חבל שהשתרשרנו לכאן אבל... אספר לך..
פעם לפני שנים עבד איתי בחור צעיר שעלה ארצה מארה"ב. מבית ממש טוב, עלה לבדו מ א י ד א ו ל ו ג י ה !!! לא התאקלם למרות שעבדנו בחברה הכי אמריקאית שרק אפשר... בלי לתת סימנים מזהים - IBM. מאוד קשה היה לו לעסוק בשיווק ללקוחות בארץ כשחינוכו IBM'י ועוד אמריקאי... את חליפות שלושת החלקים תלה על קולב ורק בנסיעות לכנסים בחו"ל היינו בחוסר רצון מסירים מהקולב ו... עניבה חונקת גם. עבדנו בצוות, הבחנתי בקשיים שלו, לא יכולתי להבין ולא לסייע, אפילו מיטת מים היתה לו...נזכר פתאום (מדוע? זיגמונד? אתה כאן שוב?) יום אחד אמר לי שהוא שוקל לרדת. אז לשרש י.ר.ד לא היתה משמעות אחרת... חרדתי לעולה חדש שלא מסתגל (ת'אמת אהבתי את המבטא שלו... מתי על מענה שלו לטלפון שלי כשאמר במבטא כבד: "הוווא לוווואווו פווואוו") באין מוצא הגעתי למסקנה שצריך לחתן את הבחור... פניתי למי שלימים היתה אקסתי ה-I ובקשתיה למצוא כלה. קל היה למצוא כלה לאמריקאי מבית טוב, והיתה לו BMW (לא למבורגיני, וכל יום שברו לו ת'שמשות כי חשבו שהוא מג'מעת יפו...) מצאנו מיועדת. כעת היתה לי תחושה שצריך לעשות מעשה ספונטאני מאוד.... כלל האצבע של אלמרה: "אין דבר ספונטאני יותר מזה שתוכנן בקפידה". סתם ככה בנסיעה מתע"ש לתע"א (מנסים למכור מחשבים) שאלתיו ל"מצבו" ומה הוא מצפה מאישה... התשובה היתה חדה כתער: "הבנות פווואוו לא מחונכות... אני בארצות הברית נוהג לפתוח דלת המכונית לבחורה!" משתומם עניתי לו: "נו טוב, ככה זה באמריקה. כאן זה לא אותו דבר..." הוא אמר לי חד כתער מחודד ומושחז: "אם אני פותח לבחורה את הדלת למכונית והיא לא פותחת לי את הדלת של הנהג מבפנים - אין סיכוי שתראה אותי שוב!" זה מה שקבלה הבחורה הענווה והצנועה כברכת הדרך שלי... מאז הם חיים באושר ועושר הספקתי להיות נוכח בבריתות המילה של שני צברים אמריקאיים מבית טוב של אבא עולה חדש שנקלט היטב ואמא מרוקאית מבית טוב... הם חמודים!!! אז מאז גם אני, נוהג כבר שנים לפתוח תדלת של המכונית לאישה שאיתי... מספר הפעמים שהאישה פתחה לי את דלת הנהג? מאז 20 שנה? פעם אחת! זה אומר?