תעודת תושב - כל הפרטים

מילה טובה על הנפקת תעודת תושב

העסק מתקתק מהר. התקשרתי למוקד ושאלתי היכן אפשר לעשות תעודת תושב במרכז העיר. המוקדנית החביבה הנחתה אותי. הגעתי לעירייה ותוך שניות עשיתי תעודת תושב ואפילו התכבבדתי בסוכריה כל הכבוד המשיכו כך.

דיזוני

New member
חניה לתושבי רעננה

התחדשתי עם כרטיס תושב חדש. מה זכויותי לגבי חניה עם הרכב בכחול לבן? היום התווסף פקק חדש....החניון של מגה ליד בית לוינשטיין נצבא בכחול וביציאה צריך לשלם

ATAF151

New member
מילה רעה על תעודת תושב

העיריה הודיעה שההנפקה תתחיל רק ב 15/11. ובכל מקרה אני לא מבין ממה את מתלהבת. הרי את גרה בלב הפארק ונאלצת להגיע למרכז בשביל התעודה. בנוסף את אותו מידע שמופיע בתעודת התושב יש לך כבר בתעודת הזהות, אז בשביל מה את צריכה פלסטיק נוסף בארנק שלא מוסיף שום מידע חדש עליך? וסתם עולה לך ולעיריה כסף. ואם תאבדי את התעודה או שהיא תשחק, שוב תתקשרי למוקדנית חביבה ותלכי לשלם ולקבל סוכריה בעיריה?

ATAF151

New member
עשית טעות

טעית כשלקחת את תעודת התושב, כי את אותו המידע של הכתובת יש לך כבר גם בתעודת הזהות וגם ברשיון הנהיגה, אז בשביל מה סתם לזרוק כסף ולהחזיק עוד פלסטיק בארנק. בכל מקרה אתה אמור לקבל מדבקה למכונית וכך לקבל חניה חינם, אולם אני לא יודע אם זה כולל את חניון מגה.

m a l i b i

New member
חברי פורום רעננים

רוצה לספר לכל מי שלא קרא ולא יודע, שבחוברת הארועים האחרונה של העיריה שמחולקת בתיבות הדואר, בדף מס' 3 ישנם פרטים מדוייקים על הנפקת תעודת תושב. ולהלן הפרטים: חלוקת תעודות תושב ומדבקות לרכב החל מיום חמישי 15.11.2007 בימים א-ה 08:00-18:00 וביום ו' 08:00-14:00 במקומות הבאים: בית יד לבנים מרכז קהילתי לב הפארק המשכן למוסיקה ואומנויות בית העיריה כך שחושבת שכל אחד יכול להגיע לנקודה הקרובה למקום מגוריו ולהסדיר את עניין התעודה. מי שלא חפץ בכך, לא חייב. לא מבינה מדוע להתלהם בנושא ולצאת נגד... כל אחד אדון לעצמו ולמעשיו. מברכת על הרעיון. איך אומרים??? שאפו

ATAF151

New member
הבעיה שמי שלא רוצה כן חייב

כדי להמשיך לקבל את אותם ההטבות שקיבלתי עד היום ולקבל הטבות חדשות אם יהיו כאלו, אני אהיה חייב להציג תעודת תושב ולא תהיה לי אפשרות להציג תעודת זהות כפי שהיה עד היום. כלומר במקום לקבל הטבות בחינם עי הצגת הכתובת בתעודת הזהות, אני אקבל הטבות תמורת 15 ש"ח לבן אדם + הצורך להחזיק עוד פלסטיק בארנק + הוצאות כספיות לעיריה (כפי ששוצמן אמר שמה שאנחנו משלמים לא מכסה את הוצאות ההנפקה).

a r t h e m i s

New member
לא יודעת לגבי התעודה עצמה

אבל בשבילי להגיע למרכז העיר, לבניין העירייה זה כזה תיק שאני מעדיפה להמשיך להסתובב עם הרשיון נהיגה (שכל הפרטים מופיעים עליו ממילא). שאלה לי לעירייה: למה אין אפשרות להנפיק את התעודה באינטרנט- כשאימות תושבות יבוצע למשל מול חיוב הארנונה כפי שרשום התושב בעירייה- ולשלוח אותה לתושבים בדואר לכתובתם בבית?? בשביל מה לטרטר את התושבים עד לעירייה??

ATAF151

New member
הבעיה היא לא רק הטרטור

הבעיה היא לשם מה בכלל צריך תעודה כזו כאשר הכתובת שלנו כבר מופיעה בתעודת הזהות וברשיון הנהיגה? בשביל מה בזבוז הכסף ואחזקת עוד פלסטיק בארנק? וכמובן כאשר התעודה תשחק או תאבד תצטרכי שוב לבוא לעיריה.

m a l i b i

New member
תראה אדון ATAF151

אתה לא חייב מכל דבר לעשות "עניין"... אתה רוצה תעודה - גש ותסדר לך אחת כזו. כולה 15 ש"ח. על מה כל המהומה??? אתה לא רוצה - לא צריך!!! לא נראה לי שמישהו יחייב אותך. נכון, תוכל בעזרת התעודה לקבל הנחות שונות בבתי עסק, הצגות, מופעים, אז מה הבעיה כאן? פשוט לא מבינה. סתם לעשות סערה בכוס תה... וחוץ מזה למה שהתעודה תישחק??? בעוד מיליון שנה, כבר ממילא לא תהיה כאן, אז מה איכפת לך? תלך לאיבוד??? אתה לא מספיק אחראי כדי שהיא לא תלך לאיבוד??? סתתתםםםםםםם. סתתתתםםםםםם.. מספיק עם זה, באמת.

ATAF151

New member
זוהי המגמה

אני לא הראשון בעולם שמתלונן על ריבוי כרטיסי הפלסטיק בארנק, בוודאי שזה מפריע ובוודאי שלפעמים תעודה נשחקת/נשברת או נאבדת. תתקשרי לחברות כרטיסי האשראי ותשמעי מהם כמה הרבה זה קורה. 15 ש"ח זה לאדם ולא למשפחה, ובנוסף לעיריה זה גם עולה, כמובן על חשבון שירותים אחרים שהיא נותנת לנו. כן מחייבים אותי לקחת את התעודה כדי להמשיך ולקבל את אותם ההטבות שקיבלתי עד היום בעזרת תעודת הזהות או רשיון הנהיגה. אני לא אומר שזה הנושא הכי חשוב בעולם, אבל אני כן אומר שיש פה בזבוז נטו, סתם כרטיס שבו רשום בדיוק את אותם נתונים שכבר רשומים בתעודות הזהות והנהיגה. אז נכון שכ 600000 ש"ח שיבזבזו התושבים ועוד סכום דומה שתבזבז העיריה לא ימוטטו אף אחד מאיתנו, אבל חבל על זה. ולסיכום אחרי שאת אומרת שזה לא עניין גדול וכו וכו, תסבירי מדוע אי אפשר לתת לי את אותם הטבות ע"י הצגת תעודת הזהות או רשיון נהיגה, מה כל כך רע בזה?

m a l i b i

New member
ל-ATAF151

אינני יודעת כמה שנים אתה ברעננה. אני כבר קרוב ל-30 שנה כאן ומעולם לא זכיתי לאיזושהי הטבה מעירית רעננה לא באמצעות רשיון הנהיגה שלי ולא באמצעות תעודת הזהות. לא יודעת על מה אתה מדבר. מעבר לכך, מחזיקה גם כרטיס אשראי וגם תעודות נוספות (מפלסטיק) ומעולם מעולם לא הלכה לי לאיבוד תעודה ולא נשחקה. הכל תלוי באותו אדם כיצד הוא מתייחס לתעודותיו וכיצד הוא שומר עליהן. אבל עזוב, ויכוח סרק. ממש סרק... אף אחד לא מכריח אותך. זה מזכיר לי את הסיפור עם הציפורים: ירצו - יאכלו, לא ירצו - לא יאכלו...
אז באמת, זכותך לא לרצות את הכרטיס אבל, די, רד מזה כבר... כל טוב ויום נעים

ATAF151

New member
את כנראה שכחת שכן זכית להטבות

למשל חניה חינם בחניון ליד המשביר. כניסה חינם לפארק רעננה. מנוי בספריה ובקאנטרי ועוד ועוד. כל הכבוד לך שמעולם לא הלך לך לאיבוד ולא נשחק אף כרטיס פלסטיק, אבל תתקשרי למשל לחברות כרטיסי האשראי ותשמעי שאצל רבים מאוד זה כן קורה. והעניין הוא לא רק השחיקה של הכרטיס, העניין הוא לשם מה להנפיק כרטיס תמורת תשלום, כאשר את אותו המידע יש לנו בתעודת הזהות וברשיון הנהיגה. למה צריך את בזבוז הכסף ובזבוז המקום בארנק? גם אם לא מדובר בסכום גבוה שיוציאו התושבים והעיריה.

m a l i b i

New member
לא שכחתי, פשוט לא קבלתי...

לחניון שליד המשביר אני נכנסת עם מכוניתי שעליה מודבקת מדבקה (רעננה זה הבית שלי) שאותה קבלתי לפני מספר שנים. כניסה חינם לפארק - מעולם לא הצגתי שום תעודה ואין לי כל בעיה להכנס לפארק. ספריה - לא יודעת, כבר המון שנים לא מנוייה. קאנטרי ברעננה??? לא עולה כסף למי שתושב רעננה? פעם ראשונה שאני שומעת זאת. כשאני הייתי מנוייה אצלם, שילמתי טבין ותקילין.... פורשת ברגע זה מהויכוח הנלוז הזה. I rest me case

ATAF151

New member
כלומר כן קיבלת הטבות

נכנסת לחניון המשביר עם מדבקה שאותה קיבלת ע"י הצגת תעודת זהות בלבד, ללא צורך בכרטיס תושב. אני לא קיבלתי מדבקה כזו, ופשוט נכנסתי עם הצגת תעודת זהות. לידיעתך הכניסה לפארק עד אמצע אוגוסט שנה זו הייתה בתשלום בימי שבת וחג, וכדי להיכנס חינם היה צורך בהצגת תעודת זהות או רשיון נהיגה עם כתובת ברעננה. הקאנטרי אכן עולה כסף, אולם התנאי להיות מנוי בו הוא הצגת כתובת ברעננה.

צמרת3

New member
זכותו להביע את דעתו,

זכותו למחוות וזכותו ולמעשה יפה שהוא דבק בעמדתו ומגן עליה. אם אחרים היו נוהגים כמותו היינו צרכנים עם תוצאות טובות יותר כאן בישראל ולא פראיירים שמשלמים עוד שקל עוד שניים עוד עשרה ו"רק חמישה עשר" "כי זה נורא יפה מצד העירייה" ... בדיוק כמו שהוא מגן על עמדתו גם את מתעקשת על עמדת הפרו שלך וזה לגיטימי רק על תטיפי.

m a l i b i

New member
צודקת מאה אחוז צמרת3

כל אחד זכותו לומר את דברו כאן בפורום, כך גם זכותי. לא רואה בזה כלל הטפה אלא הבעת דיעה גרידא. כל מי שנכנס לכאן יכול לקבל את הדברים או לא.

m a l i b i

New member
גם אני הוצאתי היום

תעודת תושב ומדבקה חדשה לרכב שלי. מברכת על הרעיון והעשייה. עדיין גורסת שמי שלא רוצה להוציא תעודה - לא חייב. ובא לציון גואל ובבניין ציון ננוחם...

a r t h e m i s

New member
אבל בדיוק אמרת מה שמוכיח שאטאף

צודק בחלק מדבריו. את כתבת "את המדבקה לרכב קיבלתי לפני מספר שנים". את מבינה שככה כל מי שהיה תושב ברעננה בשנים האחרונות יכול להשתמש במדבקה שניתנה לו לפני X שנים? כך גם מי שיקבל תעודה כזו ב 2007 ויעזוב את העיר. הוא יהיה זכאי לכל הטבה בשנים הקרובות גם אם הוא אינו תושב בה.

צמרת3

New member
למשפחה זה יוצא בסביבות מאה שקלים.

יש לי מכרה עולה חדשה שאמרה לי שבסכום הזה היא לוקחת פעמיים בחודש את הילדים לחגיגה בווארמה. תחשבו על זה

למעלה