../images/Emo97.gifתעודת תושב - כל הפרטים
החל ב-15.11 מחלקת העירייה את התעודות והמדבקות החדשות לרכב. תעודת תושב העיר תקנה הנחות והטבות לתושבי רעננה – חנייה ללא תשלום, כניסה מוזלת לאירועים הסדרי החנייה החדשים יכנסו לתוקפם בסוף נובמבר אין התניה או חובת רכישת תעודת תושב במקרה שמעוניינים רק במדבקה לרכב. זו מחולקת חינם בהצגת המסמכים הנדרשים כפי שמצוינים באתר. חלוקת התעודות והמדבקות תיעשה בימים א'-ה' בין השעות 18:00-08:00 וביום ו' בין השעות 14:00-08:00 התעודות יחולקו בחמישה מוקדים ברחבי העיר: בית יד לבנים (עד 21:00 למעט ימי ו'), מרכז קהילתי לב הפארק, המשכן למוסיקה ואמנויות, מועדון הגמלאים ובית העירייה. התעודה מקנה שורת הטבות והנחות לתושבי רעננה בלבד: • חנייה ללא תשלום בחניונים העירוניים ובדרכים עירוניות המסומנות בכחול-לבן ליד פארק רעננה. • כניסה מוזלת לאירועים ולמופעי תרבות עירוניים. • בעתיד ישנה תוכנית להרחיב את ההטבות ויכללו גם הנחות לבתי עסק שונים בעיר. כל תושב רעננה הרשום כתושב בספח תעודת הזהות ממשרד הפנים, יהיה זכאי לתעודה. יש להדגיש, כי לא תונפק תעודת תושב לפי חוזה שכירות ברעננה ולכן יש לעדכן את הכתובת בתעודת הזהות במשרד הפנים. תוקף התעודה הינו חמש שנים מיום הנפקתו. תעודת תושב צעיר (גילאי 18-13) וותיק (מעל גיל 60) תעלה 10 שקלים. תעודת תושב רגיל (גילאי 60-18) תעלה 15 שקל. לצורך הנפקת תעודת תושב צעיר יש להציג את ספח תעודת הזהות של אחד ההורים בו רשום הצעיר. מדבקות הרכב יחולקו ללא תשלום ובהצגת תעודת תושב ורישיון רכב או אישור ליסינג מהחברה. ניתן להוריד את טפסי אישור הליסינג באתר העירוני. מדבקת הרכב הישנה תהיה בתוקף עד סוף שנת 2007. ------------------------------------------------------------------------------------------ שאלות נפוצות: ש: האם כל המשפחה צריכה להגיע? ת: כן, מפני שבתעודה מופיעה תמונה אותה מצלמים במקום. ש: יש לי רכב בליסינג, מה עלי לעשות על מנת לקבל מדבקה לרכב? ת: יש למלא טופס אישור רכב. להורדת טופס לחצו כאן ש: אני בן 17.5 האם תונפק לי תעודת צעיר או בוגר? ת: תעודת תושב צעיר מונפקת מגיל 13 עד 18. תעודת תושב רגיל מונפקת מגיל 18 עד 60. תעודת תושב ותיק מונפקת מגיל 60 ומעלה. ש: אני גר ברעננה בדירה שכורה כבר 20 שנים ולא העברתי כתובת בתעודת הזהות. האם ניתן לקבל תעודת תושב? ת: על מנת לקבל תעודת תושב יש להציג תעודת זהות עם כתובת ברעננה. ש: אני עובד ברעננה. האם אוכל לקבל מדבקה לרכב? ת: רק תושבי רעננה זכאים לקבל תעודת תושב. ש: אני מדבר מחו"ל, אחזור לארץ רק עוד חודשיים. היכן ניתן לקבל תעודת תושב? ת: הנפקת התעודות מתבצעת עד לתאריך 14/12/2007 בהתאם לפרסומים בעיתונות ובאתר העירוני. לאחר מכן יצא פרסום שיעדכן את התושבים במיקום עמדות ההנפקה ושעות הקבלה. ש: מה עושים במקרה של אובדן? ת: יש להוציא תעודה חדשה בתשלום. ש: האם ניתן לשלם בכרטיס אשראי? ת: ניתן לשלם במזומן או בהמחאה בלבד. ש: האם יש פטור מתשלום? ת: אין פטור מתשלום. ש: מה שעות הקבלה בעמדות הנפקת תעודת התושב? ת: ימים א-ה: 8:00 עד 18:00 (ביד לבנים עד 21.00) וביום ו 8:00 עד 14:00.