כל לומד תלמוד מכיר את הכלל:

התולעת 1

New member
ירון ידען למה אתה נלחם באחים שלך?

תפתח אותה מזוזה של יהודי שבא מאתיופיה בא מרוסיה בא מאירופה בא מספרד בא מסין תפתח זה אותו דבר, יש לך תעוד היסטורי יותר מזה? תפתח כל תפילין שבעולם,יגאל ידיןמצא במערות במדבר יהודה תפילין בדיוק כמו שיש אצלנו היום לפני אלפים שנה, זה לא תעוד היסטורי, יש לך יותר טוב מזה? אותו ספר תורה בכל העולם במשך 3300 שנה לא השתנה וכולם כשמוציאים ספר תורה אומרים וזאת התורה אשר שם משה לפני בני ישראל כל הקהל אומר ואם זה יש יותר אות או פחות הוא פסול לא קוראים בו אתה מדבר על עדות? יש מי שיש לו עדות יותר מזה? כל היהודים מסתובבים עם ציצית תמצא מישהו שיש לו ציצית עם תשע או עם עשר או עם שש? כולם שמונה, איך זה אלפי שנים ולא היה טלפון שבור, לא השתבש משהו? לא, למה? כי התורה צותה לא תוסיף ולא תגרע, כלום לא השתנה, אין לך דבר אותנטי יותר מזה, אין עם בעולם שיש לו דבר כזה, אין עם שחייב את עמו לעשות כזה דבר, אתה מבין מה אני מדבר ירון ידען, ז``א אתה לא צריך עדות של תמונות יש לך הרבה יותר מזה, כל שנה חוזרים על קריאת התורה כל שנה בכל העולם מיציאת מצרים קבלנו את התורה כל הזמן כל היהודים קוראים בספר תורה כל הזמן גומרים אותו כל פעם בשמחת תורה מתחילים מחדש מבראשית ועוד פעם בלי הפסקה אלפי שנים, מישהו מחויב באיזה עם ללמוד את ההיסטוריה שלו כל שנה מחדש לגמור אותה? אין דבר כזה, רק העם הזה ומישהו מכחיש אותנו חוץ מאתר דעת אמת ירון ומהשמאל בארץ, האמריקאים לא יודעים את זה? המוסלמים לא יודעים את זה? הבסיס לתורה שלהם זה תורת ישראל, על זה לית מאן דפליג על זה אין חולק ואתה יהודי שגדל בישיבה ולא יודע את זה? בושה.

וכן תולעת ידידי

תפתח אותה קאוראן של מוסלומי שבא מסעודיה בא ממאלזיה בא מאירופה בא מספרד בא מסין תפתח זה אותו דבר, יש מי שיש לו עדות יותר מזה? כל הנצרים מסתובבים עם אותו צלם ועליו דמותו של ישו תמצא מישהו שיש לו דמות אחר? איך זה אלפי שנים ולא היה טלפון שבור, לא השתבש משהו? לא, כל שנה חוזרים חוגגים המוסלומים אותם חגים, מישהו מחויב באיזה עם ללמוד את ההיסטוריה שלו כל שנה מחדש לגמור אותה? אגב שמי אינו ירון, וירון אינו נלחם בחרדים, רק מנסה להאיר את עיניהם לפי מה שהוא חושב שצודק, בדיוק כפי שאתה עושה כאן בפורום, ובצדק. תגיד לי תולעת עם היית חי לפני ארבע אלף שנה (לפני התורה) קצת היית מסביר את תכליתך בעולם, איך היית מסביר את זה שאתה חיי ללא מטרה?

התולעת 1

New member
הנצרות כפתה ע``י האנקויזיציה, האיסל

תפתח אותה קאוראן של מוסלומי שבא מסעודיה בא ממאלזיה בא מאירופה בא מספרד בא מסין תפתח זה אותו דבר, יש מי שיש לו עדות יותר מזה תשובה
טעות...אלה שהגיעו ממאלזיה,או מסעודיה,היה להם טעויות וסתירות בקוראן שלהם,,,ישנם את הסונים,וגיהתים,שאצלהם הקוראן שונה,לכן ישנם מלחמות בינהם. כל הנצרים מסתובבים עם אותו צלם ועליו דמותו של ישו תמצא מישהו שיש לו דמות אחר? תשובה
כן,לקטולים יש את דמות של ישו שתלוי כמו שמוזכר בגמרא בסגנון של צלב אצל פרוטסטנטים הישו שלהם תלוי אם ידים למעלה,שזה גם סוג של תליה שהגמרא מזבירה בסנהדרין, כל שנה חוזרים חוגגים המוסלומים אותם חגים, מישהו מחויב באיזה עם ללמוד את ההיסטוריה שלו כל שנה מחדש לגמור אותה? תשובה
האסלמעולם לא כפינו על אדם את הדרך שלנו, מעולם היהדות בהיסטוריה שלה לא כפתה על עמים אחרים את התורה, הנצרות כפתה ע``י האנקויזיציה, האיסלם ע``י ג`יהד, היהדות מעולם, אפילו מסרבת משתדלת שלא לקבל גרים שעלולים להיות כספחת ולא יהיו גרי צדק, ואם הם יהיו גרי צדק אנחנו מברכים עליהם בתפילת שמונה עשרה גם ``ועל גרי הצדק`` מברכים אותם בברכת הצדיקים. אז יהדות אינה כופה. לפני 4000שנה כולם ידעו את תכלית הבריאה לא היה צריך הסבר לזה כמו שאומר הפסוק ואברהם זקן ובא בימים אגב אני יודע שאתה ירון,קבלתי במייל מאחד הפעילם של דעת אמת את זהותך.

ומה ידעו?

"לפני 4000שנה כולם ידעו את תכלית הבריאה לא היה צריך הסבר לזה כמו שאומר הפסוק ואברהם זקן ובא בימים" נו מה ידעו על תכלית הבריאה?

oldfield

New member
ברשותך אתקן לך שתי טעויות

"אצל פרוטסטנטים הישו שלהם תלוי אם ידים למעלה,שזה גם סוג של תליה שהגמרא מזבירה בסנהדרין" לידיעתך, הדת הפרוטסטנטית התחילה כאלף שנה לאחר חתימת התלמוד הבבלי (ע"י מרטין לותר ב 1517). "מעולם היהדות בהיסטוריה שלה לא כפתה על עמים אחרים את התורה". לא מדוייק. חלק מהמלכים החשמונאים כפו את הדת היהודית על האדומים. ניסו לכפות גם על השומרונים - אבל אילו לא היו מוכנים להמיר את דתם ולכן נענשו קשות (כולל הרס המזבח השומרוני בהר גריזים).

התולעת 1

New member
ירון ידען ....והגאווה שלו תפיל אותו

הגמרא שלנו הרי למדת אפילו שידוע הכל היא מבררת את הכל. וכי לפני שביררו את הסוגיות התנאים והאמוראים האם לפני כן לא הניחו תפילין לא שמו ציצית? הרי במעמד הר סיני עשו זאת. אז למה אומר הרמב``ם עשו כל זאת? אלא להעמיד את דבריהם בדרך בירור לכן שואלת הגמרא ``מאימתי קוראין את שמע בערבין משעה שהכהנים נכנסים לאכול בתרומתן`` והגמרא שואלת: ``תנא היכא קאי`` אתה מתחיל ``מאימתי קוראין`` מי אמר שצריך לקרוא בכלל קריאת שמע? למה? בשביל שנדע שכל מה שאנחנו עושים יש לו מקור בתורה הקדושה שנאמר: ``בשכבך ובקומך`` ואחר כך בתורה שבעל פה מסבירה את כל מה שקבלנו מהר סיני. אצלנו מבררים כל דבר.אבל לא ברחוב,בלוגיקה המתקדמת במקור. מתמודדים שם עם הסוגיות ויש סוגיות שאתה יודע שכתוב ``צריך עיון`` הדברים נשארים כמות שהם אבל אין לנו עדיין סתימותא. אנחנו צריכים להגיע לחקירה נוספת.זה לא מבהיל אותנו.זה לא ישנה את תורת ישראל שהיא אמת שנתנה בהר סיני לעיני מיליונים נבונים. אין עם חכם ונבון כמונו עוד בעולם.אז קבלנו את ספר הספרים. קודם כל אנחנו הולכים אחרי מה שכתוב בו.אם נלך אחרי מה שכתוב בו לא תהיה שבתאות ולא יהיה ישו.ולצערי גם אתה אבל אם יוצאים אנשים,עוזבים את הספר ומחליטים הם לפתח דבר חדש מזה צריך להיזהר. שתיים: הגמרא לא התביישה לפרסם את אלישע בן אבויה שהיה תנא קדוש בתחילתו והוא היה רבו של רבי מאיר.לא התביישה התורה שבעל פה לפרסם ולומר שיצא לתרבות רעה מסיבה אחת מתוך חמש שנפלו מחיקו ספרים חיצוניים. התורה יודעת שהקורא בספרים חיצוניים אין לו חלק לעולם הבא. מדוע? כי כשמשתמשים בספרים של מסתים מפליגים למקומות שאסור ופלונטר קטן גורם שאתה גמרת עם הכל וקצצת בנטיעות ואין לך יותר חלק לעולם הבא. וזה הדין לגבי תשקורת, עיתונים, רדיו וטמבלוויזה הם בגדר של ספרים חיצוניים והקורא מעיין ורואה עובר על זה. עוד אחד פרסמה הגמרא: קראו לו רבן יוחנן, כהן גדול(יתכן וחזרתה בגילגול כדי לתקן) הוא היה שמונים שנה בכהונה גדולה(לא עשרים שנה כמוך בישיבה) זה הדרגה הכי גבוהה בישראל.נכנס לבית המקדש לפני ולפנים ויצא חי.אם היה מהרהר הרהור אחד שאסור מת על המקום.והוא היה מכפר על עם ישראל שמונים שנה. אבל כיון שנפלו מחיקו גם כן ספרים חיצוניים הפך להיות צדוקי כופר ואפיקורוס. זה כח של ספר חיצוני.כשעוזבים את התורה המסורה מאלפי שנים דור אחד דור ושבדקו אותה במיקרוסקופ כל גדולי ישראל ודקדקו על כל קוץ של יוד ורבי עקיבא אמר על כל קוץ של יוד תילי תילים של הלכות והיא נבדקה בעיניים בוחנות של כל המדע בעולם.תורה זאת אם צמודים אליה לא יאונה לך כל רע כל ימי חייך.אם עוזבים אותה נעזבים פשוט. לכןירון אתה צריך לדעת: מלמוד התורה וקיומה אפילו בצורה לא בדרך של חקירה לעולם לא יהיה נזק. בדרך של חקירה לא בדרך המסורה ודאי שיהיה נזק כיון שהאדם בעל גאווה ובמקום שהוא לא יודע בדיוק איך לצאת מזה אז הוא מוסיף דברים מדעתו כדי לגמור את העניין וזה הופך להיות תורה שלו, והגאווה שלו תפיל אותו בסופו של דבר.

זה בדיוק בעניין - ספרים חיצוניים

הגמרא מספרת, אלישע בן אבויה שהיה תנא בתחילתו והוא היה רבו של רבי מאיר, יצא לתרבות רעה לפי עטמם של חז"ל מסיבה אחת שלמד ספרים חיצוניים. וכן רבן יוחנן כהן גדול הוא היה שמונים שנה בכהונה גדולה זה הדרגה הכי גבוהה בדת.נכנס לבית המקדש לפני ולפנים, אבל כיון שלמד ספרים חיצוניים הפך להיות צדוקי כופר ואפיקורוס. ומה זה ספרים חיצוניים: זה ספרים שחלקו על חז"ל ופקחו את עיני העיוורים שדברי חז"ל שגויים, ולכן החרימו וצינזרו חז"ל את הספרים הללו, וכן קבעו גזרה חדשה שאסור לקראו ספרים חיצוניים (חס וחלילה שמשמע דעה נוספת) והתחילו להפחיד את הציבור שכל הקורא ספרים חיצוניים אין להם חלק לעולם הבא, ומו שעושים היום באירן שאסור שם קריאה של ספרים חיצוניים. אבל הקדושים רבי יוחנן ורבי אלישע לא נפלו בפח שלהם וביררו כל דבר בעצמם, לכן זכו להגיע לאמת.

התולעת 1

New member
הגמרא מבארת מה הם ספרים חיצוניים

בקצרה..רבי עקיבע אומר אף הקורא בספרים החיצונים(גמ.מסכת סנהדרין דף צ עמד א) פירוש שמי שקורא בספרים החיצוניים עלול ח"ם לבוא מתוך כך לידי כפירה ואם אכן יבא לידי כפירה בתורה,הרי לא יהא לו חלק לעולם הבא. וכך לדוגמא את עצמך. וכך כתב גם הרמב"ם(הלכות עבודה זרה)שהוא בכלל הלאו של "ולא תתורו אחרי לבבכם"שהוא גורם לאדם לטורדו מן העולם הבא"

saar7650

New member
בבלת"ים

אם חז"ל וחכמי היהדות היו כל כך פוחדים מאותם ספרים "חיצוניים" שטענת כי פחדו מהם, לא היו מעיזים להעלות על דל שפתם, ובוודאי לא מעל דפי התלמוד את קושיותיהם של אותם מלעיזים וכופרים. קושיותיו של אלישע "אחֵר" הובאו בגמרא ודנו עליהם. שאלות וחקירה ביהדות אינן אסורות! להיפך! כל הגמרא וספרות חז"ל הם שקלא וטריא (משא ומתן, שאלות ותשובות) בענייני יהדות כולל שאלות כפרניות. " אבל הקדושים רבי יוחנן ורבי אלישע לא נפלו בפח שלהם וביררו כל דבר בעצמם, לכן זכו להגיע לאמת." בל נשכח כי הגמרא מספרת על אלישע שבסוף ימיו הגיע אליו תלמידו ושאלו האם יחזור בתשובה (אל תתפוס אותי על המילה/משפט) ואלישע בכה ומת! ושם יוצאת הגמרא בלימוד זכות על אלישע ואומרת, אולי זכה ומת בהרהור תשובה.

oldfield

New member
פפירוס איפובר

ה"חוקר" שהעלה את התאוריה שפפירוס איפובר מדבר על עשר המכות הוא עימנואל וליקובסקי. המדענים/חוקרים שוללים את דעתו. רבקה גריבוים כותבת בסיפרה על אותו וליקובסקי: "הוא לא היה פרופסור ולא מדען. הוא היה רופא שהיגר מברית המועצות לארה"ב, ויצר שם תיאוריה על כוכב שביט, שנפרד מכוכב יופיטר כ1500- שנה לפני הספירה, עבר פעמיים קרוב לכדור הארץ, וממנו נפלו ארצה צפרדעים וחיידקים. כל מה שהיה בעשר מכות מצרים, טען וליקובסקי, בא מכוכב שביט. הוא פירסם את התיאוריה שלו במספר עיתונים מדעיים, והתנהל חריף בנושא, עד לויכוח האחרון, שהתקיים בסן-פרנציסקו ב25.2.1974 -, ויכוח פומבי בו ויכוח הובס וליקובסקי כליל בידי פרופ' קארל סייגן" הנה התרגום של הפפירוס לעברית. תשפטו בעצמכם.

מכאן שאין לסמוך על "הידברות"

הם מעדיפים גירסה מופרכת לכל של איש אחד ומכנים אותו פרופסור לצורך העניין. הכל בשביל לנסות לרבע את המעגל כמובן ללא הצלחה.

התולעת 1

New member
כמים פנים אל הפנים,כן לב האדם באדם

זה אתה שמעדיף גירסה מופרכת כדי לנסות לרבע את המעגל כמובן ללא הצלחה היום ירונ'ק יש יותר ממליון חוזרים בתשובה רק בארץ זה הנצחון של האמת "וזאת גם הבטחה אלוקית שנאמר ומצעוך כל הרעות ""ושבת עד השם אלקיך. לא יעזר לאתר שלך "דעת אמת"ולא לאתר של חופש וכול.. ושלחתי רעב בארץ "לא רעב ללחם,ולא צמא למים,,אלה לשמע דברי השם. תשובות

oldfield

New member
החלפת נושא במהירות מסחררת

אבל אתה יודע מה? שיהיה. מיליון חוזרים בתשובה? מה אתה אומר? זה אחד מכל חמישה יהודים ישראלים, לא? תוכל לגלות לנו מאיפה שלפת את הנתון המפתיע? וכמה חוזרים בשאלה יש? אני אישית מכיר יותר חזב"שים מחזב"תים.

התולעת 1

New member
כנגד אלה שאתה רואה שחוזרים בשאלה,

, אני רואה מיליון חוזרים בתשובה ואני שמח מאוד.אני מצטער על אלה שחוזרים בשאלה וכל מקרה יכול להעביר אדם על דעתו. יש אנשים שמפסידים ממון וגם כן משתגעים ומתאבדים. יותר מזה, סיבות לא חסר. היחידי שלא נפגע לעולם זה מי שיש לו ביטחון בה` יתברך ואמונה בה` יתברך. אדם שיש לו ביטחון בה` יתברך שהוא עושה את הטוב ביותר , הוא לא מצטער על כלום. הבוטח בה`. והמאמין בו, המאמין שה` קיים ושהקב``ה א-ל רחום וחנון וכל מי שעוזב, ולא משנה באיזה דרך וצורה, סופו שהקב``ה חפץ בטובתו ויביאהו לחיי העוה``ב, בין בגלגול אחד ובין בגלגולים רבים כדי שלא ידח ממנו נדח. אבל מה לעשות שיש אנשים שדעתם חלושה ולא למדו מספיק וקורה שאנשים יורדים ומדרדרים. נכון, מה לעשות תתפלל עליהם.

oldfield

New member
אני קצת מתקשה לעקוב אחרי

הרצף הלוגי של דבריך. מאיפה בדיוק הצטרפו לדיון האנשים שמפסידים ממון וגם כן משתגעים ומתאבדים? אני מצטער עליהם ביחד איתך. אני לא מצטער על חוזרים בתשובה/חוזרים בשאלה/מתייהדים/מתנצרים. מי שבוחר בדרך חדשה - אני מאחל לו אושר עם הבחירה שלו. אני מצטער כשאנשים מנסים להשפיע על דעתם של אנשים אחרים באמצעות מניפולציה, הטעייה, לחץ קבוצתי או כל אמצעי אחר לשיבוש השכל הישר. אני מצטער כשאנשים מנצלים חולשה של אנשים אחרים כדי להשתמש בהם לקידום האינטרסים שלהם.

התולעת 1

New member
אני אגיד לך מה ההבדל.

אנחנו לא מסתמכים על נסים, אנחנו לא בונים את התורה שלנו על אותות ומופתים, לא. מעמד הר סיני היה לעיני מיליונים, מה שישו סיפר לשנים עשר השליחים שלו, זה הוא בא מאחורי ההר וסיפר להם שהיה ככה וככה וככה. הוא סיפר, אחד סיפר. מוחמד סיפר, סיפר שבמערה היה ככה וככה וככה. ואני מספר, להבדיל, שעכשיו לפני שהגעתי לפורום קיבלתי באמייל את תורת הטאן דו, סיפור, גם סיפור. שהסיפור שלי לא יותר חזק ולא יותר חלש משלהם. אין סיפור כזה של היהודים ,בשביל להפקיע את הסיפור של היהודים, אתה צריך סיפור יותר חזק. שאם במעמד הר סיני היו מיליונים וה` נתן להם את התורה, וזה מסכימים הנוצרים והמוסלמים. אם הם רוצים להגיד שהקב``ה החליף את האומה שלנו ובחר באומה שלהם, אז הקב``ה היה צריך לעשות פרסום יותר גדול כדי להפקיע את המעמד הקודם. ולא לבוא בגניבה, בחושך ולהגיד לישו ``אתה שומע, אל תגלה לאף אחד ננננננ``. אתה מבין? מה קרה? פתאום הוא מפחד ממישהו? היה עושה לפחות פי שתיים ממה שהיה במעמד הר סיני ומודיע: ``אנכי ה` אלוקיך אשר בחרתי בך ולא בהם``. אם לפרעה החצי מטר היה יכול לתת כמה חמעות, אין לו בעיה, נכון? ועל זה נאמר ``כל הרוצה לשקר ירחיק עדותו``, אפילו עד אחד לא היה , לא לישו ולא למוחמד. אז אתה רוצה שאני אאמין? אני יהודי, אני לא טמבל, אי אפשר לעבוד עלי. יש אנשים שאחרי המיליונים שהיה, עדיין לא מאמינים, אתה מבין? אבל קופצים על העגלה של הנצרות והאיסלאם ..

למעלה