Let Down

vegetable man

New member
Let Down ../images/Emo168.gif

קשה לי תמיד להגדיר שיר אהוב במיוחד מכל השירים, במיוחד כשזה תלוי במצב רוח לדעתי. אבל השיר הזה הוא כנראה השיר של רדיוהד, שאני הכי אוהב. כיוון שאין לי זמן כרגע לכתוב אתם מוזמנים להתחיל לנתח ואני אעשה את זה מאוחר יותר...וחג שמח לכולם :)
Transport, motorways and tramlines, starting and then stopping, taking off and landing, the emptiest of feelings, disappointed people, clinging on to bottles, and when it comes it's so, so, disappointing. Let down and hanging around, crushed like a bug in the ground. Let down and hanging around. Shell smashed, juices flowing wings twitch, legs are going, don't get sentimental, it always ends up drivel. One day, I'm gonna grow wings, a chemical reaction, hysterical and useless hysterical and let down and hanging around, crushed like a bug in the ground. Let down and hanging around. Let down, Let down, Let down. You know, you know where you are with, you know where you are with, floor collapsing, falling, bouncing back and one day, I'm gonna grow wings, a chemical reaction, [You know where you are,] hysterical and useless [you know where you are,] hysterical and [you know where you are,] let down and hanging around, crushed like a bug in the ground. Let down and hanging around.​
תחבורה, כבישים וקווי חשמליות מתחילים ועוצרים ממריאים ונוחתים. ההרגשה הכי ריקה אנשים מאוכזבים, נתלים על בקבוקים וכשזה בא זה כה, כה מאכזב מאכזב ומסתובב מעוך כמו חרק על הקרקע מאכזב ומסתובב. קונכיה מרוסקת, מיצים זורמים כנפיים מפרפרות, רגליים הולכות אל תתרגש, זה תמיד נגמר בשטויות. יום אחד, אני אגדל כנפיים תגובה כימית היסטרית וחסרת תועלת היסטרית ו... מאכזב ומסתובב מעוך כמו חרק על הקרקע מאכזב ומסתובב. מאכזב, מאכזב, מאכזב. אתה יודע, אתה יודע עם איפה אתה* אתה יודע עם איפה אתה רצפה מתרסקת, נופלת, קופצת חזרה ויום אחד, אני אגדל כנפיים תגובה כימית [אתה יודע עם איפה אתה] היסטרית וחסרת תועלת [אתה יודע עם איפה אתה] היסטרית ו... [אתה יודע עם איפה אתה] מאכזב ומסתובב מעוך כמו חרק על הקרקע מאכזב ומסתובב.

משהו שגיליתי לאחרונה

אם תקשיבו למנגינת הפסנתר של Fitter Happier, תגלו שיש קווי דמיון חזקים בינה ובין אחד מתפקידי הגיטרות בLet Down. מעניין איך זה נולד, ומה הביא למה.

וואלה חחח נכון... אולי מוטיב חוזר..

יש להם מוטיבים חוזרים בדיסקים... במיוחד בקיד איי שמתי לב לזה

vegetable man

New member
אף אחד אינו מגיב

(כמעט). אני חושב שאולי אין טעם יותר לפרוייקט ניתוח השירים, אם לאף אחד אין זמן/עניין בזה, ואף אחד/ת לא מנסה לנתח. חבל, זה עבור כולנו סה"כ, והמצב בהחלט מאכזב (אפרופו, Let Down).

חס וחלילה!!! לא להפסיק!!

לפי דעתי זה עדיין רץ מהר מדיי, אבל תן לכל אחד את הזמן שלו :) פרוייקט נהדר!! אני אוהב לקרוא דעות של אנשים!

vegetable man

New member
2 שירים בשבוע

לדעתי זה כלל לא מהר. נראה לי שכולם איפשהו יכולים לרשום משהו על כל שיר...

חרטושה

New member
מי, מי, מי לא מגיב?!

נשלח להם לבנת איטונג ממולאות בצ'ולנט, נוריד להם בארובה את העוגיות קינמון שלי
, יש לגבי זה איזה סעיף באמנת ז'נבה, אבל מה זה לעומת עיר שלמה בשוויץ?

vegetable man

New member
../images/Emo8.gif

לא איטונג (ממולא בצ'ולנט של חרטושע) - לא קונה. ואכן, הבא שלא מגיב מקבל הרעלת קינמון מהעוגיות של חרטושע...

vegetable man

New member
אני דווקא רשמתי על זה

פשוט רשמתי על הכל בתגובה שלי. נדמה לי שהמשפט הזה בא לומר: אתה יודע בדיוק איפה אתה, ועם מי אתה, כלומר אתה יודע איזה אנשים סובבים אותך, באיזה סביבה אתה חי. הקונוטציה של הסביבה/האנשים היא שלילית פה, כלומר באה להוריד את אותו בנאדם אל הקרקע - אותם אנשים סביבו והסביבה בה הוא חי היא לא חיובית, בוא נאמר. כך אני הבנתי את השורה הזאת בכל אופן.

vegetable man

New member
קצת על משמעות השיר עבורי

אני חושב שהייתי מכור לשיר הזה חורף שלם בשנת 97'. אהבתי לנגן אותו, אפילו עשיתי לו קליפ, שבאורח פלא למרות האיכות הגרועה שהוא יצא, אני ממש אוהב אותו ומחובר אליו. הגיטרה המלנכולית, השירה של ת'ום ב-2 קולות, וה"הפסקה" המשמימה באמצע השיר, כשנשארת רק הגיטרה. השיר הזה הוא בין הכי עגומים וקודרים באלבום (הוא הוקלט אגב לייב): בעיני הוא מדבר על הריקנות והאובדן התחושה בחיים המודרניים. ת'ום מספר שהוא ישב פעם מדוכדך באיזה פאב, וראה אנשים מחזיקים את עצמם רק בזכות הכוסות (אלכוהול), ומכאן השורה "clinging on to bottles". הוא הרגיש בתחושת הריקנות שמנכרת בהם, וכשהם נופלים אליה הם כה, כה מאוכזבים. ג'וני מדבר על התחושה של "לא להיות בשליטה". ההנאה שבשיעמום. אני חושב שהתחושה הזאת מלווה אותם לאורך כל הסרט "Meeting people is easy". הנסיעה האינסופית ממקום למקום כל חיינו, המודעות של ת'ום לנטייה שלו להיות רגשני, ושהוא מרגיש שהוא מדבר שטויות במצבים כאלה, הרצון המפורש לגדל כנפיים (דימוי שמעיד על רצון של בריחה מהמציאות) כתגובה כימית (כשם שלכל חיה למשל יש אמצעי הרתעה למשל שהיא פיתחה באבולוציה שלה), היסטרי וחסר תועלת, "You now where you are with" - אתה יודע איפה אתה נמצא עם - יש פה מין התרסה של יורק, כמו רצון לפקוח את עיננו למציאות שבה הכל בעצם אינו אלא חסר תקווה, ריקני, אחיזת עיניים. Let Down and hanging around לדעתי במשמעות של אדם במצב שהוא מאוכזב ומסתובב בתימהון.

alon5559

New member
מעניין לקרוא את משמעות השיר עבורך.

מבלי לקרוא את המילים של השיר, אני אישית מרגיש כשאני שומע את השיר מעין תחושה שהכל חוזר על עצמו בסופו של דבר, הכל במעגל- שבו חוזרים לאותה נקודה, והכל בשיעמום, בריקנות, הכל *כרגיל*... השירה של תום נשמעת ממש אדישה, ובפזמון פסימית למדי. אני לא יודע עד כמה מובן מה שרשמתי, קצת קשה לי בדר"כ להסביר מה אני מרגיש כשאני שומע שירים.

אני רואה בשיר סלידה של תום מהעולם

המודרני... על הנתיבים המסתעפים במערכת סטמטית של רכבות, טרנספורטים, כבישים שלא מובילים את החברה לכלום ואנשים עדיין נשארים מדוכאים בתוך עצמם ריקים מרגשות וממשעמעות לחיות... זועקים את זעקת איוב וקהלת (השפעה של שיעורי תנ"ך). מבחינה מוסיקאלית אני רואה בו השיר שמועבד בצורה הכי יפה בדיסק. פשוט שיר מבריק ומדהים

Mode Designer

New member
החיבור שלי ל - Let Down

קרה לי דבר מיוחד עם השיר הזה. בהאזנות הראשונות, לפני שהתעמקתי במילים, הוא אוטומטית הקנה לי תחושה שאני בתנועה מוטורית שכזאת (לרוב על אופניים) כשמאחוריי, מצדדיי ומלפניי המון חולף במהירות (קצת כמו בקליפ "bitter sweet symphony" של The Verv. שכגיליתי את המילים זה פשוט הדהים אותי. מעבר לזה, אני מאוד אוהבת את התימה של הגיטרה בשיר הזה, מאוד מעודנת, רגשית כזו. היום לשיר הזה יש משמעות נוספת. אחרי שביליתי הרבה זמן בנסיעות יומיומיות בסבווי של ניו יורק, כשרבבות חסרי שם ופנים עוברים לידי בדקות ספורות זה, ככה, מעורר בי לעיתים תחושת ריקנות. תמיד קל לזהות ישראלים ברכבת כי הם היחידים שנועצים מבטים, חחחח. בכל אופן, יש משהו בתחבורה עירונית בערים גדולות שאכן גורם לך להרגיש קצת כמו חרק מעוך בתוך תנועה היסטרית - ויש שיגידו - חסרת תועלת. הצורך של תום להצמיח כנפיים אולי מסמלת את הצורך להתעלות מעל ההמון הזה ולהחזיר לעצמו את ההרגשה שהוא לא עוד כבש אלא יצור בעל משמעות וייחוד משלו. זה בכל אופן הניתוח האישי שלי לשיר....

חרטושה

New member
מאלף לקרוא את הפרשנויות של כולם

זה גדול כשלשיר יש מספיק מקום בכדי להכיל את כל הפרשנויות והרגשות של כולם בנושא. מקסים.
חוץ מזה, אני מאד אוהבת את החריזה בשיר. יש למילים משקל משלהן וקצב משלהן גם בלי קשר למנגינה. קצב שממחיש לדעתי את ההיסטריה, את ההמון הגועש. זה גם מה שאני אוהבת (להבדיל אלפי הבדלות) בשירים של אלתרמן. המקצב.

My Take

בחלק הראשון ת'ום מדבר על כלי תחבורה גדולים - חשמליות, רכבות - ואומר כמה שזה ריקני, מה שמוביל אנשים לשתות. הגיטרה מעבירה מונוטוניות. בחלק השני הוא מדבר על דברים חיים - קונכיה, רגליים ומיצים - שזזים ונותנים תחושה של חיות ואצלי לפחות מעוררים מין תחושה תזזיתית ודחופה. הוא מזהיר מפני רגשנות יתר - שמובילה לכלום. ואז הוא אומר שיום אחד הוא יצמיח כנפיים, אני שומעת בקול שלו כמיהה ליום הזה, הוא ממש רוצה לעוף ולהתרחק מהכל(בהמשך לSubterranean Homesick Alianאולי? ) ולי הוא נשמע שמח שזה יכול לקרות. Let down and hanging around. ת'ום נשמע כ"כ אדיש שבא למות. כשהוא שר בשני קולות - נסו להאזין לשיר הזה באוזניות, איזה יופי. כל פעם שאני שומעת את הקטע הזה בא לי לשיר יחד איתו ולצעוק : אני יודעת מי אני! נדמה שאצל ת'ום הוא לא בטוח והוא צריך שהרצפה תתמוטט והוא ייפול כדי להרגיש מי הוא. ת'ום מאוד מאוכזב מעצמו בשיר הזה. ----- תיקון לווג'י - crushed like a bug in the ground תרגמת ל "חרק מעוך על הרצפה" וצריך להיות "בתוך הרצפה / האדמה"

למעלה