vegetable man
New member
Karma Police ../images/Emo168.gif
Karma police arrest this man, he talks in maths, he buzzes like a fridge, he's like a detuned radio. Karma police arrest this girl, her Hitler hairdo is making me feel ill and we have crashed her party. This is what you get, this is what you get, this is what you get, when you mess with us. Karma police I've given all I can, it's not enough, I've given all I can but we're still on the payroll. This is what you get, this is what you get, this is what you get, when you mess with us. For a minute there I lost myself, I lost myself. Phew, for a minute there, I lost myself, I lost myself. For a minute there I lost myself, I lost myself. Phew, for a minute there, I lost myself, I lost myself.
משטרת הקארמה, עצרי את האיש הזה, הוא מדבר במתמטיקה, הוא מזמזם כמו מקרר, הוא כמו רדיו מקולקל. משטרת הקארמה, עצרי את הילדה הזו, תספורת ההיטלר שלה מבחילה אותי וכבר הרסנו לה את המסיבה*. זה מה שקורה, זה מה שקורה, זה מה שקורה, כשמתעסקים איתנו. משטרת הקארמה, נתתי כל מה שיכלתי, זה לא מספיק, נתתי כל מה שיכלתי, אבל אנחנו עדיין ברשימת המשכורות. זה מה שקורה, זה מה שקורה, זה מה שקורה, כשמתעסקים איתנו. לדקה שם, איבדתי את עצמי, איבדתי את עצמי. פיו, לדקה שם, איבדתי את עצמי, איבדתי את עצמי. _________________________________________________________________ אני אוהב אותו מאוד, אבל ממש לא ברמות של השיר הכי טוב באלבום. הוא הפך מאוד מיינסטרימי, שיר של מסביב למדורה עם גיטרה. כשאומרים למישהו שהוא שלאו דווקא מעריץ של רדיוהד "נגן משהו של רדיוהד" - הוא מנגן את השיר הזה, כי זה שיר מאוד מוכר, עם פזמון "שמח", שיצא כסינגל ויש לו קליפ נהדר (שבהזדמנות, שווה לדבר גם עליו...). ג'וני מספר בהקשר של "משטרת הקארמה" כך: "זו היתה אמרה מושכת אש של הלהקה בזמן סיבוב ההופעות, כל פעם שמישהו התנהג בצורה חראית במיוחד, היינו אומרים, 'משטרת הקארמה תתפוס אותו המוקדם או במאוחר'". ת'ום אמר את המשפט (עדיף באנגלית): "!This is a song against bosses, fuck middle management" משטרת הקארמה מתקשרת שוב, לספרו של ג'ורג' ארוול 1984. יהיה מעניין לשמוע מישהו מכם בנושא. וקצת על המילים, שיש כ"כ הרבה דרכים להבין אותם: talks in math - אני בוודאי יכול להבין את הקושי של להבין בנאדם שמדבר מתמטיקה, בתור מי שלומד את זה כל התואר, היה נחמד אם היו מפסיקים לדבר איתי מתמטיקה מדי פעם. אז מי הוא אותו איש שמזמזם כמו מקרר, מדבר מתמטיקה, ונשמע כמו רדיו מקולקל? ומי היא הילדה שיש לה תספורת כמו של נאו-נאצית, שמבחילה אותו? - הם אותם אנשים שת'ום מפחד מהם, ולא מסתדר איתם, ומבקש שמשטרת הקארמה תעזור לו להתמודד איתם. הוא נתן כל מה שהוא יכל, אבל זה לא מספיק. הוא נמצא ב"רשימת המשכורות" - כלומר הוא תלוי בהם, הם ה"מעסיקים" שלו והוא ה"מועסק" ואין לו דרך להתמודד איתם, כך אני הבנתי את הכוונה במילים. הוא רואה עצמו בעצם חלק מאותה "משטרת הקארמה" - הרצון כביכול להעניש את האנשים האלה. ת'ום כותב בנקודת מבט אישית ("נתתי כל מה שיכלתי"), וגם בנקודת מבט כללית של כל האנשים שדומים לו ("הרסנו לה את המסיבה", "זה מה שקורה כשמתעסקים איתנו"). זה מעיד על רצון להבנה של הסביבה לדעתי... מה דעתכם?