Khalifa Sports City Tower

tlvmf

New member
מזעזע

נמאס כבר מכל המגדלים המצועצעים האלו. הערבים צריכים להתבגר.

aniuzbek

New member
מסכים, בערך

א'- לא רק ערבים בונים ככה. ב'- זה עדיין עניין של טעם אבל מצד שני גם אני מרגיש לפעמים שכבר ממצעים את מלאי הצורות הביומורפיות ועושים את זה בלא חישוב מספיק מדוקדק ומעניין. אלא מה שמלהיב - "יאלללה, מתאים". אני מניח זה עניין של אופנה וסגנון. כמו שפעם קופסאות של גורדי שחקים היו משתכפלות ללא סוף.

oren*

New member
איך אתה מחליט שהחישוב הוא מספיק

מדוקדק ומעניין? אני שואל ברצינות, למה המגדל המסתובב של קלאטרווה או סנט מארי אקס הם בוגרים ומחושבים, אבל המגדלים בדובאי הם משחקי ילדים מוגזמים? אפשר לחלוק על הכמות והצורך האמיתי במגדלים מהסוג הזה, אבל ספק אם מישהו כאן לא היה לוקח שק שינה והולך לישון ליד אתר בניה של אחד המגדלים הללו בישראל. דעתי האישית הפוכה משלכם, בעיני כל המגדלים הללו רק משפרים את הידע וההבנה בחומרים וביכולת להשתמש בהם ליצירת מבנים אדריכליים מורכבים, שאילולא הכסף לא היו קמים באף מדינה בארה"ב או אירופה (שיאי גובה, יוקרה, קשתות, מפרשים, מעליות מהירות, בנייה תת-מימית וכו...). ולגבי אופנה וסגנון - כשמדובר במאות מטרים בשמיים, גם אחרי עשרות שנים, אני לא מכיר גורד שחקים אחד (מאלה שהפכו לסמלים בעיר בו הם נבנו) שהפך ללא מעניין ותיירים הפסיקו להגיע אליו. בניו יורק מצלמים גם את האמפייר סטייט וגם את טיים וורנר, גם את המלבן השחור של טראמפ וגם את הקרייזלר.

aniuzbek

New member
צודק, אבל

לגבי מה שאני חושב על המגדלים בדובאי. קודם כל, כמות המגדלים שקמים אחד ליד השני זה דבר שאתה לא רגיל לראות. הם ממש בונים חומה של מגדלים. שזה נחמד אבל כשכל אחד הוא בפוזה משלו - נורא קשה [לי] לאהוב את זה. כל אחד חש יותר מהשני וזה מבלבל. מפריע לך להתרכז בכל אחד בנפרד. זה לגבי שדרת השייח זיאד. חוץ מזה, אם תשים לב, הרבה מגלדים שם משתמשים במוטיבים אדריכליים אחד של השני בווריאציות שונות וזה מרגיז. לא מרגיז של "הערבים הטיפשים האלה" אלא פשוט מדכא את ההתלהבות שלי כי חלק מהבניינים מאבדים מהיחודיות שלהם לעומת המגדלים שליד שדומים להם כ"כ. חוץ מזה, לגבי הסגנון עצמו שמת לב שישנן כמה וכמה הצעות לבניית מגדלי-טורנינג-טורסו ברחבי העולם? וככה זה עם כל פריצה אדריכלית.אחרים באים ויותר מדי מהר בונים דברים יותר מדי דומים. לא אוהב את זה. עוד. האם מוכר לך המושג "גרויני"? זו המצאה ישראלית על כל דבר שהוא מוגזם וצבעוני מדי ובעצם - לא לטעמו. יש לי לפעמים את הדף להגיד דבר כזה על דובאי. שוב, בגלל ריבוי המגדלים היחודיים [כולם הרי כאלה]. הצבעוניות המבלבלת גם שכן כל אחד שונה [כביכול] ומושך. קיצור, מה שאני אומר זה שאם היית שם לי שישה מבני קלטרווה אחד ליד השני גם זה היה מפריע לי. בגלל זה אני לא אוהב את מה שהולך עכשיו בפארק הצמרת לדוגמא. אני אישית לא אוהב את זה שבארץ כל מגדל חייב באיזשהו שלב לכלול רשת שיש סביב חלונות. לרוב זה בבסיס הבניין [שלושת מגדלי הקרייה, הבורסה, מגדל הממשלה, YOO, וכל הפרוייקטים של פארק הצמרת העתידיים]. לדעתי זה מוגזם. זה בכל נגד הטעם שלי שכן זה נראה לי גס נורא. כל מגדל ה W והמנהטן וONE...הם נראים כאילו הם פרי עטו של אותו אדריכל. הבורג' ייראה נהדר כי הוא יהיה די בודד שכן יש לו אזור פרטי נרחב לעצמו. אבל מה שקורה ב: jumeirah beach residences buseness bay והשדרה הראשית - פשוט לא לעניין. זו דעתי ורק דעתי. אגב, בנושא ההמצאות וההתקדמות אני מסכים. אבל זה לא פוסל את מה שאני אומר. ** ודובאי, את יודעת שאני תמיד אוהב אותך
**

lunaluna1

New member
זה לא רק נראה...

באמת רוב המגדלים בארץ תוכננו על ידי 3-4 משרדי אדריכלים. מגדל W ו-one באמת תוכננו על ידי אותו משרד (ישר אדריכלים), על יסקי-סיוון באמת שאין צורך להרחיב (ולכן חצי מהמגדלים באזור גוש דן נראים אותו דבר - אביב בצמרת, YOO, מנהטן ורוב המגדלים הקיימים) ויש עוד 2 משרדים בולטים נוספים שתכננו עוד מגדלים באזור... זה לא שהם מעתיקים אחד מהשני כמו שזה פשוט אותן חברות שעושות את רוב המגדלים (לפחות בארץ).

למעלה