IQ משולב עם שחיטות!!!!!!

hilasapir

New member
IQ משולב עם שחיטות!!!!!!

ידוע כי אינטילגנציה עוברת בתורשה..... כדאי להיות מורה בית ספר לא צריך הרבה אינטילגנציה.... כול החומר הוא מקובע כעיקרון ואף פעם לא מאפשרים לך להסתכל על זה בזוית שונה מה שבספר נכון וככה מקבעים אותך(אני לומדת בבית ספר וזה באמת ככה יש תלמידים החכמים מהמורים) אבל רוב המחוננים שהולכים לפרויקט הם בנים של מורים או של אירגון המורים בעיקר ובעיקר קרובים איכשהוא למחברי המבחן!!!!.... זה נראה לי קצת חשוד אני מסיקה שזה שחיתות מה אתם חושבים????

y o u r ANGEL

New member
אז זהו, שלא!

מה שאת אומרת הוא שכל המורים יודעים מה יש במבחן של פרוייקט המחוננים.. וזה הדבר הכי טיפשי ששמעתי בחיים שלך, זה כמו שתגידי שהמורה שלך לספרות יודעת מה יש בבחינת הבגרות בספרות שתתקיים בחורף.. וזה לא ככה, לא נותנים למורים לדעת מה יש במבחנים האלה.

hilasapir

New member
לא זה לא מה שאמרתי...

כנראה זה לא התוצאות האמיתיות שלהם..... יכול להיות שהם אפילו לא עשו את המבחן כי הם הבנים של האחריים לפרויקט או אם הם מקושרים איך שהוא...... נ.ב המורה של אחותי כתב את מבחן הבגרות שלהם ואמר להם מה היו השאלות יומים לפני המבחן!!!

y o u r ANGEL

New member
בנוגע למורה..

לא יכול להיות שהוא כתב את מבחן הבגרות, בגלל שמורים לא כותבים את מבחני הבגרות.. יכול להיות שהוא מכיר מישהו שכתב והוא זה שאמר לו.. מה שעדיין לא נשמע לי הגיוני. אחרת כבר מזמן היו עושים מזה סיפור כשמגלים שכיתה שלמה קיבלה 100.

y o u r ANGEL

New member
יומיים זה הזמן

שרוב התלמידים לומדים למבחן בגרות.. זה גם הזמן שבדרך כלל יש בין בגרות לבגרות.. וכשאת יודעת בידיוק מה את צריכה ללמוד זה מוריד לך כל כך הרבה חומר שיום אחד הוא כבר יותר מידי זמן, אז יומיים..

PIPER 4 ever

New member
לדעתי,

אם הם לא באמת מחוננים אז אין להם שום יתרון בלהצטרף לתוכנית מחוננים, כי הם לא יעמדו בקצב או כי פשוט הם לא מתאימים לזה... אבל אני לא מאמינה שזה באמת ככה

FireZeroX

New member
ועוד משהו למה שהצודק למעלה אמר...

IQ ממש לא מוכח כעובר בתורשה. ההפך, מנסים להפריך את זה, אבל ברור שלא יציחו, וגם לעולם לא יצליחו להוכיח את זה. לדעתי ולדעתם של הרבה מחוננים, ילדים ומבוגרים ששאלתי, IQ עובר אך ורק|סגדש| מהסביבה. ברור שאם יש לך הורים אינטליגנטים ואתה גודל עם ההורים שלך, שהם חלק מאוד גדול מהסביבה שלך, אז כנראה שתהיה לך אינטליגנציה גבוהה. אם [מצב היפותטי והזוי] הורים שלך 180 IQ כל אחד ואתה נולד, אבל הורים שלך מתים ואתה גדל אצל אנשים מאמצים ממוצעים שהIQ שלהם מסתובב ליד 100, סביר מאוד מאוד להניח שהIQ שלך יהיה גם בסביבות ה100, בקושי עובר את ה120. כמובן שגם האדם עצמו והתכונות שלו מרכיבים את האינטליגנציה, ואלה ממש ממש מגיעים מהסביבה ולא מההורים. בקשר לבתי הספר, גם אני חושב שאצל הרבה בתי ספר החומר באמת מקובע ופשוט "בלי שאלות, מה שבספר נכון", אבל חלק מהמורים בחלק מבתי הספר לא רוצות להשאיר את התלמידים שלהם בוקים ומלמדים אותם *למה*. והמחוננים אצלך, או שלא בדקת טוב או שזה צירוף מקרים חסר פואנטה.

hilasapir

New member
ל-FireZeroX ו

לפי מה שהבנתי ההגדרה של אינטילגנציה זה משהו מו לד זה לא משהו משתנה או ניתן לרכישה עם או היה ככה אז זה היה הגדרה של כמות ידע אבל ההגדרה הנכונה היא כמות של איכות או משהו כזה אי קיו נמדד ביכולת שלך לעשות משהו ואינו קשור כולכ כך לסביבה וסקרים מראים זרוב הילדים להורים מחוננים מחוננים גם הם, אבל עדיין נניח שאתה צודק אז למה דפקה רובם ילדים של מורים?!

FireZeroX

New member
איזה סקרים מראים?!

לפי מה שאני זוכר, הורים של איינשטיין לא היו גאונים מי יודע מה, ואם אני זוכר טוב, הIQ שלהם לא עבר 110. אין לי כוח לבדוק כרגע, אבל אני יכול להגיד שאיינשטיין, למשל, לא ירש את האינטליגנציה שלו בירושה.

ממש, אבל ממש לא נכון.. :)

זה כמו להגיד שילד שהוא 1.80 מטר - להורים ששניהם 1.60, לא ירש את הגובה מהוריו. הרי ברור שהוא ירש אותו מהוריו ! אי קיו, כמו גובה, הוא פוטנציאל שעובר בתורשה כמותית. להורים יש למשל מספר גנים, לדוגמה- לאם: גן שנותן פוטנציאל ל תוספת 40 סנטימ. גן ל 60 סנטימ. ושני גנים ל 30. (או ליותר, אם לא מימשו את הפוטנציאל.. אבל לצורך הבנת העקרון - אין גן אחד שקובע מה יהיה הגובה) אם בהרכב הגנטי יקבל התינוק גן ל60 משני ההורים, ועוד שני גנים של 30, הוא יהיה ללא ספק גבוה מהוריו, אבל אכן ירש את התכונות הללו מהם.

FireZeroX

New member
גובה ואינטליגנציה זה לא אותו דבר...

גובה מוכח כעובר רק בתורשה. גובה אי אפשר לקבל מהסביבה. אינטליגנציה אף פעם לא הוכחה כעוברת רק בתורשה, ולפי דעתי היא עוברת יותר מהסביבה ופחות מהתורשה.

הגובה גם מושפע מהסביבה

הגובה של ילוד לא קבוע כבר בעת יצירת הזיגוטה, רק הפוטנציאל, ככל הנראה. כך שאם בילדותך ונעוריך לא תישן מספיק (הזמן היחיד בו מופרש הורמון הגדילה) ולא תאכל מספיק תרד
, מאוד סביר שלא תגיע למלוא פוטנציאל הגובה שטמון בDNA שלך. יתכן שאותו הדבר נכון לגבי אי קיו. הפוטנציאל קיים בגנים וצריך לטפח אותו = סביבה.

tonx1

New member
לא נכון

אני מכירה מישהו שהגובה שלו הוא 1.95 בערך, וההורים שלו לא עוברים את ה- 1.70. בכלל, גם אח שלו הוא לפחות 1.85, אז לפעצים זה לא קשור.

Deep1

New member
אינטלגנציה

אין הגדרה של אינטלגנציה עדיין, אלא כל מיני כישורים, שלדעתי אין ביניהם הרבה קורלציה. לדעתי, המדד הכי חשוב באינטליגנציה צריך להיות יצירתיות. זה מה שבאמת מפריד בני אדם ממחשב (בניגוד לזיכרון, לוגיקה וכו'). לא נראה לי שיש חסם למידת היצירתיות מלידה.

y o u r ANGEL

New member
נכון ולא נכון..

אינטליגנציה זה דבר שמושפע מהסביבה, אבל יש בו המון מאפינים תורשתיים... ההגדר של האינטליגנציה היא שהיא מה שמבחני האינטליגנציה בודקים (הגדרה מפגרת, אבל נורא קשה להגדיר דבר כזה..) אחד המבחנים העיקריים שבודקים אינטליגנציה הוא וקסלר, מבחן זה מחולק לשתיים. חלק ראשון- לימודי, שם זה שאלות שרוצות לראות מה למדת בחיים, וכמובן שהתוצאה של חלק זה מושפעת מהסביבה לרוב. חלק שני - ביצועי, בחלק זה נותנים לך להרכיב צורות, לסדר 4 תמונות לפי סדר וכל מיני.. חלק זה לא מושפע מהסביבה אלה מהיכולות המולדות שלך..

FireZeroX

New member
מה למדת בחיים זה לא אינטליגנציה...

ומהסביבה אני לא מתכוון שבגיל 30 אתה נכנס לסביבה יותר מפותחת והאינטליגנציה גדלה לה, אלא בגיל הילדות, כשאתה צעיר, אז אתה מקבל מהסביבה.

למעלה