JLAvengers

Scum Bunny

New member
אני? לגרש? אני?!

חס וחלילה, גברת גלנדון. כל מה שרציתי להגיד, ואני מודה שאני נוטה להסחף וכבר קשה להבין את זה מבין השורות, זה זה: (מוכן? הנה זה בא) על כל נושא שיעלה פה יגיב מי שרוצה, אם זה מעניין אותו, ולא יגיב אם אין לו מה להגיד. אם לא מגיבים לך על משהו- קורה. אל תהפוך את זה לסוגיה עקרונית של אמנות ואופקים. כל אחד אוהב מה שהוא אוהב, וזהו. יש? יש. סבבה. בקשר לאירוע בחיפה- על גופתך המתה. אני לא הולך לארועים. אני שביר.

הרר.. פרר.. גרר.. (כיוון טורים)

יש לי תחושה שהדיון שאתה מנסה לפתח פה לא יקרה, לפחות לא בלי שפיכות דמים, ולמרות שאני נהנית מהצד לראות את זה קורה מישהו צריך לרדת מהסחרחרה. אתה מחפש לערער פה את מה שאנשים מקבלים כמושג קומיקס, אבל זו סמנטיקה בלבד וויכוחים סמנטיים יכולים להמשך לנצח. מה שנראה לי זה שרוב האנשים פה אוהבים את הז'אנר הקלאסי, לאו דווקא גיבורי-על בטייטס מבריק, ואין לזלזל בז'אנר בטוענה שזה שטחי וצורני בלבד כי זו טענה שטחית לכשעצמה ומזלזלת. לך יש סגנון אוונגארדי שמושך אנשים באותה מידה שדוחה אותם, ופה כנראה יש כבר חבורה שדי סגורה על מה שהיא אוהבת או לא, ואני לא סופרת את עצמי כי אני קצת אאוטסיידרית, במובן שבחיים לא פתחתי מגזין אקסמן. מקסימום הייתי קוראת את קלבין & הובס מאחורי הג'רוזלם פוסט של בוקר יום ראשון (עד גיל מאוחר אני מוכרחה להודות). זה מזכיר לי אגב את הסיבה שהפסקתי לנהל את הפורום הזה ממש(!) כשתפוז הייתה בחיתוליה, בדיוק בגלל שלא הייתה לי כ"כ שפה משותפת עם החבר'ה בפורום בגלל שניסיתי למשוך את הכיוון לקומיקס אלטרנטיבי כשהשפה המדוברת הייתה סופר הירוס. זה מה העם בחר..

glendon

New member
בילי איזו התרגשות

אני ממש מופתע ממך. בחיים לא אמרתי שמדובר בז'אנר רדוד או שטחי, זאת אמירה שארנב הכניס לי לפה! בכלל, תמיד יימצא מישהו שיהיה נחוש לריב איתי ותמיד באיזשהו שלב זה יקרה שהוא ינסה לדבר במקומי. צר לי. אם הייתי חושב שרדוד פה לא הייתי נכנס, ואני ממש לא אכפת לי מחבורות סגורות כי ביננו: יש אנשים (אני אפילו מכיר כמה, הי הוברט!) שקוראים את הפורום הזה אבל לא מגיבים בו ועצם קיום הדיון רק תורם לי להם ולכולם בעצם. ובכלל זה אחד הדיונים היותר סוחפים שקראתי פה מאז ומעולם, עוד ממתי שנכנסתי לפה אבל לא הגבתי. אז ממש לא משנה לי מי המקובלים פה וכל זה. שלא לדבר שלמרות ההכפשות, דווקא קיבלתי פה תגובות מעניינות על יומני המוקטעה, ואם רק חצי בנאדם יגיב לי אז סבבה. תראי, פעם ככשהייתי בביתספר אז היה העניין הזה של מסיבות סגורות והטלת חרם וכולם פחדו מזה. היום אני אב גאה בעל משפחה נשוי לאיזבלה הצדיקה הגאונה, אז גיליתי שהרבה יותר פשוט לי לדבר על מה שמעניין אותי ועל העקרונות שלי גם אם זה יוציא לאנשים עשן מהאזניים. עכשיו - למה בעצם? כי איזבלה ואני עמודי תווך של סצינה שלמה שמתרחשת בארץ ללא השתתפותם של מרבית חברי פורום זה למעט גולסט וכולי תקווה שכעת גם אמבלם - אתה צייר מצויין אחי למרות שאני מפחד ממך קצת - בעניין, אם כי הוא די התבדל בפסטיבל הקומיקס. סך הכל, לא נראית לי ההפרדה. אין בארץ הרבה ציירים, אולי בעתיד באמת יהיה טעם לדבר על התפצלויות,אבל כשזה יקרה ... טוב נו כבר אמרתי שאני לא קרוע על מדע בדיוני. אז יש לי חזון ודרך ומי שרוצה - שיפנים את מה שיש לי להגיד. כולנו חברים טרה לה לה לילה טוב וחלומות פז ונישוקים

מה זה פה? בצפר יסודי?

מקובלים? יש בפורום הזה "מקובלים"? האם זה אומר שבתור מנהל הפורום אני מלכת הכיתה? הכוסית שכולם מתחנפים אליה כי היא בת שתים עשרה וכבר מתחיל לנבוט לה הציצי? בקיצור, כולם פה שווים. אף אחד לא מגרש אותך מפה. כולם מוזמנים לדבר על מה שבא להם. רק מה, שבבקשה תשים לב שהשרשור הזה במקור היה על JLAVENGERS ואתה חטפת אותו למטרותיך הנילוחות. אשמדאי! אני מניח שבאמת אתה ובאני לא רואים באותה עין. מזל טוב! AGREE TO DISAGREE. לילה טוב.

glendon

New member
אני בטוח שJLAvengers

היו שמחים על התפנית המפתיעה באשכול אם היה להם פנאי לעלעל בו, אבל גיבורים אין להם הרבה זמן פנוי. מה - אני השטן? אני בכלל פיה קופצנית!!! גלנדון "הפיה הקופצנית" שין

אחלה בחלה

ברור שביקשתי להפסיק שרשורים. זו הגישה המנומסת. הרבה מנהלים היו פשוט מוחקים לגמרי, אבל אני לא אוהב לעשות את זה. לדעתי תורה-מן דווקא מאוד קשור לקומיקס כי מדובר ב...קומיקס. בין אם השרשור דפוק או לא זה לא שיקול אצלי. אני באמת לא יודע מה אתה מנסה להגיד. שאני לא נותן לגולשים פרספקטיבה רחבה מספיק? שאני מעודד תפיסה מאד דוגמטית על איך קומיקס צריך להתבצע? באמת... תרד מהעץ בבקשה (אין לי מושג מה זה אומר, אבל זה נשמע מתאים לומר בנסיבות).

glendon

New member
ברגמן ייתכן שאתה צודק

איש הקשר שלי בראשון לציון אמר לי שהגזמתי כשירדתי עליך, ואכן נראה לי שהוא ואתה צודקים. מה שעיצבן אותי בת'כלס זה הטון הפיקודי שנקטת בשירשור המעיים של המגזין (אני קובע וכו' וכו') שהזכיר לי מין הסתם את אותו מ"כ נתעב שדרך על גבי בזמן שעשיתי כפיפות ידיים ביום הראשון של טירונות תותחנים. שלושה ימים אחר כך תפסתי דלקת ריאות מאסיבית והעברתי את הטירונות בצורה סימפטית יותר (עיצוב שלטים). אל תשכח לבקש מהדיילת את בקבוקוני הויסקי הקטנים

תפקידי להיות מפקד

אני מודה שבאמת נשמעתי קצת POWERMAD אבל הייתי צריך להשליט סדר. אני מצטער על מה שאותו מ"כ נתעב עשה לך ואני מבטיח לך שאם הוא ינסה לכתוב בפורום אני אמחוק לו את ההודעות ואגרש אותו. זה יראה לו מה זה!!!

dorimani

New member
רק רציתי לומר ש...

חבל מאוד שהשרשור הזה נקטע והופסק. לא יודע אם זה רק אני, אבל זה אחד הדיונים היותר טובים שקראתי בזמן האחרון בנוגע לקומיקס בכלליות, וקומיקס ישראלי בפרט. יודעים מה, נראה לי שאפילו גלנדון אמר את זה ממש בכמה הודעות מעליי. לאחר קריאת הדיון הזה אני חייב לומר לגלנדון שאני מעריך אותו עד עמקי נשמתי. סוף סוף מישהו היווה לי דוגמה מושלמת לאדם של עקרונות. ולסקאם באני, בבאני אקסטרים אני מאוד אוהב את סגנון הציור והסיפור, אבל חסרה בו נשמה, או אולי נקרא לזה... אהבה, שלדעתי ניתן למצוא בקומיקסים של גלנדון ואיזבלה. קומיקס זה ממש כמו החומוס של צבר: עושים באהבה, או לא עושים בכלל. ושלא תחשוב שאני אומר שאתה לא אוהב את הקומיקס שלך (באני אקסטרים), להיפך- אני בטוח שאתה משקיע בו, אבל משהו בקומיקס שלך עצמו חסר לי וזו דעתי האישית בלבד. בקיצור, היה אחלה דיון. אם היה מנהל אתר של דיוני קומיקס, הדיון הזה בהחלט היה נכנס אליו. שנה טובה לכולם!

Scum Bunny

New member
אני עדיין לא מבין מה פה הוויכוח

עם כל העקרונות וההצהרות על מה קומיקס ישראלי צריך או לא צריך להיות, כל הדיון הזה התחיל בזה שמר גלנדון הנכבד פתח פתיל על אתרו החדש, קיבל כמה תגובות, ואז הגיב ומחה שלא מספיק מתעניינים בו ושהגיע הזמן שכולנו נרחיב אופקים ונעריך קומיקסים כמו שלו ולא רק סופר גיבורים וכאלה. עכשיו, מה שאני ניסיתי להגיד, ונראה שכל מעריצי גלנדון לדורותיהם מתעקשים להחמיץ, זה שמי שמתעניין בזה הגיב, ומי שלא מתעניין בזה אין לגלנדון או לאף אחד אחר זכות לדרוש ממנו להתעניין או להגיב. כשנפתח כאן דיון על JLA אני לא הגבתי גם בו, כי גם סופר גיבורים לא מדברים אלי, ואף אחד לא מחה שלא מספיק אנשים מתעניינים בסופר גיבורים ושזה הלחם והחמאה של הפורום אז למה אנחנו לא משתתפים. כשאני פתחתי פתיל על זה שעדכנתי את באני אקסטרים קיבלתי תגובות מאפילו פחות אנשים מהכמות שהגיבה לגלנדון, ובכל זאת לא ראיתם אותי עולה על בריקדות ודורש יותר עניין בקומיקסי רשת כי הגיע זמן להרחיב אופקים וקומיקס זה לא רק על נייר. נכון? זה הכל. אני לא אומר שהקומיקס של גלנדון הוא טוב או רע, או איך קומיקס צריך או לא צריך להיות. אני בסך הכל אומר שאני ואולי עד כמה אנשים כאן לא מוצאים שזה מדבר אלינו, ולכן אנחנו אולי מעדיפים לא להשתתף בדיונים על זה. גלנדון יכול בהחלט להסתפק בכל האנשים בפורום שכן מתעניינים במה שהוא עושה (והפתיל הזה מוכיח ללא ספק שיש לא מעט כאלה) בלי להטיף מוסר למי שבמקרה מעדיף דברים אחרים.

למעלה