Issued
- עוברים לסיאטל (GC עקב זכייה בהגרלה)

DV Selectee

New member
ממליץ להרשם (ראה חוקי הפורום לגבי ניקים זמניים בצד שמאל) + ת

אני הזוכה. גם להפתעתי לא הייתה שום שאלה בנושא השירות הקצר (שירתתי 4 חודשים). ראו את הפטור, שאלו אם השלמתי את השירות הצבאי שלי (קרי לא בשירות פעיל) וזה הכל.

אם לא תרשם בתפוז

ההודעה שלך, יחד עם כל התגובות שלה, יימחקו, ואופי השאלות בכלל לא משנה.
אף אחד לא מכיר אותך. כידוע זה פורום אנונימי.
חבל

DV Selectee

New member
Issued
- עוברים לסיאטל (GC עקב זכייה בהגרלה)

שלום חברים,

שמח לשתף אתכם שלפני יומיים הסטטוס בCEAC השתנה ל Issued (שבוע בדיוק אחרי הריאיון)!!! עכשיו מחכים שהשליח יגיע עם הפספורטים :)

הגענו ברביעי שעבר לקונסוליה כשעה לפני המועד שנקבע לנו. הריאיון הלך ממש חלק (ואפילו היה כיף). סך הכל חוויה מהנה.

היו 3 שלבים, בשלב הראשון (ריאיון בעברית) הנציג אסף את כל המסמכים שלנו וביקש שנשלם את הfee. בשלב השני, ריאיון בן כ4-5 דקות באנגלית עלינו ועל הכוונות בארה"ב. בשלב השלישי הודעה שהתיק הושלם ונקבל את הויזות תוך שבועיים.

מהלך הריאיון:

בשלב איסוף המסמכים הגענו עם דפדפת אחת ובה ניילונית עבור כל אחד מאיתנו (אני ואשתי). בכל ניילונית היו כל המסמכים של כל אחד עם העתק תואם מוצמד באטב. היה מאוד חשוב לי להיות מסודר וזה השתלם. המראיין סיכם את השלב הזה ב"אין עליכם" :) (וללא ספק גרם לי להרגיש בשמיים).

הטיפ הוא פשוט לסדר את כל המסמכים בצורה נוחה שבה תוכלו לגשת לכל מסמך וההעתק שלו בבת אחת (למען האמת עשיתי rearrange לfolders הרבה פעמים לפני הריאיון עד שהחלטתי על תצורה שנראית נוחה
).

בשלב השני, ריאיון קצר באנגלית על המקצוע שלי, על מה אנחנו מתכוונים לעשות בארה"ב, איפה הכרנו, איפה נגור בארה"ב, אם השלמנו שירות צבאי. פחות או יותר זה הכל. הרגיש קצר מאוד. נציג נחמד מאוד, יצא לנו קצת להתבדח על איטיות הקליטה של טביעות האצבע.

השלב השלישי היה אדמיניסטרטיבי לחלוטין, קיבלנו את הבשורה שעלינו להשלים את המעבר לכל המאוחר עד יולי של השנה ועוד כמה הדרכות על קבלת המסמכים ותשלום fees לפני המעבר.

זה הכל! רוב הזמן היה בהמתנה בין ריאיון לריאיון, סך הכל לקח באיזור השעה!
היה תענוג גדול.

לגבי כל התהיות שהיו לפני הריאיון:
- חסכונות(evidence of assets): לא הייתה שום דרישה לאגורה אחת מעבר למה שהצגנו - $36K. לא ציפיתי שתיהיה דרישה כזו אבל משום מה בהתבסס על מקרה אחד נוצרה אי ודאות לגבי זה. אז אני רוצה להגיד בצורה חד משמעית שלא הציגו בפניי בשום שלב דרישה של 125% כפול 5 שנים. הדרישה הרשמית בכל מקום שבדקתי (והתייעצתי) היא 125% לפי HHS Poverty guidelines. לצערי, חוץ מכאן בכל מקום אחר ששאלתי הסכימו איתי על זה. כרגע, זו הדרישה וכל מי שדואג פשוט שידאג ל125% מה HHS ויהיה בסדר! לא צריך סכומים של $100K ויותר (למיטב ידיעתי לויזה מבוססת זכייה בהגרלה בלבד).

- לא היה TAL. אני מפתח Web ללא עבר צבאי/ביטחוני.

- היינו בAP בדיוק ליום אחד, לפני שהשתנה מיד לIssued.

- שירתתי רק 4 חודשים בצבא, הבאתי אישור, לא שאלו אף שאלה בנושא הזה.

- לגבי עבודה: שיניתי השבוע סטטוס בלינקדאין ל"מחפש". המיקום שלי הוא ישראל אבל ציינתי שאני gc holder. במהלך שבוע קיבלתי 5 פניות שונות מרחבי ארה"ב (זה סופר מעודד!) למשרות פיתוח מתקדמות יותר מהמשרה הנוכחית שלי. אני ללא ספק מאושר מזה כי לא למצוא עבודה זה תמיד הפחד הכי גדול. ציינתי בניסיון התעסוקתי שלי שהובלתי פיתוחים וכנראה זו הסיבה שמציעים לי כבר משרות senior.

- מגורים: החלטנו להתחיל באיזור סיאטל :) מגורים זולים יותר מבSF או NY והיצע המשרות הכי גדול שראיתי אחרי SF ו NY (השוותי ב Indeed). חוץ מזה, נראה שהמקום מתאים לנו באופי (מסקירה קלה שעשינו). בינתיים לא קיבלתי פניות ממשרות באיזור הזה ואני מקווה שזה ישתנה. כמובן שאני מתכוון להיות בין טיסות בקדחתנות בכל רחבי ארצות הברית בחודש הראשון עד שאמצא את המשרה הראשונה. מקווה מאוד שהיא תיהיה באיזור סיאטל כי כבר די התחברנו (מרחוק). קיבלתי את הרושם בפורום (לצערי) שחושבים שאני אידיוט שלא בודק בטיחות של האיזורים שאני הולך לגור בהם. זה ממש לא נכון. כל שכונה שאני רואה אני מיד בודק בטיחות וכד' בareavibes, niche. גם בtrulia יש מפה גדולה עם שכבה המציגה נתוני בטיחות בכל איזור לפי reported crimes מ spotcrime ו crimereports.

זה הכל! תודה למנהלי הפורום אילן ודורון שתמיד עונים בצורה עניינית, תודה לקאלה על שגילתה לנו את סיאטל ועל התשובות המלאות :) תודה לכל המגיבים שנתנו ביטחון ומוטיבציה.

בעוד שבועיים נצא למסע המדהים הזה :)
מצפה להמשיך להיות חלק מהפורום ולתרום בחזרה

Alon546

New member
שיהיה הרבה בהצלחה!

מאחל לכם הרבה בהצלחה, מכל הלב...
אני מקווה שהמעבר שלכם יהיה מוצלח וישתלם לכם בסופו של דבר. אני יכול להגיד שאנחנו עברנו לפני כמה חודשים לסיאטל, ואנחנו עדיין בהלם מהמחירים כאן.
ואנחנו יותר מבוגרים מכם, באמצע שנות ה-30 שלנו, ואחרי עשור+ של עבודה בהייטק (שנינו). זה אומר שהגענו לכאן עם הון עצמי שגדול משלכם בסדר גודל, ועם עבודות (שוב, בהייטק) שמחכות לנו, והיה לנו לא קל. האמת שעדיין לא קל.
אני חייב להודות שבמצבכם אני לא חושב היום שהייתי עובר. אולי אם היית שואל אותי לפני שנה הייתי אומר שכן, אבל היום, אחרי שחוויתי על בשרי מה זה אומר, אני חושב שאין סיכוי שהייתי עושה את זה בלי גב כלכלי מאוד חזק (שאין לכם, וזה בסדר, כי אתם זוג צעיר). ההוצאות שלנו היו ועדיין פשוט מטורפות, שכ"ד מטורף, אין קרדיט אז יש דפוזיט גבוה על הבית, כל שטות רפואית זה קודם כל להוציא מהכיס מאות דולרים (וזה עם ביטוח רפואי שנחשב ממש טוב), בסופר הכל משמעותית יקר יותר. פשוט הכל יקר... אני מקווה שאתם מודעים לזה שסיאטל לא זולה בכלל.
אנחנו יכלנו לספוג את זה כי הגענו עם חסכונות רציניים אז יכלנו לעמוד בזה. גם היו לנו עוד סיבות למעבר (משפחה). במקרה שלכם, ולאור החסכונות שלכם והגיל הצעיר (אתה עדיין לא מנכ"ל של חברה והמשכורת תהיה בהתאם, מה גם שאין לך עבודה עדיין. פניות בלינקדאין זה יפה, אבל מכאן ועד הצעה של ממש המרחק גדול), אני באמת מאוד מקווה בשבילכם שלא תמצאו את עצמכם חוזרים לארץ עוד שנה אחרי ששרפתם את כל (מעט) הכסף שהיה לכם...
אני גם לא חושב שמישהו חושב שאתה אידיוט, פשוט קצת צעיר ואימפולסיבי ולא סגור על עצמו, וזו הסיבה שאני קצת דואג לכם. בשבוע שעבר דיברת על ניו יורק, פתאום עכשיו זה הפך להיות סיאטל - בצד השני של המדינה, ועוד מדינה שאתה לא מכיר ולא חיית בה מעולם ותכלס לא מכיר בה כלום (עם כמה שנראה לך שכן). כשעברתי מתל אביב לרמת גן השקעתי בזה יותר מחשבה...
בכל אופן, מקווה שאני סתם פסימי ובאמת מאחל לכם הרבה הצלחה ומקווה שיהיה לכם טוב.

Johns84

New member
מצד אחד אתה צודק

שהבחור לא סגור על עצמו, ומתלהב שהציעו לו משרות סיניור.
&nbsp
מצד שני, יש לו ניסיון בטק. כמה שסיאטל יקרה, היא לא מתקרבת להגזמות בפריסקו, והוא מגיע עם החצי השני שלו.
&nbsp
כמה שזה הולך להיות קשה (ואין לו מושג אפילו עד כמה) הסיכויים לטובתו. השוק חם, הם יכולים להתכלב קצת, לוותר על חדר כושר ומסעדות ולהצליח.
&nbsp
הסכום שיש להם זה כלום, אבל לערכתי מספיק בכדי לשמור על הראש מעל המים עד שימצאו עבודה.
&nbsp
אחרים במצבם הגיעו לערים יקרות יותר עם 0 ניסיון, ואחרי ארבע חודשים קשים, מתחילים לפתוח מבערים בכיוון הנכון.
&nbsp
וזה שעד לפני שבוע הוא היה בטוח שניו יורק היא הקריפטונייט שלו, וכעת סיאטל תהיה היעד, זה הזוי, אבל זאת גם בחירה הגיונית, כך שתהליך קבלת ההחלטות אמנם פזיז, אבל עדיין הגיוני.
&nbsp
שיהיה בהצלחה ושיקח מטרייה ;)
&nbsp
*אגב, יש איזו נטייה בפורום להגזים עם הפחדות שקשה להסתדר ובגדול הגישה היא "אוי ויי, אתה לא יודע כמה ארה"ב יקרה".
&nbsp
לטעמי יש מקום להוריד מעט את מפלס הלחץ. כן, יקר פה, אבל מי שבאמת מעוניין להצליח, יתנהג כמו טיל מונחה מטרה עד שישיג את השאיפות שבחר לעצמו.
&nbsp
שבת שלום :)

הוא לא אמר

שארה"ב יקרה, הוא אמר ובצדק שסיאטל יקרה.
יש מקומות זולים בהרבה, והציעו לו פה כמה בשרשורים קודמים.

lexus34

New member
יש פתגם של אינשטיין

"רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק, מגלה עד כמה רחוק הוא יכול להגיע"
.אם הבחור לא ינסה הוא גם לא ידע :)

DV Selectee

New member
עוד מהציטוטים האהובים עליי

(ד"א ציטוטים של אינשטיין תמיד אהובים עליי)

מפי Napoleon Hill (Think and grow rich) -

"The leaders in every walk of life decide quickly, and firmly"

"People who fail reach decisions very slowly"

קיבלנו החלטה לעבור לארה"ב במרץ. זה יקרה. חשבתי על ניו יורק בהתחלה ומהר מאוד הבנתי שסיאטל זולה יותר עם היצע משרות גדול ושוק חם.
את הכסף הזה חסכנו בשביל המעבר. אמשיך לעדכן

KallaGLP

New member
אני חושבת שהבחירה בסיאטל מאוד הגיונית

בשל הכיוון המקצועי של הבחור. מצד אחד יש בה המון הצע דווקא בתחום שלו ומצד שני זה עדיין הרבה פחות יקר משני המקומות האחרים שיש בהם הצע דומה: ניו יורק ועמק הסיליקון. ואם הוא ימצא עבודה הוא גם יקבל יותר נטו כי אין סטייט טאקס. למען האמת, לו אני במקומו ועם כל הידע שיש לי כיום - גם הייתי בוחרת בסיאטל. לא ממש יעזור לו להגיע למקום זול יותר אם לא יצליח למצוא בו עבודה במקצוע תוך פרק זמן סביר.

DV Selectee

New member
אוסיף ואומר

שאחת החברות שאיתה אני משתף פעולה כיום הממוקמת בהרצליה פיתוח (כ50 עובדים - חברה המכשירה צוותי פיתוח שלמים בחברות כמו philips, moovit, verint ועוד) מתחילה לבסס מעמד בארה"ב בשנה האחרונה והם בחרו בסיאטל (הCTO עבר לשם). אז זה מחזק את זה שיש הייפ סביב סיאטל. בשילוב עם מחירי מחייה השווים כמעט לחצי מNY/SF. ככל שנתרחק מסיאטל (ע"ח הקומיוט) ונחפש במקומות שהצעת (כמו Issaquah), המחירים יהיו אפילו הרבה יותר טובים.

DV Selectee

New member
חדר כושר?! מי חושב על זה בכלל?

פירוט האשראי שלי בארץ כולל קניות בסופר ולפעמים ברגר קינג, חשבון טלפון וביטוח בריאות (ובשנה האחרונה גם רב קו).
מעבר לזה אני משלם שכירות על הדירה (שגם היא מינימלית לחלוטין).

זה אורח החיים שלי בארץ ואני מאוד מרוצה ממנו. לא סתם חסכנו 70% מההכנסה שלנו בכל חודש.

לא יודע מאיפה הבאתם מכון כושר ומסעדות. מי בכלל חושב על זה?! אם זה נקרא להתכלב אז אני באמת לא יודע איזה אורח חיים אנשים חיים. אני לא כזה.

Alon546

New member
רק רוצה להעיר לגבי

"אחרים במצבם הגיעו לערים יקרות יותר עם 0 ניסיון, ואחרי ארבע חודשים קשים, מתחילים לפתוח מבערים בכיוון הנכון."

כן, גם יש כאלה שהגיעו עם $0 בכיס, ותוך שנתיים נהיו מיליונרים. ממש התגשמות ה-American dream. האם זה מייצג? כמובן שלא.
הבעיה עם כל הסיפורים היפים, היא שאתה שומע רק על סיפורי ההצלחה, שהם 1 ל, ולא על כל עשרות האלפים (או יותר) שניסו לעשות את זה ונכשלו בגדול, איבדו את המעט שאין להם וחזרו למדינה שלהם עם הזנב בין הרגליים.

כאן מדובר על בחור צעיר (מאוד...), ללא תואר אקדמאי, עם ניסיון של שנים ספורות (3-4 אם אני זוכר נכון, וגם לא לגמרי ברור לי מה טיב הניסיון כשהוא הגיע לעבודה ראשונה ללא תואר. בדר"כ משרות שמאפשרות את זה הן לא ממש משרות פיתוח נחשקות...), שעובר לגור באחת הערים היקרות. נכון, סיטאל היא לא מנהטן, אבל גם בכלל לא זולה.
למיטב זכרוני, הוא לא הזכיר בשום מקום במה אשתו עוסקת, אז אני מניח שאין לה איזה מקצוע הייטקי נחשק, או משהו שיכול לעזור לה בארה"ב (שזה בסדר גמור, לא כולם יכולים או צריכים לעבוד בהייטק, פשוט זה קצת מסבך את העניינים).
ואם זה לא מספיק, אז יש להם סכום כסף די נמוך, שיגמר תוך כלום זמן כי אין להם הכנסה כרגע (אין לו עבודה שמחכה לו), והם צריכים לגור איפשהו ולאכול משהו בזמן הזה.

זה יפה שאין להם ילדים, וזה אולי משחק לטובתם, אבל כל השאר בעיניי משחק ממש לרעתם... ואני אומר את זה כמי שעבר בעצמו לסיאטל בשנה האחרונה, עם לא מעט כסף זמין, עם עבודה מחכה לשנינו, ועם משפחה שתומכת ועוזרת (אמנם לא כלכלית, אבל בדברים אחרים).
אז אני לא הכי אופטימי כאן...

בכל אופן, הוא באמת נשמע כמו ילד חמוד (בלי ציניות), ואני מאחל להם הרבה הצלחה ומקווה שיהיה להם טוב!

למעלה