Issued
- עוברים לסיאטל (GC עקב זכייה בהגרלה)

KallaGLP

New member
תראה, כבר יש לו גרין קארד והוא נחוש לנסוע.

אין טעם כרגע להגיד לו להישאר בבית, לא בשביל זה הוא הוציא גרין קארד. הכל עניין של סיכויים מול סיכונים. הוא גם רוצה לחפש עבודה במקצוע שבו הוא עוסק ויש לו כבר ניסיון כלשהו. בניו יורק ובעמק הסיליקון יש אותו סדר גודל הצע אך מחירים גבוהים. במקומות אחרים יותר זול, אך יש גם הרבה פחות הצע של עבודות בתחומו ולכן רוב הסיכויים שיקח לו עוד הרבה יותר זמן למצוא עבודה, אם בכלל, ובינתיים הכסף ייגמר, גם אם בקצב קצת יותר איטי. אז לדעתי סיאטל מציעה פשרה טובה מבחינת יחס בין הצע עבודות (בתחום שלו ולא רק) לעלות המחיה. נכון, אולי הוא לא ימצא עבודה כמתכנת בכיר, אלא באיזו משרה זוטרה עם שכר נמוך יחסית ולאט לאט יתקדם. אם הוא מוכשר בהחלט יש לו סיכוי. הם זוג שמוכן לחיות בצמצום ולכן הוא לא חייב שכר גבוה כמו בעל משפחה. הוא יכול לחיות בדירה קטנה של חדר שינה אחד באזור ללא בתי ספר טובים ובבניין לא הכי טוב ולשלם כ-1,500 לחודש. אילו יחידת הדיור שאנחנו משכירים עכשיו, למשל, הייתה פנויה - הייתי אפילו מציעה לו אותה במחיר אף נמוך יותר מזה וזו יחידה במקום ממש נחשב, והיא אפילו מרוהטת לגמרי. אני בטוחה שאפשר למצוא פה עוד מי שמשכיר כאלה. וגם אשתו יכולה לעבוד בשירותים או במכירות - האזור פה מתפתח במהירות ויש ביקוש מטורף לעובדים בתחומים שונים - ממטפלים לילדים ומשגיחים על חיות מחמד וכלה במוכרים בחנות. בסייפוויי שלנו, למשל, יש כל הזמן מודעות שדרושים עובדים, וכך גם באתר השכונתי. ברור שזה שכר מינימום או קצת מעל, אבל אם זה בתוספת לשכר שלו, עבור זוג בלי ילדים שחי בצמצום - יש להם סיכוי. אנשים רבים חיים ככה. אלה ממש לא החיים שהייתי חולמת עליהם במצבי כיום, אבל הם עוד צעירים והכל עוד לפניהם ואין להם התחייבויות פרט לעצמם. וכנראה שגם שום דבר לא מחכה להם בארץ כי הבחור כבר התפטר מעבודתו.

DV Selectee

New member
תודה על הכוונות הטובות קאלה!

למען האמת כרגע מנסים בעבודה להשיג הסכם שאוכל לעבוד מארה"ב במשך החודשים הראשונים (לפי השכר בארה"ב). זה בינתיים דיבורים באוויר אבל זה ללא ספק אופציה מעניינת.
לא רוצה להעיד על עצמי. אומנם אין לי השכלה פורמלית אבל התקדמתי בצורה יוצאת דופן במקום העבודה שלי בטווח זמן קצר. אני עובד בחברה אמריקאית (ישראלית לשעבר) בשווי של כמה מיליארדי שקלים (זה לא אפל אבל זה גם לא "משרה לא נחשקת").
השגתי את המקום שלי בצוות באמצעות עבודה קשה ועכשיו הגיע הזמן להמשיך וליצור ולהתקדם גם בארה"ב

בכל מקרה, אמשיך לעדכן במסע. תודה על האיחולים!

KallaGLP

New member
אפשר להתנחם בזה שזה בכל זאת רחוק מלהיות

עמק הסיליקון או ניו יורק. כשעברנו לפה מקליפורניה הרגשנו הקלה עצומה, הכל נראה לנו כל כך זול פתאום, אף על פי שידענו שאובייקטיבית זה ממש ממש לא. ועדיין הכל יחסי, ולדעתי זה המקום הזול ביותר שהם יכולים להגיע אליו שעדיין יהיה בו מספיק הצע של עבודה בתחום המקצועי של הבחור וגם לא יהיה סטייט טאקס.

Johns84

New member
בעקבות התגובה שלך, קראתי על מיסים

והבנתי שבווישינגטון אין מס לתאגידים. אז למה בעצם כל התאגידים לא מתמקמים בסטייטים ללא מס?

KallaGLP

New member
אתה יודע שבלס וגאס יושב לו בשקט איזה מישהו שכבר הקים

קרוב ל-15,000 חברות. האיש הזה הוא לא במקרה רואה חשבון שעובד באחד ממשרדי רו"ח המפורסמים בארה"ב. אתה, כמובן, יכול לנחש שיום למחרת הוא כבר לא היה רשום כבעלים של החברות האלה ברישום הפנימי של החברה, ושהבעלות באורח פלא הועברה לאנשים שרובם הגדול בכלל אינם תושבי נבדה. אבל מה, שמו כבר הונצח לעד כבעלים ב-state records. אחת הסיבות שאנשים רוצים להקים חברה דווקא בנבדה או בוויומינג, מעבר לעניין המס, הוא ששם יש את חוקי השמירה על הפרטיות והגנה על הנכסים מהידידותיים ביותר לבעלי חברות.

DV Selectee

New member
תודה קאלה!

הנקודה שלך היא מדוייקת ומעוגנת בהמון הוכחות מרחבי הרשת (אולי חושבים שלקח לי שבועיים להחליט אבל השקעתי עשרות שעות לבדוק את זה, לא חושב שצריך לקחת לי חודשים).

iris mom of two

New member
בהצלחה!

רק עיצה אחת.
&nbsp
אתם צעירים, ללא ילדים! תהנו מההרפתקאה. אל תפחדו לעשות טעויות. בנגוד לכל מי שכותב פה, אני זוכרת איך זה היה להיות בת 20 וקצת וללא כסף. 36K לגילכם ומצבכם המשפחתי זה לא מעט, בתנאי שתהיו מוכנים לצבור חוויות ולא נכסים בהתחלה.
&nbsp
וחוויות הכוונה להתכלב, לאכול פיצה על הרצפה, כי אין שולחן אוכל. לצחוק הרבה על המצב וליצור חברויות עם אנשים כמוכם ועזרה הדדית.

DV Selectee

New member
איזה תגובה כיפית!

תודה רבה לך איריס! נהנתי לקרוא את התגובה שלך והיא עשתה לי באמת טוב על הלב והעלתה חיוך!

אמשיך לעדכן במסע ולעזור בחזרה!

למעלה