פרק חמישי - הערב 22:15

../images/Emo97.gifפרק חמישי - הערב 22:15../images/Emo97.gif

המפגש בין המשפחה (ובעיקר איילת) עם הפסיכולוגית שאמורה לסייע להם בבניית התכנית. אתם מוזמנים להעלות מחשבות, תהיות, שאלות, טענות וכל דבר אחר בעקבות הפרק.

הם מפתיעים כל פעם מחדש

ההתמודדות עם המקובלים והלא מקובלים, והמשקעים שזה משאר הרבה שנים אחרי, זה מרכיב מאוד חזק לסדרה, בפרט שמי שמתמודדת עם הילד האוטיסט, שצפוי להיות דחוי, היא זאת שהייתה מקובלת בילדות, בצד של החזקים שלא מעלים על דעתם שגם הם עלולים יום אחד להיות בין החלשים.

netab02

New member
עצוב לקרוא את מה שכתבת

שהוא צפוי להיות דחוי. אני חושבת על זה לפעמים... זה בהחלט מטריד. ילדים הם עם אכזר

inventor

New member
אם הוא יהיה בגן מתאים אז הוא לא יהיה דחוי !

הוא יהיה מאושר ! ודרך אגב בכיתה של בני יש אנשים שמגיעים מיקנעם לחיפה כל בוקר (בפקקים- יותר משעה ) הסעות מהעיריה , ולמה בסידרה לא זכירים את ביטוח לאומי שנותן כסף מיכל

אבל זה בדיוק מה שהיה קורה

אם ההורים לא היו מגלים בזמן שהוא אוטיסט. הוא היה ממשיך ללמוד במסגרות רגילות עם ילדים שלא היו יודעים איך לאכול אותו - ועוד בישוב קטן וביצתי. אולי עכשיו, בעקבות המפגש עם רחל, איילת תתחיל לחשוב גם על העתיד של הילד במסגרות חברתיות, בביה"ס, ותחשוב על האספקט של ילד דחוי - אולי זה מה שישכנע אותה לשלב אותו בגן לילדים אוטיסטים (ואולי סוף-סוף היא תשתכנע גם להגיד את המילה)

netab02

New member
floor time

היה לי דיי ז'ה וו זה רק אני, או שגרינשפן כיכב בקטע הזה...

netab02

New member
פלור טיים

זו שיטת טיפול שבה המטפל מצטרף אל הילד ופועל לפי היוזמות של הילד. זה שייך לשיטה הרגשית שלמי שגיבש אותה קוראים גרינשפן. אגב, הוא נפטר לפני כמה חודשים, אז אפשר להסיק מזה שהשיטה חדשה יחסית לשיטות אחרות.

1אילת2

New member
לגמרי.

למרות שלפי האגרסביות של הפסיכולוגית המרתי על ABA...

תהיה: מה עבר על הכותבים כשהם כתבו את הפרק../images/Emo35.gif

היה פרק יפה חוץ מהמשפט שאיילת אמרה: (זה יותר הרגיז אותי אפילו מ"שמנמן... וסתמי.") "אני
חסרת רגישות
אני שהסכמתי להצעת חברות של הילד הכי שמן בכיתה רק כדי לא לאכזב אותו. לא משנה שלמחרת נפרדתי ממנו, אבל כמובן אמרתי לו שיגיד לכולם שהוא זה שנפרד ממני.
" איך תסבירו את זה
(לא שקיבלתי את ההסבר ל"שמנמן... וסתמי...")

netab02

New member
זה פשוט הדמות של איילת

היא מאוד מרוכזת בעצמה ואין לה הרבה רגישות לסביבה שלה. זה חלק מהתיאור של הדמות שלה.

aster1409

New member
netab02

היא באמת מאוד מרוכזת בעצמה והיא לא מקשיבה לסביבה היא שומעת רק את עצמה.

ציפולי

New member
היה פרק מאלף

הפרק הכי טוב שהיה. כל כך הרבה דקויות! את עומרי לא ראו כמעט כל הפרק, ולא בכדי. הוא לא היה רלוונטי כמעט. מה שהיה רלוונטי זה שלפסיכולוגית יש בעיות, והיא צריכה לפתור אותן. כלומר, אילת צריכה לפתור לה אותן. ושהילד יחכה בתור. כל כך מוכר, כל כך צפוי. אנשים מגיעים לתרפיסטים בשיא המצוקה, בשיא המשבר. ואיזה עוד משבר ומצוקה יכולים להשתוות לאלו של הורים שמגלים שהילד חולה, או לקוי, או סובל, כמו זה. ואז, כשהם אבודים לגמרי ומשוועים לעזרה, ולעתים קרובות כל כך גם תוך זוגיות שמתערערת - אז נכנסת הדמות הסמכותית, - ומבלבלת תמוח. כמה קל היה להבחין בפרק בבעיות של אילת. כל כולה צרור של בעיות. ברור, מי לא. אבל היא, בגלל שהיא צריכה עזרה, אז היא צריכה לשלם. לא רק כסף. לצלול לבעיות שלה, להפשיט את נפשה, להתסובב שקופה, ולקבל בתמורה... מה? את שק הבעיות של מי שמולה? "אני מצפה מהילד שלי להתגבר על אוטיזם, ואת לא יכולה להתגבר על חרדונת אחת מגיל 10"? ועומרי כמעט לא היה שם. פרק כאילו בלעדיו. כל כך נכון.

לי דווקא הייתה חמלה כלפי הפסיכולוגית ../images/Emo141.gif

אילו ידעה מראש את מי היא הולכת לפגוש, הייתה לה אפשרות לחשוב אם זה גדול עליה ולסרב. אבל זה נודע לה רק כשיעלי הסיעה אותה מתחנת האוטובוס, ואז כבר היה מאוחר מדי, ועוד יותר לא מקצועי, לסרב. לא יכולתי שלא לשים לב לעקשנות של איילת, לחוסר הנכונות שלה לקבל "לא" בתור תשובה, בשכנוע העמוק שלה שאם היא רוצה משהו, כולם בסוף יתיישרו לפי הקו שלה ויתנו לה מה שהיא רוצה מהם. גם שאלתי את עצמי אם יש קשר בין ה"אני לפני הכל" הזה לבין הספקטרום האוטיסטי. במלים אחרות, האם גם איילת אוטיסטית ?

קשה להאמין

שאיילת אוטיסטית. אם היא הייתה אוטיסטית היינו ררואים את זה כבר מזמן. נדמה לי שדווקא אצל אוטיסטים, או לקווים אחרים על הספקטרום, יש חוסר בטחון לגבי התגובה של הסביבה, ולא בטחון מופרז כמו של איילת שבסופו של דבר כולם יעשו מה שהיא רוצה. הרי איילת הייתה במקובלים, וילד אוטיסט לא יכול בשום אופן להיות במקובלים, אם הוא לא מבין קודים חברתיים בסיסיים. אולי אצל איילת זה בא ממקום אחר.

חוסר בטחון לגבי התגובה של הסביבה

רוב האוטיסטים שראיתי התעלמו מקיומה של סביבה, לא כל שכן מתגובתה. וזה בדיוק הקו שאני רואה אצל איילת. אבל אני מקבל את הטענה שלך שאוטיסטים לא יכולים להיות ב"מקובלים".

netab02

New member
אגואיסטית. לא אוטיסטית

היא שקרנית מעולה. אוטיסטים מתקשים לשקר.

ציפולי

New member
ואם היא היתה רופאה?

אילת לא שמה את עצמה לפני כולם, אלא את מה שהיא מאמינה שטוב לבן שלה. והבן שלה, שלא יכול בעצמו, זקוק מאד, מאד, למי שיילחם עבורו. וגם אם כולה בעיה אחת גדולה. האם היית חש את אותה החמלה לו המטפלת היתה רופאה, שנקראת לטפל בילד פצוע אבל מסרבת, מכיוון שזה מתנגש לה עם איזה זכרון ילדות שלה?

למעלה