JOKO כבר העלה את זה...

zoharfi

New member
JOKO כבר העלה את זה...

אבל בכל זאת התייחסותכם. למיטב ידיעתי זה הפורום היחיד בעברית בנושא דייג. מה דעתכם שנקפיד לקרוא לדגים רק בשמם בעברי ובכך נשיג מספר יתרונות: 1. נחייה את השפה העברית
2. נמנע אי הבנות כאשר דג מכונה ע"י כל אחד בשם אחר. למעשה אין שום הצדקה להשתמש בשמות אחרים כמו בורי, פלמידה צ´פורה וכד´ מאחר ויש שמות עבריים לכל הדגים ( והדייגים
). אם נאמץ זאת, אני סבור שזה יחלחל אט אט לשטח. התייחסותכם.

xytkhi

New member
לקרא לדג בשמו. נעם דייג ירושלמי

אני בעד החייאת השפה העיברית! ואף אני אוהב כל מיני הגיגיי לשון! אך לעיתים יש להשתמש בלועזית על מנת להבין למה מתכוונים! להרבה דגים יש שמות עבריים אך לא כל חברי הפורום בקיאים בהם. למשל: לבננה קוראים:"גובוס גלילי" אני סבור שאם תשאל איזה דייג על אודות גובוס גלילי אזיי הוא יביט אליך בתמיהה. אפשר להשתמש בזה מפעם לפעם עד שיחלחל לשטח אך לא כשיטה. שיהיה לך אחלה איש! נעם דייג ירושלמי!

joko7

New member
אם נחכה עד שיחלחל נעם העץ יתייבש../images/Emo8.gif

לא חסרות שיטות לעזרה למתקשים אך הבעיה המרכזית היא שידיי אורי ואלון עמוסות והדברים עובדים לאט,מה לעשות אך זה כורח המציאות. מילון הפורום לשמות הדגים אשר יתייחס לשם העברי בראש ובראשונה לשם הלועזי ולבסוף לכינוי "בשפת הדייגים", מן מילון שכזה יכול היה להיות דבר מעשי ומועיל לכולם,לחלק נכבד מאנשי הפורום יש מגדירי דגים בבית ובכלל למצוא את שמות הדגים זו אינה הבעיה כאן,הבעיה תהיה לעקור את את המונחים המטופשים שהושרשו בנו ולשם כך דרושה התערבות אינטנסיבית ולא חלחול,,זאת היא כמובן דעתי האישית בלבד ואיש איש כרצונו ינהג,,כל טוב לכולם

מורהדרך

New member
שמות עיבריים

בשבילי ואולי בשביל עוד כמה.. להתחיל לקרא לדגים בשמות עיבריים.. שאותם הנחילו להם הועדה להנחלת הלשון.. זה כמו ללמוד את כול סודות המחשב מחדש ובגילי כבר אין לי כול כך את החשק להתחיל בזאת.. אני דג כבר שנים רבות את התורה למדתי מדייגים כפריים . חלקם ערבים. והשמות כפי שקראו להם אז.. ומכיוון שאין אני רוצה להתבלבל ואו לבלבל את האחרים.. יסלחו לי כולם באם אמשיך לקרא להם באותם שמות שהורגלתי.. מפני שבאמת אני לא יודע היכן אוכל למצא את עיט הים.. או ורדית אדמונית או עוד כול מיני שמות שכאלו.. אבל סולטן איבראים או ברבוניה.. ומוסר אני יודע איך איכן ומתי.. אז שיהיה לכולם בהצלחה

אוריא

New member
סליחה....

סליחה שאני מפריע, הרשימה הזאת קיימת כבר כאן. עכשיו רק להשכלה כללית מה עובד לאט, חוץ מהראש שלי? הבעיה במילון עם תמונות היא בעית זכויות יוצרים על התמונות. אם יש למשהו פתרון טוב אפשר לפתור את כל הבעיות הטכניות.

joko7

New member
מה שבאמת חסר אורי זה התמונות ../images/Emo70.gif

ומה שבאמת יוצר את מירב הבלבול זה כמו שציין זוהר-פי זה חוסר האחידות בשמות, יש כפילויות בשמות לדגים שונים וכמו כן מגוון שמות לדג אחד,בכל איזור קוראים לדג בצורה שונה,מה זה? בחייאת אורי לא הגיע הזמן ואף מומלץ ורצוי לעקור את התופעה המכוערת והדוחה הזאת מהשורש????? ובקשר לתמונות יש הרבה דרכים לטפל בזה,אפשר לצלם עם דיגיטלית מתוך ספר ולערוך מחדש עם רקע שונה, אפשר לצלם חי בשוק הדגים,אפשר גם להוריד מאתרים בחו"ל ולערוך, בקיצור לא חסרות שיטות עד שגם הסבתא החורגת של בעל התמונה לא תזהה מהיכן היא,,בקיצור אם רוצים זאת לא בעיה.

אוריא

New member
הבהרה.

בו נבהיר פה דבר אחד מעבר לכל ספק. עבירות על זכויות יוצרים לא יהיו פה. מה שמענין אותי זה איך אתה קורא לסלנג (או אולי עברית מדוברת) - תופעה מכוערת ודוחה ובאותה הודעה לקרוא להפרת זכויות יוצרים (פרנסה של אנשים). רק שלא יהיה פה עוד ספק, אנחנו לא קדושים. פשוט קיבלנו על עצמנו את הכללים של הפלטפורמה עליה אנחנו קימים, אה כן, ואת חוקי מדינת ישראל. יש פה הודעה בדף הזה ששואלת מה קרה ל-fishnet התשובה לזה היא בפירוש עבריה על זכויות יוצרים ואם תכנס פנימה תראה דווקא מדריך הדגים לא קיים יותר. יכול לנחש למה? אורי ואלון.

joko7

New member
שמות הגזורים מערבית ושאר רעות חולות

זה סלנג? לזה קוראים "סלנג"? אוקיי אז הבנתי שאתם אנשים ישרים מאוד טלית שכולה תכלת וצדיקים גמורים שמקומם בגן העדן מובטח להם עוד בחייהם אבל ברצינות אורי בגלל כמה תמונות שנעלה כאן האנשים "היוצרים" ירעבו ללחם???? ולצלם בשוק הדגים או בדיג עצמו ולאט לאט יהיה לנו אלבום תמונות משלנו זו גם עבירה פלילית או הפרת זכויות יוצרים?? נניח שצילמתי דג שהוצאתי ומישהו ביקש ממני או בלי לבקש תקע את התמונה בתוך מגדיר דגים שהוא עורך זה היה מפריע לי????? פניתם פעם למישהו לבקש ממנו רשות להעלות תמונות לכאן ואמרו לכם לא??? יש כיוון אורי??

אוריא

New member
ימשיך כבודו....

נתחיל בכן. כן. פנינו להתנהלת הפורומים בקשר לתמונות ואמרו לנו לא. וזה כולל ביום חמישי האחרון. אין מה לעשות צדיקים או ישרים תלוי איך מסתכלים על זה הפרה על זכיות יוצרים לא תהיה. כמו שאמרתי אם מישהו יביא פתרון טוב אני אחראי להתגבר על הבעיה שאי אפשר להעלות יותר מתמונה אחת במאמרים. אם תלך לשוק תצלם ותביא יהיה לנו מדריך דגים. תודה שהוספת אותנו לעשרת הצדיקים.

נסו ניסיתי

כמה פעמים הלכתי לדוג בחדרה. מה שתופסים שם זה בעיקר כחלון ים-תיכוני. כמה פעמים דיברתי עם החברה שדגים שם על הדג הזה, וכולם (שם) קוראים לו "פלמידה" (וזה ממש *לא* פלמידה, או בשמה הנכון "פלמודה"). כמה פעמים ניסיתי לתקן ולהסביר שזה "כחלון", אבל מהר מאוד הבנתי שאין שום סיכוי, והם ימשיכו לקרוא לזה "פלמידה". אגב, הבעיה המרכזית בעיני אינה זה שאנחנו לא מנצלים את השפה הדלה שלנו (מה לעשות. עיברית היא דלה מאוד), אלא שאפילו בסלנג ובכינויים אין אחידות. ודג שאחד קורא לו "כראס", אחר קורא לו בשם אחר, ולעיתים אותו שם משמש לדגים שונים (ראה את הפלמידה הנ"ל). אם כמה משוגעים יתחילו לקרוא לבננה "גובוס", רק נוסיף עוד שם, ועוד בילבול. אגב, השמות ה"רישמיים" אינם מתאימים לשימוש יום-יומי. לא ממש נח לדבר על "כחלון ים תיכוני" אם צריך להזכיר אותו יותר משלוש פעמים באותה שיחה. שמות של מילה אחת הרבה יותר נוחים. ניסיתי בזמנו לארגן מילון שמות עם תמונות, ולא הלך לי. חפש בפורום.

zoharfi

New member
הוא שאמרתי...

מגוון השמות הוא מקור לבלבול... שם עברי יש רק אחד ולכן אם נשתמש בו לא יהיה מקום לבלבול. שמות בני יותר מאלמנט אחד ניתן בקיצור להשתמש באלמנט הראשון (כחלון ים תיכוני –> כחלון ). אני בכל אופן מהיום משתמש רק בשמות העבריים – מה כבר יכול לקרות

joko7

New member
רגע יוביוב רגע,הבט על דברי מורה דרך

כמוהו באמת יש עוד הרבה ולדעתי הם יוצרים את הבעיה,אם היה משתמש בשמות שלימדו אותו בטעות רק לעצמו אז ניחא אבל אם יגש אליו ילד צעיר בשעה שהוא עוסק בדיג ולידו יש גובוס גלילי והילד ישאל איזה דג זה? "בננה אלא מה" לא תאחר התשובה להגיע מפיו של מורה דרך וזה מה שמקומם אותי. "תירוצים יש הרבה אבל תשובה יש רק אחת" ואחר כך נאלץ להלחם שבעתיים כדי לעקור כינוי מוטעה לדג שהנחילו לילד "אנשים שאין להם כוח ללמוד מחדש",,,,אבל מה יקרה אם מחר ירכוש מורה דרך מכונית חדשה אשר המנוע שלה מבוסס על טכנולוגיה שהמכונאי הזקן שלו טרם שמע עליה?? ואותו מכונאי יאמר לו אה,תעזוב, מה אתה צריך מכונית כזאת? קח לך איזה פיאט ישן יותר טוב כי אין לי כוח ללמוד את טכנולוגיית המנוע שלך מחדש,,,,אבל מורה דרך לא יאמר לילד לך תשאל מישהו שמבין,הוא פשוט יטעה אותו אבל את המכונית החדשה הוא יקח גם יקח למוסך היבואן על מנת שיעשו לו טיפול למרות שזה לא קרוב לו לבית ולא נוח לו להפסיד יום עבודה בשביל זה,פה יש כוח למאמץ ואין מה להשוות בכלל טיפול במכונית להטעיית דור שלם של ילדים מחדש,,,נכון?????? אתה הבנת את זה יוביוב?

מורהדרך

New member
שיהיה לך לבריאות..

מצידי אתה יכול לקרא לדגים באיזה שמות שאתה רוצה.. ואין לזה קשר למה אני מלמד או מראה לחדשים... שיהיה לך לבריאות שוב על כול הנסיונות של להנחלת השמות המפוצצים לדגים.. אבל נסה פעם להגיע לחנות דגים טובה או למסעדה טובה. המתמחה במאכלי דגים ופירות ים.. ותבקש .. כחלון ים תיכוני.. או ורדית מצויה או אדמונית או אולי עיט היד או פילת מטוגן של בינית הסלע.. תהיה מספיק ישר לבא ולומר כאן מה הגישו לך לצלחת.. הדוגמאות שלך על מכונית חדשה .( חחח ) מתאימה לרמת חשיבה של......... שיהי לך לבריאות.. אני אמשיך לדוג דגים.. ואתה תחפש להם שמות בעיברית צחה...

joko7

New member
כן,הדוגמאות שלי ברמת חשיבה של,,,,,

ואתה הוא בטח "מורה הדרך לנבוכים" בגלל שאתה דייג "המון שנים" ואתה בטח גם חקרת וגילית סוגים חדשים "ונתת בהם שמות",,,ובמסעדות ובחנויות לא יבינו את "השמות המפוצצים" כי שם יש אנשים ברמת חשיבה של....ועם עברית של סוחר ערבי מיפו ואלו הדוגמאות של "דייגים המון שנים" שמתיימרים להיות "מורי הדרך" ועל זה נאמר מכל מלמדיי השכלתי והמבין יבין,כל טוב שיהיה לך.

paluta

New member
let´s revive the HEBREW language

רבותי, אינני מבין מדוע בכלל קיים ויכוח בנדון, כמי שאין לו יסורי מצפון על כך שהוא חיי בארץ הזו אני בהחלט תומך נלהב לשימוש אך ורק בשם העברי אולם הדרך עוד ארוכה ועד שהשמות העבריים יהיו נחלת הכלל אני ממליץ למי שיכול שירכוש את הספר מדריך הדגים של ישראל שם יש נתונים של שמות הדגים בעברית, שמות באנגלית שמות בלטינית וכינויי הדייגים. גם אני הייתי משתמש בשמות שהורגלתי אליהם מן העבר אבל בכל פעם שאני מתיחס לדג אני בהחלט רושם את שמו העברי ובסוגריים את שם הכינוי שכן מזמן הבנתי שזו הדרך הנכונה .ומזמן הפסקתי להישתמש במינוחיםן כגון בלינקר, שסי, הנדברקס, וישר וכיו"ב אני ממליץ לכל מי שיכול ומעוניין לעשות זאת מעתה ואילך שכך ינהג. לגבי שמות דגים במסעדות רציתי רק לעדכן את מורה דרך שכל מסעדת דגים שמכבדת את עצמה (למעט אלו שאינן מכבדות את עצמן ואת יושביהן) רושמת בתפריט את השם העברי המלא ואפילו המלצרים\ות כבר מכירים שמות אלו, ובעת הזו חייבים גם לשנות את השם ז´רז´רה - כבר המלצתי על שינוי שם בעבר ולא זכיתי לתגובות ולכן אני מעלה נושא זה שוב - כאן הפורום להמליץ ולהחליט !

rondadon

New member
אבל לז´רז´רה יש שם...

ז´רז´רה עם סירה זה דיג בגרירה...ז´רז´רה מרולר זה דיג דמי... ובקשר לשמות של הדגים....זה יהיה מבלבל....אני מכיר את השמות המקובלים וחלק קטן מהשמות העיברים.... מתערבים שחצי ממי שיקרא את זה לא ידע איזה דג זה: צינינית אטלנטית...וסריול דרמבלי... חצי ממי שיקרא לא ידע בלי לבדוק ברשימה כלשהי....

paluta

New member
כך לומדים

אינטליגנציה מדידה ביכולת להסתגל גם לדברים חדשים - אני נוכחתי שחברי הפורום אינטליגנטיים מספיק וכולם יוכלו להתמודד עם זה לטובה ועליך אני מתפלא - הרי אם אינני טועה אתה עומד למבחן בגרות בביולוגיה 5 יחידות זה לא מדאיג אותך במאומה ??

rondadon

New member
אני לא צריך ללמוד דגים לזה...

למזלי.......
אבל אני עושה עבודה ששווה יחידה אחת על החיים מסביב לריף הסלעי בעכו....ולזה אני כבר ימצא שמות שאני יצטרך....

אוריא

New member
דעתי.

האמת? נראה לי ממש מיותר. תמיד נראה לי שמגזימים עם עינין השמות בשפה העברית. יכול להיות שזה לא נקלט בגלל בחירת שמות אומללה. נראה לי שיש עוד המון דברים לטפל בהם לפני שאנחנו פונים דווקא לעינין הזה. עכשיו אחבוש את כובע השני שלי: בכל זאת אנחנו מנסים לשנות דברים ברומו של עולם, ועברית זה דבר חשוב, לכן אם מישהו יכין את הרשימה נעלה אותה במאמרים.

zoharfi

New member
חברה, חברה, רגע, רגע, ...

כוונתי לא הייתה שיהיה מילון שיתרגם "ציפורה איבן סולטן" לכחלון... די מעיק שכל שם שאני נתקל בו כאן, אני צריך להתחיל לחפש למה התכוון המשורר (במקרה זה הדייג). מספר פעמים גם התבלבלתי למשל ארס-קרס (מה רע בסיקן וסרגוס - וכל הכבוד לסרגוס שקרא לעצמו כך ולא קרס
הרבה יותר פשוט אם אנחנו נשתמש בשמות העבריים. אגב מורה דרך - ראיתי שאתה די שולט בשמות העיבריים של הדגים... לסיום הדיון - אני עדיין סבור שעדיף שנשתמש במילון מונחים אחיד בלי סינונים ובלי דו משמעות - ומילון כזה הוא מגדיר דגים בעברית. מישהוא יכול להסביר, רציונלית, מדוע להמשיך להשתמש בכל השמות הלא עבריים מלבד הסיבה "כך אני רגיל" או "כך כולם אומרים". מי שמסיבות אחרות רוצה להמשיך להשתמש בשמות הלא עבריים, שיבושם לו. אני לא אשתמש בהם יותר.

למעלה