פרק שישי - הערב ב 22:15

../images/Emo97.gifפרק שישי - הערב ב 22:15../images/Emo97.gif

קודם כל אני מתנצלת על הנוכחות הדלה, אני חולה. אני אשמח לשמוע את התרשמותכם מהפרק וגם את התרשמותכם מהדמות של האבא אותה מגלם באופן מעולה בעיני, יוסי מרשק.

ל י ל ך פ

New member
אוף איזה פרק קשה

הרגע שהתחילו לעלות לי הדמעות, זה הרגע שהאבא רץ בהיסטריה להחזיר לילד את הכבל החשמלי. ארבע וחצי שנים אחרי האבחון, לפחות שנתיים אנחנו כבר לא שם, ברוך השם, עם הקריזות, התקפי הבכי, חוסר האונים הנורא הזה. אבל בשנה הראשונה זה היה כל הזמן באויר, הפחד שרק לא יתחיל לבכות. כל השיטות, כל הפנטנטים, כל הבית שנערך סביב לתת לעומר כל מה שהוא רוצה, רק שלא יבכה. היום, כשהוא בוכה, יש דיאלוג, יש פתרונות, אבל אז היה רק בכי קורע לב שלא נגמר, וכל כך פחדנו מזה. והאבא שכל כך רגיל שהילד רגוע תמיד, כי יש לו מוזיקה תמיד, צריך פתאום להתמודד מול מה שקורה כשהילד בלי המרגיע, וזה מפחיד כל כך. מסכן האבא הזה. הכל יוצא לו משליטה. ה"טיפולים" של אשתו מפרים את האיזון בבית, המסעדה קורסת, גיסו מתנהג כמו פוץ. אפילו חוסר ידיעת האנגלית שלו פתאום מתעורר לבייש אותו. ואיילת - צריכה להעמיד פנים מול הרכלניות, לשמוע שאביה, עליו היא רגילה להשען, לא רוצה להיות חזק יותר. והתחליף-אם שכל כך קינאתי בה בגללה, טסאני, כבר לא משענת יותר - בקשת הכסף ערערה את כל האשליה השבירה של תחליף אמא. כל אחד שם מתמודד עם כמה חזיתות, ולבד. כל אחד שם כל כך לבד. חיפשתי מתכון שכתבתי כאן לפני כמה שנים, היה מחובר אליו קטע של תאור ערב קשה עם עומר, עם הבכי והתסכול וחוסר ההצלחה להרגיע אותו, מצד אחד זה סיפוק לראות איזה מרחק עצום עשינו מאז, אבל מצד שני זה מחזיר לשם, לילד שבוכה ולא יכול להסביר מה כואב לו, לפחד הקבוע מהבכי, מההתפרקות. הפרקים האלו מחזירים אותי לשם, זה קשה לראות את זה.

doroniz

New member
פרק חזק וקשה גם יחד

כמו בכל פרק גם בפרק הזה היו לי המון flash-backs ..... הרגע שבו יוסי מרשק מנתק בזעם את החשמל מהטייפ הזכיר לי מעשה דומה שלי שבו מרוב עצבים עשיתי חור בדלת של השירותים (זה היה בדירה שלנו בחיפה). כמובן רגע השבירה של האבא כאשר הוא החזיר לעומרי את המוסיקה שלו. סצינת הסיום ממש גרמה לי לחנק.......איזה ניעור הוא הביא לאשתו ולעצמו. והספר שהגיע בחבילה.....איזה קטע....לפני כמה ימים נתקלתי בו במקרה כשחיפשתי משהו על אחד המדפים. אם הם היו מבקשים הייתי נותן להם אותו
......חבל שהזמינו.....

netab02

New member
הקטע שאהבתי

שהם שלחו רמיזה שיונתן הוא תסמונת אספרגר לא מאובחן, הוא אמר כשהם צפו בסרט שגם הוא היה ככה והיא ענתה לו שהוא באמת קצת מוזר... אולי בגלל זה הוא הצליח להיראות מספיק מגניב בשבילה בהתחלה.

livliv4

New member
אולי

עכשיו סוף סוף יסבירו לאנשים מה זה תסמונת אספרגר.

livliv4

New member
תסמונת אספרגר

כבר הסברתי מה זה , אך אסביר שוב: תסמונת אספרגר הינה שונות נוירולוגית בקשת האוטיזם. בתסמונת זו יש קשיים בתקשורת לא מילולית כגון, הבנת סיטואציות חברתיות, הבנת הבעות פנים ,הבנת קודים חברתיים וכיוצא בזה.התקשורת המילולוית תקינה ומתחילים לדבר בד"כ בזמן. זו לא בולט כמו אוטיזם קלסי או PDD. התסמונת הינה בציר ה- PDD. אספגרים רוצים חברה אבל לא יודעים איך להתחבר. האינטילגנציה לפחות ממוצעת. .אנשים אלו נראים רגילים אבל מוזרים או תמהוניים, בשל הבעיות הנ"ל הדביקו להם כינויים כמו יורמים , חוסרי טקט. וכן ניתן להבין אותר אם ניכנסים לבלוג הקישור למטה.

doroniz

New member
עוד flash back

הקטע הזה משול אצלי לתהליך של התחלת הדרך, שבו חיפשנו אצלנו מאפיינים של האוטיזם. אחרי תקופת הלמידה הראשונית פתאום נראה לנו שיש לנו (לי, לאשתי, להורים שלנו) מוטיבים אוטיסטיים. עם הזמן למדנו שלא כל התנהגות שיש בה מוטיבים שקרובים לספקטרום מסמלת שהאדם הוא אוטיסט.

יש כלל מרכזי בתסריטאות

"אם יש אקדח במערכה הראשונה - הוא יירה במערכה השלישית". כלומר שאם רמזו הפעם שליונתן יש בעיה כלשהי (קשה כרגע להבין מה זה בדיוק, אבל זה בטח לא אוטיזם) זאת אומרת שבשלב יותר מאוחר בסדרה נראה עיסוק יותר מעמיק בו ונגלה מה יש לו בדיוק. וזה אומר גם שזה שהראו אותו אומר לנתי בתחילת הסדרה משהו מוזר על המשיכה לו כלפיה (אני לא זוכר מה זה היה בדיוק), הייתה לזה משמעות ביחס להמשך.

netab02

New member
אתה מבין בתסריטאות?

רציתי לשאול אם לדעתך יש משמעות לזה שהסבא כל הזמן מזיע (הוא כל הזמן מסתובב עם חתיכת בד ומנגב את המצח)?

למדתי פעם קולנוע

ולגבי הסבא - לא שמתי לב לאלמנט הזה, אבל אולי זה רמז לזה שהוא חולה או משהו כזה.

ל י ל ך פ

New member
מה שמוזר זה שהשאר לא מזיעים..

הם חיים במקום חם מאד, גם בחורף. והסבא מזכיר בול את אבא שלי, זה דור שלא ידע את הטישו, היו משתמשים בממחטות בד. הוא די כבד הסבא, אנשים בעלי משקל עודף מזיעים יותר. לי הוא מזכיר את אבא שלי בהמון דברים, התנועות הכבדות, האנחות, ההליכה הכבדה. ממש אותו טיפוס. אבא שלי גם יודע ואוהב לעשות לנכדים עכבר מהממחטה, ולעשות כאילו הוא מלטף את העכבר ופתאום העכבר קופץ עליהם...

lavendula

New member
המשפט שהכי נחרט לי בזיכרון אתמול

הוא של הרופא משפחה: "קחי כל עזרה שיציעו לך, אבל אל תצפי שכולם ירגישו כמוך" - משהו כזה.

יש לי שאלה וייתכן כי היא מתוך בורות:

בסוף הפרק יניב, אבא של עומרי, מחבק אותו כשעומרי הולך לישון. אני לא יודעת הרבה על אוטיסטים, אבל אני יודעת שרובם לא אוהבים מגע. בפרק של אתמול לא עשה רושם שעומרי הביע התנגדות למגע הקרוב של האבא. הקטע עם ההורים והסיגריה היה גדול. לא יכלו להמחיש בצורה יותר טובה. הקטע שהאבא ניתק מהחשמל את הכבל של הטייפ הה עצוב.

doroniz

New member
סוגים שונים של מגע

הבן שלי מאוד אוהב חיבוקים ונשיקות.......תמיד אהב. ישנם סוגים שונים של מרקמים שבעבר הוא נרתע מהם והיום הוא נוגע בהם ללא שום בעיה. ישנם כמובן גם מקרים הפוכים. למשל, בעבר הוא לא היה מסוגל לגעת בעגבניה, בודאי שלא לאכול אותה. היום הוא אוהב מאוד עגבניות ובכלל אוהב פירות וירקות מסוגים שונים. פעם מים היו אהבת חייו של עומר. הוא אהב להתקלח, אהב להיות בבריכה. היום עומר נרתע מכל מגע של מים, כולל קושי להתקלח.

למעלה