם הפנימו שבילד הזה לא נוגעים גם כשאני לא בסביבה. בתור המדריכה שלהם הגישה שלי להיצמד לחניכים שאני מזהה שהם יהפכו לקורבן או ניצול כי האחרים אני יודעת שהם יסתדרו לבד, כשאתה מראה לחניכים שלך שהחלשים גם צריך לתת להם יד הם קולטים את זה, אני רואה את השינוי שהם פחות לועגים לו, פחות מעיפים לו כאפות, יותר משלבים אותו במשחקים, אני לא מסוגלת לראות אלימות כלפי ילדים.

דם דם

New member
הלוואי שהיו הרבה כמוך

בנתיים רוב המורים בבתי ספר לא ממש אכפת להם לא פעם היו פורצים לכיתות בהפסקה או כשלא היו תלמידים והיו שודדים את התיקים מכסף/פלאפונים וכול מיני תכולה שמצאה חן בעיני השודדים. גם אלימות "בצחוק" (כהגדרת הילדים) לא שקטה. כילד סביב גילאי 7-10 אני זוכר שלא פעם הברזתי מבצפר כדי להגן על עורי,אחרת היו פושטים לי אותו במכות. גם אמא שהייתה באה לצעוק על המורה ועל ההורי התלמידים והתלמידים עצמם, לא הועילו אלא רק החמירו את המצב. אז כילד בן 10-7 אכלתי מכות בשקט, אבל מתישהו מגיע הסוף שפשוט מתפוצצים וכשזה קרה (כיתה י') כיסאות ותיקים החלו לעוף לכול עבר אותם המציקנים בכיתה. כי פשוט איש לא מושיע.

דנטל

New member
אבל את זו רק את

יש הרבה אחרים, כמו שדם דם כתב, שלא עושים כלום. אני הייתי מהמרביצים ביסודי. לא בקטע של להרביץ לחלשים, כי אצלנו לא היו חלשים והיינו מאוד מגובשים, אלא להרביץ למי שמגיע לו, מבחינתי, ולא משנה מי. פשוט היה אסור לנסות לפגוע בי ולרוב גם לא ניסו. פעם היה טקס בערב ונשארנו בחצר בית הספר אחרי שההורים כבר הלכו והמחנכת גם נשארה. הרבצתי למי שהיתה החברה הכי טובה שלי עד אותו יום. לא זוכרת מה היא עשתה, אבל חברינו לכתה ניסו להפריד בינינו. המורה, מצידה, הביאה את בעלה שהרים אותי עם צווארון החולצה ואיים עלי. במקרה אחר, היתה ילדה בכתה שתמיד היתה לוקחת לנו מהקלמרים כלי כתיבה ולא מחזירה. היא (שירי) לא היתה עושה את זה בגניבה, אלא מול הפרצוף שלנו היתה דוחפת יד לקלמר שלנו ולוקחת את מה שבא לה עליו. כשהלשנתי עליה למורה, כי לא היה לי כסף לקנות בעצמי את מה שהיא לקחה והתביישתי להגיד להורים שלי שהם צריכים עכשיו לקנות לי שוב כלי כתיבה, המורה ענתה "שירי??? לא יכול להיות!". בשני המקרים ככה מורים לא אמורים להתנהג ואת בטח לא היית נוהגת כמוהם, אבל רוב המורים הם כמוהם ולא כמוך.

Tali1912

New member
אני זה לא רק אני

לכל אחד יש גישה משלו, אני לא מרשה קטע של מכות והם יודעים את זה, גם אם הם אומרים לי זה משחק זה לא באמת. או משהו כמו מה עשיתי???? אני יכולה להעיר במקרה של קללות העלבות פעם פעמיים אחרי זה אני כבר משנה כיוון, תלוי במקרה וכמה הוא חמור. לגבי גניבת כלי כתיבה וקלמרים או שהם לא מוכנים לשתף, אני באתי להם בהפוכה, יש לי את ערכת ציוד של ה-כל קלמר, צבעים טושים בכוונה קניתי את הצבעים והטושים הכי in והכי שקל לא להחזיר אותם וכל מיני עפרונות ומחדדים כדי שלא יריבו, כן רוצה לתת לא רוצה לתת, תגידי לו תגידי לה הם לוקחים ממני הם יודעים הם חייבים אחרי השימוש להחזיר מאיפה שלקחו. קניתי להם שתי חוטים של סבתא סורגת, תדמייני שתי כיתות אחת 35 ילד והשניה פחות מזה, צריכים להתחלק ב 2 חוטים, 2 בקבוקונים של בועות סבות <הכל ב 2 מכוון, כדי שידעו להתחלק> מי שמבקש ראשון הוא מקבל הם יכולים להתווכח אחד עם השני בלי מכות וצריכים להחזיר לי עד לפעם הבאה. הם עומדים בזה יפה מאוד. משתלם להם להחזיר. אני לא פיה טובה, כשצריך אני קשוחה איתם גם אם ילד יגיד לי אני שונא אותך, מה לעשות יש זכויות ויש חובות אבל אם אעדר משהו כמו שבוע ברררררררררררררררררר ברוך השם אני לא מורה שלהם.

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo45.gif נכון כתבת

השאלה על הפער בין מעבר עיר והופעה בטלויזיה היא כל-כך מדויקת. סביר להניח שעכשיו הכל סוער, אבל אם ימתינו איזה זמן (וסביר להניח שמעט מאד זמן, חדשות מתיישנות מהר מאד) לא יהיה צורך לעבור עיר. אנשים יניחו לסיפור. ובכלל, על מה המהומה ועל מה המבוכה? על עצם העובדה שעשתה את זה? או על שראו אותה? בכל מקרה זה ידעך, היא רק צריכה לתת לזמן לעבור. אבל להופיע בטלויזיה זה בהחלט לא חכם, זה רק יגרום לנושא להיות חדשות למשך יותר זמן. לגבי האלימות, יצירת מודעות היא בהחלט הכוח הכי חשוב של צילומים אקראיים של אלימות - רודני קינג היה אחד הסיפורים הראשונים שהביאו למודעות את אלימות המשטרה כלפי עבריינים. ללא הצילום והחשיפה, זה לא היה מתגלה. כמובן שאפשר להבין למה הרשויות אינן מעוניינות שזה יחשף, אבל לחוקק חוק נגד זה פירושו פגיעה קשה בדמוקרטיה. לעומת זאת הסיפורים על אנשים שמצלמים את עצמם נוהגים באלימות כדי להעלות לרשת - זו כבר סטייה בלתי נתפסת ובמקרה הזה בהחלט צריך לטפל. אבל לא לטפל באיסור מוחלט של פרסום. אם מישהו נוהג באלימות ובגאווה מעלה את הסרטון לרשת, הסרטון צריך מיד לשמש להפללתו, כך הוא יפליל את עצמו במו ידיו. גם אם לא רואים אותו בצילום, אבל אם הסרטון הועלה למטרת מוניטין ע"י האלימים עצמם הרי שזהות מסוימת שלהם חשופה (אחרת מה הרווח שלהם בהעלת הסרטון?). בקיצור, כל שנותר הוא לאתר את מעלי הסרט, לברר מה מקורו, ולהעניש את האלימים. בדרך זו יפסיק להיות כדאי לאנשים לנהוג באלימות לשם פרסום.

Tali1912

New member
אני אומר דבר כזה

,בזמננו שהתמזמזנו,בטח לא בשירותים מקסימום "החבר" היה מספר בשושו לחברים שלו שהוא "עשה את זה עם..." או שהחברים היו מאמינים או שלא, השבוע דיברתי עם חברה שלי ב-
שיחת יום חולין כזאת בין לבין על הילדים שלה, ברקע אצלי התנגן השיר "הנשיקה הראשונה" היא אומרת לי וואלה אל תצחקי עליי אבל כששתינו היינו נערות חשבתי ופחדתי שמנשיקה נכנסים להריון. והיום...הנוער מביא לשירותים, גם מפיק גם במאי וגם יחצן שמפיץ את הסרטונים בNET' אני אומרת לך שזה נעשה מפחיד. היום גם בנשיקה הראשונה את לא יודעת שהנשיקה התמימה עם הבחור שאת דלוקה עליו להיכן היא תגלגל. או מישהו מזמין אותך בסיום הדייט לעלות אליו "לשתות
" לא תוכלי לדעת אם תסיימי את הלילה/בוקר בתור "קובץ בemule" . לדעתי המבוכה היא לא על עצם העובדה שעשתה מה שעשתה אלא שזה שעשה את זה איתה ידע מראש שהולך להיות סרט מזה. הנערה הזאת עשתה מה שכולנו עשינו בגילה וגם בשלבים יותר מאוחרים.

mary lou

New member
אהמ

זה לא הוגן לומר "הנוער". "הנוער" שאני מכירה הוא לא כזה. אז נכון שיש כאלו, הרבה יותר מדי כאלו, זה בטוח אבל זה לא "הנוער" זו הכללה גסה, לא מוצדקת ואפילו די מעליבה. אני בטוחה בטוחה בטוחה שגם אצל "הנוער" של אז היו כמה כאלו, שאולי לא הביאו מצלמות אבל קראו לחברים לראות שידור חי. ובדיוק כמו שאז היו את התמימים גם היום יש את התמימים. השאלה היא רק לאן את בוחרת להסתכל. (וכן, אני יודעת שזה לא קשור לנושא, אבל זה מעצבן אותי)

Tali1912

New member
אני רוצה להגיד לך

בכנות, שאני היום לא הייתי רוצה להיות "הנוער של היום" ו.. בזמני אני לא זוכרת שקראו לחבר'ה לראות בשידור חי, לא בחבורה שאני הסתובבתי בה בכל אופן.

ע ל ו מ ה

New member
זה קשור מאד לנושא וזו דוגמא נהדרת

לפרסם את הסרט ברשת זה מעשה לא אתי. זה מעשה שחורג מהמוסכמות החברתיות. ממש כמו שלא מקובל לפתוח דלת של מישהו כשהוא בשירותים, או לא מקובל לשמוע משהו פרטי בסוד וללכת לספר לאחרים. הדוגמא שהבאת נפלאה, על כך שהיו כאלה שקראו לחברים לראות בשידור חי - זה בדיוק אותו מעשה וזה מאפיין אנשים מסוימים ולא את הרוב. אז נכון שהיום המדיה יותר זמינה, ונכון שלכן היום הנזק יותר גדול כי התפוצה יותר גדולה, אבל בסופו של דבר זה באמת אותו דבר, והמוסכמות החברתיות הן שאמורות לקבוע. הנער שפרסם את הסרט עליו דובר בדודו טופז יוצא מהסיפור כאילו כלום - הרי הוא היה זה שצריך לעבור לעיר אחרת. אבל בסופו של דבר, לאורך חייו, הוא יגלה שהוא לא באמת יכול לצאת מכאלה סיפורים ללא עונש, ולו עונש חברתי. לגבי הנערה שבוחרת לעבור דירה (כנראה יורדת מהארץ אחרי שהופיעה בטלויזיה), אני שוב טוענת שיש כאן הגזמה, ושעם הזמן הסיפור יישכח ויישאר רק בגדר מבוכה - שאם תתגבר עליה, היא רק תרוויח.

צריך להכניס את המצלם לכלא

לאיזה חודש. ובאמת הילדה עברה דירה במקום להתמודד עם המעשה ולהגיד: "עשיתי את זה אני לא מתבישת, ואפילו נהנתי." זה שההורים שלה נכנעו לה כל כך בקלות במקום לתמוך בה בהתמודדות יעשה לילדה נזק לטווח הארוך. כמעט כל אישה חווה מתי שהוא בחיים שלה התעללות מינית, מי שמנסה להחביא את זה במקום להתמודד עם זה, ניזוקה פעמיים.

למעלה