Johnny Cash - The Complete Columbia

ozitex

New member
Johnny Cash - The Complete Columbia

קופסת 63 אלבומים, של ג'וני קאש, נראית לי שווה לחובבי הז'אנר

רק ל- 24 השעות הקרובות בפופמרקט.

Barmelai

New member
מי שהוציא 63 אלבומים

זכאי להיות ז'אנר בפני עצמו. חובבי הזאנר, תבלו. אני בקאש, יותר סלקטיבי.

63 אלבומים

ללא אמריקן רקורדינגס אחד... מה שווה? בקולומביה הוא הקליט אלבומים מצויינים, אבל אין מה להשוות לדעתי.

Jflyaway

New member
כל אחד והקטע שלו....

מבקר המוסיקה סטפן ת'ומס ארלוויין מ ALLMUSIC רואה את זה ככה בביקורת שלו על הקופסא של ההקלטות של קולומבייה:

he always sounded like himself: clear, strong, and authoritative, he cut a near mythic figure yet remained grounded by his humor, sentiment, and ragged human spirit. All these contradictions and complications were smoothed over on his sober, sepia-toned American recordings, the '90s comeback that celebrated his gravity at the expense of subtlety, but they're vividly alive on this sprawling set

ואני רואה את זה בדיוק כמהו.
בכל מקרה ההקלטות של ה"אמריקן רקורדינגז" היו הגשר שאיפשר לצעירים של האינדי-רוק לנגוע בקסם של קאש גם אם בתקופה הזו הוא כבר פחות "מעוגל" ודי חסר הומור, אבל הילדודס יכלו סוף סוף לנגוע בו מבלי "להתלכלך" בקאנטרי-אנד-ווסטרן, .... וגם זה משהו. ושיהיה ברור אני מאוד אוהב את ההקלטות האלו
אבל עדיין אני אישית מעדיף מן הסתם ( ו ב ג ד ו ל ) את החומר המוקדם, שחלקו הוקלט ב SUN וחלקו באולפנים המושקעים של קולומבייה, ואייכשהו יש בהם בכולם את כל האלמנטים של האישיות המורכבתשל האמן הזה. והמורכבות האנושית הזו היא לטעמי חלק מהגדולה של המוצר המוסיקלי. ואגב....לפחות עד 1966 היה גם את הסאונד המדהים הזה שאי אפשר בכלל לשחזר.
בעיקר אני אוהב את HYMNS BY JOHNNY CASH, SONGS OF OUR SOIL, את RIDE THIS TRAIN עם הקונספט המדהים שלו, את ORANGE BLOSSOM SPECIAL ואת I WALK THE LINE

מסכים

קאש של התקופה ההיא שונה ומגוון בהרבה מקאש של אמריקן. הבעיה היא שאני מאוד אוהב קאנטרי, אבל פחות מתחבר לקאש של השנים האלה. הוא טוב ללא ספק, אבל משהו שם לא התחבר לי לגמרי.

Jflyaway

New member
,ת'יאו אני מבין את זה לגמרי

מהסיבה הפשוטה שאני אישית נידלקתי על קאש המוקדם רק אחרי גיל 40. לקח לי המון זמן להתחבר לזה. וכשזה קרה - זה קרה בגדול. זה הפך להיות מסתם משהו למוסיקה מרגשת.

LadyG

New member
Too much for me

מרשים מאד אבל בא לי על ה- Million Dollar Quartet
יום ההקלטות המפורסם בסוף 1956 באולפני SUN . ג'רי לי לואיס, קארל פרקינס, אלביס המלך וג'וני קש. זה ג'אם סאשן וזה בדיוק מה שאני רוצה לשמוע עכשיו

Jflyaway

New member
אגב נורית, מה שהכי מרשים שם

זה המחיר ! ממוצע 12.9 דולר לכל אלבום וזה כולל משלוח לישראל (!!)
אני עדיין שוקל קנייה אלא ש....:
1) יש לי המון אלבומים שלו, ואת רובם גם ברימאסטר
2) יש שם ב 63 אלבומים בערך עשרים אלבומים ממש לא מדהימים שאשכרה אין לי מה לעשות איתם....
ועדיין - זו העיסקה הטובה שניתקלתי בשנים האחרונות

LadyG

New member
במחשבה שנייה ואחרי שבחנתי

היטב את תוכן הקופסא אני לגמרי בעניין ושוקלת ברצינות את קנייתה.

noamrap

New member
לאור הגזירות הכלכליות...

אני הורדתי את כל הקופסה הזו בלחיצה אחת של טורנט. כל הקופסה באיכות נהדרת... ושמתי את כולם (!!!) על שתי מדיות דיוידי.
יואל ונורית - אני יכול לשער שכשתקנו את הקופסה - היא תשכב לה בצד הרבה קופסאות אחרות אחרי שאולי תאזינו ממנה לאיזה חמישה דיסקים. בייחוד שיש שם לא מעט אלבומים קצרים מבחינת זמן. ככה שמתי לי את כל האלבומים על דיוידי ואני יכול לשמוע אותם ברצף אינסופי ללא צורך לקום בכל פעם אל המערכת.

בימינו - לא חבל על הכסף כשיש אפשרות הורדה ?

LadyG

New member
זו בהחלט אופציה ראויה

אבל קשה לי מאד להחליף לגמרי את הדבר "האמיתי".

לכל אחד יש את נקודות החולשה שלו ואצלי זה בא לידי ביטוי בתקליטים, דיסקים, בוקסות למיניהן וספרים.

noamrap

New member
הדבר האמיתי זה התקליטים האמיתיים

הדיסקים אינם הדבר האמיתי בגלל שהם פשוט מכילים קבצים דיגיטליים שאפשר להוריד באותה איכות היישר מהרשת.
מה גם שהיום ההורדות מגיעות ברובן עם סריקות יפות של החוברת המצורפת.
היום אני כבר ללא אוסף דיסקים מטורף (אם כי כל המוסיקה שהייתה לי שמורה היטב אצלי על גבי מדיות דיוידי). אני מרגיש נקי מקופסאות דיסקים ו- BOX SETS ועם הכסף הזה אני יכול לקנות דברים אחרים שלא ניתנים להורדה...

הדבר האמיתי שקורה אצל אספני הדיסקים הוא שהם קונים ובקושי פותחים את הקופסאות שלהם. כל הקופסאות שהיו לי בבית - לא פתחתי כמעט מעולם כדי להקשיב להן. עכשיו כשהכל נמצא אצלי שמור בתיקיות - זה פי אלף יותר נגיש ונוח.

LadyG

New member
אוסף הדיסקים

הצנוע שלי הוא אמיתי לגמרי ויש לו מקום חשוב בחיי כי הוא מלווה אותי המון שנים והוא חלק ממי שאני .

כנראה שלא נסכים בנקודה זו..זה בסדר לא להסכים...נכון?

noamrap

New member
ברור שמותר לא להסכים..

בשבילי אוסף הדיסקים שלי היה כל השנים ה-דבר שהשתעבדתי לו יומם וליל... כל הזמן עסקתי בלקנות ולקטלג ולסדר.. וכל פעם כששאלתי את עצמי מה אשמע עכשיו - עמדתי מול האוסף שלי, בהיתי בו ובסוף לקחתי (כמו כמעט תמיד) את האייפון שלי וחיברתי למערכת הסטריאו עם אפליקציית רדיו טובה. והנה, כשמכרתי את כולו (במחירים די נמוכים יש לציין - אבל זה ממש לפני השלב הבא של פשוט לזרוק את האוסף למזבלה כי אףאחד לא קונה היום דיסקים...) - עברתי סוג של ניקיון פנימי שגם מאפשר לי לקנות דברים אחרים וגם מוריד ממני את עול האוסף הזה שהיה לי. והמוסיקה ? נשארה לי בדיוק באותה הכמות והאיכות....

LadyG

New member
נקיון פנימי זה חשוב

לוותר על ישן ומוכר, שכבר לא משרת אותך זו תכונה טובה.

אני לא משועבדת לווינילים ולדיסקים שלי . כנראה שמי שיזרוק אותם למזבלה הקרובה יהיו הילדים שלי ביום מן הימים, שכבר לא אהייה כאן.

Barmelai

New member
הגיון vs פטיש

קנייה של "הדבר האמיתי" היא לא צריכה רציונלית. גם "הדבר האמיתי" הוא מושג נזיל ומשתנה. בשביל הילדים שלי דיסקים הם הדבר האמיתי. בשבילי, רק ויניל זכאי לתואר. הכל תלוי באסוציאציות שנקשרות למוצר ובעיקר, על מה גדלנו.
ביום שהחלטתי להפסיק לקנות דיסקים וידעתי שהמעמדים בסלון לא יתרבו וממגורות סודיות לא יתמלאו, חשתי הקלה אדירה. כאילו מדף שלם ירד לי מהלב. זה היה סמוך לזמן שקצת אחרת נסגרה. תור הדיסק בא וחלף ולא השאיר אצלי משקעים נוסטלגים. לויניל יש לי הרבה נוסטלגיה, אבל גם לילדות בקיבוץ, לשניהם אין לי שום כוונה לחזור.

Jflyaway

New member
אני רואה את זה בדרך דומה לרפפורט

הדבר האמיתי הם התקליטים האורגינליים מהסיקסטיז, כלומר: ההוצאה המקורית
הדבר הכמעט אמיתי הם הריאישוז בויניל, הוצ' חדשות "זהות" למקור
והדיסקים... הם אפילו לא SECOND COUSIN של הדבר האמיתי, הם SECOND COUSIN TWICE REMOVED של הגיס של האחות של האחיינית החורגת. יפה להם שיש להם בוקלט, אבל זה ההבדל היחידי בינם לבין סי-די-רום צרוב, או די-וי-די רום צרוב, או קבצי WAV על מחשב

ויחד עם זה, אני אוהב להקיף את עצמי עם הדיסקים שכבר יש לי, כי....כבר יש לי אותם
ולקנות לא ממש כדאי אלא אם כן מדובר במחיר נהדר... ו]פה יש מחיר פצצה
מצד שני, ב 850 הש"ח האלו אני יכול לקנות 3 מטר רבוע ריצוף אייכותי לחדר אמבטייה... אז.... טוב נו... נראה...

modulo1000

New member
אתה רואה מעצבי פנים גורמים ללקוחות סאקרים

לעשות פס מוזאיקה באמבטיה בעלות של כמה אלפי שקלים ומנורה של מעצב בסלון תעשה את זה בגדול
כשלמעשה אפשר לשים ריצוף מעולה ברבע או חמישית המחיר ולקנות מנורה ב 100 ש"ח באיס
יש לי חבר שאמרתי לו על שני הדברים האלה בדיוק עזוב אותך מהשנדליר והפס מוזאיקה
ועד היום הוא אומר לי איזה סאקר הייתי שלא הקשבתי לך
אזבקיצור רים מוציאים כספם וזמנם על הדברים הלא נכונים גם וינילים כשתלך לעולמך נכדיך יתנו לנכד של אלי מהחור בשחור או לעלטא זאכן את כל הוינילים הנחשקים
הכל הבל הבלים
תבזבזו על מה שבא לכם רק שלא יפגע העניין בסביבתכם ורק בתנאי שזב גורם לכם אושר ולו רגעי....שום דבר לא לנצח...לקבר לא לוקחים שום דבר
אח שלי אמר לי תגיד לי אתה דפוק אפשר להוריד הכל
אז עניתי לו תגיד לי חופשת סקי עוד פעם...מה בא לך עוד פעם לזיין עץ אז הוא אמר לי אתה יודע מה אתה צודק

Jflyaway

New member
אל תדאג עלי... תדאג עלייך..

אישתי ואני מעצבים לבד וקונים הכל בשיקול דעת, וזה כולל גם המרצפות וגם המוסיקה שאנחנו (כבר לא) קונים

אבל יואב.... ביננו.... קח את כל מה שכתבת, תחליף כמה מילים במילים אחרות, ותראה מה תקבל:
(ציטוט)
"אתה רואה אתרי מכירת דיסקים, גורמים ללקוחות סאקרים לקנות בוקסות בעלות של כמה אלפי שקלים ומערכת סטריאו יקרה תעשה את זה בגדול
כשלמעשה אפשר לשים הכל על ההארד-דיסק ברבע או חמישית המחיר ולקנות נגן אם-פי-שלוש ב 100 ש"ח ב"באג" !
יש לי חבר שאמרתי לו על שני הדברים האלה בדיוק עזוב אותך מהבוקסות והרמקולים המצועצעים...ועד היום הוא אומר לי איזה סאקר הייתי שלא הקשבתי לך"..

ראית יואב? מחליפים כמה מילים - והכל נראה רלוונטי גם לצד השני

למעלה