Karma Police

vegetable man

New member
Karma Police ../images/Emo168.gif

Karma police arrest this man, he talks in maths, he buzzes like a fridge, he's like a detuned radio. Karma police arrest this girl, her Hitler hairdo is making me feel ill and we have crashed her party. This is what you get, this is what you get, this is what you get, when you mess with us. Karma police I've given all I can, it's not enough, I've given all I can but we're still on the payroll. This is what you get, this is what you get, this is what you get, when you mess with us. For a minute there I lost myself, I lost myself. Phew, for a minute there, I lost myself, I lost myself. For a minute there I lost myself, I lost myself. Phew, for a minute there, I lost myself, I lost myself.​
משטרת הקארמה, עצרי את האיש הזה, הוא מדבר במתמטיקה, הוא מזמזם כמו מקרר, הוא כמו רדיו מקולקל. משטרת הקארמה, עצרי את הילדה הזו, תספורת ההיטלר שלה מבחילה אותי וכבר הרסנו לה את המסיבה*. זה מה שקורה, זה מה שקורה, זה מה שקורה, כשמתעסקים איתנו. משטרת הקארמה, נתתי כל מה שיכלתי, זה לא מספיק, נתתי כל מה שיכלתי, אבל אנחנו עדיין ברשימת המשכורות. זה מה שקורה, זה מה שקורה, זה מה שקורה, כשמתעסקים איתנו. לדקה שם, איבדתי את עצמי, איבדתי את עצמי. פיו, לדקה שם, איבדתי את עצמי, איבדתי את עצמי. _________________________________________________________________ אני אוהב אותו מאוד, אבל ממש לא ברמות של השיר הכי טוב באלבום. הוא הפך מאוד מיינסטרימי, שיר של מסביב למדורה עם גיטרה. כשאומרים למישהו שהוא שלאו דווקא מעריץ של רדיוהד "נגן משהו של רדיוהד" - הוא מנגן את השיר הזה, כי זה שיר מאוד מוכר, עם פזמון "שמח", שיצא כסינגל ויש לו קליפ נהדר (שבהזדמנות, שווה לדבר גם עליו...). ג'וני מספר בהקשר של "משטרת הקארמה" כך: "זו היתה אמרה מושכת אש של הלהקה בזמן סיבוב ההופעות, כל פעם שמישהו התנהג בצורה חראית במיוחד, היינו אומרים, 'משטרת הקארמה תתפוס אותו המוקדם או במאוחר'". ת'ום אמר את המשפט (עדיף באנגלית): "!This is a song against bosses, fuck middle management" משטרת הקארמה מתקשרת שוב, לספרו של ג'ורג' ארוול 1984. יהיה מעניין לשמוע מישהו מכם בנושא. וקצת על המילים, שיש כ"כ הרבה דרכים להבין אותם: talks in math - אני בוודאי יכול להבין את הקושי של להבין בנאדם שמדבר מתמטיקה, בתור מי שלומד את זה כל התואר, היה נחמד אם היו מפסיקים לדבר איתי מתמטיקה מדי פעם. אז מי הוא אותו איש שמזמזם כמו מקרר, מדבר מתמטיקה, ונשמע כמו רדיו מקולקל? ומי היא הילדה שיש לה תספורת כמו של נאו-נאצית, שמבחילה אותו? - הם אותם אנשים שת'ום מפחד מהם, ולא מסתדר איתם, ומבקש שמשטרת הקארמה תעזור לו להתמודד איתם. הוא נתן כל מה שהוא יכל, אבל זה לא מספיק. הוא נמצא ב"רשימת המשכורות" - כלומר הוא תלוי בהם, הם ה"מעסיקים" שלו והוא ה"מועסק" ואין לו דרך להתמודד איתם, כך אני הבנתי את הכוונה במילים. הוא רואה עצמו בעצם חלק מאותה "משטרת הקארמה" - הרצון כביכול להעניש את האנשים האלה. ת'ום כותב בנקודת מבט אישית ("נתתי כל מה שיכלתי"), וגם בנקודת מבט כללית של כל האנשים שדומים לו ("הרסנו לה את המסיבה", "זה מה שקורה כשמתעסקים איתנו"). זה מעיד על רצון להבנה של הסביבה לדעתי... מה דעתכם?

michael meiri

New member
איך לעזעזל?

אתה מצליח את כל זה ככה, כאילו אני מבין את הדברים על תום וג'וני שלקחת מגרין פלאסטיק, אבל את בכל הקטע של אחרי, אני למשל לא ממש מסוגל לפרש שיר של רדיוהד, אומנם יש כמה שהם ברורים יחסית, תקרא לי בור אבל זה כל כך אסוציאטיבי שאני פשוט לא יכול לגשת אל בכלל. בכל זאת... שיר ענק, זה אשכרה נכון, כל פעם שיושבים כמה חברה באים אלי ואומרים לי "היי אתה המעריץ של רדיוהד, נגן קארמה" וגם נכון, אכלו את השיר הזה מכל הכיוונים, אבל לפעמים ממש כיף לחזור אליו

kittycatbone

New member
מסכימה איתך,

בקשר למה שאמרת בהתחלה ללפרש שירים שלהם..
הקיצר, ירק, אתה ממש טוב בלפרש את השירים

avki

New member
האמת שאני משתדל דווקא לא להגיב

בדיונים האלה, כי אני בקושי מכיר את השירים, וגם אחרי אלף שמיעות, עוד לא ירדתי לסוף עיניינם, ולכן אני בינתיים רק נהנה מהדעות האחרות והמעניינות שאנשים כותבים. לעומת זאת, הפעם אני רוצה להעתיק שיחה שלי ושל חבר שלי שכותב פה מדי פעם בפורום על המילים של השיר הזה, וגם קצת איך זה מתקשר ל1984: "-כל הדיסק הזה נכתב במרירות סרקסטית וצינית כלפי החברה והגמול המזערי שהיא מעניקה לאלה שהולכים בדרך שלה. -אתה חייב להסביר לי כמו שהסברת לי על CNלמה הם מתכוונים שם... -השיר מדבר על מצב היפותתי שהכותב נמצא בו, ובו הוא בעצם שוטר ב'משטר הקרמה'. משטר שאוסר על אנשים להפגין רגשות שלא תואמים את המסגרת שלהם. האיש מאשים כל מיני אנשים בפשעים שהוא היה צריך לטפל בהם במסגרת השתייכותו למשטרה הזאת. בסופו של דבר, הכותב מאבד את עצמו, וגם הוא נכנע כביכול וגם הוא נופל. -כן אבל הוא אומר:" תעצור את האיש הזה, הוא מדבר במתמטיקה ".מתמטיקה היא לא חלק מהחברה? -חכה שניה, תן לי להסביר עד הסוף. -אוקיי. -כל המצב הזה, הוא בעצם משל ונמשל. המשטרה - החברה של ימינו. המשטר - התביעה שהחברה של ימינו מציגה כלפי האנשים שהם חלק ממנה. קרמה - דו משמעי. מצד אחד, המשטרה לא נותנת לאנשים להרוס את הקרמה שהחברה בנתה, אבל מצד שני זה בדיוק מה שהדיכוי הזה גורם. בעצם כמו החברה של ימינו, שמנסה להיות הכי נאורה והכי פוליטקלי קורקט והכי עדכנית והכי ממוחשבת ונכונה. -מה זה קרמה? -מכלול הדברים שבנאדם עושה שגורמים לו להיות מה שהוא, ביחס לאחרים, ואיך שאחרים מתייחסים אליו בעקבות כך. משו כזה. -לגבי המשפט ששאלת עליו - פה הכוונה משולשת;משטרת הקרמה - אסרו את הבן אדם הזה, הוא מדבר במתמתיקה. קודם כל, הוא מדבר בשיעור, ובעצם לא הולך לפי מה שהחברה קבעה. כמו כן הדוגמא דווקא של מתמתיקה היא טובה במיוחד, כי מתמתיקה זה המקצוע הכי מרובע, שדיבור, שזה דבר חופשי ומראה על ייחוד הכי מנגד את החוקים המקובעים, שגם הם בעצם מראים לנו על החברה שלנו.זה הפירוש של המשפט הזה. -קשה להבין... -לא הבנת מה כתבתי? -חח...כן.זה קשה לי. -הבנת או לא? -לא. -כשמשטרת הקרמה בעצם אוסרת את האיש הזה, שמדבר במתמתיקה, מה האינטרס שלה?! האינטרס שלה הוא בעצם להמשיך לשמור על הקרמה הגבוהה של החברה, ולא לתת לאנשים כמו האיש הזה, שמדבר איפה שהוא לא אמור לדבר להרוס את הקרמה הגבוהה הזו, ולכן היא אוסרת אותו. עד כאן הבנת? -כן. -עכשיולמה הוא בחר דווקא את הדגומא של מדבר, ולמה דווקא במתמתיקה?דיבור זה דבר שמעיד על דעה אישית, על חופש התבטאות, על נוחות, על שוני וייחודיות. -אוקיי. -לכן, לדוגמא הזאת יש שני רבדים. אחד, על בן אדם שמדבר בשיעור מתמתיקה, ולכן הוא בעצם עושה משהו בניגוד לחוקים ואוסרים אותו בגלל זה.השני, והוא העמוק וכוונתו של כותב השיר היא שמתמתיקה היא ההיפך המוחלט מדיבור. במתמתיקה כולם הולכים לפי אותה נוסחה, אין שוני בין אף אחד, ולאפחד אין צורך לדבר ולהביע דעה משלו. -לכן מתמתיקה זה דבר שמשטרת הקרמה רוצה לשמר, רוצה שכולם ילכו לפיה, ומי שמדבר, צריך לאסור אותו.מובן? -אה!חשבתי שהוא מדבר מתמטיקה...כאילו מדבר על מתמטיקה.הבנתי...כאילו=מתמטיקה זה ההיפך המוחלט למה שהחברה כאילו מייצגת..היא סותרת את עצמה? -לא לא! מתמטיקה זה מה שהחברה מייצגת! דיבור זה ההיפך ממה שהחברה מייצגת! לכן הם אוסרים אותו! כי הוא עושה ההפיך ממה שהחברה עושה, וככה שומרים על הקרמה של החברה! -אה!!!...אבל מה החברה מתיימרת לייצג? -מה היא הייתה רוצה שייראו בה? זה מה שאתה שואל? או שאתה שואל מה כותב השיר רואה בחברה? -מה היא מייצגת. -לא מה היא מייצגת,מה היא מתיימרת לייצג.כאילו, מה העקרונות שלה, ע"פ השיר? -החברה של ימינו, שמנסה להיות הכי נאורה והכי פוליטקלי קורקט והכי עדכנית והכי ממוחשבת ונכונה, והכי מדויקת, וכולם צריכים ללכת בדיוק לפי מה שהיא מכתיבה. -אה...הבנתי...הבנתי :) -עכשיו אתה יכול לקרוא את כל השיר ולנסות להבין לבד. -זה מה שאני עכשיו עושה.יש לך מילון טוב באינטרנט? -לא ממש. -אתה יודע מה זה מזכיר לי?את הטקסט שיש באמצע Sheep... -כן זה קצת מזכיר-האדון הוא המלך שלי...וכו'... -בכלל הכתיבה של יורק מושפעת מאד משל ווטרס. -באמת?מי זה יורק?ואיך אתה מבין שירים כ"כ טוב...? -טום יורק, כותב השירים האגדי של רדיוהד. -הם נחשבים טובים מבחינת טקסטים?אגב, נכון קוראים לאלבום אוקיי מחשב, כאילו שהם אישרו את זה שהמחשב נכנס למוזיקה, והשתמשו באפקטים ממוחשבים? -לא, לא ממש. -אה, שיט... -חח זה כאילו מה שיש לחברה של היום להציע -חחח...אה!!!!! אז למה אוקיי? שיט חח...הם נחשבים טובים מבחינת טקסטים? -כן למען האמת אומרים שטום יורק הוא אחרון המרדנים האמיתיים של הרוק.אומרים שהוא הקורט קוביין של דורנו. ומבחינתי. -הם עדיין קיימים, נכון? -הוא הקורט קוביין של דורנו. -וואלה... אז למה אומרים אוקיי בשם האלבום? -כי כאילו החברה שלנו לא מוכנה לקבל שומדבר אחר חוץ מהדברים הברורים והדברים שהולכים לפי הכללים של החברה שלנו. יש רק אפשרות אחת והיא OK, תרתי משמע. עכשיו שים לב שהאפשרות הזאת לא מוצגת בפני בן אדם, אלא היא מוצגת בפני מחשב. החברה היא המחשב. הבנאדם הוא בסה"כ עוד פקודת 'OK' במחשב. -אגב... אה... -Another Brick In The Wall אם תרצה. -חחח...תגיד, זה ששר הוא טום יורק? -כע -וואו, איזה קול. -למה בסוף הוא אומר שהוא איבד את עצמו? -לזה יש גם כמה רבדים..." אני לא מוצא את המשך השיחה, אבל בכל אופן זה עיקרה.

kittycatbone

New member
מעניין לקרוא את זה../images/Emo6.gif

למרות שלקראת הסוף התבלבלתי.. זה שהסביר את המשמעות של השיר קארמה פוליס הוא זה ששאל על רדיוהד ומי זה ת'ום יורק?
סתם כדי להבין פשוט :X

avki

New member
לא לא. התבלבלתי שם באמת לקראת

הסוף. הכל שואל אותו אחד. והכל עונה אותו אחד. פשוט שכחתי להוריד שם שורה אחת בדו שיח.

vegetable man

New member
תביא את האיש הזה לפה!

אני חושב שהוא הרבה יותר מעמיק ממה שאני רשמתי (האמת שלצערי אין לי זמן להתעמק בזה כמו שהייתי רוצה...). זה מאוד מעניין, וגם הצורה שבה זה רשום (דו-שיח) עושה את זה עוד יותר מעניין
אגב, אין צורך לשבור את הראש כדי לומר כמה מילים על השיר. מה שחשוב הוא עד כמה אהבת או לא, ומה כן בכל זאת לא/הרשים אותך בו וכו'...

חרטושה

New member
וואו, טוב, יש פה הרבה דברים.

אז רק כמה הערות צדדיות. אם הולכים לפי קו המחשבה הזה, שידורנו אכן מתאחדים עם פינק פלויד. לפחות עם ווטרס. גם ווטרס מדבר בחומה על העונש שמקבל מי שמעז להיות כנה עם הרגשות שלו ולהביע אותם באופן חופשי, גם כשהם לא תואמים בדיוק את רצונות החברה והסביבה הקרובה. מה זו קארמה? קארמה היא הרבה דברים. אני חושבת שההגדרה שנתת פה של "מכלול הדברים שבנאדם עושה שגורמים לו להיות מה שהוא, ביחס לאחרים, ואיך שאחרים מתייחסים אליו בעקבות כך" היא הגדרה אחת, מאד יפה. הייתי מוסיפה גם שמקור המילה הוא בתורה הבודהיסטית והכוונה היא לא רק לחברה, כלומר למשהו חיצוני, אלא גם לאדם עצמו, כלומר, למשהו פנימי. הקארמה בעצם קובעת את הגורל של האדם בהתבסס על הפעולות, המעשים וההתנהגויות שלו במהלך חייו. כלומר אנחנו תוצאה של המעשים שלנו, הגורל שלנו הוא התוצאה של המעשים שביצענו במהלך חיינו (זוכרים אם שאלתי פעם איזה קשר יש אם בכלל בין רדיוהד וההינדו/בודהיזם?). אבל למושג הקארמה יש גם השלכות אחרות, והשימוש במילה "גורל" אולי מטעה כאן: הקארמה היא מן סך הכל של המעשים של אדם שקובעים את אופן הקיום העתידי של האדם. המעשים העכשווים לי קובעים לכן גם את כל הדברים והמעשים שיקרו בעתיד ולכן אין, בראייה הזו, שום מקום למזל, או לבחירה או למעשה אקראי. כלומר הגורל שלנו לא אקראי והכל נקבע על פי מעשים קודמים. מצד אחד- סבבה, יש לאדם כוח לקבוע את גורלו בעצמו. כלומר הכוח שלו לנווט את חייו. מצד שני הכל סגור וידוע מראש ברגע שבחרת לפעול בדרך מסוימת ולא בדרך אחרת, הגורל שלך, העתיד שלך, נקבע. לכן אם אני מנסה לחשוב על המושג משטרת קארמה אני באמת מבינה, מצד אחד, שצודק מי שאמר שלכן המושג "משטרת קארמה" הוא מושג ניגודי. אם אני אחראית על החיים שלי ועל הגורל שלי, אז למה אני צריכה משטרה שהיא כוח חיצוני וכופה? ומצד שני, אולי משארת הקארמה היא דווקא זו ששומרת עליי ללכת בנתיב הישר, להחליט היום את ההחלטות "הנכונות" למען העתיד. או. קיי. עוד קפיצה קטנה לחו"ל. הקטע באמצע Sheep הוא כאילו מזמור מכתבי קודש (בשבילכם: הברית החדשה)שבהם אלוהים מדומה לרועה שמנחה את העדר (הוא העם) על מנת שלא יטעה ויילך לאיבוד: The Lord is my shepherd ומגן עליו וכן הלאה,..אלא שווטרס הוסיף כאן עוד כמה שורות שלא בדיוק שייכות לעניין ושקצת מתייחסות בציניות לכל העסק ( Master the art of karate). אפשר להגיד, על פי הפירוש כאן, שגם יורק מתייחס לכל העסק די בציניות, גם אם לא בדיוק בהומור כמו ווטרס. ואפשר בהחלט לקשר את עניין הרועה (עם הנוקרה בעין) למשטרת הקארמה. זה בהחלט מקביל לדעתי והשוואה טובה.

vegetable man

New member
טוב, בגדול

זו המורשת הגדולה ביותר של רוג'ר ווטרס לרוק, לא? להתחבר לרגשות, להיות אאוטסיידר ששוחה נגד הזרם - וכאן ההשפעה הרבה שמדברים עליה מפינק פלויד. אלא שזאת השפעה בלתי נמנעת על כל מה שבא אחרי החומה. החומה שינה את תפיסת הכתיבה בכללותה, ודווקא לא הייתי מייחס לרדיוהד השפעה יוצאת דופן מהפלויד לעומת אמנים מושפעים אחרים. אני מוצא מאוד מעניין את ההשוואה ל- Sheep של פ"פ. בגדול, מעבר לפירושים השונים - צריך לקחת את דבריו של יורק כמחנה המשותף בין כולם. תום דיבר גם על משמעות השיר לא כ"נקמה" אלא כ"להיות מרוצה מההתנהגות של עצמך" - כלומר, יש פה התבוננות עצמית. בכל זאת, אני חושב שמעבר לנימה המאוד הגנתית במילים, ת'ום נהנה לשחק תפקיד ראשי גם מהצד של "משטרת הקארמה" וגם מהצד ה"סובל". בזה כבר נתקלתי בשירים קודמים

חרטושה

New member
אני רוקיסט, אני אאוטסיידר

תקנו את הדיסק שלי אולי יהיה לי רע פחות. יש לת'ום רגעים של כנות שהיא מאד חודרת ומאד אמיתית ומאד נכונה. הוא כאילו מתמצת את כל הבעייתיות שלנו בחיים בכמה משפטים שקולעים בול בול בול למצב ומתארים את איך שכולנו מרגישים לפעמים בצורה הכי חדה והכי ברורה והכי קולעת. השיר הזה, לדעתי, הוא לא אחד מהרגעים האלה.

avki

New member
For a minute there, I lost myself

הוא אחד המשפטים היותר יפים (אם כי בנאליים) שנוצרו.

el kortito

New member
עד כמה שאני יודע...

בקשר לשם האלבום.. אני חושב שחברי הלהקה אמרו שהשם הוא בגלל שבהקלטות המון דברים באלבום נעשו במחשב בניגוד להרגלם והם הסתובבו באולפן ואמרו אוקיי קומפיוטר עד שזה נתקע להם בראש.. יענו השם הוא יותר כניעה למחשב

el kortito

New member
אה כן ועוד משו..

אני חשבתי ש talks in maths זה יענו מדבר במפספרים כאילו מתמתיקה זה שפה שהוא מדבר.. כמו שאומרים לרופאים תגיד את זה בשפה שאני יכול להבין..אז אותו דבר עם מתמתיקאי.. הוא עד כדי כך מחושב שהוא מזמזם כמו מכשיר חשמלי... ודווקא בגלל שהוא כל כך קר וחסר מחשבות צריך לעצור אותו לא כי הוא מביע מחשבות..

whatever4

New member
ניתוח יפה

אני אישית חושבת שהשיר מדבר על שוני וחוסר סובלנות בחברה. האנשים שת'ום מתאר הם אנשים שהחברה לא מקבלת- בעלי דעות שונות, בעלי מראה שלא נחשב יפה או מקובל. החברה לא מוכנה לקבל אנשים שהם שונים ולכן היא "עוצרת" אותם. אפשר להתייחס לזה גם בהיבט פחות כוללני- יש הרבה אנשים שאנחנו לא מסכימים איתם ובמקום לנסות להבין אותם, אנחנו שופטים אותם ולא מוכנים לקבל את העובדה שיש להם דעה שונה משלנו.

חרטושה

New member
להסתרק כמו היטלר ולגדל שפם קטן

זה באמת קצת לא קונבציונלי (תלוי באיזה חלק של העולם), אבל לומר שבגלל שלא מרשים למישהו להראות כמו היטלר החברה מגלה חוסר סבלנות? לומר שצריך להבין ולא לשפוט את זה, זה לא קצת מוגזם?

למעלה