../images/Emo41.gifאירוח בפורום - יעוץ כלכלי והתנהלות כלכלית

m i c h a l i

New member
../images/Emo41.gifאירוח בפורום - יעוץ כלכלי והתנהלות כלכלית

מחר, יום שלישי 26.6 בשעה 20:00 בערב,יתארח בפורום מר אריק נופים. אריק הוא מתמחה בהדרכה ואימון אישי לצמיחה כלכלית למשפחות, ולאנשים פרטיים. במסגרת ההדרכות והאימון האישי עובד על שינוי בחשיבה ובהתנהלות הכלכלית, הן עם אנשים בעלי קשיים בהתנהלות הכלכלית והן לאנשים שהמערכת הכלכלית שלהם יציבה, אך אינם מסתפקים בכך ורוצים להתקדם ליעדים מהר יותר, ולהישגים כלכליים רבים יותר. אנא שרשרו את שאלותיכם רק בשרשור הזה שישאר נעוץ עד לתום האירוח מחר ../images/Emo140.gif תודה מיכלי ../images/Emo20.gif

סליחה, אבל זה נראה לי לעג לרש

הפעמים היחידות שאני סובלת מחריגה בחשבון הן כשהאבא של הילדות לא משלם בזמן.

m i c h a l i

New member
מה הקשר ללעג לרש?

את מרגישה שלועגים לך באירוח הזה? יש משפחות רבות בהן לא חיים מתקציב של מזונות לא בכל בית יש אב או אם ורבים מאיתנו כאן בפורום מגדלים את הילדים לבד ומשמשים כמפרנסים יחידים. אני חושבת שהתגובה שלך פוגעת בטעם הטוב של האירוח ... חבל

s h o o s h a

New member
שכר מינימום

ערב טוב לך מר נופים שאלתי: כיצד מצליחים לשרוד חודש בחודשו כאשר סך ההשתכרות הוא בגבול המינימום ומתוך השכר הזעום הזה יש לשלם שכ"ד, הוצאות בית שוטפות [מים, אנרונה, חשמל וכו'], צריך גם לאכול משהו, לפעמים, מה לעשות, נוצר צורך לקנות איזה בגד ולפעמים מתגנבת לראש איזו מחשבה זדונית ש- אולי נצא לסרט... חסכונות? מה זה? רכב? אני בכלל שותקת... חשוב מאד: מדובר באדם בודד 'נטול' בן זוג. אודה לך על תשובתך, שוש

ariri

New member
לחיות בשכר מינימום

היי שוש עקרון ניהול כלכלה מישפחתי ובכל רמות ההכנסה היא לחיות עפ"י היכולת. יש להתאים את ההוצאות להכנסות. שכר מינימום + הטבות חוקיות בהחלט מאפשרים חיים ללא חובות ובתנאי שחיים נכון הלוואה משמעותה לחיות בטווח הקצר על כספים לא שלנו (בנק, חברים, משפחה, עבודה) ומכיוון שצריך בהמשך להחזיר את ההלוואה ולא פעם במחיר ניסף, התוצאה היא קושי נוסף ואין כאן שום הקלה. ציינת כאן הוצאות מגורים. ביעוצים שלי לא פעם אני ניתקל בהוצאות מגורים גבוהות עקב רכישת דירה או השכרת דירה מעבר ליכולת להתמודד עם החזר משכנתא ותשלומי ארנונה. רק כשהחשבון מאוזן ומצליחים קצת לחסוך מגיעים לשליטה מלאה בתקציב ואז תוכלי להחליט על יציאה לסרט או כל בילוי אחר במיסגרת התקציב. זכרי כי כל הוצאה חדשה צריכה להיות על חשבון הוצאה אחרת, קבעי לך סדרי עדיפויות לכל דבר.

חסכון

אני מקבלת 148 ש"ח קצבת ילדים מבטוח לאומי ורוצה לפתוח חסכון לילדה שלי האם כדאי לעשות זאת באפיק הבנקאי או בחברות הביטוח, מה ההבדל בינהם, איפה התשואה גבוהה יותר ,מה היתרונות ומה החסרונות?

ariri

New member
חסכון

היי סניפסניף כל הכבוד שאת במצב של לחסוך. עקב אינפלציה אפסית הריבית השנתית היא קטנה (כ 3% נטו לשנה) ההבדל בתשואות על חסכונות הינו נגזרת של סיכון (ככול שהסיכון גבוה הסיכוי גבוה לרווח). אין משמעות בסכום כזה בין בנק לחב' ביטוח, בדקי היכן נוח לך יותר לנהל ומי גובה עמלות גבוהות יותר. בהצלחה

m i c h a l i

New member
ערב טוב אריק ../images/Emo20.gif

תודה על הסכמתך להתארח אצלנו ../images/Emo140.gif שתי שאלות לי: ../images/Emo41.gif היכן מוןמלץ לערוך קניות של מוצרים בסיסיים לבית? האם קנייה במכולת מדי יום עדיפה על קנייה בסופר? והאם יש לך טיפים לקניות שבועיות? ../images/Emo41.gif האם רכישת דירה עדיפה על שכירת דירה? כיום אני מרגישה שהכסף כביכול "הולך לאיבוד" בשכירות? האם כדאי לקחת משכנתא ומה מומלץ לברר לפני כן? תודה רבה מיכלי

עליזה 63

New member
מיכל את המצרכים

לבית אני רוכשת בשוק גם יותר זול ויותר טרי. זה אחרי שהיתי הפריארית של הסופרים.

צודקת עליזה,גם פה יש שוק כל שני וחמישי,,,

אבל כשגרתי בחולון לא היה שוק,,וסופר יקר מאד וכמו כן המכולת,,,, שם ממש טבעתי,,, מקווה פה לצמוח מחדש. אילנה

אני מצטרפת לשאלה השנייה שלך על קניית בית

אני בת 46 .חד הורית כ שנה וחצי ורק בחצי שנה אחרונה התחלתי לעבוד. כרגע המזונות והעבודה שלי מספיקים לי למחייה צנועה אבל בלי מחסור. האם מבחינה כלכלית עדיף להלחץ ולקחת משכנתא לבית או שעדיף להשאר בשכירות עוד כמה שנים או תמיד. תודה מראש אורלי

ariri

New member
לציפור לילה

תתחילי לחסוך כשיהיה לך כ 40-50% מערך הבית תשלימי את הקנייה באמצעות משכנתא כמובן בהחזר שלא יעלה על 25% מהכנסותייך.

ariri

New member
קניות ודירה

היי מיכל גם אני שמח להתארח בפורום לסייע מנסיוני ככול שניתן. לגבי קניות מזון מומלץ לבצעם במרכול זול (איני רוצה לפרסם , אבל כאלה הנימצאים מחוץ למרכזי ערים וקניונים) כמובן עדיף ירקות ופרות בשווקים, מכולת שכונתית או פיצוצייה זה מתכון להוצאה גבוה ב 40%. כמובן יש כללים לקנייה במרכול- אני מזמין אותך לקרוא באתר שלי מאמר "איך לא לפשוט רגל במרכול" מומלץ קנייה שבועית ובתנאי שלא מבצעים השלמות בפיצוציה/מכולת פרט לחלב ולחם. לגבי שכירות מול קנייה השאלה מאוד מורכבת ואין תשובה אחת לכולם זה תלוי ביכולת של כל משפחה, הון עצמי, מחיר השכירות, החזר המשכנתא החודשי ועוד.

m i c h a l i

New member
לאריק - תודה על התשובות - עיינתי באתר אך

לא מצאתי את המאמר שהזכרת... תוכל להפנות אותי היכן לחפש אותו באתר? חוץ מזה השכלתי כבר לקרוא על "כיצד לא להוציא הון על אירועים משפחתיים" ../images/Emo45.gif מאמר מאד רלבנטי לגביי שכן החודשיים הקרובים עמוסים באירועים משפחתיים ורק בשבילם צריך לשבור איזו תוכנית חיסכון... ../images/Emo67.gif שיהיה רק בשמחות

ariri

New member
קנייה במרכול

תודה מיכלי היתה בעייה שתוקנה כנסי שוב

ron68

New member
ביטוח רפואי

האם כדאי להסתפק בביטוח משלים של קופות החולים או לבטח את עצמנו בביטוחים פרטיים נוספים לשעת צרה. איך אנחנו יכולים לצמוח כלכלית, להגיע להישגים כלכליים גבוהים יותר שיביאו אותנו לרווחה. (ממשכורת מינימום, משכנתא מזונות והוצאות רבות??????)

ariri

New member
ביטוח רפואי

היקף הביטוח הרפואי הוא נושא מאוד אישי ונגזר מרמת החרדה שמיקרה חריג יקרה. רוב המשפחות מסתפקות בביטוח משלים (מעבר לביטוח רפואי חובה) אולם יש משפחות המטחות עצמם לטיפולים מיוחדים בחו"ל השתלות ועלויות אישפוז ושהייה בחו"ל. איני יכול לייעץ לך כאמור אלא עלייך רק לבדוק שאין כפל ביטוח בין ה"משלים" לביטוח הנוסף לגבי שאלה שנייה ראי את תשובתי למעלה "לחיות בשכר מינימום" .

ariri

New member
השעה 20:00 התחלנו

שתי משפחות זהות בכל הנתונים המתחילות את דרכן באותה נק' עם אותם סיכונים וסיכויים ולאחר שנים מגיעים למקומות שונים מאוד, ואני מתכוון מבחינה כלכלית. משפחה אחת חיה ברמת חיים נאותה, השיגה את יעדיה ביטחה עצמה ליום סגרירי ודאגה לגיל השלישי ואילו משפחה שנייה חיה מ"היד לפה" ללא תכנון ללא יעדים ולא ערוכים ליום רע ובטח שלא לפנסיה. וכל זאת מבלי לציין את ההשפעה הכלכלית על הזוגיות והיחסים לילדים. אז מה? משפחה אחת מוצלחת והשנייה לא? או אולי למשפחה אחת יש "מזל" ולשנייה לא? התשובה היא ידע! המשפחה הראשונה יודעת לנהל את כלכלת הבית ואילו השנייה לא יודעת לפיכך המשפחה הראשונה תשיג את המרב מההכנסות ואילו המשפחה השנייה תפסיד לכל אורך הדרך. הפער נובע כי המשפחה השנייה מתנהלת עפ"י אינטואיציות, פרסומות והשפעה סביבתית ואילו המשפחה הראשונה מתנהלת על בסיס ניסיון של אחרים בצורה ריאלית. לנהל את כלכלת המשפחה צריך לדעת, לא נולדים עם זה אלא לומדים. לצערי המערכות השלטוניות לא מלמדות איך לנהל את כלכלת המשפחה ואנחנו ניזונים מהתרבות הסביבתית אשר ברובה שוגה בהתנהלות . המצב מוגדר על ידי כחולי ולאור המצב בארץ זו כבר מגיפה. אפשר להתחסן ולהבריא. הלימוד ירפא ויחזיר את המשפחות לצמיחה והעצמה

מבקשת לחזק את דברייך כי החברה היא אשמה בכך,,,

שהיא מצליחה להשפיע על משפחה כזו או אחרת לרכוש/לקנות/ולחרוג מהמסגרות, הרבה אנשים חיים בסביבה תחרותית,,ואני באתי משם וכיום גרה בצפון,,בשכונה ממוצעת,ילדים פחות דורשים(להורים אין) וגם למדו לחיות לפי מה שיש(לא נכנסת למצב סוציואוקונומי שלהם בעייתי)אבל הרבה אנשים מושפעים,,, לא חיים נכון וחיים את הרגע, אני למדתי את עצמי לשמור שקל לבן ליום שחור למרות ההכנסות הנמוכות שלי כרגע(אני אם חד הורית שמפרנסת לבד) לא קל לי אבל,,יודעת שלו הבנק היה מאפשר לי יותר,,הייתי מזמן חורגת ואולי זה צורך נפשי,,פיצוי על משהו,,, אילנה

למעלה