ועכשיו סוף-סוף ראיתי את הפרק
(אחרי שלא הספקתי לצפות ביום חמישי) כמובן פרק חזק, אבל הדמות שאני הכי התמקדתי בה הייתה איילת. היא יוצאת רע מפרק לפרק, ומסומנת כ"רעה" של הסדרה - רק בגלל האגו שלה והנחת היסוד שלה שהכל ילך בסופו של דבר כמו שהיא רוצה (ולא צריך להתחשב בשביל זה ברצונות של אחרים), רק בגלל זה הבן שלה מקבל שירות דב, המשפחה מאבדת שליטה על העסקים שלה - גם המסעדה וגם החממות - ורק היא בטוחה שהיא יודעת מה שהיא עושה, כשיש סממן קטן של דבר שפעל כמו שהיא רצתה. ביקשת להתייחס גם ליניב - ובקשר אליו יש לי דבר שחשוב לי להתייחס אליו, משום מה עדיין כמעט שלא התייחסו לזה כאן בשרשור - סוף-סוף מעלים כאן את הבעיה של התמצאות באנגלית. בחברה כמו שלנו זה נחשב ליוצא דופן ברמת הפאדיחה לא לדעת אנגלית, וכאן מתברר (כמובן, בהדרגה) שליניב יש בעיה עם זה - דווקא גיבור שיש לו מאפיינים נורמליים למראית עין. הוא לא בור, הוא לא מעיירת פיתוח (סטריאוטיפי אבל ככה חושבים בחברה שלנו), ולא תצפה ממנו שיתקשה באנגלית. זה לא במקרה שהיחידים שאומרים את זה בסדרה הם התאילנדים ולא אף-אחד מבני המשפחה, כשברור שהם מודעים לזה. זה מתחבר עם זה שבפרק בראשון יניב הצהיר בפני ד"ר אשל שהוא דיסלקט, בינתיים זו הסיבה היחידה שאפשר להסביר איתה את זה שהוא מתקשה באנגלית. אולי הסדרה תתן לגיטימציה להודות גם בזה, וככה נגלה שיש מסביבינו הרבה אנשים שמתקשים עם השפה הזאת, ושהם הרבה יותר נורמטיביים ממה שאנחנו חושבים.