jungle carpet

Liron Samuels

New member
היי יאיר

אחלה חיות יש לך! שמרת על איזה שהם זוחלים בזמן שהיית בצבא?

yair lotan

New member
צבא

שלום לירון, לצערי בזמן שהייתי בצבא לא היו לי זוחלים ( בשנתיים הראשונות בצבא טחנתי טוב טוב ולא כ"כ ראיתי את הבית ). דבר מצער נוסף היא שקיימת עויינות בבית כלפי העיסוק הזה שלי בזוחלים... אבל מאז השחרור אני שוב חזק בעיניינים, אני בונה אוסף חדש, מתנדב יום בשבוע בגן הזאולוגי ובשנה הבאה אני מתחיל ללמוד ביולוגיה באוני' ת"א. נ.ב אני מקוה שבשבוע הבא אני אצליח סוף סוף להעלות תמונות. יאיר.

naja

New member
תנחומי....

זה היה מכוון ללימודים שלך.... תתכונן להפרד מהחיים שלך לשלוש השנים הקרובות. אתה מתנדב בגן הזאולוגי של האוניברסיטה או באבו כביר?

yair lotan

New member
לימודים

האמת היא שאני מתכון ללמוד קצת יותר מ 3 שנים... אבל תודה על העידוד... אני מתנדב בגן הזאולוגי באוניברסיטה. יאיר.

naja

New member
קח את הזמן.

תפרוס את התואר ל4 שנים, יהיה לך הרבה יותר כיף. אתה מתנדב בנחשיה או בכלל בגן?

yair lotan

New member
גן זאולוגי

אני לא מתכון לפרוס את התואר, אני אסתדר ב 3 שנים במיוחד שאני רוצה להמשיך לזאולוגיה. בגן הזאולוגי אין כרגע ( בחורף ) הרבה מה לעשות בזוחלים... אני עובד איפה שיוצא, תמיד נחמד להכיר חיות אחרות. יאיר.

naja

New member
הבנתי.

היו לי פעם תוכניות כאלה...... הם יודעים להוציא ממך כל טיפת מוטיבציה באוניברסיטה הזו. אבל שיהיה בהצלחה, וטיפ קטן-הממוצע בסוף התואר הראשון הוא חשוב, אבל מומלץ ביותר גם ליצור קשרים עם כל מיני פרופסורים ודוקטורים מהמחלקה לזואולוגיה, אם יש לך כוונות להמשיך לתואר שני.

naja

New member
אהלן יאיר וברוך הבא.

אצלי אין חדש וזה דיי מאכזב. עשיתי להם השנה מחזור אור וטמפרטורה פחות או יותר כמו שצריך-במשך 3 חודשים(אוקטובר-דצמבר) הורדתי את הטמפרטורה בהדרגה ל28 ביום ו25 בלילה ואת התאורה ל9 שעות והחזקתי אותם ככה ללא מזון כל התקופה. משום מה זה השפיע על כל שאר הנחשים שלי-הבואות והפיתונים המנוקדים הזדווגו בתקופה ה"קרה" והפיתוני דם הזדווגו כשבועיים לאחר העלאת הטמפרטורה. יש לי ארבע השערות לגבי הסיבה שלא היו זיווגים- א. הזכר עוד לא הגיע לבגרות מינית. למרות שהוא בוגר בגיל(שלוש) ובאורך(שני מטר), יכול להיות שההתבגרות שלו איטית. ב. הטמפרטורה לא הייתה נמוכה מספיק-רצוי להוריד לקרפטים בעוד כמה מעלות(22-24) אבל לא רציתי לקחת סיכון שהפיתוני דם יצטננו. ג.כן היו הזדווגויות שהחמצתי(קשה לי להאמין אבל אני מקווה...). ד. הזכר שלי הוא בעצם נקבה. יכול להיות למרות שכשלקחתי אותו מרפי, הוא ויונתן בדקו אותו בלחיצה וקבעו שהוא זכר, אבל עשיתי לו שלושה פרובים עד היום והתוצאות לא היו ברורות לחלוטין. מה עם הזוג שלך? ניסית משהו השנה?

yair lotan

New member
קרפטים

שלום אסף, לפי מה שידוע לי צריך לקרר את הקרפטים לסביבות 24 מעלות בתקופה הקרה... השנה לא הייתי ערוך לזה ( גם אני מחמם את כל החדר ( המחסן, ליתר דיוק )), וזה לא התאים לי בגלל שאר החיות, שנה הבאה אני כבר יהיה ערוך.... אגב, יש לי קישור טוב שיוכל לעזור לך, ברגע שאני אמצא אותו אני אפרסם... תמשיך לעדכן. יאיר

naja

New member
24 זה מומלץ.

אבל קראתי בכמה מקומות שלפעמים צריך קצת יותר נמוך בשביל לעורר את הזכר. יש לי קישור שמאוד יעניין אותך. יש שם שורה מודגשת באדום ויש שם מאמר מצויין על ריבוי, וגם לינק לאתר לא רע בכלל.

למעלה