Life

Lonly badger

New member
Life

where is this life everybody is talking about it "יש לי חיים" זה גם נהפך לרכוש. "יש לי אהבה בחיים" "קניין רוחני" אני מניח . ברצינות איפה החיים הללו שכולם מדברים עליהם? בטלויזיה? בעיתונים? בספרים? בתחביבים או בטעם שלך? איזה סוגי מוזיקה אתה שומע, איזה סוג ריהוט בבית אתה מחזיק, איך אתה מתלבש? במה שאתה עושה? עבודה, לימודים? מה שהפסיכולוג מאבחן? מה שהפילוסופים מדברים עליו? כסף? להשיג כסף? לחיות בעושר ובאושר. מה זה אומר? להשיג את הדבר ולאחוז בו ולאחסן אותו באיזה פינה צחה בבית ולצחצח אותו מידי בוקר? לחגוג את החיים? הדוניזם? מה כל זה אומר? האם זה החיים? האם זה הדבר האמיתי? בשביל מה כולם כל כך בטוחים במשהו בכלל? לתכנן ולשאוף לדעה לגבי כל דבר, לשלוט על כל דבר - אחרת. אחרת מה, אם אנחנו לא מדברים על מה הם חיים , אנחנו לא יכולים לדבר על מה זה מוות . ולהפך.

MetalSinagouge

New member
הנה ענית בעצמך:

ברצינות איפה החיים הללו שכולם מדברים עליהם?בטלויזיה?בעיתונים? בספרים?בתחביבים או בטעם שלך? איזה סוגי מוזיקה אתה שומע, איזה סוג ריהוט בבית אתה מחזיק, איך אתה מתלבש?במה שאתה עושה? עבודה, לימודים?מה שהפסיכולוג מאבחן?מה שהפילוסופים מדברים עליו? כן.

Lonly badger

New member
שכחתי להוסיף

עוד שאלה רטוריות קראנצ'יות מאנצ'יות
הומ. The content of your dreams? --- נ.ב: איך הולך לך עם החלומות הצלולים?

MetalSinagouge

New member
יש דברים מוזרים יותר ופחות :)

בנתיים הם יוצאים לי מתי שאני לא ממש מתאמן עליהם ולעיתים נדירות. האחרון היה מוזר: דיברתי עם סופר מסויים ופתאום "גאנש" (אל בצורת פיל בהינדואיזם הופיע). הבעיה עם אותה ישות היא שזה לא היה פיל אלא זה היה ג'ינג'י שמן. זה מעניין כי באותו רגע הבנתי שמשהו לא בסדר, וידעתי שאני יכול לשנות את זה, וניסיתי, אבל הפגישה עם הסופר נראתה לי אמיתית. LOL. זה היה מוזר.

MetalSinagouge

New member
מתאמן?

האימונים האלה הם כ"כ בסיסיים ועדיין את רובם אני מתעצל לבצע, איזה מזוכיזם מצידי. רוב החלומות שלי משעממים, הם עוסקים בבית ספר, וזה בעצם מה שקורה עכשיו. אני לא יודע למה אני מתאמץ לכתוב את ההודעה הזו אם אני אצטרך לכתוב אותה שוב. Greensleeves.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo2.gif

רצון זה המרכיב הכי חשוב, אבל... Oh well. הנה ציור טוב, עם שם טוב עוד יותר: One Second Before Awakening from a Dream Caused by the Flight of a Bee Around a Pomegranate.

Lonly badger

New member
Dali

http://users3.ev1.net/~rooftopyawp/images/daliawakening.jpg --- אגב העולם יפה, יצא סרט של יוצרי eternal sunshine: The science of sleep: http://www.imdb.com/title/tt0354899

MetalSinagouge

New member
הסיפור המעניין מאחורי התמונה הזו הו

שדאלי צייר אותה בהשראת המסקנה של פרויד שגירויים חיצוניים משפיעים על החלום, וזה היה הרגע האחרון בחלום של אישתו. זה די מזכיר את הקקופוניה שלפעמים נוצרת בסוף חלום רע, כאילו שאתה יודע שאתה עומד להתעורר עכשיו ב6 בבוקר ולהגיד זה הכל חלום, אבל עדיין יש לך תמונות מוזרות. אחד מהציורים שכן הבנתי לגמרי(?) כל התטכניקות האלה של להתחבר למציאות\אשלייה נחמדות, אבל אני דווקא מעדיף טכניקות קונבנציונאליות. קודם כיף אח"כ לחשוב.

MetalSinagouge

New member
PS

נדמה לי שבמסורת הסופית (איסלם, מיסטיקה וכ'ו כו') הרגע הראשון של ההתעוררות נחשב למשמעותי כי זה הרגע שבו אין לך בעצם אגו, ואתה יצור חופשי. עד שאתה נזכר שיום ראשון היום ובעוד שעה וחצי תפגש עם הday to day shmocks של הרחוב הגדול.

Lonly badger

New member
פרויד סבבה

מחשבה רלוונטית נובעת מהדבר האמיתי, הבעיה היא שפחד הוא צל של הדבר האמיתי ומתחזה לו. ככה שכולנו חושבים שאנחנו מכירים את הדבר אמיתי. יונג שולט. (לא קראתי את שניהם, טוב את פרויד קראתי כמה שהייתי יותר צעיר, לא הבנתי שיט.)

Lonly badger

New member
לא

אתה מאחד את הרצון שלך עם המעשים שלך והכוונות שלך. אי אפשר לעשות את זה בכוח או דרך מחשבה. התכנונים והאנליטיקה הם דרך מחשבה, אבל איך שאתה משתמש בכל אלה לא נובעים מתוך מחשבה מודעת אלא מתוך אינטיליגנציה. שקט פאסיבי עוזר ותהיה לגבי אתגר או משהו שאתה רוצה להשיג. למשל תשאל את עצמך שאלה שאין לך עליה תשובה , אל תקפוץ למסקנות או תשובות , כן לא, זה ככה או ככה, לא. אם מחשבות כאלה יצוצו , תן להם לצוץ. אבל שקט פסיבי ודקונסטרוציה מדיטטיבית הם בינתיים הכלים שאני רואה לנכון . מה שמתסכל הוא שאין לזה שום קשר לדבר האמיתי כל ההסברים האלו. וזה כל הקטע עם דברים כמו מודעות וחלומות צלולים. זה לא התרגול אלא האיכות ותשומת הלב שאתה מקדיש למציאות - ולא למה שחשבת שהיא המציאות.

miss mcmillan

New member
איזה מצחיקים אתם

עם החלומות-צלולים שלכם. היו לי לא מעט, ולא היה עולה בדעתי לנסות "להביא" אותם בכוח- זה מצב תודעה מסויים שלפעמים יש לי צורך להיכנס אליו, זה קורה בייחוד כשאני לא עייפה מדי או כששאלה מהותית מאד מטרידה אותי (זה מסביר למה לא יצאו לי כאלה לאחרונה- אני מתמוטטת לישון מותשת מעייפות ואין לי פנאי רגשי/מחשבתי לחשוב על דברים לעומק). עד שלא שמעתי אנשים מדברים על זה לא היה נראה לי הגיוני, ולמעשה עדיין לא נראה לי, 'לעבוד' עליהם.

MetalSinagouge

New member
זה דווקא הגיוני.

זו לא חוויה "רוחנית" או משהו (למרות שיש Dream Yoga), וזה לא לזמן את 72 הדוכסים של הגהנום לאמבטיה, לכן קל להאמין שדבר כזה אפשרי אם לשפוט ע"פ מה שהתת מודע מראה בחלומות :) יש אתר שכתב אלון ברמן בעברית והוא מכיל די הרבה חומר.

miss mcmillan

New member
מה הקשר למה שאמרתי?

בסך הכל ציינתי שלדעתי יש אלמנט מטופש מעט בלנסות ליצור חלום צלול.

למעלה