Investors warned of housing bubble risks

Sweet Hereafter

New member
ל"ו צדיקים.

ל"ה זה מהפלמ"ח.
טוב, אני מבין, אתה לא מתעניין בהסטוריה. זכותך.

Sweet Hereafter

New member
וואלה. אותי לפינה להתבייש

ואני חשבתי שאני טוב במתמטיקה / לוגיקה...

N0

New member
אבל גוגל היא חברה אחת ולא כלל החברות בתחום מסויים

אתה לא אומר שכל מנועי החיפוש הם מונופול כי הם שולטים בכל שוק מנועי החיפוש.
אם אתה טוען שיש בנק מסויים או קבוצה של בנקים שאיחדו כוחות והיום שולטים בכלל שוק הבנקאות
הם יכולים להיות מונופול. אבל ברור שכלל הבנקים באוסטרליה שולטים בתחום הבנקאות.
כפי שכלל הבנקים בכל מקום אחר עושים זאת.

MickeyMouse10

New member
יש הרבה מנועי חיפוש שם בחוץ, זה שהידע שלך עליהם הוא אפסי

לא אומר שהם לא קיימים שם. אם היית קצת מבין בתחום לא הייתי רושם את זה כי זה באמת מביך לכתוב את הדברים האלה, למעשה יש המון מנועי חיפוש שוליים שאתה בכלל לא מכיר (וכנראה שגם לא ויקיפדיה - אחרת היית יודע עליהם).,

N0

New member
נראה לי שלא הבנת את מה שכתבתי

אתן לך להמשיך את הדיון עם אורליהו נראה לי שהוא הרבה יותר ברור ממני

Sweet Hereafter

New member
עד כמה שאני מבין את המילה,

מונופול זה גוף יחיד ששולט ב-100% מהשוק. נגיד ש-99% זה לצורך העניין אותו דבר, אבל 75%?...
הנקודה החשובה היא שכצרכן בשוק עם מונופול אין לך ברירה, והמונופול חופשי (לפחות מבחינת כוחות השוק) לקבוע את חוקי המשחק. בגלל זה ממשלות או מונעות מונופולים או מטילות עליהם רגולציה - לא?
אם יש מספר חברות (אפילו קטן, אבל יותר מ-2 - אחרת זה דואופול), והשליטה בהן היא בלתי תלויה, אז לי כצרכן יש בחירה ולחברות הללו יש אפשרות להתחרות אחרת בשניה כדי להעביר אותי ועוד צרכנים אליהן, קרי להגדיל את נתח השוק שלהן. אם - מסיבה זו או אחרת - כל החברות שיש לי כצרכן גישה אליהן מתואמות ביניהן כדי למנוע את התחרות הזאת, ז"א שאני לא יכול להנות מהתחרות ביניהן, ומאידך החברות יכולות ביחד לקבוע את חוקי המשחק ולהרויח יותר, זה קרטל. עד כמה שאני יודע ממשלות מתוקנות מתייחסות בד"כ לקרטלים כמו למונופול (כגישה כללית, לא ברמת הפרטים).
אם יש חברה אחת ששולטת במגזר מסויים בשוק - אפילו גדול - אבל לא בכל השוק, אז אולי היא מונופול במגזר הזה אבל בשוק כולו אין מונופול. אם לבזק יש שליטה ב-75% מהשוק אז או שיש לה מונופול במגזר/ים מסויים/ים, או שמסיבות מסחריות, ניהוליות וכו' היא הצליחה לזכות ברב השוק. כנ"ל גוגל - גוגל שולטת בשוק כי היא היתה יותר טובה ועכשיו גם בגלל שהיא יותר חזקה / עשירה, אבל עדיין מבחינה חוקית השוק פתוח לתחרות חופשית. יכול להיות שזה קשה כי גוגל כ"כ גדולה וחזקה ומבוססת בשוק, אבל טכנית האפשרות קיימת וכעובדה, יש כל הזמן חברות שמנסות. זה שרב האנשים לא משתמשים במנוע חיפוש אחר זה או בגלל שהם באמת מרוצים מהמוצר של גוגל ולא מחפשים משהו אחר או בגלל הרגל, אבל האפשרות להשתמש במנועים אחרים קיימת להם, ובגדול. הנוכחות של גוגל בשוק לא מונעת מאחרים להציע את המוצר שלהם ולא מונעת מהצרכנים לעבור.

אתה יכול לקרוא לי היסטוריון או וואטאבר, כלכלן אני בטח שלא. בכל מקרה אני מאמין בשכל והגיון, ואני חושב שעניין כמו הגדרת הגדרות ופיתוח רעיונות באופן קונסיסטנטי לא דורש התמחות מיוחדת בתחום זה או אחר (חוץ מחשיבה שיטטית, אולי). אם אתה חולק על ההגדרות הבסיסיות שלי אתה מוזמן להביא הגדרות אלטרנטיביות ולפתח את הרעיונות שלך משם. אם אתה חולק עלי בנוגע ללוגיקה אז העול להראות איפה טעיתי הוא עליך. גם אם אני סוחר סמים וגם אם תכתוב אלף פעמים שאני מטומטם או בור זה לא ישנה את זה.

חג שמח.

MickeyMouse10

New member
גוגל ומייקרוסופט ואפל הן מונופול כי

הן מייבשות כל ביצה! כל מי שמנסה להתחרות מולן הן או רוכשות אותו או תוקפות אותו על פטנט. למה אתה חושב שבאיחוד האירופאי יש כל מיני מגבלות על גוגל ומייקרוסופט ואפל? כי מחוץ לארצות הברית אין את הלובי הבלתי נתפס של צבא אדיר של אלפי אנשים שיושב לסנטורים על האוזן ומזכיר להם שיש תקציב בחירות ותרומות וכולי.
&nbsp
אם גוגל לא היו מונופול הגוש האירופאי לא היה קובע שום כללים חמורים עליהם. גם בלי להבין כלום אפשר לחבר 1+1 לא צריך לדעת לבנות את כוחות השוק הפועלים בכל ענף כדי להבין את זה.

Sweet Hereafter

New member
אתה סותר את עצמך:

גוגל - אחת
מיקרוסופט - שתיים
אפל - שלוש
ולא ציינת את פייסבוק, שרלבנטית בתחומים מסויימים, ואחרות שרלבנטיות בתחומים אחרים.

ז"א ששוב אין כאן מונופול בהגדרה, כי גוגל, מיקרוסופט, אפל, פייסבוק ואחרות מתחרות ביניהן ואתה כצרכן חופשי לעבור ביניהן (אא"כ הן מתואמות = קרטל, שעד כמה שידוע לי זה לא המצב). אם אתה מביא הגבלים עסקיים של האיחוד האירופאי כטיעון אז כדאי שתהיה יותר קונקרטי כי כל פסיקה או הגבל נובעים מהגיון / חקיקה ספציפיים, אז צריך לדעת למה אתה מתייחס כדי לנהל דיון משמעותי. פסיקה שנובעת מפטנט אין דינה כפסיקה שנובעת מתקנות נגד קרטל וכו'.

אגב, אם עוסקים בחברות כמו גוגל, שעוסקות בהמון תחומים, אז כדאי שנגדיר על איזה תחום בדיוק אנחנו מדברים. המצב בתחום החומרה הוא לא בדיוק המצב בתחום מנועי החיפוש או הרשתות החברתיות.

אם גוגל או אפל מתחרה בשוק ע"י זה שהיא קונה מתחרה קטן - too bad, זה כמו הכלב שמלקק כי הוא יכול. זה עדיין חלק מתחרות חופשית, ועדיין חברה קטנה אחרת יכולה לנסות להיכנס לשוק (כך שאני כצרכן אוכל לעבור אליה) ואפילו יש לזה תמריץ כי היא חולמת על אקסיט באדיבות גוגל. גם לטלסטרה יש יתרון אדיר כי מסיבות הסטוריות היא שולטת בתשתיות (וגם בגלל שהיא גדולה), וזה עדיין לא מונע מחברות אחרות להניח תשתית משלהן בחלק מהמקרים ו/או להתחרות בטלסטרה דרך שירות יותר טוב, מחירים יותר נמוכים וכו' (-> רווח לצרכנים).

MickeyMouse10

New member
נתתי דוגמאות, אבל עזוב יש פה חבורה של חברה שלדבר איתם זה כמו

לדבר עם אוסטרלים, אתה אומר להם משהו והם אומרים אה?\=@!$#% אתה חוזר על זה והם _()^&*$##
שאתה קולט שהם סתומים/שיכורים/מסוממים רק אז נופל לך האסימון שלך תבנה מדינה עם החברה האלה ותגיע לרמה של כורדיסטן - זו הסיבה שאומרים על הארץ הזו המדינה ברת המזל - כי כולם פה סתומים, והראיה הם עדיין קונים בתים ושורפים את עצמם חיים בחובות מטומטמים אמרנו.
למזלי אני לא צריך להתייעץ עם החבורה הנחמדה אחרת מצבי היה בקנטים.

sbandda

New member
תשמע, מיקי, אתה ממש מאוס

כל מי שלא מסכים עם התיאוריות ה-(איך נאמר את זה?)מעניינות שלך, הוא טיפש, מטומטם, סתום או "סתם" אהבל, נכון?
&nbsp
יש אמרה מפורסמת שאני אעשה עליה פראפראזה:
&nbsp
אם אחד אומר לך שאתה הזוי - תתעלם
אם שניים אומרים לך שאתה הזוי - תחשוב שהם חיים בלה-לה-לנד
אם שלושה אומרים לך שאתה הזוי - אולי שווה להסתכל במראה
אם כולם אומרים לך שאתה הזוי - כנראה שיש דברים בגו...

MickeyMouse10

New member
אני מתמוגג מאושר כל פעם שטרולים מתעצבנים...תחזור למערה תעשה

טובה.
&nbsp
מצטער אבל עוד לא נולד הבן זונXXXX שיגרום לי בכלל להתרגש.
&nbsp
ההבדל היחידי בינינו שאתם חיים בבועה תל אביבית שמושתת על שנאה וגועל, וכל השאר חיים את החיים האמיתיים, אז שיהיה בהצלחה חבר/אויב WHATEVER

sbandda

New member
טרולים? הפוסל במומו פוסל...

וטוב לדעת שאני חי בבועה תל אביבית. אתה מחדש לי דברים שאפילו אני לא ידעתי על עצמי. עוד מעט תתחיל גם לקרוא לי סמולאני* עוכר ישראל.
כיוון שאתה יודע עלי בדיוק אפס דברים - אני אמליץ לך שלא לצאת עוד יותר טמבל ולהפסיק כבר עכשיו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
* השגיאה מכוונת

zaske

New member
דוגמה לשיחה בין שני ישראלים

קיבלתי את זה בוואצאפ לא מזמן, שיחה בין שני ישראלים גברים

א: אה? מה המצב?
ב. אהה... וואלה. מה איתך?
א: וואלה. מה קורה?
ב. וואלה
א. טוב יא זין להתראות

לא יודע, אני לא הבנתי מהשיחה הזו יותר מה אה?\=@!$#%
לא יודע באיזה חור אתה גר באוסטרליה ואיך המבטא שלך אחרי כמות השנים שאתה פה, משום מה אותי האוסטרלים מבינים תמיד, אפילו שהם חושבים שאני צרפתי, ואני מסביר להם שאני מקזחסטן, כי אני דובר את שפתו של בוראט.

למעלה