Issued
- עוברים לסיאטל (GC עקב זכייה בהגרלה)
שלום חברים,
שמח לשתף אתכם שלפני יומיים הסטטוס בCEAC השתנה ל Issued (שבוע בדיוק אחרי הריאיון)!!! עכשיו מחכים שהשליח יגיע עם הפספורטים
הגענו ברביעי שעבר לקונסוליה כשעה לפני המועד שנקבע לנו. הריאיון הלך ממש חלק (ואפילו היה כיף). סך הכל חוויה מהנה.
היו 3 שלבים, בשלב הראשון (ריאיון בעברית) הנציג אסף את כל המסמכים שלנו וביקש שנשלם את הfee. בשלב השני, ריאיון בן כ4-5 דקות באנגלית עלינו ועל הכוונות בארה"ב. בשלב השלישי הודעה שהתיק הושלם ונקבל את הויזות תוך שבועיים.
מהלך הריאיון:
בשלב איסוף המסמכים הגענו עם דפדפת אחת ובה ניילונית עבור כל אחד מאיתנו (אני ואשתי). בכל ניילונית היו כל המסמכים של כל אחד עם העתק תואם מוצמד באטב. היה מאוד חשוב לי להיות מסודר וזה השתלם. המראיין סיכם את השלב הזה ב"אין עליכם"
(וללא ספק גרם לי להרגיש בשמיים).
הטיפ הוא פשוט לסדר את כל המסמכים בצורה נוחה שבה תוכלו לגשת לכל מסמך וההעתק שלו בבת אחת (למען האמת עשיתי rearrange לfolders הרבה פעמים לפני הריאיון עד שהחלטתי על תצורה שנראית נוחה
).
בשלב השני, ריאיון קצר באנגלית על המקצוע שלי, על מה אנחנו מתכוונים לעשות בארה"ב, איפה הכרנו, איפה נגור בארה"ב, אם השלמנו שירות צבאי. פחות או יותר זה הכל. הרגיש קצר מאוד. נציג נחמד מאוד, יצא לנו קצת להתבדח על איטיות הקליטה של טביעות האצבע.
השלב השלישי היה אדמיניסטרטיבי לחלוטין, קיבלנו את הבשורה שעלינו להשלים את המעבר לכל המאוחר עד יולי של השנה ועוד כמה הדרכות על קבלת המסמכים ותשלום fees לפני המעבר.
זה הכל! רוב הזמן היה בהמתנה בין ריאיון לריאיון, סך הכל לקח באיזור השעה!
היה תענוג גדול.
לגבי כל התהיות שהיו לפני הריאיון:
- חסכונות(evidence of assets): לא הייתה
שום דרישה לאגורה אחת מעבר למה שהצגנו - $36K. לא ציפיתי שתיהיה דרישה כזו אבל משום מה בהתבסס על מקרה אחד נוצרה אי ודאות לגבי זה. אז אני רוצה להגיד בצורה חד משמעית שלא הציגו בפניי בשום שלב דרישה של 125% כפול 5 שנים. הדרישה הרשמית בכל מקום שבדקתי (והתייעצתי) היא 125% לפי HHS Poverty guidelines. לצערי, חוץ מכאן בכל מקום אחר ששאלתי הסכימו איתי על זה. כרגע, זו הדרישה וכל מי שדואג פשוט שידאג ל125% מה HHS ויהיה בסדר! לא צריך סכומים של $100K ויותר (למיטב ידיעתי לויזה מבוססת זכייה בהגרלה
בלבד).
- לא היה TAL. אני מפתח Web ללא עבר צבאי/ביטחוני.
- היינו בAP בדיוק ליום אחד, לפני שהשתנה מיד לIssued.
- שירתתי רק 4 חודשים בצבא, הבאתי אישור, לא שאלו אף שאלה בנושא הזה.
- לגבי עבודה: שיניתי השבוע סטטוס בלינקדאין ל"מחפש". המיקום שלי הוא ישראל אבל ציינתי שאני gc holder. במהלך שבוע קיבלתי 5 פניות שונות מרחבי ארה"ב (זה סופר מעודד!) למשרות פיתוח מתקדמות יותר מהמשרה הנוכחית שלי. אני ללא ספק מאושר מזה כי לא למצוא עבודה זה תמיד הפחד הכי גדול. ציינתי בניסיון התעסוקתי שלי שהובלתי פיתוחים וכנראה זו הסיבה שמציעים לי כבר משרות senior.
- מגורים: החלטנו להתחיל באיזור סיאטל
מגורים זולים יותר מבSF או NY והיצע המשרות הכי גדול שראיתי אחרי SF ו NY (השוותי ב Indeed). חוץ מזה, נראה שהמקום מתאים לנו באופי (מסקירה קלה שעשינו). בינתיים לא קיבלתי פניות ממשרות באיזור הזה ואני מקווה שזה ישתנה. כמובן שאני מתכוון להיות בין טיסות בקדחתנות בכל רחבי ארצות הברית בחודש הראשון עד שאמצא את המשרה הראשונה. מקווה מאוד שהיא תיהיה באיזור סיאטל כי כבר די התחברנו (מרחוק). קיבלתי את הרושם בפורום (לצערי) שחושבים שאני אידיוט שלא בודק בטיחות של האיזורים שאני הולך לגור בהם. זה ממש לא נכון. כל שכונה שאני רואה אני מיד בודק בטיחות וכד' בareavibes, niche. גם בtrulia יש מפה גדולה עם שכבה המציגה נתוני בטיחות בכל איזור לפי reported crimes מ spotcrime ו crimereports.
זה הכל! תודה למנהלי הפורום אילן ודורון שתמיד עונים בצורה עניינית, תודה לקאלה על שגילתה לנו את סיאטל ועל התשובות המלאות
תודה לכל המגיבים שנתנו ביטחון ומוטיבציה.
בעוד שבועיים נצא למסע המדהים הזה
מצפה להמשיך להיות חלק מהפורום ולתרום בחזרה