../images/Emo41.gifאירוח בפורום - יעוץ כלכלי והתנהלות כלכלית

m i c h a l i

New member
עוד שאלה לאריק

כיצד יוצאים ממצב של חובות שהולכים וגדלים? האם כדאי לקחת הלוואה שוב ושוב? איך אפשר "לחתוך בבשר החי" , כלומר טיפים לחיסכון מיידי שיקטינו את ההוצאות החודשיות
 

ariri

New member
לצאת מחובות

מיכלי משפחה הנקלעת לחובות ומחדשת ומגדילה אותם היא משפחה שלא מתנהלת נכון, הבעייה היא התנהגותית. משפחה כזו צריכה לעשות "דיאטה" בתקציב המשפחה כך שההוצאות יהיו קטנות מההכנסות ועם ההפרש מחזירים חובות. החיסכון המשפחתי מתבצע לאחר מיפוי ההוצאות, הסעיף ה"כבד" ביותר בהוצאות הוא סעיף המזון שבו ניתן לחסוך באופן מיידי כמה טיפים לא קונים מוצרי פרימיום (שוגי, חטיפים, שניצל מוכן, שניצל מהצומח, מעדנים , ממתקים סלטים מוכנים וכדומה) לא קונים מבצעים (אם הם לא היו מראש ברשימה) לא קונים לארון ולא צוברים כמויות.
 

m i c h a l i

New member
אני מודה שאני נופלת במבצעים

האם לא משתלם באמת לקנות מוצר שאני לא צריכה באופן מיידי אבל זקוקה לו באופן שוטף ? (אבקות כביסה, חומרי ניקוי, נייר טואלט וכו') זה מוצר שאני יודעת את מחירו והמחיר במבצע נראה מאד אטרקטיבי - האם בכל זאת להימנע ממנו? ובקשר לקנייה בפרברים - מה עושים כשאין לך רכב צמוד? למקומות האלה בדרך כלל אין שירות משלוחים (או שאני טועה...) קניות בשוק - לפי מה שראיתי מבחינת מחירים אין הבדל גדול מהסופר (מגה, שופרסל וכו') אני מקפידה לבדוק ולהשוות מחירים בדרך כלל אבל מודה שהמרחק מהמקום והזמינות שלי באותו יום בהחלט קובעים היכן לבצע קניות.
 

ariri

New member
מבצעים

מבצעים יש תמיד והם אף פעם לא במוצרי יסוד (לא ראיתי אף פעם מבצע בחלב,לחם,בשר,עוף,קמח,אורז וכדומה) ומתפקידם למכור לנו הרבה ממה שאיננו זקוקים. בד"כ בבית זה מגיע למצב של "פג תוקף " וניזרק. אל תשוו מבצע לפי מה שמראים לכם אלא מול המחיר האמיתי שאותו מוצר נימכר חודש לפני זה. יש באפן קבוע סבב מבצעים בין המותגים. האם קרה פעם שניכנסת למרכול ולא היה אף מוצר במבצע? לקנות רק מה שצריך. לגבי חוסר ברכב זו הכן בעייה בדקי אם את יכולה להצטרף למישהי או להעזר במישהו בקנייה גדולה אתחוסכת המון.
 

עליזה 63

New member
את זה אני כבר עושה

ובכל זאת צוברת חובות. וכל יום בא משהו חדש ואין איך לשלם. היום התחלתי בנשמה להתחיל להפרד מכרטיס אשראי ושיקים. אבל למה זה כל כך קשה אין ידיד נאמן כמו כסף מזומן ביד.
 

ariri

New member
הפתעות

עליזה הפתעות, את רובן ניתן לצפות מראש ולהערך לקראתם. אם תהיה לך קרן חיסכון של 5% מההכנסה החודשית תוכלי להתמודד טוב יותר עם ההפתעות שלך. שיהיו לך רק הפתעות נעימות.
 
האם לא שווה יותר לעשות קנייה מרוכזת??

אבל תמיד אחרי שבוע חסר משהו,,וכשיש ילדים זו בעיה. אני לא קונה שניצל מוכן וכאלה,,ממש יקר, ועכשיו יש את השניצל של ממא עוף עם ירקות 33 ש"ח ממש יקר,במחיר הזה אני באופן אישי קונה ק"ג + שניצל טרי, אבל מה לעשות שלפעמים הנפש רוצה לטעום,,??? אני גם לא קונה כל מיני,,אבל חייבת להגדיל את ההכנסות,ומקווה כבר בספט' הקרוב. אילנה
 

ariri

New member
לאילנה

כן אני ממליץ על קנייה שבועית מרוכזת, אם צריך השלמות אז רק של מוצרי יסוד (חלב,לחם,ביצים) ניתן לקנות. לגבי מה ש"הנפש רוצה" רק אם את חיה בפלוס את חופשייה לקבל החלטות כאלו כי אם את במינוס אז הוא יגדל ויפיל אותך.
 

ariri

New member
תודה לכולם

מי ששואל נימצא כבר במודעות לבעיתיות בניהול כלכלת המשפחה ונימצא צעד אחד לפני מי שלא מודע לכך וז המון. אם קצת עזרה וידע כל משפחה בארץ תוכל להפיק הרבה יותר מההכנסה שלה ואף לממש יעדים. לא להתבייש לשאול, אני לרשותכם. משפחה ממוצעת היום מגלגלת מחזור של מיליוני שקלים לאורך חייה ולמרבה הצער אף אחד מבני המשפחה לא למד כיצד עושים זאת נכון או כיצד ניתן להשיג את המרב מהכסף אותו אנו מרוויחים בזיעת אפנו. מאות אלפים מתוך התקציב המשפחתי מופנה לתשלומי ריביות ועמלות על משכנתאות והלוואות במצב הטוב ועל אוברדרפט במצב פחות טוב. אבל אנחנו ממשיכים לנהל את כספנו באופן חובבני ואמוציונאלי ומאמינים כי אנחנו עושים הכי טוב עד שנופלים לבור שטומנים לנו המפרסמים הרבים למוצרים שונים כמו מוצרי צריכה דירות מכוניות וכו'. את מירב האינפורמציה מקבלת משפחה מהמדיה אשר מוטת צרכי המפרסם ומשפחה אשר לא תמיד הוכיחה את הצלחתה בניהול הכספי. כשאנו קונים מכונית יד שנייה במחיר 50.000 ₪ אנחנו ממהרים לבדוק אותה במכון ולשלם 500 ש"ח לחוות דעת ,למרות שהסיכון אינו 50.000 ₪ אלא מקסימום 10.000 (אין מצב שמכונית תתגלה כלא שווה פרוטה) כלומר להבטחת 10.000 ₪ שילמנו 500 ₪ 5% מערך הסיכון וזה רק במצב קיצוני ביותר. ומצב זה חוזר על עצמו כל כמה שנים. לעומת דוגמא זו ,בניהול כלכלת הבית אנחנו לא משקיעים אג' בלימוד ובחינת ההתנהלות. לא מלמדים אותנו בבית ספר ולא באוניברסיטה איך לנהל תקציב משפחה מה נכון לעשות ומה לא. אילו ידענו איך לנהל את כלכלת המשפחה הרווח היה נפרש לכל חיי המשפחה ואף מחנך את הדור הבא בהתנהלות נכונה. אך במקום ללמוד אנחנו מרגישים שאין מה ללמד אותנו , הרי נולדנו עם ידע ושום שינוי התנהגותי לא ישיג תוצאות טובות יותר . רק במצב קיצוני כאשר משפחה נקלעת לחובות בלתי נסבלים ומתחילים עיקולים והפעלת ערבים להלוואות רק אז פונה המשפחה לעזרה, ואז "הניתוח" קשה יותר והמאמץ גדול יותר והויתור ענק. אז מה עושים? צריך ללמוד לנהל כלכלית את המשפחה. לבוא עם ראש פתוח לבחון את המצב וההתנהלות העכשווית להסיק מסקנות לקבוע יעדים ולהתקדם עפ"י תכנית מובנת וריאלית ולהפסיק לנהל כלכלה מהבטן ולעבור לניהול מהראש. כל זמן לייעוץ הוא זמן טוב ברם הזמן המתאים ביותר הוא לקראת חתונה עוד לפני שמקימים משפחה, קונים בית ושוקעים בחובות בשלב זה שינוי קטן בתודעה יחולל פלאים בהמשך . רצוי גם לחנך ילדים ונוער בניהול תקציב אישי . אז אם אתם רוצים להרוויח עשרות ואף מאות אלפים במשך חייכם מבלי לעבוד קשה יותר אז כדאי שתעלו על המסלול הנכון תלמדו ממומחים לנהל את כלכלת הבית בדיוק כפי שעסק רוחי מנוהל וראו כל הוצאה בייעוץ כהשקעה מניבה.
 

m i c h a l i

New member
תודה רבה אריק ../images/Emo24.gif

אני החכמתי הערב ונהנתי לבקר גם באתר שלך יש שם טיפים מוצלחים אז אני ממליצה לכולם לבקר ולהתרשם ../images/Emo45.gif אין ספק שניהול נכון של כלכלת בית דורש משמעת עצמית גבוהה מאד ורצון רב לשפר את תנאי החיים מקצה לקצה. זה אפשרי - ואני אומרת זאת מניסיון מחובות של אלפי שקלים הצלחתי להצטמצם ולהחזיר את החובות (שיצר האב של בתי ולא החזיר עד היום -לא מפתיע) וכיום לחיות עם היד על הדופק עד כמה שניתן כדי לא להגיע שוב למצב שהייתי בו אז. זה דרש ממני לוותר על המון דברים שהיו חשובים לי כולל בילויים, קנייה של בגדים וקוסמטיקה אבל אני מפצה את עצמי היום על שנתיים של צמצום. ושוב, תודה לאריק על הנכונות לייעץ ולעזור ../images/Emo140.gif
 
תבורכי על הרעיון מיכלי

את בטח זוכרת כמה אני הייתי שקועה בחובות, ומה זה גרם לי נפשית. בזמנו הלכתי לטיפול אצל הבחורה ששלחת אותי אליה פשוט מקסימה, אחרי כמה טיפולים היא נתנה לי להרגיש שלא רק שאני לא "ענייה" אלה נתנה לי להרגיש שיש לי עודף שאני חיה מעל הממוצע ועם הרגשה זו אני עד היום ולא שאני מקבלת היום יותר ההיפך בני עבר גיל 18 והורידו 800 ש"ח מהקיצבה, אבל אני עדיין מסתדרת אני מודה לך ואמשיך להודות לך תמיד על ששלחת אותי אליה יש לי טיפ קטן לבנות, קניות תעשו אך ורק במזומן אני מבטיחה לכן שלא תקנו ולו דבר אחד מיותר, ואת מיכלי לא תקני "מבצעים" ועוד טיפ שלמדתי לא לעשות קניות כשרעבים...
 
היי אריק אם אתה עדיין כאן ... ?

קראתי באתר שלך על דמי כיס לילדים . השאלה שלי מה הגיל בו מומלץ להתחיל לתת דמי כיס וכמה בשלב הראשון ? ואיך אפשר להסביר לילד בן 5 שלא כל מה שהוא רואה אצל חבר מהגן הוא יכול לקנות בדמי הכיס שלו , כי אם כל הכבוד לדמי הכיס היום יש צעצועים שצריך משכורת שלמה כדי לקנות .{ אז מן הסתם הילדה שלי לא תוכל לקבל זאת ... } תודה
 

ariri

New member
חינוך ילדים לכלכלה נכונה.

היי חלב לובית הגיל המומלץ ללהתחיל לתת דמי כיס הוא לקראת כתה ב' גיל 6 לערך כי אז הילד כבר יודי לעשות את פעולות החשבון הבסיסיות. במקום לקנות לילד גלידה או ממתק, לתת לו כסף שיחליט אם לקנות או לחסוך. צעצועים יש בכל מחיר, קני לו רק בארוע מיוחד כמו יומהולדת או חג מתנה יקרה, את יכולה להסביר לילדך את מיסגרת התקציב למתנה ושיחליט בעצמו מה הוא רוצה, זה ילמד אותו להחליט על מתנה שהוא רוצה ואז יפסיק לדרוש את הצעצוע של החבר. גם לו יכולת לתת מתנות ללא הגבלה הייתי ממליץ לך למען החינוך כן להגביל ולהציב גבולות וכדאי שתעשי זאת בגיל צעיר כי אחרת תצטרכי להתמודד עם זה בגיל ההתבגרות ואז הסכומים הרבה יותר גבוהים. תני לו אהבה, תשומת לב, דאגה, כסף ומתנות הם לא תחליף לזמן איכות משפחתית.
 

ron68

New member
חלבלובית דמי כיס זה דבר נפלא

לילדים. אני התחלתי עם בתי מכיתה ב'. היא מקבלת כל יום שישי 5 שקלים. אני זו שמזכירה לה לקחת את הדמי כיס. בכל אופן מה שאני מסבירה לה זה שכדאי לה לחסוך למטרה מסוימת. אם היא רוצה משהו חריג לפעמים גם ארטיק יקר יותר היא ממנת אותו מדמי הכיס שלה. הכי מצחיק שהייתי איתה בחנות והיא רצתה איפור והיא מימנה אותו מדמי הכיס שלה. הסכום היה 30 ש"ח. שילמתי מכספי והיא היתה צריכה להחזיר לי, החישוב שלה היה שכאילו במשך 6 שבועות היא לא מקבלת דמי כיס. המסקנה כשהם צריכים להוציא מכספם הם די מחושבים. הצעתי לה עוד אפשרות להרוויח כסף. היא אוספת בקבוקים למיחזור והכסף הוא שלה. ברור שאני עוזרת לה לאסוף, אבל היא פשוט משתדלת ואוספת במרץ רב, יש לציין. הם לומדים לקבל ערך וחשיבות לכסף והופכים להיות שרי אוצר ממולחים ביותר יש לציין. לפעמים גם שרי אוצר חסכניים ביותר כשזה נוגע לכספם הם.
 
יש לי עוד שאלה בבקשה

בשנה האחרונה התחוור לי שללא תשלום המזונות אני בוודאות הולכת להוסיף כל חודש מינוס של 500 ש"ח מינימום . ואכן החודש לקראת סוף השנה { שנת הלימודים } אני במינוס של 12,000 ש"ח . בתחילה מאוד נלחצתי ושברתי את הראש אבל העובדה הקיימת שאין עוד מאיפה לקחת וזה מה שיש . הלכתי לבנק והגדלתי את מסגרת האשראי ל12,000 ש"ח כי אחרת צ'קים היו חוזרים לי . עכשיו השאלה שלי היא כזו . .. אם יש לי את האפשרות להגדיל מסגרות { כול עוד מנהל הבנק מאשר } למה אני צריכה להלחם על כל שקל שנכנס כאשר אני יודעת שבוודאות הוא יוצא וגורר אחריו עוד אלפים ...{ כל ההוצאות מחושבות עד השקל האחרון } פעם הייתי נכנסת ללחץ להתקפות חרדה וממש נהיית חולה כאשר היה חוזר לי צ'ק . לפני כמה חודשים לברה אמרה לי למה אני שוברת את הראש מהמינוס שמנהל הבנק ישבור את הראש .... וזה משפט שמאוד עזר לי להרגע ולקחת את המציאות הקשה בצורה יותר ריאלית שזה מה יש . אין מזונות יש הרבה הוצאות וככה חיים . אז למה לי כל הזמן לרדוף אחרי מה שכבר אי אפשר לחסוך ? סליחה מראש
 
למעלה