כל לומד תלמוד מכיר את הכלל:

התולעת 1

New member
../images/Emo98.gifכל לומד תלמוד מכיר את הכלל:

"המוציא מחברו - עליו הראייה" פירוש: אם אתה טוען כי החולצה שעליי - שלך היא, כלומר - רוצה להוציאה ממני - עליך להביא ראיות כי היא שלך. ולא עליי להביא ראיות כי דבר שברשותי, ואני אחוז בו - שלי הוא, כי דבר שבחזקתי - חזקתי היא ראייה. עם ישראל כולו עמד וראה במעמד הר סיני. אלפי שנים ידע עם ישראל כי התנ"ך ספר אמת הוא, אלפי שנים העביר כל אב יהודי לבנו, כי התנ"ך הוא ספר חיינו ואורך ימינו. אפילו הגויים, להבדיל בין קודש לחול, ניסו לגנוב את התנ"ך מאיתנו, בהמצאה המחוכמת והערמומית של "הברית החדשה" שמקבלת אמנם את התנ"ך כ"ברית ישנה", אך כך מעקרת ומסרסת את הטיעון המרכזי שבו - ז כ ו ת י נ ו ע ל ה א ר ץ . בטיעון של החלפתינו, עם ישראל - "ישראל שבגוף" בהם, הנוצרים - כביכול - "ישראל שברוח". אלפי שנים העביר כל אב יהודי לבנו: כי התנ"ך הוא ס פ ר ח י י נ ו ו א ו ר ך י מ י נ ו . אלפי שנים ידע עם ישראל: כי התנ"ך ספר א מ ת הוא, אלפי שנים נוצרה מסורת מבוצרת, חומה חסרת פרצות, כי האלוקים התגלה ב ר ב י ם בהר סיני, לעיני כ ל ישראל, לאוזניי כ ל ישראל, ונתן בו תורה, ונתן את ה א ר ץ הקדושה ל נ ו . מסורת - כחומה מבוצרת חסרת פרצות. זו האמת העליונה שיש בעולם, האמת שכל העולם מסתובב סביב צירה. העולם הקרוב והרחוק. ודאי תיטען - כי זו האמת שלי, במאתיים השנים האחרונות, עקב סיבות ונסיבות, שמקורן - תנועת ההשכלה, נשחטו מסורות השקר מן העבר, כמו הנצרות, ועימן ניסו לשחוט בזדון, גם מסורות האמת. "המוציא מחברו עליו הראייה" - אני בא בשם מסורת מוצקה כחומה בצורה. מסורת בת אלפי שנים ללא פקפוק. כל דיעה אחרת - היא תצטרך להוכיח כי אין כביכול אלוקים, כי לא היה מעמד הר סיני, כי אין לנו זכות על הארץ מן התנ"ך. כל דיעה אחרת - שנושאת מסורת של מ א ת י י ם שנים. מסורת מעמד הר סיני היא אמת מוחלטת, היא אמת מעל כל ספק, התגלות האלוקים בהר סיני, במעמד כה נשגב, כה מוחלט וכה מרשים, במעמד כל עם ישראל, אנשים נשים וטף: כ ש נ י מליון נפשות, (לדעת המידרש - ג ם כל הנשמות המעותדות לבוא). ההר כולו - ב ו ע ר ב א ש , קול השופר - מ ב ק י ע ל ב ב ו ת , והנה נשמע ה ק ו ל ה ג ד ו ל : ** " א נ כ י ה ' א ל ו ק י ך " ** זו המסורת ש ל נ ו ירון, זו המסורת המוצקה שמילאה את לב עמנו גאווה, גאווה וכבוד, ביטחון ושמחה ונחמה. עימה לחמנו את מלחמותינו המוצדקות על נחלותינו נחלות אלוקינו שנתנן לנו. עימה גם גלינו - זמנית, על מנת לחזור, - (מה זה כבר 2000 שנים מול הנצח?!) - כשחטאנו לבוראנו - נותן ארצנו, א ו ת ה , את מסורתינו נשאנו לגטו, איתה נשחטנו - על קידוש שמו באהבה. איתה התנחמנו בתנורי אוושביץ. ו ל א נעזבנה כעת! רק בגלל כי באירופה קמו לפני מאתיים שנים - תנועת ערעור זדוניות: המנסות לחבל בעם ישראל, ושוב לשאתו לתאי גזים. והן המקור ל"מפלצות הירוקות", הן מקור הרוע לתחרויות הריצה - מי קדם במירוץ אל הארץ. ספר האמת העליונה המוחלטת - - ספר התנ"ך. ואלוקים אמת, חיי וקיים. כל זה שלך הוא, בדיוק כמו שלי, בני חכמים, מלכים, נביאים וכוהנים - אתה ואני. חכמים, מלכים, נביאים וכוהנים - הננו בעצמנו. וכעת - ברוך השם - יש לנו כבר יותר גם גאוני רוח, גם גאוני חומר גם טייסים, קצינים, מדענים, ומחשבאים. ואף שילובים מפוארים של רוח וחומר גם יחד. אל תוותר על חלקך בירושת אבותיך - בוא וטול את חלקך שלך ירושה של מלכות הרוח והחומר, ירושה של נבואה. נדע בבואינו לאחוז בספר התנ"ך - כה דיבר אלוקים. כה דבריי האמת הברורה, העליונה והמוחלטת. מברכם ואוהבכם תמיד. מיום שלישי הבא אלינו לטובה תהיה לפורום סוף סוף שקט ממני
לתקופה של שלוש שבועות תמימות. יצחק

tiptip4u

New member
לאן אתה הולך?

שתתרחק מאיתנו שלושה שבועות תמימים? *כבר מתגעגעת*

sherif

New member
איזו בושה../images/Emo45.gif

אני לא יודע לענות על אף שאלה...

אכן לומדי תורה מכירים את הכלל:

"המוציא מחברו - עליו הראייה" ולכן עליך להביא ראיה עם ישראל מעולם לא עמד וראה מעמד הר סיני. לפני אלפי שנים התחיל כת עברי להאמין כי התנ"ך אמת, לפני אלפי שנים העבירו קומץ של אבות יהודיים לבנם, כי התנ"ך הוא ספר חיינו ואורך ימינו, הקומץ הזה טפח עם השנים. אפילו הגויים הטיפשים, להבדיל התחילו להאמין בזה, בהמצאה המחוכמת והערמומית של "הברית החדשה" לפני אלפי שנים לא היו אפילו חלק מועט מעם היהודי שהאמינו וחשבו כי התנ"ך ספר א מ ת. במשך אלפי שנים נוצרה ונבנתה מסורת ומיתוס מבוצרת, חומה מלא חורים, כי האלהים התגלה ב ר ב י ם בהר סיני, לעיני כ ל ישראל, לאוזניי כ ל ישראל, ונתן בו תורה, המיתוס והמסורת - כחומה מבוצרת עם הרבה פרצות. זו הסיפור שלא הוכח מעולם, האמת שכל העולם מסתובב סביב צירה, והתורה וחז"ל כלל לא ידעו על כך עד שקופרניקוס ז"ל גילה לנו זאת. במאתיים השנים האחרונות, עקב סיבות ונסיבות, שמקורן - תנועת ההשכלה, נשחטו מסורות השקר מן העבר, כמו היהדות והנצרות, ועמו נשחטו מאות אמונות טפילות. "המוציא מחברו עליו הראייה" - מי שבא בשם מסורת סיפורים ומיתוסים מפוקפקות בת אלפי שנים עליו להוכיח זאת. כל דיעה אחרת - יצטרך להוכיח כי יש כביכול אלהים, שכתב איזשהו תורה, כי היה מעמד הר סיני, כי התנ"ך ספר קודש היא. מיתוס מעמד הר סיני אין לה הוכחה שאי פעם התקיימה, התגלות אלהים בהר סיני, במעמד כה נשגב, כה מוחלט וכה מרשים, במעמד כל עם ישראל, אנשים נשים וטף: כ ש נ י מליון נפשות, הנו סיפור יפה שנשרש עם הזמן, וחלק מועט בכל הדורות האמינו בזה. הסיפור מספרת על הר כולו - ב ו ע ר ב א ש , קול השופר - מ ב ק י ע ל ב ב ו ת , וכאילו נשמע ה ק ו ל ה ג ד ו ל : ** " א נ כ י ה ' א ל ו ק י ך " ** זה האמונה שמעטים מאמינים בו, כמו הרבה סיפורים ואמונות טפלות שעמים רבים האמינו ומאמינים . זו המסורת והמיתוס מילאה את לב וגאווה המאמינים,וגם סתם עמך גאווה וכבוד, ביטחון ושמחה ונחמה. העם החילוני גלה - זמנית, על מנת לחזור, כשהאמנו בשטויות - ושחטנו קורבנות, איתה נשחטנו - על קידוש העם בצער. העם לא התנחם בתנורי אוושביץ. באירופה קמו לפני מאה שנה - תנועת ציונית: שחזה החזרת ישראל החילונית לציון, הן מקור לחיינו כאן בארץ, ולאחר שחזרנו בתשובה, וביטלנו את התורה, ועבודת הקורבנות. ספר האמת הנו הדמוקרטיה - - ספר התנ"ך, נשאר סיפור יפה ונחמד. אלהים אמת, חיי וקיים, כי כל נפש הנו חלק ממנו. נדע בבואנו לאחוז חוקי הדמוקרטיה, ושמירת זכויות הזולת - כה דיבר אלהים. כה דבריי האמת הברורה, העליונה והמוחלטת. מברכם ואוהבכם תמיד.

התולעת 1

New member
למה אתה עושה צחוק מעצמך?פאפירוס

עשר המכות - פאפירוס עת לחשוב בס''ד נמצא פאפירוס המאשר את עובדת המכות שירדו על מצרים. הפאפירוס אשר נכתב ע''י מצרי בן התקופה בשם איפובר, נרכש ע''י המוזיאון של ליידן בהולנד. הפאפירוס כתוב על שני צדדיו, והוא מכיל שבעה עשר עמודים. ברוב העמודים ארבע עשרה שורות. מן העמוד הראשון נותר שלם רק שליש. העמודים 9 ו- 16 הינם במצב גרוע ביותר, והעמודים כולם פגומים בשוליהם העליונים והתחתונים כאחת. ובכל זאת, די במה שנותר בכדי לקבל תמונה ברורה אודות חלק מן הקטסטרופות עליהן מדווח הכותב. והוא מדבר על עשר קטסטרופות! פרופסור עמנואל וליקובסקי הוא זה שעמד על הדמיון שבין תאורי המצרי איפובר לבין הנאמר בספר שמות. מרוח הדברים של הכותב המצרי ניכר בעליל שאין הוא כותב שירה או נבואה כל שהיא לעתיד, אלא תיאור עצוב וכואב של מאורעות יוצאי דופן שהוא עד להן. לדעת הפרופ' וליקובסקי, מומחה ידוע לכרונולוגיה של מלכויות מצרים, שייכת תעודה זו בדיוק לתקופת יציאת מצרים ע''פ התאריך המקובל ביהדות, ופאפירוס איפובר הוא דיווח ''מן השטח''. הנה מספר הקבלות בין פסוקי התורה ופאפירוס איפובר: מכת דם ספר שמות- ''ויהפכו כל המים אשר ביאור לדם''. פאפירוס- הנהר הוא דם [2:10]. ספר שמות- ''ויהי הדם בכל ארץ מצרים''. פאפירוס- דם בכל מקום [2:5]. ספר שמות- ''ויחפרו כל מצרים...כי לא יכלו לשתות ממימי היאור''. פאפירוס- האנשים נרתעים מלטעום, בני אנוש צמאים למים [2:10]. אלה הם מימינו, זהו אושרנו... מה נעשה? [3:10]. מכת דבר ספר שמות- ''הנה יד ה' הויה במקנך אשר בשדה, בסוסים בחמורים...''. פאפירוס- כל החיות לבן בוכה [5:5]. מכת ברד ספר שמות- ''וה' נתן קולות וברד ותהלך אש ארצה''. פאפירוס- אמנם כן... נאכלו על ידי האש [2:10]. מכת ארבה ספר שמות- ''ויעל הארבה... ויאכל את כל עשב הארץ ואת כל פרי העץ אשר הותיר הברד''. פאפירוס- ...אמנם כן, הושחת כל אשר אתמול עוד נראה. האדמה נשארה ללאותה כמו אחרי קציר פשתה [5:12]. ספר שמות- ''ולא נותר כל ירק בעץ ובעשב השדה בכל ארץ מצרים''. פאפירוס- אין למצוא פירות ולא ירק [6:1]. מכת בכורות ספר שמות- ''ויקם פרעה לילה הוא וכל עבדיו וכל מצרים ותהי צעקה גדולה במצרים. כי אין בית אשר אין שם מת''. פאפירוס- היתה צעקה גדולה במצרים [12:30]. הנהמה נשמעת בכל הארץ מעורבת בקינות [3:14]. יציאת מצרים ספר שמות- ''ויהי בשלח פרעה את העם... וה' הולך לפניהם יומם בעמוד ענן לנחותם הדרך ולילה בעמוד אש להאיר להם''. פאפירוס- ראה! האש עלתה גבוה גבוה, ולהבתו הולכת נגד אויבי הארץ השם אחד ושמו אחד!!! יהיה שם ה` מבורך לעולם ועד! מה רבו מעשיך ה`!!!!

הפאפירוס נכתב ע"י גוי מצרי

יתכן שהמצרי עסק בסיפרות דמיונית כתחביב, ולאחר מתאיים שנה העתיק כותב התורה את הסיפור משם, וכן נכנס הסיפור הדמיוני למיתוס של עם ישראל. לא נמצא כל ממצאים ארכיאולוגיים על העשר מכות במצרים שכתוב בתורה.

התולעת 1

New member
המוזיאון של ליידן בהולנד רכש אותו.

איך אפשר בדיוק לזייף פאפירוס מלפני כל כך הרבה תקופות? ומאיזו סיבה אדם שהוא ``לא יהודי אמיתי`` יום בהיר אחד מחליט שהדבר הזה שייך דווקא לתקופה המסויומת הזו? חוץ מזה שהמוזיאון של ליידן בהולנד רכש אותו. אתה שקרן, אתה עוצם את העינים מלראות את האמת, נוח לך בהפקרות, אבל אתה תשלם על זה, לא השארת לך אפילו סיכוי אחד, כשיש למעשה לפחות מאה אחוז סיכוי, אתה שקרן, אנשים חיים בשקר , אתה יודע כתוב בגמרא רשעים אפילו על פתחה של גיהנום לא חוזרים בתשובה, GOVERNOR שהושקע בשקר חי אותו אכל אותו טחן אותו נשם אותו קשה לו לחזור בתשובה הוא רגיל לשקר, הוא יודע שבצד שלו אין לו שום תשובה, הוא יודע שאין דרך לחילוניזם, אין לו תשובה הוא לא יודע למה הוא חי, הוא יודע שבצד השני יש תשובה, ואעפ``כ הוא בוחר בצד שאין תשובה, רגע, אם אתה בא וטוען על הדתיים תוכיח לי תוכיח לי, מי אמר, איפה זה כתוב? אני שואל שאלה אם אתה כל כך רוצה לדעת ולחקור אני מסכים כל הכבוד, אנשים שבודקים זה טוב, ככה צריך להיות בשביל זה קבלנו שכל, מה ההבדל בינינו לבין החתול? שקבלנו שכל לבדוק, זה ההבדל, אבל אם אתה עם השכל לא בודק אתה גרוע מחתול, אם אתה בודק אצל הדגים כל דבר איפה זה כתוב ,ומי אמר, למה לא עשית חקירה כזאת בצד שלך שאתה נמצא איפה זה כתוב ומי אמר, כי אתה שקרן..

לא אמרתי שזה מזוייף

בתשובה שלי אני מתייחס לזה כאוטנטי ומסמך עתיק (למרות שלא בדקתי את הנושה) אז קרא שוב את תשובתי.

התולעת 1

New member
המדע מול הדת --מתוך כתבי מדענים

''החיים היו נדמים לי ריקים בהחלט בלי הרדיפה אחרי המטרה, שלעולם אין להשיגה בתחומי האמנות והמחקר המדעי''. (אינשטיין: ''Comment je Vois Le Monde'' p.9) ''שלילת הדת לא נוסדה על נתונים של המדע, אלא על מסקנות בעלות אופי מטפיזי החורגות מתחום המדע כשלעצמו, ואינן לא הכרחיות ולא מבוססות די הצורך מבחינת ההגיון, אין הן לעתים קרובות אלא הכללות נחפזות בלבד. לכן נעשית שלילת הדת לא על ידי המדע עצמו, כפי שרגילים לחשוב, אלא ע''י התורות המטפיזיות המוסקות ממנו. לעתים אף נדמה, שהמסקנות המטפיזיות נעשו בכוונה תחילה על מנת להלחם בדת. ''...בימינו אין האמת המדעית היחסית והאנושית יכולה עוד, לפי טבע הדברים, להכחיש את האמת הדתית, משום ששתיהן קבועות בספירות הכרה שונות לגמרי''. ''אפשר לטעון בבטחון גמור, כי שום חוק ושום כלל ושום תורה שהם קנינם של המדע, אינם יכולים לערער את יסודות הדת''. (צ'רניבסקי, ''בין מדע ודת'', עמ' 7) ''כל איש רציני ובעל מחשבה מבין שיש להכיר את היסוד הדתי בטבעו ולפתחו כדי שכל כוחות הנפש שבו יפעלו יחד מתוך שווי משקל והרמוניה מוחלטת. ובאמת לא היה זה מקרה שהוגי הדעות הגדולים ביותר בכל הדורות היו גם בעלי רוח דתית עמוקה'' (מקס פלאנק: Where is Science Going, עמ' 168) ''אף על פי שתחומי הדת והמדע כשלעצמם קבועים הם בבירור, קיימים בכל זאת ביניהם יחסים הדדיים חזקים. את המדע יכולים ליצור רק אלה, החדורים במלואם שאיפה לאמת ולהבנה, אך המקור לכך נובע מהספירה הדתית. (אלברט אינשטיין: Out of my later years, N.Y. 1950, p. 26.)

האנשים שציטת כופרים בתורה משמים

אגב למה אתה בוחר לפתוח עניין חדש, כשאין לך תשובה לעניין הקודם. תהייה עקבי על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון.

התולעת 1

New member
לסכום...ירונקה

ירונ'ק אם אתה יהודי נבון ואתה יהודי רציני אני מבקש ממך בדחילו ורחימו עם ראש כמו שלך והבנתי שהיית בחור מבריק בישיבה אם תלך לסמינר לאקדמאים וזה לא יהיה בזיון בשבילך ותתחיל את שאלות היסוד של האמונה מה שאתה קורא שהיום יש לנו עליהם הוכחות לוגיות פילוסופיות מה שתרצה. אבל זה יותר ארוך,צריך לשבת אתך על כל שאלה ולהראות לך מקורות לסדר לך את העניינים ויהיו קבוצות דיון ותוכל לשבת עם מדענים בתחומים שלהם,תוכל לשבת עם אנשי שם בעניינים שהם מבינים, כל אחד בעינינו. חמישה ימים סמינר אקדמאי.אני מבטיח לך שאתה תברך אותי כל ימי חייך ואתה תשמח לחזור לגמרא ואני בטוח שאתה מתגעגע אליה. גם אם לא תוותר אל בשכל שלך"" זה לא משנה תשאר עם השכל שלך.השכל שלך חייב להכריע שזו אמת.אם תבדוק במקום הנכון.אם תשתמש אתו בלי נתונים בלי בסיס אתה עלול לפשל.אפשר לקלוע ואפשר לא אבל במקור בא נלך מה הם אומרים מפה? בא נדון שם.נשב בסוגיא המקומית ונתעסק בה עד שנגיע לתכלית.אני מבטיחך שעם שכל כמו שלך אם אתה לא בעל גאווה שרוצה להיות רק מנצח אתה תנוצח לטובתך.

כאן הסמינר

אתה יכול להעלות כאן כל טיעון אפשרי, אפשר ללמוד אותה לנתח אותה ולהגיב על כל, מה שבסמינר ניתן לעשות בערבון מוגבל, וזה הסיבה שערכים אינו מוכן לפתוח פורום חופשי ללא צינזורה, (היה שם הרבה דיונים על כך) הם מ פ ח ד י ם. אגב היית פעם פעיל בעניין הסמינרים מהצד שלך, ודוקא שם ראתי שהכל אחיזת עניים.

התולעת 1

New member
לא מפחדים

אולי תספר לי מה ראיתה שם שזה אחיזת עניים אולי תבקש מאתר חפש לפתוח פורום ללא צנזורה(מענין שהחליתו שם לצנזר אותי) אגב.מענין אותי ירון למה אתה לא פותח באתר של דעת אמת פורום "הפחדן זה אתה בית דין בן מלך מענה לכל הפוקרים

בית דין?!

אתה מביא לנו ראיה מהרב דוב שטיין!! הרי הוא מודה במפורש שחז"ל טעו בהרבה דברים, ושדברי חז"ל אינם מעודכנים כלל להיום, ושמסורת התורה משובש והשתבשה עם הזמן. וזה הסיבה שצריך להקים את הסנהדרין מחדש שישנו את ההלכה לפי הידע שיש לנו מהמדע בימינו, ולכן הוא הקים את האגודה "השיבה שופטינו", שלהם יהיה הסמכות לשנות את ההלכה.

התולעת 1

New member
קודם כל הוא כופר כמוך

מה שאתה אומר ידוע, אתה צריך לדעת שהיו הרבה מחלוקות בדורות הקודמים והכל היה מאותה כוונה טהורה של שמירת התורה, וחלילה שלא ינהו אחרי אדם או ספר מסוים בלי לחלוק עליו. ככה דרכה של התורה, ולכן זה נקרא מלחמתה של תורה, תדע לך אין היום בדורנו אדם שיכול ללמוד את הגמרא בלי להסתכל בהרמב``ם והוא עמוד התורה שעליו נשען השולחן ערוך

אם הוא כופר למה אתה מצטט אותו?

אתה צריך לדעת שהיו הרבה מחלוקות ....... למה אני צריך לחשוב כך? אני חושב שכל המחלוקות בתורה היא בגלל שהתורה הנו מסמך אנושי עם שגיעות וכן לא תואם לזמנים השונים לאחר שנכתב, ולכן כל הזמן משנים אותו בהתאם.

sherif

New member
ליוחנן ושאר הליצנים

שאם יהיה יום הם יגידו לך זהלילה במקום להגיד שזו המצאה כדי שתתחילו באמת לחקור מאיפה באתם רק אל תגידו לי שבאת מן הקוף

למעלה